Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Момичета - я не се напрягайте толкова, ще вземете да се изнервите. Елате да ви почерпя по едно кафе

1302715.jpg?v=0   който не се притеснява от калориите - може и сладко да похапне.

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 2 часа, Merryl написа:

Не знам в коя тема би било подходящо да напиша мнението си, но ми се иска да обърна внимание на съществуването на раздел за право и юридически консултации, без дори да има модератор.
...
Пак повтарям - знам, че сайта си е ваш, знам че на когото не му харесва е свободен да си тръгне... Просто повдигам един морален въпрос и ако вие сте ОК с него и ви е комфортно - признавам, че не е моя работа и ще се извиня на момента.

Подкрепям идеята по възможност юрист да модерира въпросния раздел, за да не се получават случаи, в които хипотетични тълкувания на закони или специфични казуси се приемат или биват приемани с тежест на консултации.

преди 1 час, Merryl написа:

Отиди, моля, в последната актуална тема. Там човекът си казва в прав текст, че е попълнил документ с неверно съдържание. Не само, че го успокояват, но и след смисленият ми пост, в който обяснявам, че дори няма право да кандидатства за тази работа - последва пост, в който се каза да не ме слушат.

Ами последиците от правото верно не са като да умреш, но и влизането в затвора не е приемлива опция. 

Тъй като явно бях намесен, ще си позволя да отговоря - Документът е попълнен с вярно съдържание от несигурния автор на темата. И да, в прав текст му го казах... и дори си позволих да му кажа да не те слушат. Не знам как определи поста си за смислен, след като просто ми заби един цитат "`Член 313 НК" и до там ти остана смислеността. За разлика от и доста преди теб цитирах източник на изискванията към автора и условие, при което същия член (45) е невалиден. Дори си позволих да кажа на автора на не слуша освен теб и още 2 коментара, които просто си съчиняваха някакви хипотези. Може би щях да приема коментара ти за смислен, ако вместо да шикалкавиш из 2-3 коментара си беше направила труда да прочетеш цялата тема и всички коментари в нея и да потвърдиш, отхвърлиш или посочиш мнение по въпроса, което е подплътено с нещо различно от хипотетични тълкувания.
Поздрави...и приятен следобед...

преди 1 минута, LinKuei написа:

Подкрепям идеята по възможност юрист да модерира въпросния раздел, за да не се получават случаи, в които хипотетични тълкувания на закони или специфични казуси се приемат или биват приемани с тежест на консултации.

Единственото, което казвам /и не знам защо го приемаш като лична обида/ е, че хората задават въпросите си некоректно и на отговарящите в темата им се налага да пишат постове, тълкувайки самостоятелно кой какво е искал да каже и че не бива така. За това и казах, че на хипотетични въпроси се дават хипотетични отговори.

Не за първи път се случва да се казва едно, в следващ пост да се уточнява друго и накрая на излиза трето.

Много се извинявам, ако с нещо съм подкопала авторитета ти в темата, но ако трябва да сме принципни, твоят отговор също се основава на твое тълкуване на негов пост. Добре. Приемам, че в случая си прав. Но не веднъж се е случвало да идват след три поста и да изнесат друг факт. Какво толкова лошо направих - като казах, че не трябва мненията да са толкова категорични, щом въпросите са хипотетични. 

Съжалявам, че въобще влязох във форума днес. Честно!

преди 9 минути, LinKuei написа:

....

Това е интересна идея. Само че както вярвам ви е известно няма юристи, които да са специалисти във всички области на юриспруденцията. Да не говорим за някои нови форми, които се популяризират в последно време като медиаторно правосъдие...

преди 39 минути, jhoro написа:

Момичета - я не се напрягайте толкова, ще вземете да се изнервите. Елате да ви почерпя по едно кафе

който не се притеснява от калориите - може и сладко да похапне.

Английско кафе? Мерси, по-добре да почерпиш една хвойнова ракия

Това е единствения форум в който опциите в полето за публикуване на коментар или цитат не  работят,има толкова форуми влезте и разгледайте за какво става въпрос, само тук нищо не работи а се имате за технологично по напреднали срам.... Това бих променил и няма да е лошо да се замислите сериозно за това да направите достъпни опциите за публикуване.

Явно Калин Карабойчев го боли сайдера за подобни мнения за сайта.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 12 минути, capnemo написа:

Английско кафе? Мерси, по-добре да почерпиш една хвойнова ракия

А сега де - трябва да запрятам крачолите, да обувам ботушите и да прецапвам Инглиш ченъла (дето франсетата му викат Льо манш). Щото хвойновата рикия е там.

Не може ли да почерпя с нещо меееестно - например the single malt.

Macallan Sherry Oak 18 Year                    а за по-възрастните   -   Macallan Sherry Oak 30 Year

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 2 минути, Merryl написа:

Единственото, което казвам /и не знам защо го приемаш като лична обида/ е, че хората задават въпросите си некоректно и на отговарящите в темата им се налага да пишат постове, тълкувайки самостоятелно кой какво е искал да каже и че не бива така. За това и казах, че на хипотетични въпроси се дават хипотетични отговори.

Не за първи път се случва да се казва едно, в следващ пост да се уточнява друго и накрая на излиза трето.

Много се извинявам, ако с нещо съм подкопала авторитета ти в темата, но ако трябва да сме принципни, твоят отговор също се основава на твое тълкуване на негов пост. Добре. Приемам, че в случая си прав. Но не веднъж се е случвало да идват след три поста и да изнесат друг факт. Какво толкова лошо направих - като казах, че не трябва мненията да са толкова категорични, щом въпросите са хипотетични. 

Съжалявам, че въобще влязох във форума днес. Честно!

Не, няма такова нещо (за личната обида). Ако се чувствах обиден, то тонът ми щеше да е коренно различен. Затова споменах и в темата, че е проява на лош вкус да "кръстосваме шпаги" по този начин. Дори напротив - потвърдих, че трябва да се ограничи по някакъв начин самостоятелните тълкувания и именно затова ви помолих да не разводнявате темата и да обърквате автора допълнително (под формата на "Не ги слушай").

Тъй като пътят, който предстои на автора съм го минал и аз (както вече споменах в темата),то съм добре запознат с процедурата, работя в тази сфера и имам необходимото образование и юридически познания по въпроса. Затова се опитах да му спестя въпросите, които вие ще му зададете като предварително му отговоря на тях.
И не, моя отговор не е тълкувание (и ако беше си направила труда да прочетеш моите коментари по въпроса в хронологичен ред) щеше да видиш, че не тълкувам, а конкретно заявявам позицията си... И то не защото тълкувам отговора му, а защото съм задавал въпроси на комисията, която ме избираше. Също така и заявих в кой единствен случай авторът ще има проблем при кандидатстването.

Относно авторитета ми в темата - това авторът ще прецени. Аз с каквото можах и исках съм му помогнал....Тълкуването вече е за негова сметка....

Съжалявам, ако изказванията  и коментарите ми са били повод за негативизъм в деня ти, но пък и всеки определя границите на собствената си самодостатъчност и позитивизъм.
Поздрави и повече поводи за усмивки...

преди 20 минути, capnemo написа:

Това е интересна идея. Само че както вярвам ви е известно няма юристи, които да са специалисти във всички области на юриспруденцията. Да не говорим за някои нови форми, които се популяризират в последно време като медиаторно правосъдие...

Да, може да не съм толкова активен като "писател" във форума, но това не значи, че не съм активен "читател" :)
Наясно съм с проблема от лично естество (като ваш бивш колега), но не пречи да попитам и подкрепя смисленото предложение. Знам, че ще е трудно осъществимо предвид това, че всичко ще е въпрос на тълкуване (както Merryl посочи в коментара си), но понякога и обща модерация би свършила работа.
Поздрави

преди 12 минути, jhoro написа:

А сега де - трябва да запрятам крачолите, да обувам ботушите и да прецапвам Инглиш ченъла (дето франсетата му викат Льо манш). Щото хвойновата рикия е там.

Не може ли да почерпя с нещо меееестно - например the single malt.

Macallan Sherry Oak 18 Year                    а за по-възрастните   -   Macallan Sherry Oak 30 Year

Тц, хвойновата рикия е баш там дето си. И е тяхно изобретение. По спецовете й казват джин :D

Искам да се върне опцията "Изтриване" за собствените ми постове, която за по- лесно е изпусната в новата версия на сайта.

преди 1 минута, LinKuei написа:

....

Да, може да не съм толкова активен като "писател" във форума, но това не значи, че не съм активен "читател" :)
Наясно съм с проблема от лично естество (като ваш бивш колега), но не пречи да попитам и подкрепя смисленото предложение. Знам, че ще е трудно осъществимо предвид това, че всичко ще е въпрос на тълкуване (както Merryl посочи в коментара си), но понякога и обща модерация би свършила работа.
Поздрави

Лично аз имам съмнения че експерт би бил толкова полезен в специализираните раздели. Освен това във форума има много специализирани раздели, правен, здравен, ветеринарен, религиозен и т.н. И ще дойде малко много на всеки да има специализиран модератор. Да не говорим че модератора не може да стои 24/7 във форума. И последно: мислете си за модераторите като елементи на юрисдикцията, не толкова като експерти (полицаи с една дума :)  )

преди 9 минути, capnemo написа:

Лично аз имам съмнения че експерт би бил толкова полезен в специализираните раздели. Освен това във форума има много специализирани раздели, правен, здравен, ветеринарен, религиозен и т.н. И ще дойде малко много на всеки да има специализиран модератор. Да не говорим че модератора не може да стои 24/7 във форума. И последно: мислете си за модераторите като елементи на юрисдикцията, не толкова като експерти (полицаи с една дума :)  )

Да, липсата на време винаги е бил и ще бъде основният бич за модераторската група. Това беше и причината аз също да оставя "магическата пръчка". Също така съм съгласен, че експерт едва ли би бил полезен, но поради същата причина (време). Но това отново не пречи да подкрепя хубавото предложение :)
И последно: ще си позволя да перефразирам - мислете за модераторите като за хора, а не като за роботи ;)

• Администратор

Нейде из правилата на форума и по-точно първото и основно правило:

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Демек .. ние не претендираме с изчерпателност. Би било хубаво в подобна тема, ако някой който се е сблъскал с подобен проблем да сподели своя опит. Това, че в темата пишат и такива, които нито са се сблъскали с подобен казус, нито имат правни познания оставаме избора на питащия дали да им се довери или не. И да назначим 5 адвоката да отговарят утре пък ще питате защо са те а не са други и това, че имаш диплома за нещо не те прави безгрешен. Както има лекарски грешки така има и правни.И ако някой отговаря от името на екипа или е назначен да го прави - утре може да ни се търси сметка и на нас ако по някакъв начин е сгрешил. Та нека оставим нещата такива каквито са си били винаги.

Именно. Мнението ми бе свързано с начина, по който точно този раздел е представен и съществува, за разлика от другите раздели.

Всички останали наистина насочват потребителите към това, което споменавате, че хората обменят информация и сайта не носи отговорност за това читателя на кого ще се довери.

Точно този раздел обаче е представен по различен начин. Мен лично заглавието ме навежда на други очаквания, различни от обикновена обмяна на мнения между хора, които са се сблъскали с подобен казус. 

Цитат

Право и Юридически консултации

Правна помощ. Юридически консултации и съвети

Това заглавие не е като да се възприема еднозначно, че става въпрос за обмяна на опит, докато се намираме на приказка.

Предложението не беше конкретно за модератор, то дойде по-късно от друг съфорумец, чието мнение в тази насока аз споделям. Но, те нещата толкова се изопачиха в хода на коментарите, че наистина съжалявам, че въобще повдигнах въпроса.
Както и да е. Обещах, че ще се извиня, ако прецените, че въпроса е бил излишен и съжалявам, че отнех от времето ви.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

преди 4 минути, Merryl написа:

Именно. Мнението ми бе свързано с начина, по който точно този раздел е представен и съществува, за разлика от другите раздели.

Всички останали наистина насочват потребителите към това, което споменавате, че хората обменят информация и сайта не носи отговорност за това читателя на кого ще се довери.

Точно този раздел обаче е представен по различен начин. Мен лично заглавието ме навежда на други очаквания, различни от обикновена обмяна на мнения между хора, които са се сблъскали с подобен казус. 

Това заглавие не е като да се възприема еднозначно, че става въпрос за обмяна на опит, докато се намираме на приказка.

Предложението не беше конкретно за модератор, то дойде по-късно от друг съфорумец, чието мнение в тази насока аз споделям. Но, те нещата толкова се изопачиха в хода на коментарите, че наистина съжалявам, че въобще повдигнах въпроса.
Както и да е. Обещах, че ще се извиня, ако прецените, че въпроса е бил излишен и съжалявам, че отнех от времето ви.

Подкрепям, че името на раздела заблуждава и респективно ще е по-лесно да бъде коригирано, отколкото да се модерира (предложение за модератор не помня някой да е правил, като изключим коментара на capnemo относно специализиран модератор за раздела). Моето предложение е раздела да се преименува на "Правни съвети" или "Правна помощ и юридически съвети", тъй като не ангажира със задължаващото "консултации"..

Ще отправя  предложение  :

1. Пуснете раздел в който всеки който се занимава с ремонти и неща в областта на компютърните системи да публикува находки и интересни неща като занемареност на системите , повреди предизвикани от самите потребители , неграмотни и пагубни действия върху системи и т.н ., подкрепени със снимки или маломерни клипове . Мисля че раздела ще е поучителен за голяма дори огромна група хора . Всеки ден се пускат теми за проблеми всевъзможни и се дават съвети , а рядко някой от питащите знае какво има реално  в кутията на неговия лаптоп или е поглеждал в същата на настолния си компютър . Сигурен съм че много хора като видят на какво попадаме като им разглобим лаптопа или компютъра ще се замислят как го използват и как се грижат за нещата си . Да се указват и цените който са платени от хората за еди какви си ремонти при повреди  причинени от собствената им немарливост . Лично аз имам колекция от поне 500 снимки на уникални неща намерени при ремонти и профилактики , от клечки за зъби във вентилаторите на лаптопи , до монети  в кутиите на настолни компютри залепени след късо върху дъното .Нека да има превенция ....

Убеден съм че ефекта ще е положителен .

Поздрави !

преди 1 минута, PC doctor написа:

Ще отправя  предложение  :

1. Пуснете раздел в който всеки който се занимава с ремонти и неща в областта на компютърните системи да публикува находки и интересни неща като занемареност на системите , повреди предизвикани от самите потребители , неграмотни и пагубни действия върху системи и т.н ., подкрепени със снимки или маломерни клипове . Мисля че раздела ще е поучителен за голяма дори огромна група хора . Всеки ден се пускат теми за проблеми всевъзможни и се дават съвети , а рядко някой от питащите знае какво има реално  в кутията на неговия лаптоп или е поглеждал в същата на настолния си компютър . Сигурен съм че много хора като видят на какво попадаме като им разглобим лаптопа или компютъра ще се замислят как го използват и как се грижат за нещата си . Да се указват и цените който са платени от хората за еди какви си ремонти при повреди  причинени от собствената им немарливост . Лично аз имам колекция от поне 500 снимки на уникални неща намерени при ремонти и профилактики , от клечки за зъби във вентилаторите на лаптопи , до монети  в кутиите на настолни компютри залепени след късо върху дъното .Нека да има превенция ....

Убеден съм че ефекта ще е положителен .

Поздрави !

Според мен по-лесно ще е още сега да направиш голяма тема за това в хардуерния раздел (не разбирам за какво е нужен цял нов раздел) и модераторите да я закачат да не пада надолу. Поздрави!

преди 42 минути, LinKuei написа:

Подкрепям, че името на раздела заблуждава  

Не мисля, че има някой заблуден през тези години до тук, откакто съществува раздела.
Кому е нужен този буквализъм?
И в крайна сметка закона забранява ли ми да давам мнение (според мен юридическа консултация), без да имам юридическо образование?
Каква правна тежест има съвета, получен в адвокатска кантора (най-скъпата в света) и съвета в този или който и да е друг форум?

Хайде стига сме се излагали.
Пред последните години са ме съветвали над 50 адвоката/юриста и т.н., но са ме представлявали в различни казуси точно 6.
Е, питам аз, тук в този раздел сключваме договори за правна помощ или просто се опитваме да помогнем кой с каквото може?

Администратора ви цитира едно от правилата на форума, но незнайно защо се върви само в една посока.

Нямам претенции спрямо името на раздела и който и да е писал тук, а само изразявам мнение.
Кой с чие мнение ще се съобрази е отделен въпрос.

Поздрави и лека вечер на всички!

пп. По логиката със заблудата и раздел Празни приказки и забава е подвеждащ.
Да ви обясня ли защо е така или сами ще се сетите?!?!

Критичен - Може и да си прав . Раздел мислех че е по добре , защото там може да се публикуват в под теми и различни неща , отново в същия контекст , но свързани с софтуерни "находки " след инсталации или неграмотни изпълнения по редакции по ОС или програми довели до кофти резултати за цялата система . Доста пъти сме свидетели на това как някой прочел и видял нещо , решил да го направи и се почва със сините екрани , със проблемите с крашване на драйвери , и т.н и т.н , до безкрай . Просто ми се иска превенцията да е водеща , но може би си прав и ще направя две теми в съответните раздели .

преди 1 минута, PC doctor написа:

Критичен - Може и да си прав . Раздел мислех че е по добре , защото там може да се публикуват в под теми и различни неща , отново в същия контекст , но свързани с софтуерни "находки " след инсталации или неграмотни изпълнения по редакции по ОС или програми довели до кофти резултати за цялата система . Доста пъти сме свидетели на това как някой прочел и видял нещо , решил да го направи и се почва със сините екрани , със проблемите с крашване на драйвери , и т.н и т.н , до безкрай . Просто ми се иска превенцията да е водеща , но може би си прав и ще направя две теми в съответните раздели .

Подкрепям идеята ти, ще следя с интерес темите. :)

преди 3 минути, критичен написа:

Подкрепям идеята ти, ще следя с интерес темите. :)

Утре по всяка вероятност ще са пуснати и подкрепени като за начало от мен с поне 20 снимки и описания на повредите и цените платени за ремонтите .  Пък дано хората се загледат и замислят . То малко като с картинките по кутиите с цигарите , но се надявам нещата тук да предизвикат интерес и мисловен процес :) 

Приятна вечер ти желая !

преди 2 часа, Калин Карабойчев написа:

Нейде из правилата на форума и по-точно първото и основно правило:

Демек .. ние не претендираме с изчерпателност. Би било хубаво в подобна тема, ако някой който се е сблъскал с подобен проблем да сподели своя опит. Това, че в темата пишат и такива, които нито са се сблъскали с подобен казус, нито имат правни познания оставаме избора на питащия дали да им се довери или не. И да назначим 5 адвоката да отговарят утре пък ще питате защо са те а не са други и това, че имаш диплома за нещо не те прави безгрешен. Както има лекарски грешки така има и правни.И ако някой отговаря от името на екипа или е назначен да го прави - утре може да ни се търси сметка и на нас ако по някакъв начин е сгрешил. Та нека оставим нещата такива каквито са си били винаги.

А може някъде около заглавието на форума да се добави

нформацията е предоставена за Ваше улеснение и не представлява правен съвет."
Цитирано от сайта на Софийски Районен съд в статията "Какво представлява реабилитацията?"

преди 1 час, Merryl написа:

Недей - нито да съжаляваш, нито да се извиняваш. Не си обидила никого - изказа си мнението по конкретен въпрос. Винаги е добре, да има поне още едно мнение.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 1 минута, jhoro написа:

Недей - нито да съжаляваш, нито да се извиняваш. Не си обидила никого - изказа си мнението по конкретен въпрос. Винаги е добре, да има поне още едно мнение.

Това ми напомня един популярен израз: личното мнение е като задника, всеки го има, но не всеки държи да го изказва. И в правото мнението не е аргумент/доказателство!

преди 3 часа, algor написа:

пп. По логиката със заблудата и раздел Празни приказки и забава е подвеждащ.
Да ви обясня ли защо е така или сами ще се сетите?!?!

Айде давай кат си почнал! Тръпна в очакване!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.