Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 29 минути, sliderum написа:

Ако някой реши да потърси Бог, ще намери единствено описанията на търсенията и умозренията на други, които са правели същото преди него. 

Абе те и тези дето търсят Обективната Истина, да се свети името и, се фърлят геле.

Всъщност има ли разлика ?

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Абе те и тези дето търсят Обективната Истина, да се свети името и, се фърлят геле.

Всъщност има ли разлика ?

Хората изпитват тревога и страдат при вида на злото, което властва в този свят. Философията се опитва да разбере източника на това зло, природата на вселената и смисъла на човешкия живот, за да се намерят средства или избегнат действия, които да доведат до пълно унищожаване на човешките страдания.

Но да мислиш непрекъснато за смъртта, както пишат някои по-горе, да не можеш да спиш нормално и да пищиш като ученичка от страх, докато си жив и здрав е напълно безсмислено. Накрая и да пищиш, колко да пищиш :D

Привидно нещата изглеждат тъпи, че някой е идиот, глупак, че е чикиджия, но реално това е самата Мъдрост.
Мъдрост е злото. Мъдро е да убиеш, или да бъдеш убит, или да умреш от какво ли не. Мъдро е да страдаш, или да обичаш... Всичко е мъдро.
Всичко е такова каквото трябва да бъде.

Всъщност наличието на зло, не предопределя съществуването на негов паранормален носител, също и това зло за страдащите от него, може да бъде добро от гледна точна на тези които го причиняват. Та ако има Бог, той е с две лица, едновременно е Бог и Дявол. Дуализъм се нарича.

преди 7 минути, Śūnyatā написа:

Хората изпитват тревога и страдат при вида на злото

Защото не им е ясно, че зло и добро възникват зависимо. Ако ги помолиш да дадат определение за зло, без да използват понятието добро, се спичат. Обаче иначе много ербап квалифицират Всемогъщия, като добър или зъл.

преди 1 минута, sliderum написа:

Та ако има Бог, той е с две лица, едновременно е Бог и Дявол. Дуализъм се нарича.

Ако няма Бог, той също е с две лица. Тъй като ако кажем, че няма Бог, няма да премахнем нито злото, нито доброто. И това също е дуализъм.

Но и дуализмът е човешка концепция.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото не им е ясно, че зло и добро възникват зависимо. Ако ги помолиш да дадат определение за зло, без да използват понятието добро, се спичат. Обаче иначе много ербап квалифицират Всемогъщия, като добър или зъл.

Ако няма Бог, той също е с две лица. Тъй като ако кажем, че няма Бог, няма да премахнем нито злото, нито доброто. И това също е дуализъм.

Но и дуализмът е човешка концепция.

Аз други концепции освен човешки, не съм успял да намеря, никога.

преди 1 минута, sliderum написа:

За това иде реч. Концепциите на Обективната Истина и на Бог, са неведоми. Дори и ако някой от тук изказващите се, говори от Тяхно име, или случайно е налучкал нещо, няма как да знаем, че това е така.

Също така не знам да има и други критерии, освен човешките. И пак има пишмян логици дето дуднат за обективни критерии

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Дори и ако някой от тук изказващите се, говори от Тяхно име

Има отворени психиатрии по всяко време. Обаче, не е политкоректно да наричаш откачените "луди". 

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

....няма как да знаем, че това е така.

Няма, няма, пък хора възкръсват и чудеса разни стават - ала, че има .... в свещената книга го пише, пълно е с такива разкази. Само, че като излезем от полето на чистата теория и нечии болни фантазии,  изведнъж всичкото вярващ почва да гризе нокти.

преди 20 минути, sliderum написа:

Така ти се пада.

Исая 25:8

Ще погълне смъртта за винаги; И Господ Бог ще обърше сълзите от всичките лица,

Според Кабала: Сатана, Йецер Хара и Ангелът на Смъртта са едно и също нещо.

Подобно на „святата страна“  - страната на Рая – съществуват също така и седем „двореца“ в „нечистата страна“, в ада, които са тъмните обръщания на „небесните дворци“, и те се наричат: пропаст, гибел, безмълвие на гроба, грях, Шеол, сянка на смъртта и долна земя... За седемте „двореца“ на „нечистия дух“ Кабала казва: „Във времето, което ще дойде (моментът на всемирното изкупление) Бог ще направи те да изчезнат от света, както е написано“. Исая (25:8): „Той ще погълне смъртта завинаги, Всевишният YHVH ще избърше сълзите на всички лица“.

Когато дойде денят на всемирното изкупление и когато душата е чакала и жадувала Истината, тогава тя ще заблести в светлинния Етер и ще полети с крилата на Светлината завинаги, защото началото на нейния Вечен Ден ще бъде тайната, която тя е постигнала. В тази тайна душата ще забрави всички адове и сенки и всички видове сълзи.

Из "Универсалния смисъл на Кабала".

• Автор

преди 12 часа, Aumi написа:

Бог със сигурност прави много повече неща за теб, отколкото да те завива нощем.

Нека допуснем, че е така. Нека допуснем, че 14 пъти е извъртал кормилото на засилени в мен ТИР-ове и е спасил живота ми 14 пъти. Това пак не отговаря на въпросът ми "Защо бог не ме загъва нощем?".

• Автор

Грешката ви е че смятате Творецът на Всемира, за някакво същество, което може да се види и пипне.

Като всемогъщ той може да бъде и това. Пък и да не забравяме онова "по свой образ и подобие".

преди 17 минути, Angelsing написа:

Като човек ли си го представяш? С ръце да те загъне?

Не си го представям. Питам защо не го прави.

Ти също като тях, макар и да твърдиш, че не вярваш в Бог, си го представяш като същество, което се крие и не се показва на хората.

Изобщо не смятам, че се крие.

преди 11 часа, darkterminal написа:

Тц! Съветът ми беше да намериш начин да общуваш с Господ, а не да опиташ веднъж и тържествено да спреш до там...

А ти откъде знаеш колко пъти съм опитвал? И, в случай, че имаш деца, колко пъти трябва да ти кажат, че са гладни, жадни, болни, че ги боли, за да заслужат Твоето внимание?

Човешко е да мислиш, че комуникацията трябва да се провежда по някакъв съзнателен и разбираем за теб начин... След кат Неговите възможности са безгранични, значи може да комуникира с теб по несъзнателен и неразбираем за теб начин...

Точно така. Как точно ще комуникира няма особено значение. Дали ще говори на суахили, пък ще ме накара да проговоря суахили, дали ще ползва телепатия, все тая. Въпросът е, че той не е идиота, който не знае какво мога да разбера и не знае как да го реализира. В Библията има гълъби, Христос и прочие, и те са видими, сезаеми. Недей залита, че НЕ МОЖЕ да ме загъне.

преди 3 минути, аm-аm написа:

Не си го представям. Питам защо не го прави.

Ама откъде да сме сигурни, че казваш истината ?

Може Бог да те загъва, а ти да ни дезинформираш целенасочено.

Покажи снимков материал, как спиш отвит и Господ не те завива

• Автор

На какъв език е говорил Господ, никъде не е документирано.

Напротив. Е. Говорил е езика, който говорят слушащите го. Поне здравата логика говори това. Но ако си присъствал и знаеш, че е било другояче, може да ни обадиш.

Той Господ не само "загъва", той и обладава човека.

Тъй че... ако някои иска са има взимане-даване с Господ, дупе да му е яко!

А който устиска, Господ със сигурност ще му помаже простатата, до толкова, че чак по краката му ще се стича благодатта.

Явно на автора на темата му се е дощяло!

Който има ухо нека слуша!

• Автор

Ако искаше да общува с теб по човешки, сигурно щеше да си пророк...

Това дали ще общува с мен не ме прави пророк. Ще ме направи такъв, ако реша да се изявявам като негов глашатай. И ако искаш да придадеш равенство между комуникацията с мен и специалното условие да се титуловам пророк, такава няма. Не е нужно да общува с мен само ако съм пророк или само, ако ще бъда такъв.

преди 11 часа, rurk написа:

Примерно ако те срещна, ще ти прережа гърлото, като разбира се преди това ще те осакатя, за да изживееш агония и много болка. :-))

Някъде може и да минеш за вървежен, но тук аз няма да те търпя. Две страници вече пишеш като попадия, на която всички са ѝ криви с това, което са, а ти си егати готината попадия, която може да реши всички земни проблеми, стига да имаше дръжка. Ама нямаш. Еякулираш оргазми с бръщолевиците си и чакаш с наслада как ще реагират на обидите ти, за да нахраниш мизерния ти откъм емоции живот.

преди 9 часа, Shiniasu написа:

Всичко изявено е крайно, ограничено и обусловено, и затова не може да представлява пълна проява на едно евентуално всемогъщество.

Не съм съгласен. Очевидно неговите представи как да изглежда Земята, човек, костенурката, мухата, еуглената, са били крайно и педантично ограничени, и това по никакъв начин не е показателно, че той не е бог.

A... am-am е тука. Да му отговоря на въпроса- Бог ти е дал всички инструменти и възможности да бъдеш завиван нощем. Ако следваш инструкциите Му, разбира се. Ако не- гаранцията отпада и се оправяш сам. Виждаш ли колко е просто? :)

Няма нужда да ми благодариш...

• Автор
преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Покажи снимков материал, как спиш отвит и Господ не те завива

Приеми го на доверие. Спя почти всеки ден и ако нощем спиш, а денем гледаш как аз съм спал, няма да ти остане време за нищо друго.

преди 11 минути, _Слънце_ написа:

Бог ти е дал всички инструменти и възможности да бъдеш завиван нощем. Ако следваш инструкциите Му, разбира се.

Какво наричаш инструменти, инструкции и гаранция в отношенията ми с него?

Ааа, който може да търпи - търпи. Който не може... търси някой да го... завива.

Може и ам-ам. Част от насладата е. :-))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.