Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

"Този(модератор), който е отговорил вероятно сьвсем не е наясно как толкова сайтове успяха да опазят името си и реномето си от вьпросната обиждаща посетителите реклама" Повтарай си го непрекьснато може и да схванеш.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

липсата на брояч едва ли ще попречи на развитието на форума, тъй като броя на постовете никога не е измерител на качеството на даден потребител

аз бих добавил нови скинове (тук искам да подкрепя v2.0 за нов олекотен скин за хората с по-бавен интернет)

ще ми се да има и нов spoiler, макар че ми е ясно че това почти сигурно означава и качествено нов форум - обаче сегашния е просто ужасен - ph34r стила е много грозен

да речем че нещо като това е доста по-приемливо

Публикувано изображение

"Отежняването" не идва от скина.

Бърз поглед на размера и скоростта на зареждане на форума, както и на това, което сумира размера на форума.

Статистики на скоростта на зареждане на сървъра, при отваряне на форума

Един от безболезнените начини за олекотяване на сегашния скин и въобще на зареждането на форума.

"Този(модератор), който е отговорил вероятно сьвсем не е наясно как толкова сайтове успяха да опазят името си и реномето си от вьпросната обиждаща посетителите реклама"

Повтарай си го непрекьснато може и да схванеш.

То колкото схващам става въпрос за рекламата с Бойко и Костов, но не тези от Калдата са виновни. Политическата партия Нова Зора е платила на Гугъл за да се показва и, ако не си забелязъл под рекламата пише реклами с гугъл, но ти държиш на своето мнение, затова спирам да пиша.
  • 2 седмици по-късно...

Нищо не бих променил много съм доволен всеки път когато имам проблем знам че тука винаги могат да ми помогнат

Ами аз бих разкарал тези потребители, които постоянно обиждат другите.

Да, ама какво ще стане ако някой потребител, който е симпатичен на двама - трима модератори, почне да се държи неприлично?

Как да го накажат?

Преди няколко дена си разменяхме "любезности" с един потребител. На другия ден трябваше да минавам през прокси за да вляза във форума и пиша отново. След първото писане през прокси вече и така не ставаше за няколко часа. Като се логнех ми даваше че съм влязъл успешно, но после не можех да пиша. И кво? Кликнах на ника на другия потребител и там видях че трима модератори са се разписали. От тук нататък беше ясно. Другия нямаше да го накажат, колкото и да прекалява.

Да, ама какво ще стане ако някой потребител, който е симпатичен на двама - трима модератори, почне да се държи неприлично?

Как да го накажат?

Преди няколко дена си разменяхме "любезности" с един потребител. На другия ден трябваше да минавам през прокси за да вляза във форума и пиша отново. След първото писане през прокси вече и така не ставаше за няколко часа. Като се логнех ми даваше че съм влязъл успешно, но после не можех да пиша. И кво? Кликнах на ника на другия потребител и там видях че трима модератори са се разписали. От тук нататък беше ясно. Другия нямаше да го накажат, колкото и да прекалява.

Има си бутон "Докладвай". Използвай го в случай на нарушение от страна на друг потребител и ще бъдат взети мерки. И престанете след като бъдете наказани да разправяте как правилата не били равни за всички. Най-лесно ще ви бъде да ги спазвате и няма да ви се налага да пишете подобни глупости като оправдание на собствените ви грешки!

Освен това на тебе ти е било отнето само правото за публикуване и не си имал бан (забрана да посещаваш страницата или форума). Историята за прокситата за влизане във форума става леко абсурдна.

Има си бутон "Докладвай". Използвай го в случай на нарушение от страна на друг потребител и ще бъдат взети мерки. И престанете след като бъдете наказани да разправяте как правилата не били равни за всички. Най-лесно ще ви бъде да ги спазвате и няма да ви се налага да пишете подобни глупости като оправдание на собствените ви грешки!

Освен това на тебе ти е било отнето само правото за публикуване и не си имал бан (забрана да посещаваш страницата или форума). Историята за прокситата за влизане във форума става леко абсурдна.

Ми да, ето пак - "глупости" - било.

Аз пък ти казвам че сутринта без да минавам през прокси се отваряше само калдата.ком но не и форума. И ти казвам че това което го писах през проксито не беше насочено по никакъв начин срещу клокаджията, а беше помощ за друг потребител.

И сега виждам в твоя подпис линк точно за клокване. Много съвпадения станаха.

Между другото, клокаджията се поуспокои сам и почна да пише горе-долу "нормално" във оная тема.

А докладването смятам да не го използвам, нека всеки да си пише каквото си иска, не ми пука особено. Аз съм 100% анонимен. Да се засягат тези които са се представили с истинската им самоличност.

Давам ви 30 дена почивка, на целия екип от модератори.

Починете си 30 дена, няма да ви се налага да се грижите за моите "грешки".

Хайде чао Ви и приятни почивки по плажовете.

Ми да, ето пак - "глупости" - било.

Аз пък ти казвам че сутринта без да минавам през прокси се отваряше само калдата.ком но не и форума. И ти казвам че това което го писах през проксито не беше насочено по никакъв начин срещу клокаджията, а беше помощ за друг потребител.

И сега виждам в твоя подпис линк точно за клокване. Много съвпадения станаха.

Между другото, клокаджията се поуспокои сам и почна да пише горе-долу "нормално" във оная тема.

А докладването смятам да не го използвам, нека всеки да си пише каквото си иска, не ми пука особено. Аз съм 100% анонимен. Да се засягат тези които са се представили с истинската им самоличност.

Давам ви 30 дена почивка, на целия екип от модератори.

Починете си 30 дена, няма да ви се налага да се грижите за моите "грешки".

Хайде чао Ви и приятни почивки по плажовете.

Това, че имам линк към упътване за клок в подписа си, не означава, че имам нещо общо с наказанието ти (ако изобщо е имало такова). След като не желаеш да ползваш бутона докладвай, нямаш право да се оплакваш от действия или бездействия от страна на екипа. Промяната в поведението на "клокъра" означава, че колегата е взел мерки и спрямо него, което прави оплакването ти по-горе май безсмислено. На почивката, която ни даваш, се радваме всички като малки деца Публикувано изображение

Предлагам, както при модераторите и админисраторите има такива табелки на които им пише титлата, така и за всички останали потребители да има също такива , но да са по-малки-така ще стане по пригледно и интересно, например за новак -табелка в някав цвят, например син и може и някаква картинка може да се прибави, при следващите титли в друг цвят или пак във син, но да стават все по тъмно сини със всеки следващ ранг, аз мога да се опитам да направя такива табелки-само ми кажете отделните рангове и с кви размери да са и ще ги направя и ще ви ги пратя, но незнам дали става да се направи-така според мен ще изглежда по-добре, а за тези, който си сменят ранга след 500 поста табелката пак ще я има а текста ще е под нея с определен цвят и одебелен, иначе форума е перфектен -просто предлагам, знам че е много маловажно, но може да изглежда по добре-ако не може тва да стане поне разл рангове да са с разл цвят-също така може да с добавят нови рангове, защото не ми изглежда добре потребител с 700 мнения да има ранг kaldata маняк и със 7000 мнения пак същатата титла! Сащо така предлагам да се добави и възможност за публикуване на видео клипове в сайта! Искам да попитам в сайта как се правят анкети и кои потребители могат да правят?? Няма да е зле да се добавят и нови скинове или цветови схеми за форума!Искам също така да попитам при какви условия може да станеш модератор трябва ли да имаш 18+ и някакво образование или да знаеш определени езици? Работно време? Заплащане?-не питам конкретно за този форум а изобщо-заслужава ли си?

Това са мойте предложения за сайта, може и да не ги взимате на сериозно, защото са много маловажни , но вси пак предлагам нещо -ако някой мод го одобри може и да стане реалност Публикувано изображение

Сажелявам за прекалено дългия пост! :ph34r:

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Искам също така да попитам при какви условия може да станеш модератор трябва ли да имаш 18+ и някакво образование или да знаеш определени езици? Работно време? Заплащане?-не питам конкретно за този форум а изобщо-заслужава ли си?

Задължително е поне основно образование и да можеш да пишеш грамотно. Чужд език - поне един трябва да владееш. Работното време е както се разбереш с колегите и администрацията. Като си зает някой да те замести, после ти него, но 6 часа са задължителни във форума. Ако имаш повече раздели се увеличава и работното време разбира се. Не може да се оправяш с 3 раздела за 3 часа и с 12 пак за толкова. Ще видиш зор. Иначе заплащането бива, но повечето от нас работят и допълнително :ph34r:

Предлагам, както при модераторите и админисраторите има такива табелки на които им пише титлата, така и за всички останали потребители да има също такива , но да са по-малки-така ще стане по пригледно и интересно, например за новак -табелка в някав цвят, например син и може и някаква картинка може да се прибави, при следващите титли в друг цвят или пак във син (...)

Ще стане прекалено накичено с толкова табелки, според мен и сега си е добре.

също така може да с добавят нови рангове, защото не ми изглежда добре потребител с 700 мнения да има ранг kaldata маняк и със 7000 мнения пак същатата титла!

След като един потребител има над 500 коментара във форума, може да ползва ранг по желание. Повечето потребители си слагат свой, така че няма смисъл.

Сащо така предлагам да се добави и възможност за публикуване на видео клипове в сайта!

Това го бях дал като предложение за VIP потребителите, не знам дали някой ще го вземе предвид.

Искам да попитам в сайта как се правят анкети и кои потребители могат да правят??

Модераторите могат и доколкото знам, ако ги помолиш биха ти добавили анкета към някоя твоя тема, стига наистина има смисъл от такава. Преди бяха казали, че възможността не е дадена на обикновените потребители, за да не се залеем с безсмислени анкети. Сега имаш възможност да си включиш VIP абонамент, което ти позволява да правиш теми с анкети.

Няма да е зле да се добавят и нови скинове или цветови схеми за форума!

Подкрепям.

Искам също така да попитам при какви условия може да станеш модератор трябва ли да имаш 18+ и някакво образование или да знаеш определени езици? Работно време? Заплащане?-не питам конкретно за този форум а изобщо-заслужава ли си?

О, има тема за това, трябва да си пратиш CV-то с актуална снимка и после ако имаш късмет... Публикувано изображение

Ако можех да променя нещо бих махнал спам контрола.Нищо повече.

• Администратор

Какво бих променил...вип абонамент чрез СМС

Здравейте,

Както Ви обещахме плащането чрез SMS за едномесечен абонамент вече е налично.

Поздрави и спокойна нощ на всички.

Здравейте,

Както Ви обещахме плащането чрез SMS за едномесечен абонамент вече е налично.

Поздрави и спокойна нощ на всички.

:wow::line dance::friends1::computer2::):rolleyes:Публикувано изображение

Супер е така.Тенкс

Сега се сблъскавам с проблем и имам предложение. Моля, по възможност бутона за кирилизация на клавиатурата да се добави и в блоговото пространство. Благодаря!

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Мисля че ще е добре да може да се качват клипчета Публикувано изображение сигурно някой го е написал преди мен но не ми се четеше всичко.

И имам един въпрос. Ако няма такава опция значи ще е предложение Публикувано изображение

Искам например да си видя всички съобщения които съм писал или поне всички теми които съм създал. Публикувано изображение

Искам например да си видя всички съобщения които съм писал или поне всички теми които съм създал. Публикувано изображение

Влизаш в профила си и под снимката има падащо меню "Опции".

Няма да е зле да се добавят скинове и за форума...

2 не ти ли ситгат ? Мен даже само profesional да ми оставят пак няма да ме бърка ...

Няма да е зле да се добавят скинове и за форума...

Напълно съм ЗА, поради причината, че повечето потребители обичат разнообразието и добавянето на нови скинове ще разведри обстановктата.Аз в момента използвам Professional, но не бих се отказал и от някое ново скинче. Публикувано изображение

И после ще се писка .. що форума е натруфен .. що има толкова много безполезни скинове .. товари ми компа и т.нат ...

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

И после ще се писка .. що форума е натруфен .. що има толкова много безполезни скинове .. товари ми компа и т.нат ...

Да, дайте и да махнем аватарите, че ще бави нета, на тези които влизат през мобилния си телефон. Публикувано изображение

Те са го уцелили скина, светлосиньото най-малко товари окото и не омръзва много много. Но примерно, жените биха изкали в розовко, мъжете в черничко, децата в жълтичко, други в любимия си цвят. Аз само си предлагам какво би ми се харесало на мене (и може би и на другите), а пък те ако искат да си го правят. Ако си остане синичко - здраве да е, пак бива. ;)

На който му харесва да го ползва, на който пък не му - да не го ползва. Винаги ще се намери някой с по-кофти интернет връзка или пък по-стар компютър. А по въпроса за аватарите и подписите - който желае, може да си ги изключи от настройките на форума.

На който му харесва да го ползва, на който пък не му - да не го ползва. Винаги ще се намери някой с по-кофти интернет връзка или пък по-стар компютър. А по въпроса за аватарите и подписите - който желае, може да си ги изключи от настройките на форума.

Както казах няколко мнение по - горе не ме бърка особенно за скиновете... Просто никога не може да се огоди на всеки ... всеки иска едно друг друго .. Мен лично на компютъра не ми пречи въпреки, че е старичак ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.