Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
току-що, rurk написа:

Фактът е, че можеш да умреш още в следващия миг и че нямаш никакъв контрол.
Не можеш да се предпазиш.
Ти, който се имаш за велик си просто подпиращ се на шанса.
А шансът е?

Нямам проблем да умра след малко. Аз съм подтиснал егото си толкова много, че даже не мисля за себе си. Единствено ще съжалявам, че не съм успял още да помогна на хората.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, аm-аm написа:

Ти си спамарка и ще се радвам да лишиш темата от глупостите си. И без друго нищо ново не можеш да напишеш, само подбираш думи с главни букви и си въобразяваш, че Ни Носиш Истината.

Нека Бъде Волята ти

Нямам проблем да умра след малко. Аз съм подтиснал егото си толкова много, че даже не мисля за себе си. Единствено ще съжалявам, че не съм успял още да помогна на хората.

Да помогнеш?! Ще помогнеш ако умреш. :-)

Един глупец по-малко!

• Автор
преди 1 минута, rurk написа:

Ти си глупец. И да чакаш и да не чакаш все едно. Все ще умреш. :-)

Не става въпрос за чакането, а за дочакването. Смъртта Бог я праща поне веднъж, а загъването - нито веднъж. Това е парадокс. Спри да провокираш с тези тъпи подмятания. И ти не блестиш с нищо от изписаното. Имаш шанс да кажеш нещо умно и го пропиляваш с това да обясниш, че другите са по-тъпи и от теб.

преди 2 минути, A.com написа:

Писах по-рано, че не се молиш правилно, и такъв отговор няма в анкетата. Обаче изниква въпроса - защо трябва да му се молиш(правилно), за да те завие.

Братле, ти наистина ли мислиш, че той иска да знае? Чеша краста.

• Автор
преди 2 минути, rurk написа:

Да помогнеш?! Ще помогнеш ако умреш. :-)

Един глупец по-малко!

Това ме разсмя :D

преди 3 минути, аm-аm написа:

Това може ли да си го сложа за подпис?

Не става въпрос за чакането, а за дочакването. Смъртта Бог я праща поне веднъж, а загъването - нито веднъж. Това е парадокс. Спри да провокираш с тези тъпи подмятания. И ти не блестиш с нищо от изписаното. Имаш шанс да кажеш нещо умно и го пропиляваш с това да обясниш, че другите са по-тъпи и от теб.

Трябва малко повече интелект, за да схванеш.
Парадоксът е за теб, единствено.

• Автор
преди 5 минути, A.com написа:

Писах по-рано, че не се молиш правилно, и такъв отговор няма в анкетата. Обаче изниква въпроса - защо трябва да му се молиш(правилно), за да те завие.

Тц. Няма да променя анкетата с такъв аргумент. Поезията и дар словото не бива да са аршина според който Бог отмеря.

преди 2 минути, _Слънце_ написа:

Това може ли да си го сложа за подпис?

Беше искрено и сериозно. В подписа ти, ще излезе като парадиране или ирония. Но не мога да те спра.

• Автор
преди 7 минути, rurk написа:

Много важно!

Това, че се смея е по-важно от това, че си ме разсмял! crazy-monkey-emoticon-216.gif

преди 4 минути, rurk написа:

Форумите се напълниха с тъпанари...

Не са. Просто умните не си губят времето с тях.

И тъпаците, които ги убедиха в това, останаха сами да си чешат крастите. Между другото ти се един от пишещите по форуми, а и спомена за някаква краста.

преди 5 минути, rurk написа:

Трябва малко повече интелект, за да схванеш.
Парадоксът е за теб, единствено.

Трябва малко повечко интелект за да разбереш парадокса.

преди 12 минути, аm-аm написа:

Това, че се смея е по-важно от това, че си ме разсмял! crazy-monkey-emoticon-216.gif

Не са. Просто умните не си губят времето с тях.

И тъпаците, които ги убедиха в това, останаха сами да си чешат крастите.

Само за теб е важно, следователно го сподели в огледалото.
Идиот! :-)

Реално от нема що да правят, тъпанарите раждат ей такива теми!
Ти идиот ли си наистина?

И оня "белгиеца" и една камара други глупаци...
Ма наистина глупаци. Констатация, а не обидна нападка!

Едно време имаше един въпрос: Немаш ли си пишка да си играеш?

"... Много е отегчително, много тежко. Ние трябва да правим нещо: да четем вестник, да гледаме телевизия, да се обадим на някой, да купонясваме. Правили сме това отново, отново и отново. Сега вече сме толкова преситени, че тези неща дори не работят вече. Телевизията е толкова отегчителна, вестникът е толкова отегчителен и купонясването всяка вечер е толкова отегчително. Нищо от тези неща вече не ни възбужда. Всъщност, някои от нас дори са приели убежище в камшиците и веригите. Скоро, за да можем да се възбудим, ще ни трябва електрическо ренде за сирене. Това е, защото сме станали толкова ненормални, толкова твърди. Умът ни е станал като сирене Пармезан, а ножчето за сирене изобщо не е остро.

Затова нещото, което трябва да направим, е просто да седнем и да не правим нищо. Абсолютно нищо, включително и без мечтаене.

Следователно най-безопасният начин е да правите нищо. По две минути всеки ден. И след това, ако сте дисциплинирани, по три минути, четири минути, пет минути."

Отговора е лесен - защото на седмия ден Бог отишъл да почива и от тогава те така: осми ден няма, тъй като повече явно не му се занимава. А от там и вечното верую, че ако чакаш на Бог, ще получиш след смъртта - приживе по- добре не Го търси, че инак в краен случай ще намериш някой поп.

преди 57 минути, rurk написа:

Всяка нощ, дори и на атеистите слепи, Господ им "Спуска" Жива Роса, с което най-малко им дава глъдки живот.

Ако се наемеш да ми доведеш поне някакво божество, ти обещавам да му прережа гърлото като на агне пред теб.
След което ти разрешавам да ме обявиш да истинският бог , да отвориш нова секта и да ми се молите по 3 пъти на ден.
Обаче делим 50 на 50 от печалбата която ще генерира новата ти вяра.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Ако се наемеш да ми доведеш поне някакво божество, ти обещавам да му прережа гърлото като на агне пред теб.
След което ти разрешавам да ме обявиш да истинският бог , да отвориш нова секта и да ми се молите по 3 пъти на ден.

Сорри!

Мога да те обявя единствено за истински глупак.

А че си Бог - Бог си (както и всички други са същия Бог, както и всичко друго), но не знаеш, и разбирането няма общо с лигавщината ти и с незадоволеността ти, която търсиш да успокоиш с непрекъсната мастурбация, включително и във форума.

Гледам те и виждам глупашко поведение, в следствие от незадоволеност, доза отчаяние, и лишено от мъдрост.

Но явно е, че светът все още има кармата да отглежда идиоти и да ги живее тези роли.

Истината е, че си нямаш представа от живота, нито разбира се от Бог.

Форуската и въобще мастурбацията ти няма да те направят щастлив.

Продължаваш са бъдеш нещастник. Това е истината. Не си щастлив!

Ако някога истински пожелаеш да бъдеш, ще намериш какво и как.

За сега обаче не ти е дошло времето да се спасиш от идиотщината си.

Ти сам за себе си си наказанието/въздеянието.

Quo vadis, Domine?!

Asato ma sat gamaya!

на 17.03.2018 г. в 23:01, аm-аm написа:

Това е въпросът ми.

Бог със сигурност прави много повече неща за теб, отколкото да те завива нощем.
Само трябва да анализираш живота си, за да осъзнаеш колко пъти ти е помагал и те е спасявал.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Грешката ви е че смятате Творецът на Всемира, за някакво същество, което може да се види и пипне. Което потвърждава, че вие също като религиозните вярвате, че Бог е същество, личност като нас, от кръв и плът.
Твоята представа за Бог, не се различава по нищо от представата на религиозните. Ти също като тях, макар и да твърдиш, че не вярваш в Бог, си го представяш като същество, което се крие и не се показва на хората. Представяш и го като същество, на което можеш да прережеш гърлото, която представа се е формирала от религиозните митове, в които вярваш.
Религиите са виновни за формирането на такава представа у хората. Те принизяват Бог, придавайки му човешки качества и характеристики.

преди 26 минути, Aumi написа:

Религиите са виновни за формирането на такава представа у хората.

Не мисля. Религиите и Атеизма не са главните виновници. По скоро склонността на живия човек към метафизични и крайни схващания. 

Крайностите и субективността са присъщи на живота

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Не мисля. Религиите и Атеизма не са главните виновници. По скоро склонността на живия човек към метафизични и крайни схващания. 

Крайностите и субективността са присъщи на живота

Да де, като се има предвид, че религиозните писания са измислени и писани от хора, които са описали Бог според техните представи.

Хората стават атеисти по няколко причини.
Едната е, поради отчаяние. Неверието им се поражда от това, че Бог не изпълнява веднага техните желания.
Другата причина е, че не им се ще да вярват в такива примитивни, жестоки и гневящи се богове, искащи от хората да жертват децата си. Те не могат да приемат, че Творецът на Вселената, може да бъде жестоко същество със садистични желания.

преди 1 час, rurk написа:

Сорри!

Мога да те обявя единствено за истински глупак.

А ти като по-духовно възвисен от тях, защо ги нападаш и квалифицираш, вместо да се опиташ да ги разбереш и да им поясниш какво е Бог?

преди 10 часа, аm-аm написа:

...

Трае си. Съвета на darkterminal не даде резултат. Но бях длъжен да опитам.

...

Тц! Съветът ми беше да намериш начин да общуваш с Господ, а не да опиташ веднъж и тържествено да спреш до там...

...

Това не е човешка категория. Човешка категория е да сметна, че ще говори моя език. А божествената е, че може всичко и ще знае как да осъществи ефективен контакт. Това произлиза от безграничните му способности. ...

...

Човешко е да мислиш, че комуникацията трябва да се провежда по някакъв съзнателен и разбираем за теб начин... След кат Неговите възможности са безгранични, значи може да комуникира с теб по несъзнателен и неразбираем за теб начин... Примерно де... Ти се опитваш да слагаш рамки, в които Господ да мисли и действа... Нямаш друга причина да го очакваш, освен тази да профанизираш битието на Господ до човешкото...

...

Апропо, той наистина не е говорил на суахили, като е диктувал Библията.

Случаеност?

...

На какъв език е говорил Господ, никъде не е документирано. Но, това което се опитвах да ти кажа е, че дори и да е разговарял с пророците и патриарсите (последният мисля е Ной) на някакъв понятен за времето си човешки език, ти този език не го знаеш и ще разбереш от него толкова, колкото и от суахили...

...

Не. Общото помежду ни е, че говорим езици.

Общото ви е това, че говорите човешки езици, а разликата е, че те са били пророци, а ти казваш, че не си... След патриарсите, Господ (Отецът и Светият Дух) разговаря разбираемо и по човешки тертип само с пророците... Защо, не знам, а и не е моя работа... Струва ми се доста показателно... Ако искаше да общува с теб по човешки, сигурно щеше да си пророк...

преди 28 минути, Aumi написа:

А ти като по-духовно възвисен от тях, защо ги нападаш и квалифицираш, вместо да се опиташ да ги разбереш и да им поясниш какво е Бог?

Това е само в ума ти. Представа. Мислиш си, че мисля по еди какъв си начин. Това е представа.
Нито съм по-извисен, нито не съм. Нито ги нападам, нито не ги. Нито ги разбирам, нито не ги разбирам (няма нищо за разбиране). Нито им обяснявам какво е Бог, нито не им обяснявам.

Едно нещо е хубаво. Все някога идиотите ще умрете и освободите Земята. :-))
Земята ще получи освобождение от вас. Аз мога да помогна!

Примерно ако те срещна, ще ти прережа гърлото, като разбира се преди това ще те осакатя, за да изживееш агония и много болка. :-))
Винаги ми е било интересно да наблюдавам как мъртъв човек умира и как това го пробужда. Ха!

Човек трябва да е много тъп, че да разделя нещата на духовни и недуховни... Но твоята тъпотия за мен е пословична. То това си е самата Мъдрост тъпотията ти!

преди 12 минути, rurk написа:

Това е само в ума ти. Представа. Мислиш си, че мисля по еди какъв си начин. Това е представа.
Нито съм по-извисен, нито не съм. Нито ги нападам, нито не ги. Нито ги разбирам, нито не ги разбирам (няма нищо за разбиране). Нито им обяснявам какво е Бог, нито не им обяснявам.

Нищо не си представям, защото думите ти с които ги квалифицираш, доказват това което казвам.

преди 14 минути, rurk написа:

Представяш си. Не може да схванеш повече. :-))
Както писах - тъпа работа.

rurk отговори :

Цитат

Сорри! Мога да те обявя единствено за истински глупак.

Цитат

Идиот! :-) ...

И оня "белгиеца" и една камара други глупаци... Ма наистина глупаци. Констатация...

Цитат

Да помогнеш?! Ще помогнеш ако умреш. :-) Един глупец по-малко!

Цитат

Ти си глупец. И да чакаш и да не чакаш все едно. Все ще умреш. :-)

Цитат

Или си остана същия идиот? Или?

преди 27 минути, rurk написа:

Примерно ако те срещна, ще ти прережа гърлото, като разбира се преди това ще те осакатя, за да изживееш агония и много болка. :-))
Винаги ми е било интересно да наблюдавам как мъртъв човек умира и как това го пробужда. Ха!

Да, странни желания за един духовен търсач...

Цитат

Но твоята тъпотия за мен е пословична. То това си е самата Мъдрост тъпотията ти!

Будиста- каруцар се върна от медитация в Памир... очевидно презобил с жен- шен. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.