Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Това е въпросът ми.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 24 минути, аm-аm написа:

Това е въпросът ми.

Я ПАК???? БОГ да те загъва???? Не що не разбрах!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

Я ПАЙ???? БОГ да те загъва???? Не що не разбрах!

Ами, чувал си, той ни обича. Пардон, Той. И предвид неговото всемогъщество, разписано в десетки страници от Библията, някак логично е той да си направи това усилие, особено когато това даже не би било усилие за него, т.к. е всемогъщ, навсякъде, вижда всичко, чува всичко, сещаш ли се?

току-що, аm-аm написа:

Ами, чувал си, той ни обича. Пардон, Той. И предвид неговото всемогъщество, разписано в десетки страници от Библията, някак логично е той да си направи това усилие, особено когато това даже не би било усилие за него, т.к. е всемогъщ, навсякъде, вижда всичко, чува всичко, сещаш ли се?

БОГ дава, но в кошара не вкарва. БОГ те обича, но ако ти не направиш нещо, той няма да помага. ТОЙ ти е дал нещата, чрез които може да постигнеш всичко.

• Автор

Това за вкарването в кошара, всъщност го има - и в Библията иде реч за пастира, агнеца и т.н. И като стана въпрос за даването, защо не ми даде едно топло загъване някоя студена нощ?

току-що, аm-аm написа:

Това за вкарването в кошара, всъщност го има - и в Библията иде реч за пастира, агнеца и т.н. И като стана въпрос за даването, защо не ми даде едно топло загъване някоя студена нощ?

Не разбираш какво ти пиша. Приемаш нещата буквално. БОГ няма да направиш нищо за теб, ако ти не пожелаеш сам да го направиш. Тоест трябва да повярваш, че можеш. Да имаш силата и вярата. Това е БОГ. 

преди 14 минути, ostavime написа:

Емка, ама и ти си пийнал. :emoji_smiley-01:

Спокойно не съм пийнал. 

• Автор

Не те разбирам. Трябва да повярвам, че мога да се загъна сам, за да ме загъне той ли?

Емо май иска да каже "помогни си сам за да ти помогне и Господ".

Иначе, аз ще ти кажа верния отговор на въпроса ти - не се молиш правилно.

преди 10 минути, аm-аm написа:

Не те разбирам. Трябва да повярвам, че мога да се загъна сам, за да ме загъне той ли?

ТОЧНО ТАКА!

• Автор

Но аз не питам защо не печеля от тотото и защо жена ми не е Клаудия Шифър. За каква помощ иде реч? Аз питам защо не ме загъва нощем, когато знае, че ми е студено, а човечеството съществува по негова приумица, ние сме изборът му да бъдем по негов образ и подобие, той ни обича. Когато човек обича е способен на чудеса. Когато Бог обича едно загъване трябва да получи отговор "оправяй се, помогни си сам"???

преди 1 минута, Емил Костов написа:

ТОЧНО ТАКА!

И като е така, да допуснем, че аз съм една изгубена овца от стадото Му. Коч! И тоя коч, е отишъл да яде на друга полянка. Нима е нормално Пастиря да стои безучастен?

преди 2 минути, аm-аm написа:

Но аз не питам защо не печеля от тотото и защо жена ми не е Клаудия Шифър. За каква помощ иде реч? Аз питам защо не ме загъва нощем, когато знае, че ми е студено, а човечеството съществува по негова приумица, ние сме изборът му да бъдем по негов образ и подобие, той ни обича. Когато човек обича е способен на чудеса. Когато Бог обича едно загъване трябва да получи отговор "оправяй се, помогни си сам"???

Може ли един личен въпрос - от кой край на България си? Питам, защото думата "загъна" в пиринския край не я използваме. Използваме "завивам", "да се завия".

Защото няма богове, всички религии са измислени за контрол на хората. Само необразован човек може да вярва в богове и подобни измишльотини. Пий си хапчетата редовно, спри наркотиците и ще ти мине!

преди 2 минути, аm-аm написа:

И като е така, да допуснем, че аз съм една изгубена овца от стадото Му. Коч! И тоя коч, е отишъл да яде на друга полянка. Нима е нормално Пастиря да стои безучастен?

Ти стоиш безучастен. Избираш да си КОЧ пасящ на чужда поляна, при положение че той те е посъветвал да повярваш в него. 

току-що, Raze написа:

Защото няма богове, всички религии са измислени за контрол на хората. Само необразован човек може да вярва в богове и подобни измишльотини. Пий си хапчетата редовно, спри наркотиците и ще ти мине!

Естествено, че няма богове. Религията е измислена с една цел - да контролира хората. Самата библия и писания имат съвсем друга цел, която е опорочена в с течение на времето. 

• Автор

Централна България. Баба ме загъваше с китеник на село.

преди 32 минути, Raze написа:

Нека позная, и теб не те е загънал бог.

преди 32 минути, Емил Костов написа:

Ти стоиш безучастен. Избираш да си КОЧ пасящ на чужда поляна, при положение че той те е посъветвал да повярваш в него.

Пак задавам въпроса си: Нормално ли е пастирът да стои безучастно?

преди 4 минути, аm-аm написа:

Централна България. Баба ме загъваше с китеник на село.

Нека позная, и теб не те е загънал бог.

Пак задавам въпросът си: Нормално ли е пастирът да стои безучастно?

Докато не разбереш какво ти казвам и не желаеш да го осмислиш, ще чакаш пастира да те завие и ще се чудиш що ти е студено!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Аз не се чудя. Интересно ми е вярващите в бог как разсъждават. Както не съм и вегетарианец, но ми е интересно защо не ядат месо.

Но ако не вярваш в бог, значи си безполезен за темата. Ще ти послужи само за четене.

преди 10 минути, аm-аm написа:

Интересно ми е вярващите в бог как разсъждават.

Вярващите в божества са неспособни да разсъждават по отношение на религията им.
Вместо да разсъждават, те вярват сляпо на това което ги учат поповете.
Това е положението.

преди 21 минути, аm-аm написа:

Пак задавам въпросът си: Нормално ли е пастирът да стои безучастно?

пастир няма., ти искаш или не искаш да си в стадото

Аз като го смятам бог се намира на около 1012 километра от земята и желанието ти пътува няколко месеца дотам и обратно. 

Така че сега ако се молиш да ти е топло след няколко месеца желанието ти ще се изпълни.

преди 5 часа, ined написа:

Аз като го смятам бог се намира на около 1012 километра от земята и желанието ти пътува няколко месеца дотам и обратно. 

Така че сега ако се молиш да ти е топло след няколко месеца желанието ти ще се изпълни.

Мисълта била най-бързото нещо във Вселената. :)

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Естествено, че няма богове.

Рече и отсече !

преди 8 часа, аm-аm написа:

Пак задавам въпроса си: Нормално ли е пастирът да стои безучастно?

Нормално е и не е нормално.

Пастирът ти е дал контекстите и гледните точки, както и способността да ги сменяш като носни кърпички, за да не се излагаш кат кифладжия на панаир

преди 6 часа, ined написа:

Обаче това е относителна истина, щото ако го помолиш да е студено се оказва  наблизо и веднага изпълнява.

Или както казва великия Нилс Бор, Резултата от експеримента зависи от нагласите на наблюдателя

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Вярващите в божества са неспособни да разсъждават по отношение на религията им.

Също както не вярващите в божества са неспособни да се усъмнят в неверието си.

Няма бог, трябва да си назначиш някой поп, или попадия, да те завива, поне да имаш някаква полза от религията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.