Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо бог не ме загъва нощем?

Предположения: 7 гласували потребители

1. 1. Предположения:

• Не знае, че ми е студено
      14%
      1
    • Не го интересува, че ми е студено
      14%
      1
    • Наказва ме
      14%
      1
    • Зает е с по-важни неща
      14%
      1
    • Не му се моля редовно
      0%
      0
    • Много искам
      14%
      1
    • Иска да се оправям сам, сякаш го няма, за да стана независим и силен, макар и малко настинал
      28%
      2

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

"За учения, който е живял с вярата си в силата на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество, вече всеки миг ще покори най-високия връх и когато изкатерва и последната скала, бива приветстван от цяла група теолози, които си седят там от векове."

Робърт Джастроу директор на Института за космически изследвания към НАСА

• Отговори 522
  • Прегледи 30,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

„Да опознаваме великолепните творения на Бога, да проумяваме Неговата мъдрост, величие и сила, да се наслаждаваме на Неговите чудесно действащи закони – със сигурност това са достойни начини за преклонение пред Всемогъщия Бог, за Когото невежеството не би могло да бъде по-приемливо от знанието.“„

-Николай Коперник

...

„Величието, подредеността и красотата на небесните тела, изящната структура на животните и растенията, и всички други природни феномени съвсем справедливо подтикват интелигентния и безпристрастен наблюдател да стигне до извода, че съществува един върховен, всемогъщ и добронамерен Творец.

-Робърт Бойл

...

"Цялата природа се провиква към нас, че Бог съществува, че има един върховен Разум, една могъща Сила и един възхитителен ред; и всичко това ни учи, че ние сме подвластни на този Разум.“

-Франсоа Волтер

...

"Удивителният ред във Всемира може да се припише само на едно могъщо и премъдро Същество".

-Исак Нютон

преди 3 часа, аm-аm написа:

Разбира се, че мога да го отрека. Уверявам се, че набожните хора са много скарани със значението на думите, което им позволява да си ги нагласят както им се иска, а не както е правилно.

Как така не мога да го допусна? Я виж кой е автора на тази тема. По-интересно е ти можеш ли да допуснеш, че богът, в който вярваш е измишльотина.

И да удебеляваш и да подчертаваш, требе да знаеш, че ние не живеем в консерви и не сме в затворена система.

С таз главна буква подразбирам, че имаш някакъв езотеричен подтекст, щото физиката, която цитираш ясно посочва, че на света има и материя, не само енергия. Изглежда обожествяваш безграничния потенциал, абстрахирайки се от ограничения кинетичен резултат. Все едно вземаш един човек, махаш му всички недостатъци, идеализираш го, почваш да го пишеш Човек и ето на, имаш си бог.

Ааа, знаех си, че дотам ще опрат нещата. Значе чаветата като крадат ток в трафопостовете и ги тресне тока, всъщност имат среща с Бог. Машала.

А не е ли обратното. Онова, което науката нарича енергия, набожните наричат Енергия и Бог?

Поне обща култура няма ли да положиш усилия да придобиеш, когато коментираш науката? Природните закони не са фундаментални. Те са различни на макро и микро ниво. Различни са и в различни части на галактиката. Даже времето може да "върви" по различен начин.

И тъкмо създаването на всичко, без наличието на разум, което науката доказва, потвърждава наличието на Бог. Защото Бог, който нищо не е направил, не е Бог. Вярващите в богове имат нужда той да е направил страааааааааашно много неща, даже за един следобед там няколко планети, вселена, хуманоиди, туй-онуй, обаче за 70 години личен опит с живеене -  кръгла нула. Обаче пък чакай на някой такъв да му се падне шестица от тотото! А за гадостите, които ще му се случат, Бог няма пръст. Бог има или цяла ръка или няма и пръст. Не знам как се получава, но е тема за размисъл.

Подчертаното в цитата ти не го разбрах. Стана ми интересно какво точно искаш да кажеш?

преди 4 часа, аm-аm написа:

А за гадостите, които ще му се случат, Бог няма пръст.

Тук не си прав - Бог наказва до девето коляно.

Имам добра новина.
Днес като бях полегнал и задрямал некакъф богчо ме завива, докато се отвивах въртийки се в леглото.
Един брадат такъв, прозрачен като призрак и като го питам на френски що ме завива, той ми отговаря най-нахално на английски.
Каза че е дошъл специално заради автора на тази тема, да покаже че е грижовен и няма нищо против да я върши тази работа да завива желаещите нощем. 
Ето имаме вече разрешения на казуса със завиването, може да закривате темата.

п.п.
обеща да ми даде и числата от тотото предварително да ги играя

• Автор
на 21.03.2018 г. в 19:36, Реджеп Иведик написа:

"За учения, който е живял с вярата си в силата на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество, вече всеки миг ще покори най-високия връх и когато изкатерва и последната скала, бива приветстван от цяла група теолози, които си седят там от векове."

Робърт Джастроу директор на Института за космически изследвания към НАСА

Абе хора, стига сте цитирали поезия, когато се правите, че водите дискусия. Несериозно е.

преди 23 часа, Aumi написа:

„Да опознаваме великолепните творения на Бога, да проумяваме Неговата мъдрост, величие и сила, да се наслаждаваме на Неговите чудесно действащи закони – със сигурност това са достойни начини за преклонение пред Всемогъщия Бог, за Когото невежеството не би могло да бъде по-приемливо от знанието.“„

Това не го разбрах. А иначе тези известни с прохождането си в съвременната наука хора, живели в тъмните векове на човешката история, където те горят на площада, ако не отидеш на църква, не биха могли да доживеят да ѝ се противопоставят, ако не следваха наложения ред. Щот да не посочвам други велики учени опечени живи и с отделени глави от тялото, от същата тази църква и заради същата тази църква.

преди 22 часа, Sleda написа:

Подчертаното в цитата ти не го разбрах. Стана ми интересно какво точно искаш да кажеш?

Цитат

И тъкмо създаването на всичко, без наличието на разум, което науката доказва, потвърждава наличието на Бог. Защото Бог, който нищо не е направил, не е Бог.

Религията се аргументира, че нуждата от Бог е неизбежна и незаменима. Вярата в бог, до голяма степен стъпва на невежеството, т.е. някой не разбира нещо и го приписва на нещо свръхестествено. Примерно малките деца не могат да си обяснят кой им носи подаръци под елхата и вярват в нещо, което когато пораснат и натрупат знание, ще разберат, че е невъзможно - минаването през комина, обикалянето на милиарди домове за ден, летенето с впряг от елени и т.н. Това не е доказателство, че няма бог, а че има безброй богове, които са били обяснение за безброй неща, които са били неясни. Затова богове е имало и има за всичко - от дървото до вятъра, Слънцето, зърното, дъжда, гръмотевицата и т.н.

Затова набожните, чиято вяра се уповава на "не мойе другояче да е станало освен свръхсила с въртене на ръце за няколко дена всичко", клякат.

Апропо, Дядо Коледа обикаля целия свят за ден, а Господ е създал целия Свят за няколко. Има милиарди свидетелства за съприкосновение с Дядо Коледа и няколко записа за чут или видян Господ преди 2000 години. Защо, когато децата пораснат могат да вярват в единия белобрад старец, но не и в другия? Дали защото единия е абстракция, а другия могат да видят, чуят, прегърнат?

преди 21 часа, A.com написа:

Тук не си прав - Бог наказва до девето коляно.

Гледай сега как ще настане тишина. Никой няма да те коментира, никой няма да те цитира, никой няма да отрече думите ти. Кервана си върви. Тихо. Никой не лае.

преди 21 часа, Белгиеца написа:

Днес като бях полегнал и задрямал некакъф богчо ме завива

"некакъф богчо" е персонаж от историите, който не е Бог, по твоите думи. Аз съм все тъй безутешно оставен без отговор. Лесни въпроси не задавам, ама защо аз имам по-добри отговори от вас, спамъри такива? Да не е защото не ви е жал за мен и не си давате зор? crazy-monkey-emoticon-051.gif

преди 22 минути, аm-аm написа:

...защо аз имам по-добри отговори от вас, спамъри такива? Да не е защото не ви е жал за мен и не си давате зор? crazy-monkey-emoticon-051.gif

Не, ти нямаш по-добри отговори. Твоят отговор е отрицанието. Каквото и да се каже, каквито и аргументи да ти се посочат, ти ще ги отричаш.

Така че, съжалявам, но нямам желание да те убеждавам в нещо, защото си предубеден и с предварителни нагласи.

• Автор

Ъ. Аз пиша, че открих по-хубави от вашите кекави доводи. Твоята реакция: не, ти си предубеден.

Липса на логика. Не, че сега го научих де. Просто е флапиращ пример.

ПП: Като се замисля, думите ти няма да звучат абсурдно, ако погрешно си разбрала, че имам доводи против бог. Не, открих по-смислени доводи, ако има Бог, той да не ме завива.

преди 24 минути, аm-аm написа:

т.е. някой не разбира нещо и го приписва на нещо свръхестествено.

Изгряло Слънцетео - Бог еди кой си(Ра, Хелиос) снове из небето и пръска светлина и топлина.

Етна изхвърлила поредната порция лава - Вулкан и Циклопите пак произвеждат оръжия.

Буря, гръмотевици, светкавици - Зевс/Юпитер сръбнал вкиснала амброзия, ядосал се и мята ли мята мълнии по земята.

И така нататък. Само че(това не го пиша за теб), като науката взела да папредва и Ра и Хелиос и Зевс и Вулкан изчезнали яко дим.

От друга страна имамe пресен пример за това как се раждат божества - Cargo Cult(снимки).

преди 1 час, аm-аm написа:

Религията се аргументира, че нуждата от Бог е неизбежна и незаменима. Вярата в бог, до голяма степен стъпва на невежеството, т.е. някой не разбира нещо и го приписва на нещо свръхестествено. Примерно малките деца не могат да си обяснят кой им носи подаръци под елхата и вярват в нещо, което когато пораснат и натрупат знание, ще разберат, че е невъзможно - минаването през комина, обикалянето на милиарди домове за ден, летенето с впряг от елени и т.н. Това не е доказателство, че няма бог, а че има безброй богове, които са били обяснение за безброй неща, които са били неясни. Затова богове е имало и има за всичко - от дървото до вятъра, Слънцето, зърното, дъжда, гръмотевицата и т.н.

Затова набожните, чиято вяра се уповава на "не мойе другояче да е станало освен свръхсила с въртене на ръце за няколко дена всичко", клякат.

Апропо, Дядо Коледа обикаля целия свят за ден, а Господ е създал целия Свят за няколко. Има милиарди свидетелства за съприкосновение с Дядо Коледа и няколко записа за чут или видян Господ преди 2000 години. Защо, когато децата пораснат могат да вярват в единия белобрад старец, но не и в другия? Дали защото единия е абстракция, а другия могат да видят, чуят, прегърнат?

И тъкмо създаването на всичко, без наличието на разум, което науката доказва, потвърждава наличието на Бог.. Защото Бог, който нищо не е направил, не е Бог.

Горното дълго обяснение го разбрахме, повтарял си го много пъти. Но подчертаното ни казва, че науката доказва наличието на Бог, това е интересно...

Апропо, колко хубаво би било да мога да видя, да чуя и да прегърна дядо Коледа дори сега, когато съм порастнала! 

Аз пиша, че открих по-хубави от вашите кекави доводи.

Тебе те е яд че мен ме завива, пък ти не можеш да се уредиш да те завие поне веднъж.

• Автор
преди 35 минути, Белгиеца написа:

Тебе те е яд че мен ме завива, пък ти не можеш да се уредиш да те завие поне веднъж.

Мен буквално не ме грее, че теб те завива.

преди 1 минута, аm-аm написа:

Мен буквално не ме грее, че теб те завива.

Как така не те грее да знаеш че той го прави все пак ?
В началото на темата ти притендираше че не го прави и той сега те опровергава.

• Автор
преди 1 минута, Белгиеца написа:

Как така не те грее да знаеш че той го прави все пак ?
В началото на темата ти притендираше че не го прави и той сега те опровергава.

Той нищо не ме е опровергал. Само ти опитваш.

преди 1 час, Sleda написа:

Апропо, колко хубаво би било да мога да видя, да чуя и да прегърна дядо Коледа дори сега, когато съм порастнала! 

А да те загъне Бог не се сещаш. Как става тая работа??

преди 6 минути, аm-аm написа:

Добре ще пусна видеокамерата да го запиша следващия път и кача видеото тук.
Ама тогава как ще си се изложил само, мани мани ...

• Автор

Предвкусвам, че ти ще се изложиш, ама като си хаирлия, няма да ти прекършвам рахата.

Казах ти защо не ме загъва, изоставил ме е.

И ти понякога много поетично се изразяваш. Най ми хареса за сиганина, нашего брата, като пипнал електричеството когато крадял жица, как Бог го целунал щото Бог бил енергия...

• Автор
преди 17 минути, Sleda написа:

Казах ти защо не ме загъва, изоставил ме е.

Не можеш да знаеш това. В случай, че можеш, значи си контактувала с него и начи не те е изоставил. Думите ти са на халост.

преди 13 часа, аm-аm написа:

Предвкусвам, че ти ще се изложиш, ама като си хаирлия, няма да ти прекършвам рахата.

богчо обеща да дойде в съня ти и да го видиш как те завива лично теб, ама да не се напикаеш от страх само

• Автор
преди 6 часа, Белгиеца написа:

богчо обеща да дойде в съня ти и да го видиш как те завива лично теб, ама да не се напикаеш от страх само

Чакаме ти видеото, което обеща.

току-що, аm-аm написа:

Чакаме ти видеото, което обеща.

Непознат влиза у вас и ти казва че е Бог и идва да те завие. След което те ограбва и излиза.:D

Имаш представа явно от Бог щом искаш да те завива. И точно се есно е човек.

преди 23 часа, A.com написа:

като науката взела да папредва и Ра и Хелиос и Зевс и Вулкан изчезнали яко дим

Това е краен възглед. И крайно опасен, в случай на тоталитарно управление.

По време на светата инквизиция, хора поддържащи този възглед са били изгаряни на клада, от хора, поддържащи неговото допълнение.

По време на управлението на Ататюрк, особено в началото, хора поддържащи този възглед, са репресирали хора, поддържащи неговото допълнение.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Това е краен възглед. И крайно опасен, в случай на тоталитарно управление.

То нали за хората възгледите са ти безкрайни и за много други работи ама да върви приказката с дрешката!

на 20.03.2018 г. в 20:54, аm-аm написа:

Ти вярваш ли, че търпението и молитвите 10 пъти дневно ще са рецептата той да ме загъне нощем? Мюсюлманите го правят 50 пъти. ПЕТДЕСЕТ ПЪТИ дневно. Да си чула бог да е загънал някой от тях?

Едно уточнение.Мюсулманите го правят 5(пет) пъти в денонощието.А на въпросът ти може да се отговори поне по 50 начина.Ето един от тях - Именно Бог те завива всеки път, когато си завит.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.