Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, Merryl написа:

Става въпрос за перифраза на най-популярната поговорка, че ако дадеш на някого риба - го храниш един път, но ако го научиш да лови риба - му даваш храна за цял живот.

искам да коментирам и тези ти думи и последвалите. Твоята теза е, че бог не дава наготово, за да позволи на хората да придобият определени качества и да стана по-умни. Но тази теория има един огромен пропуск. Човешкият живот, в по-голямата си част, е пропилян, поради липса на условия за учене. Когато аз си купих компютър и си прекарах Интернет, започнах да уча повече, отколкото когато бях в университет. Защо бог не ми даде компютър? Защо допусна да търся и да се мъча в търсене на отговори, които след прочетени стотици страници научих, но можех да предам за минути? Аз вече бях изтърпял достатъчно мъки на този свят, нямах нужда да бъда учен на смирение, търпение или да калявам волята си. Аз вече бях изживял повечето от младостта си, нямах нужда да прахосвам още. Аз вече бях чел много и нямаше нужда някой да ме побутва на сила да го правя. Защо бог допусна да прахосвам времето си, да уча толкова малко и толкова бавно? Защо не бе мой учител? Не ми излизай с репликата, че това ми е било ценен урок. Не беше, не ме направи по-добър, направи ме по-обезверен и по-стар. Прахоса ми сили, които можех да посветя на нещо смислено и градивно.

• Отговори 522
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Еее, нали не очакваш аз да отговарям вместо Бог. Дано не е неуместна шегата. :D

Никой не е обещал, че животът ще е справедлив и по мед и масло. Ти се вайкаш за компютъра и за пропиляното време. А какво да кажат хилядите, родени слепи или със заболявания, които ще ги съпътстват през целия им живот.

Всеки иска всичко. Всеки. В случая може би просто трябва да благодариш, че си жив и здрав... Това не е примирение, а начин да не откачиш и да продължиш да живееш с нещата, които не можеш да промениш.

Всъщност с това, че не те завиват, търсиш отговора на/за/от цялата Вселена... Или?! Не мисля, че ще го получиш в тази тема. :D        

• Автор

Ти се вайкаш за компютъра и за пропиляното време.

Не, не свеждай нещата до простите ми лични нужди. Аз просто констатирам противоречието, или двойният стандарт, ако щеш. Ти (перифразирано, не искам да ти слагам думи в устата, а да ти разбера логиката) казваш "Бог прави разни неща, за да ти позволи да се развиваш, разчитайки на личните си сили (което налага неговото отсъствие), обаче се казва, че в останалото време не прави нужното тази му цел - развитието - да е в сила, а дори напротив - отсъствието му те саботира". За мен отсъствието на бог като помощник в човешкия живот не може да бъде оправдано само с презумпцията, че така човек ще стане най-способен, най-научен и каквото и да било най.

Всъщност с това, че не те завиват, търсиш отговора на/за/от цялата Вселена... Или?! Не мисля, че ще го получиш в тази тема. :D        

Не виждам защо тази тема да не отговори на този въпрос. Ако ти си вярваща, следователно имаш обяснение защо Той не завива теб. Не ти ли изглежда странно същество създало 1083200000000 кубични километра (това е само една планета) в рамките на ден, да се крие от теб цял живот? Нямаш ли такива мисли защо, когато Го повикаш, а той може да е на безброй места, безброй пъти, без да може да се умори, той да НЕ Е там?

Ами това, което се опитвам да кажа е, че не всичко може винаги да се проумее с мисълта. Особено, когато се опитваме да разберем неща, независещи само от нас.

Разбирам, че казваш, че през останалото време, когато не е до теб /сиреч времето, което ти броиш за пропиляно/, целта се обезсмисля. А защо си мислиш, че целта винаги е само една.

Ето, счита се, че времето без компютри е пропиляно, защото всички ходехме до библиотеките, ровехме, поръчвахме книги... нещо, което сега се случва с едно цъкане на компютъра, ние реализирахме за дни... Но пък - защо не си помислиш за това общуване, за личния контакт, за самия физически мирис на книгите и библиотеката, игрите на улицата... Все неща, които компютърното поколение дори не знае какво са. Та... идеята ми е, защо непременно считаш, че точно този момент на изгубено време, което не е било гонене на изначалната ти цел, всъщност не е било покриване на друга цел, на друго познание, които не би получил, ако имаше компютъра, но които дори не си формулирал като мисъл, а е само на ниво чувства и усещания... Едно обогатяване и в други посоки.

И един милиметър да мръднем в страни, нещата стават различни. Просто не мисля, че има един еднозначен отговор на въпросите, които поставяш. И те не са нито от вчера, нито за тези дни.

• Автор
преди 3 минути, Merryl написа:

Ами това, което се опитвам да кажа е, че не всичко може винаги да се проумее с мисълта. Особено, когато се опитваме да разберем неща, независещи само от нас.

Хубаво, това е редовният отговор на вярващите, когато се сблъскат с липсата на логика - че нещо не разбираме или в по-нападателния вариант, сме невежи и прости. Но този отговор не е отговор на моя въпрос: Защо Бог не ме загъва нощем?

преди 2 минути, аm-аm написа:

Хубаво, това е редовният отговор на вярващите, когато се сблъскат с липсата на логика - че нещо не разбираме или в по-нападателния вариант, сме невежи и прости. Но този отговор не е отговор на моя въпрос: Защо Бог не ме загъва нощем?

Защото, ако се загънеш сам, може да попаднеш в приключение, което иначе не би ти се случило. :D

• Автор

физически мирис на книгите и библиотеката, игрите на улицата... Все неща, които компютърното поколение дори не знае

Глупости. Много добре го знае. Училищата си имат библиотеки и всички ги ползват, по задължение. А дали виждат смисъл в това да ги ползват и след задължителното водене там, това мисля, че е ясно. Книги има всеки дом, като изключим циганите. Това, което днешното поколение не е видяло, е безрезултатното ходене 10 пъти до библиотека в търсене на конкретно нещо, за което има опашка от още 10 души или просто е откраднато и само се води, че е там.

преди 6 минути, Merryl написа:

Защото, ако се загънеш сам, може да попаднеш в приключение, което иначе не би ти се случило. :D

Хубаво де. Може би това, може би онова. Ама аз почти всяка нощ спя. Днес не ме е загънал заради нещо, утре - заради друго. А на третия ден? А на четвъртия? Как пък 100% от нощите все не му идва ред да го направи лично??

защо непременно считаш, че точно този момент на изгубено време, което не е било гонене на изначалната ти цел, всъщност не е било покриване на друга цел, на друго познание

Моят въпрос е в този дух: Защо няма покриване на цел и познание, което да включва участието на Бог? Защо не ни се явява, защо не си приказва с нас, защо не отговаря на въпросите ни? Не може държането в неведение да се подкрепя като мотивация за лично усъвършенстване. То по тази логика всички учители, приятели и роднини ни саботират, защото ни помагат и правят неща, вместо нас, като например ЗАГЪВАНЕТО НОЩЕМ С ОДЕЯЛО.

Обичам и вярвам безусловно. Другото са договорни отношения. Ако някой ти е обещал нещо - твое право е да го изискаш.

преди 12 минути, аm-аm написа:

Защо Бог не ме загъва нощем?

Защото е Бог, а не бавачка за претенциозни атеисти...

• Автор
преди 3 минути, _Слънце_ написа:

Защото е Бог, а не бавачка за претенциозни атеисти...

То и вярващите не ги загъва. Нещо куца в цялата история.

преди 5 минути, Merryl написа:

Обичам и вярвам безусловно. Другото са договорни отношения. Ако някой ти е обещал нещо - твое право е да го изискаш.

Не извъртай нещата. Не твърдя, че ми е длъжник, не твърдя, че е сключил договор. Аз питам защо не прави нещо, което е израз на любов, когато може да го прави безброй пъти, а го е направил общо 0 пъти.

току-що, аm-аm написа:

То и вярващите не ги загъва. Нещо куца в цялата история.

Мислех че питаш за себе си. Ама като искате верни отговори, научете се да задавате верни въпроси де.

Аз и сърцето си не съм пипала, и мозъка си не съм виждала, но все вярвам, че ги имам.

Нека не овъргаляме в прахта това, което не разбираме.

Хубава вечер и успех в намирането на отговор!

• Автор
преди 7 минути, _Слънце_ написа:

Мислех че питаш за себе си.

Мога да намеря отговора за себе си, когато науча отговорите на останалите. Ако бог ми пише в темата, ще ме улесни малко. Обаче, ако има специална мисия за мен, да развия търпението на трактор и мазолите на бик в писане по форуми, тогава очаквам включване от Него на страница 100.

преди 4 минути, Merryl написа:

Нека не овъргаляме в прахта това, което не разбираме.

преди 25 минути, аm-аm написа:

Хубаво, това е редовният отговор на вярващите, когато се сблъскат с липсата на логика - че нещо не разбираме или в по-нападателния вариант, сме невежи и прости.

преди 2 минути, аm-аm написа:

Ако бог ми пише в темата, ще ме улесни малко.

ако ти си храм и бог е в теб ще пише чрез теб а не с някой който се представя за негов служител

• Автор

Е като е в мен, това не значи, че не може да говори от лично име. Иначе се води вселяване.

преди 5 минути, аm-аm написа:

Мога да намеря отговора за себе си, когато науча отговорите на останалите.

Не можеш. Така ще научиш само техните отговори.

преди 1 час, Merryl написа:

Ако сложиш помощни колела на детето, то не само, че няма да се научи веднага да кара, но може и с години да не се отърси от страха колелата да се махнат. Докато, ако родителя си направи труда да потича един ден след колелото, да му излезе душата и на него, да бъде до детето си, да не позволи да пада, но да прецени кога е готов да го пусне - тогава детето ще се научи да кара.

Ахааа, значи ти нямаш деца на възраст да почнат да карат колело.
И никога не си учила дете да кара колело.
Мето дете си караше цяло лято със спомагателните колелца и даже и други деца караха неговото колело, докато едно колелце не предаде богу дух и отдели душата си от тялото. Счупи се на две големи парчета.
И тогава му викам на синчето че трябва да ходим да търсим нови колелца. Отидохме, ама магазинът фалирал. А на детето му се караше колело и рече че ще се научи да кара и без тях. Речено сторено, тичах тичах и по тревата го пуснах, докато не му беше паднала скоростта си караше и без колелца. Та така, по тревата да е меко ако падне и почна да кара. На другият ден обаче беше забравил та пак отначало учене.
Човешкият мозък има нужда от време за да съсдаде рефлекси на карането на колело.
Но това явно богчо не го знае и не ти го е казал.

• Автор
преди 56 минути, _Слънце_ написа:

Не можеш. Така ще научиш само техните отговори.

Мога. Ако искаш да научиш чуждото знание без да ти споделят опита си, най-вероятно ще умреш още на тестването на скачане от терасата.

преди 4 минути, sliderum написа:

Темата нещо изстина. Ще я подгрея. Ам-ам, ся, ако дойда у вас и те завия, ще ме наречеш ли Бог?

Не. Ще те нарека перверзник.

преди 22 минути, Tahiel написа:

Няма как. Той е цар. Дори светците и ангелите са му служители.

Цар - може би, но човек-цар - не. Произлизащите ограничения на царя, който е човек, не важат за бог. Бог примерно може сам да избие народ, няма нужда да му носят храна или да спи. Съпоставките са неправилни, изводите - тоже.

преди 8 минути, аm-аm написа:

Не. Ще те нарека перверзник.

Каква е разликата между Бог и перверзника. Все пак е направил Адам и Ева и е искам да са заблудени овце ходещи голи из Райската градина. Да си ги гледа в натура.

• Автор

Не. Но не е и човек.

преди 1 минута, sliderum написа:

Каква е разликата между Бог и перверзника. Все пак е направил Адам и Ева и е искам да са заблудени овце ходещи голи из Райската градина. Да си ги гледа в натура.

Това е друга тема.

преди 2 часа, Merryl написа:

Не според мен, а според твоето тълкувание на поста ми, което не го прави "според мен". Казах по-горе, че прийома не е печеливш. Така просто си говориш ти с твоите тълкувания, а не ти с отсрещния в разговора.                     

Кауза пердута

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.