Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 38 минути, Белгиеца написа:

Ахааа, значи ти нямаш деца на възраст да почнат да карат колело.
И никога не си учила дете да кара колело.
Мето дете си караше цяло лято със спомагателните колелца и даже и други деца караха неговото колело, докато едно колелце не предаде богу дух и отдели душата си от тялото. Счупи се на две големи парчета.
И тогава му викам на синчето че трябва да ходим да търсим нови колелца. Отидохме, ама магазинът фалирал. А на детето му се караше колело и рече че ще се научи да кара и без тях. Речено сторено, тичах тичах и по тревата го пуснах, докато не му беше паднала скоростта си караше и без колелца. Та така, по тревата да е меко ако падне и почна да кара. На другият ден обаче беше забравил та пак отначало учене.
Човешкият мозък има нужда от време за да съсдаде рефлекси на карането на колело.
Но това явно богчо не го знае и не ти го е казал.

Дрън дрън че пляс! Малкия ми син кара колело с помощни около 2 години. Не виждах никакъв напредък, ама като си хареса едно по- голямо... и край! Викам му "ма ти не можеш да го караш това бе пиленце", а той "мога, вземи го да видиш". Взех му го (кво толкова некво си колело), викам си ей ся само ще се качи и ще падне, обаче... Качи се и тръгна, все едно го е правил цял живот, а аз хукнах след него да не се пребие като се позасили. Нищо подобно, караше си като пич и като му извиках "спри" си спря, при все че колелото беше с контра...

Човешкият мозък си има всичко необходимо поначало, трябва само да се отключи. И моментът да е точния.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, Реджеп Иведик написа:

Той та разбра

Видях. :)

Загъват се кифлите в сладкарницата и стоките в магазина със хартия пък, ти си човек, а не стока! Нямаш нужда да бъдеш загъван!

Извън това, защо очакваш от Господ човешко поведение и човешки начин да изразява обичта си? Защо очакваш, с твоето човешко мислене да разбереш божията промисъл? Живей си човешкия живот и си върши работата сам.

И последно директно на въпроса ти... Аз лично не знам, а и не ме интересува защо бог не те загъва. Ако толкова много те интересува, намери начин да общуваш с него и го питай сам...

преди 15 минути, darkterminal написа:

Ако толкова много те интересува, намери начин да общуваш с него и го питай сам...

Мина ми през ума на няколко пъти да го кажа, но ми дойде леко на ръба на арогантността и се въздържах.

Явно повечето хора винаги имат нужда някой да им е виновен... Не, че това ще промени нещо. Просто ей така. За собствено успокоение.

преди 10 минути, darkterminal написа:

И последно директно на въпроса ти... Аз лично не знам, а и не ме интересува защо бог не те загъва. Ако толкова много те интересува, намери начин да общуваш с него и го питай сам...

Целта на темата не е тази обаче. Целта на темата е "логически" да се докаже отсъствието на Бог. Нямам представа, защо му е важно това на автора, след като той така или иначе ВЯРВА, че Бог не съществува. Може би вярата му е слабовата и търси подкрепления... :)

току-що, Merryl написа:

Явно повечето хора винаги имат нужда някой да им е виновен... Не, че това ще промени нещо. Просто ей така. За собствено успокоение.

Aз пък почвам да си мисля, че човека е един и същ... има доста логика. :)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ахааа, значи ти нямаш деца на възраст да почнат да карат колело.
И никога не си учила дете да кара колело.

Ей, ама съм направо отворена книга за теб. Сега, след като съм тъмнокожо и стресирано от детството си същество, с лесбийски наклонности и намираща педофилията за нещо нормално, разбра и че лъжа, че съм учила някого да кара колело...

Добре, че си ти, та да ми разясняваш живота ми. :biggrin:

• Автор
преди 51 минути, darkterminal написа:

Ако толкова много те интересува, намери начин да общуваш с него и го питай сам...

Хубаво. Боже, защо не ме загъваш нощем? Сега да видим какво ще каже по въпроса.

преди 52 минути, darkterminal написа:

Извън това, защо очакваш от Господ човешко поведение и човешки начин да изразява обичта си?

Защото това е разбираемият език помежду ни, той би следвало да го знае и ползва. Очаквам, ако говори на пророците си да им говори на техния език, а не на суахили.

преди 39 минути, Без умствен капацитет написа:

ако бог е в него ще се загърне, ако не е ще замръзне

То това е от онези абстракции, които религията проповядва. Хем е навсякъде, хем не чува. Хем е в теб, хем Сатаната те прави на салата, съответно прави божия дух на салата. Хем тъй, хем инак. А ако питаш що така, отговора е, че си прост и не ги разбираш тези работи.

преди 38 минути, Merryl написа:

Явно повечето хора винаги имат нужда някой да им е виновен...

Точно така е. Затова е измислен Сатаната. Все той им е виновен, никой не е виновен за простотията и некомпетентността си. И бог не е виновен. Даже да ме загъне не си мръдва пръста, обаче единственото, което може да ми отговориш е, че вината е в мен.

преди 39 минути, _Слънце_ написа:

Може би вярата му е слабовата и търси подкрепления... :)

Горкият аз. Чакам на вас да ми докажете, че няма бог. Жив да ме оплачеш. boohoo-crazy-rabbit-emoticon.gif?1292793

Целта ми далеч не е толкова плоска, но нямам намерение да я споделям. Не съм сигурен и че ще я разберете "щото сте невежи и не сте ми чели библията".

преди 34 минути, Реджеп Иведик написа:

Липсата на правилен възглед, не мори, ма мъчи.

Мъчи се някъде другаде. Тука има тема и тя не е за общи приказки.

преди 10 минути, аm-аm написа:

Горкият аз. Чакам на вас да ми докажете, че няма бог. Жив да ме оплачеш. boohoo-crazy-rabbit-emoticon.gif?1292793

Целта ми далеч не е толкова плоска, но нямам намерение да я споделям. Не съм сигурен и че ще я разберете "щото сте невежи и не сте ми чели библията".

Виждаш ли? Аз казах "може би", а ти сам реши, че ти вменявам нещо. Това е начин на мислене, по- известен като начин за НЕмислене. Отговорите на някои въпроси изискват промяна на начина на мислене или ...отказ от отговорите. Въпрос на приоритети.

• Автор
преди 2 минути, _Слънце_ написа:

Виждаш ли? Аз казах "може би", а ти сам реши, че ти вменявам нещо.

А може би ти имаш нужда от безплатни купони за лоботомия.

• Автор

Реджепе, темата има тема и тя не е нито има ли бог, край която винаги се завърта... то не е дискусия, ами дразга, нито как си го представям и дали е перверзник. Предпочитам темата да има малко постове, пред това да обсъдим сексуалната му ориентация и всичко, което ти хрумне примерно на теб или мен.

преди 2 минути, аm-аm написа:

Реджепе, темата има тема и тя не е нито има ли бог, край която винаги се завърта... то не е дискусия, ами дразга, нито как си го представям и дали е перверзник. Предпочитам темата да има малко постове, пред това да обсъдим сексуалната му ориентация и всичко, което ти хрумне примерно на теб или мен.

А твоя отговор какъв е ?

Защо според теб, Господ не те загъва ?

• Автор
преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

А твоя отговор какъв е ?

Защо според теб, Господ не те загъва ?

Ако допусна, че съществува, то има два варианта. Единият е, че не е добър бог.

преди 12 минути, аm-аm написа:

А може би ти имаш нужда от безплатни купони за лоботомия.

Moже би все пак ще е по- добре, да се довериш на изпитани методи...

преди 4 минути, аm-аm написа:

Единият е, че не е добър бог.

Това, от твоя гледна точка. Ами ако имаш врагове например и те Му се молят да не те загъва, за да се простудиш ?

От тяхна гледна точка не би ли бил един добър Бог ?

• Автор

Бог, който претендира, че обича всички, не би следвало да се вслушва в молби за причиняване на страдание.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Бог, който претендира, че обича всички, не би следвало да се вслушва в молби за причиняване на страдание.

Ами като те загъне, може да причини завист и страдание на душманите ти.

преди 32 минути, аm-аm написа:

Хубаво. Боже, защо не ме загъваш нощем? Сега да видим какво ще каже по въпроса.

...

Какво, отговаря ли?

...

Защото това е разбираемият език помежду ни, той би следвало да го знае и ползва...

...

Откъде реши, че следва? Защо мислиш с човешки категории за Господ?

...

...Очаквам, ако говори на пророците си да им говори на техния език, а не на суахили.

...

Ти пророк ли си, за да ти говори като на пророците? А пък и едва ли техния език ще ти е по-понятен от суахили!

• Автор

Точно проявата на смъртните грехове не би следвало да е причина на добър бог да спре да твори добро.

преди 1 минута, darkterminal написа:

Какво, отговаря ли?

Трае си. Съвета на darkterminal не даде резултат. Но бях длъжен да опитам.

преди 2 минути, darkterminal написа:

Откъде реши, че следва? Защо мислиш с човешки категории за Господ?

Това не е човешка категория. Човешка категория е да сметна, че ще говори моя език. А божествената е, че може всичко и ще знае как да осъществи ефективен контакт. Това произлиза от безграничните му способности. Апропо, той наистина не е говорил на суахили, като е диктувал Библията.

Случаеност?

преди 3 минути, darkterminal написа:

Ти пророк ли си, за да ти говори като на пророците?

Не. Общото помежду ни е, че говорим езици.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Точно проявата на смъртните грехове не би следвало да е причина на добър бог да спре да твори добро.

Добре ясно, не те загъва защото е лош е единия вариант. Ти казваш, че са два. Другата възможност каква е ?

• Автор

За другата никой не се сеща, но се притеснявам, че ще възпре творческият ви подход към казуса и ще си ви спестя продължението.

само да напомня, че седемте смъртни гряха са холивудска измишльотина... да не залитаме във филми, представяйки ги за документирани факти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.