Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

То и ти си една...

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 52 минути, Реджеп Иведик написа:

Ама откъде да сме сигурни, че казваш истината ?

Може Бог да те загъва, а ти да ни дезинформираш целенасочено.

Покажи снимков материал, как спиш отвит и Господ не те завива

Снимката също не е достоверен източник на познание. А ако е изрязал с  Photoshop завивката?

преди 1 час, аm-аm написа:

Какво наричаш инструменти, инструкции и гаранция в отношенията ми с него?

Обяснил е с думи прости, какво да правиш за да бъдеш завиван.

• Автор
преди 22 минути, _Слънце_ написа:

Обяснил е с думи прости, какво да правиш за да бъдеш завиван.

Кой?

преди 5 часа, rurk написа:

Някои са доста кошмарни, особено като се преживява личната смърт.

Преди това човек може да си мисли, че не го е страх и че хоп, хоп и готово, но... когато умира разбира колко струва смелостта му. Ххаа
Пищи!

Виж само на какво ниско стъпало на духовно неизвисяване си само.
Той братчедът щял да пищи като умира.
Ей братчед, купуваш си бутилка сгъстен азот, пълниш с нея една малка палатка не пропускаща вода и въздух да влиза вътре. Пълненето става по следния начин:

Влизаш в палатката и правиш така че да ѝ изкараш въздуха, да няма кислород. Дишаш си през една тръба отвън въздух докато го правиш това. После развинтваш винтила на бутилката с азота да се изпълни палатката. Като се напълни спираш да дишаш през тръбата и я избутваш навън през някоя дупка, която бързо затискаш. Имаш спокойно 60 секунди да си полегнеш удобно и тогава вдишваш бързо 4-5 пъти  дълбого от обкръжавщия те азот.
Няма да пищиш братчед, няма да боли, нищо не усещаш защото припадаш неусетно само след 15 секунди и спиш вечно, ако някой ненормалник не отвори палатката следващите 20 минути.
Ама ти като не си си доучил йога хватките си изтезаваш тялото като грешен дявол да седиш като наказан в неудобни пози. А пък нирвана се постига с азот, който е 80% от въздуха, другите 20% са кислород. Лишаваш си йогисткия мозък от кислород и си готов с последната ти карма, няма да се прераждаш повече, гарантирам ти.

Глупчо! :-))

Мислиш си, че ми е еня за духовни извисености! Ха ха Много съм ти неясен.

Докато ти си просто онанист.

Бегай учи психиатрия! :-))

преди 13 часа, аm-аm написа:

Нека допуснем, че е така. Нека допуснем, че 14 пъти е извъртал кормилото на засилени в мен ТИР-ове и е спасил живота ми 14 пъти. Това пак не отговаря на въпросът ми "Защо бог не ме загъва нощем?".

Ако толкова желаеш да те загъва нощем, помоли го от все сърце, и бъди убеден, че и това ще се случи! ;)
Но трябва търпение...защото Бог не изпълнява желанията веднага. Понякога за наше добро изобщо не ги изпълнява.

преди 20 часа, Белгиеца написа:

Като казвам че мога да прережа гърлото на всяко  божество, това е за да покажа на страхуващите се от божества, че аз съм безстрашен. Трябва да им говоря на разбираем за тях език.

Колко мислиш, че си безстрашен?!

Ако те затворят в клетка с някой гладен лъв, дали също ще си толкова безстрашен, както когато си пишеш на компютъра и се правиш на велик безстрашник!

Цитат

Хайде пак да ти го обясня, като на човек не поемащ животински белтъчини и мазнини и на когото му липсва жизнена енергия.
Значи божества няма, ама попа вика че имало един и той бил по образ и подобие на баща му бог отец.
Та на попа му казвам, че ще му прережа гърлото и на богчо отец и на синчето му. А техния общ свят дух ще го сложа в буркан и запечатам да не ми бяга. Да си го имам под ръка да не бяга.
Говорейки му по този начин на попа, той би трябвало да разбере, че с мен на глава не може да излезе.

Виж сега, какво вика попа, и мен не ме интересува, защото аз също не вярвам на попове и тем подобни...

Но пък вярвам в животворящата Сила, без която не може да съществува нищо в света.

преди 2 часа, Aumi написа:

Но пък вярвам в животворящата Сила, без която не може да съществува нищо в света.

Нещата могат да съществуват и без вяра, която не се явява източник на каквото и да е познание. В най-добрия случай извода който правиш се явява плод на логическа индукция, но той е изведен от крайно ограничена информация по казуса. Тъй като всички изводи които правим са индукционни (поради ограниченото ни познание), нямаме друга възможност за комуникация. Но е желателно все пак да включваме и наблюдения, възприятия от сетивата ни, за да можем да правим донякъде поне, адекватни изводи. 

Това което ни "оживява" (кара ни да функциониране), както и всичко друго във вселената, според наблюденията ни като вид до момента е енергията (силата), която се отделя като отпадъчен продукт, при горенето (ядрения синтез) на най-близката до нас звезда - Слънцето. То е обект на нашето възприятие - може да се наблюдава.

Планетата която обитаваме най-вероятно (ако следваме причинно-следствените зависимости) се е образувала от смъртта на бащата и дядото на звездата ни, които логично би трябвало да са били по-големи от него, за да остане материал (мъртви късове) за останалите планети, освен слънцето, в системата в която се намираме. Всички елементи от които сме съставени са от нещо мъртво (разпаднало се) преди да се появим на бял свят, и продължават разни неща да умират, за да можем да функционираме и да си чешем езиците (остаряло), да си раздвижваме показалеца на дясната ръка в този форум.

Какво е забелязало възприятието на чилийския поет Пабло Неруда? "Огромност пуста и озвездена". От тази празнота и отдавна или отскоро мъртви звезди (понеже не знаем дали звездите които наблюдаваме в момента не са приключили съществуването си преди пет, милиони или милиарди години), сме се пръкнали ние.

Днес отново наблюдаваме пряко нашата звезда (пряко отново относително заради времето необходимо на светлината да пропътува от слънцето до ирисите ни), някои от нас все още също сме тук за да го отразим, да черпим сила от факта че то губи сила и да разсъждаваме върху метафизични проблеми. Пак по индукция можем да допуснем, че в момента на Големия взрив или друг начален за нас момент, Създателят ни или Бог както го наричат някои, ни е дал възможност, сила за да съществуваме от себе си, или след като се е разпаднал, нали от нищо нещо не става. Проблемът е че за да установим дали едно, друго, трето (дали изобщо е имало създател) и тн. е истина или не, ни е необходимо достоверно възприятие на събитието, но възможността на практика да получим някога такова, клони стремглаво към нула.

преди 13 часа, rurk написа:

Много съм ти неясен.

Бегай учи психиатрия! 

Психиатрията ме учи че страдаш от това:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Бред
падаш си по заблуди от налудничав характер на база ирационални вярвания.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Психиатрията ме учи че страдаш от това:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Бред
падаш си по заблуди от налудничав характер на база ирационални вярвания.

Той си е нормален. Само му лопа дъската и от време на време му избиват чивиите. Обаче ти си фанатик

преди 1 час, Śūnyatā написа:

Пак по индукция можем да допуснем, че в момента на Големия взрив или друг начален за нас момент, Създателят ни или Бог както го наричат някои, ни е дал възможност, сила за да съществуваме от себе си, или след като се е разпаднал, нали от нищо нещо не става. 

Няма нужда от създател или бог.
Материята си съществува и се променя от само себе си.
Животът се е появил много, ама мнооооооого след предполагаемия голям взрив.
Организацията на мъртвата материя така че да заживее е станала благодарение на създадени случайно подходящи условия за това и ВРЕМЕ, мноооооого време за проби и грешки.

И понеже еволюцията не е съвършена, човешкият мозък който е стъпил на потребностите на животните първо, не се е развил все още до такава степен че да отхвърля винаги заблудите. Все едно че са си останали наивни деца някои възрастни индивиди. И си вярват на божества.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Организацията на мъртвата материя така че да заживее е станала благодарение на създадени случайно подходящи условия за това и ВРЕМЕ, мноооооого време за проби и грешки.

И понеже еволюцията не е съвършена, човешкият мозък който е стъпил на потребностите на животните първо, не се е развил все още до такава степен че да отхвърля винаги заблудите. Все едно че са си останали наивни деца някои възрастни индивиди. И си вярват на божества.

Това от името на мъртвата материя ли го казваш, или от името на несъвършения човешки мозък ?

Щото на тебе Бог не ти говори, туй го разбрахме

преди 47 минути, Реджеп Иведик написа:

Това от името на мъртвата материя ли го казваш, или от името на несъвършения човешки мозък ?

От името на правилно организираната жива материя го казвам.
Моят мозък е имал късмета да не бъде подлаган на религиозни заблуди в ранното ми детство, нито в семейството, нито в училище. 
А родителите нажена ми са я задължавали да ходи на църква до 18 годишна възраст, щото са били набожни и двамата. Като ученичка в гимназията е заявила че не иска да е вярваща и иска да учи в друго училище където няма задължителни уроци по вероучение, но баща ѝ я е заплашил че ако я сложи в друго училище и няма добри оценки там, нямал да плаща после за нея да учи в университет. Та е търпяла тъпите католици в даскалото ѝ чак до края.

Набожните извършват престъпление като промиват мозъщите на децата си с религоизни заблуди.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Материята може да няма нужда от създател или бог, но има нужда от други условия, защото като пишеш "съществува и се променя от само себе си" и приписваш атрибутите които приписват на бог, който отричаш.

Материята има нужда от празно пространство, за да се движи и променя. Има нужда и от нещо което определя неопределеността й за да се променя "случайно" насам-натам и да не застине неподвижна. Подходящи условия, време, грешки и тн. Тоест тезата ти относно материята няма как да отговаря на действителността.

Кога се е появил живота не знаем. Много е относителна величина.

Човешкия мозък ще отхвърли напълно заблудите относно материята, когато спре да борави с нейни копия в ума, както е в момента.

Не се заяждам с теб, просто дискутираме. Поздрави!

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Набожните извършват престъпление като промиват мозъщите на децата си с религоизни заблуди.

Комунистите и русофилите също извършват престъпление, като пълнят главите на децата с атеистически заблуди.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Комунистите и русофилите също извършват престъпление, като пълнят главите на децата с атеистически заблуди.

Факт е че историята е доста нагласена за постигане на определени цели. Приемането на свидетелство от някой без да бъде проверено от личен опит, дали е така ,не винаги е разумно и полезно. Е, в случаите когато трябва да заплатим с живота си някой експеримент, не е лошо да се замислим преди това :D

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Голяма каша е в твоето съзнание.
В Белгия русофили май въобще няма. Комунисти има само колкото да ги показваш в някоя зоологическа градина като неправилно мутирали индивиди.
Но в Белгия има атеисти. Като дойдох тук 1991г. имаше една либерална партия съставена от атеисти. Хора с пари, които ги отвръщава и комунизма и руската империя, но са си атеисти.
Твоят ограничен мироглед ти пречи да разбираш правилно реалността.
Атеистите сме навсякъде по планетата Земя, независимо от наложените официарни религии по места.

Да си атеист означава да не вярваш в съществуването на божества.
Е, ти като си безвъзвратно заблуден че било имало божества, нормално е да си мислиш че атеистите са били заблудени. Така те устройва бе човеко.

Да си атеист означава да не вярваш в съществуването на божества.

Вяра и неверие е едно и също. Ти нямаш логическо мислене.

Фанатизма ти се корени в безкритичността ти към първоначалните допускания. 

Ето например, аз имам хиляди постове, и никъде не съм обявявал, че вярвам в божества, или в атеизъм. Че те атеистите и русофилите са направили много повече зулуми от набожните. Това го казвам, щото е исторически факт, а не защото аз съм набожен. 

Не вярвам в Бог, но не вярвам и в Атеизма. 

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Не вярвам в Бог, но не вярвам и в Атеизма. 

Ясно, ти си от третия пол, ха ха ха ...

п.п.
огладнях, напускам седянката ...

Ясно, ти си от третия пол, ха ха ха ...

Какво общо имат половете ?

Ясно, като видя, че падаш на шах и ми игра един юмрук.

Няма логика във фанатизма

на 20.03.2018 г. в 12:48, Śūnyatā написа:

Материята има нужда от празно пространство, за да се движи и променя. Има нужда и от нещо което определя неопределеността й за да се променя "случайно" насам-натам

И как нещо определя неопределеността? Значи тя случайно се променя ама някой я ръководи?

преди 44 минути, Angelsing написа:

И как нещо определя неопределеността? Значи тя случайно се променя ама някой я ръководи?

Ако разбера причината ще ти пиша.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.