Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

на 11.08.2016 г. в 12:49, capnemo написа:

Тц, хвойновата рикия е баш там дето си. И е тяхно изобретение. По спецовете й казват джин :D

Не ти е точно инфото

Цитат

Джинът е високоалкохолна напитна. Алкохолното съдържание е около 40°. Произвежда се естествен и изкуствен джин. Естественият се произвежда от дестилат на ферментирали зърнени храни. Ароматът на хвойна се придобива от добавените смлени хвойнови плодове. Първоначално започва да се произвежда в Нидерландия през 17 век. Неговото създаване често се приписва на лекаря Франциск Силвиус. На холандски хвойната се нарича "genever", откъдето идва и названието на напитката. В град Хаселт, Белгия е разположен Национален музей на джина.
Джин от Уикипедия, свободната енциклопедия

Колкото до ... хвойновата ракия

Цитат

Във Франция, в регионите, където няма лозя, се отглеждат хвойнови дръвчета, от чиито плодове приготвят хвойнова ракия.
Някога това е било работническо питие, което се консумирало с кафе. Днес това е марков алкохол, което се пие силно охладен.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Колкото и да се е коментирало що тъй, ама не иначе аз обаче бих въвел и оценяването с ''минуси''.

Тъй ми са иска да набия некой минус на този, или оня пъпеш...

пп. После не се чудете що форума е заприличал на детска градина. Ми щото е пълен с ''плодчета''

Има си теми за лиготии, ма в сериозни такива що се допускат такива не знам.

Може би щото на администрацията не и пука-важното е постове да има и посещаемост!?

преди 9 минути, skalata_73 написа:

Колкото и да се е коментирало що тъй, ама не иначе аз обаче бих въвел и оценяването с ''минуси''.

пп. После не се чудете що форума е заприличал на детска градина. Ми щото е пълен с ''плодчета''

Има си теми за лиготии, ма в сериозни такива що се допускат такива не знам.

Може би щото на администрацията не и пука-важното е постове да има и посещаемост!?

По същата причина ми се иска блокираните(от мен) да не ми виждат коментарите....А от време на време,ми се иска да да набия не само минус.......

Бих променил подзаглавието на раздела Фолософия - В търсене на философския камък. Философският камък няма нищо общо с философията.

преди 2 часа, skalata_73 написа:

Фейсбук е водещ като успешен проект! Се пак струва май 14 милиарда! И това тук е проект! Така че само харесвания и социализация!;)

Бих върнал оценяването! Преди доста време имаше оценки за работата на пр. " Новинарския раздел", на "раздела за борба с вирусите", и т.н

Днес ако имаше такова оценяване щяхме да наблюдаваме доста слабички оценки, но .... и идеята е такава потребителя да даде своя глас!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

"Влез инкогнито" или там както беше, трябва да се махне. Така влизаш и на темата в "Разглеждащи в момента" гледаш сам си и си казваш "За какво да пиша, като няма никой?". И хоп, появява се коментар. Значи все пак има някой но не се вижда.

• Администратор
преди 1 минута, tahumba написа:

"Влез инкогнито" или там както беше, трябва да се махне. Така влизаш и на темата в "Разглеждащи в момента" гледаш сам си и си казваш "За какво да пиша, като няма никой?". И хоп, появява се коментар. Значи все пак има някой но не се вижда.

Ти пишеш само когато някой те гледа и не си сам ли? Това е форум не е чат.

Що за въпрос? Предлагам нещо , което според мен ще допринесе за форума.

Ще ти отговоря така - ако искам да си пиша и никой да не го чете, щях да си ползвам Notepad.

• Администратор

Темите в които е писано се преглеждат от потребителите когато могат и когато са онлайн.Още повече тези който са абонирани за конкретната тема получават известия за нови отговори и когато могат и са онлайн ги преглеждат и отговарят. Пак повтарям това е форум не е чат и всеки влиза чете и отговаря, когато може. Не е необходимо всичките двеста хиляди регистрирани потребители да са онлайн в конкретна тема за да напише някой нещо в нея и то да бъде видяно после от който го интересува.

Понеже тия дни аз предложих някои неща в хардуерния раздел и видях, че просто нещата са на смелост и наивност, погледнах тая тема и реших да предложа нещо тук за промяна в Калдата. Имате си тим HT  или хардуерен. Накарайте тия хора да раздвижат малко тоя раздел, превейки нещо полезно за потребителите. Примерно аз предложих да се пусне тема с наименование 'Конфигурация на месеца". Такива статии има по разни хардуерни списания или по-точно имаше навремето, понеже днес рядко някой си купува списание. Та предложението ми е следното. Нека тия хора не само носят табелки HT  към името си, а и да се занимаят с нещо полезно. Иначе за какво са? Сигурно вие имате идеи за какво са, но аз толкова години не видях такава. Това е само един частен случай...но реално може да се направи много повече от това просто мое предложение. Примерно раздела за тестове на хардуер куца. Ами дайте на тия хора идея, да се хванат в ръце, да направят някой тест както трябва и както е по други форуми и да го покажат на публиката. 

преди 25 минути, Кико написа:

Понеже тия дни аз предложих някои неща в хардуерния раздел и видях, че просто нещата са на смелост и наивност, погледнах тая тема и реших да предложа нещо тук за промяна в Калдата. Имате си тим HT  или хардуерен. Накарайте тия хора да раздвижат малко тоя раздел, превейки нещо полезно за потребителите. Примерно аз предложих да се пусне тема с наименование 'Конфигурация на месеца". Такива статии има по разни хардуерни списания или по-точно имаше навремето, понеже днес рядко някой си купува списание. Та предложението ми е следното. Нека тия хора не само носят табелки HT  към името си, а и да се занимаят с нещо полезно. Иначе за какво са? Сигурно вие имате идеи за какво са, но аз толкова години не видях такава. Това е само един частен случай...но реално може да се направи много повече от това просто мое предложение. Примерно раздела за тестове на хардуер куца. Ами дайте на тия хора идея, да се хванат в ръце, да направят някой тест както трябва и както е по други форуми и да го покажат на публиката. 

Четейки мнението ти, си мислех единствено следното: Всичко е пари.

преди 1 час, Калин Карабойчев написа:

Темите в които е писано се преглеждат от потребителите когато могат и когато са онлайн.Още повече тези който са абонирани за конкретната тема получават известия за нови отговори и когато могат и са онлайн ги преглеждат и отговарят. Пак повтарям това е форум не е чат и всеки влиза чете и отговаря, когато може. Не е необходимо всичките двеста хиляди регистрирани потребители да са онлайн в конкретна тема за да напише някой нещо в нея и то да бъде видяно после от който го интересува.

Това в каква връзка го написа? Казвам ти, че потребителите са онлайн, но това не се вижда, ти ми обясняваш как тези, които не са онлайн ще си прочетат форума когато влезнат.
Два пъти пишеш това е форум, е всички знаем какво е форум. През римско време е било място, на което се събират хора и обсъждат разни теми. Ключовата дума е събират. Колкото повече хора има във форума, толкова повече привлича още хора. Повечето съвременни форуми прибягват до там, че дори и да си излязъл, за известно време се виждаш като онлайн. Тук хората са си онлайн, но са анонимни и не се виждат.

Това е само предложение, нищо не ми отговаряй, особено пък с този надменен тон.

• Администратор
преди 3 минути, tahumba написа:

Това в каква връзка го написа? Казвам ти, че потребителите са онлайн, но това не се вижда, ти ми обясняваш как тези, които не са онлайн ще си прочетат форума когато влезнат.
Два пъти пишеш това е форум, е всички знаем какво е форум. През римско време е било място, на което се събират хора и обсъждат разни теми. Ключовата дума е събират. Колкото повече хора има във форума, толкова повече привлича още хора. Повечето съвременни форуми прибягват до там, че дори и да си излязъл, за известно време се виждаш като онлайн. Тук хората са си онлайн, но са анонимни и не се виждат.

Това е само предложение, нищо не ми отговаряй, особено пък с този надменен тон.

Кое му е надменното на тона. Обяснявам нещата - да слагам пеперудки след всяка дума ли за да ти се вижда по весело. :) 

С две думи искам да обясня, че идеята не е ок. За разлика от други места форумът показва какво прави всеки потребител, коя тема чете, кой форум разглежда и т.н. Има много потребители, които не искат всички да виждат какво правят точно в момента - за това е и тази възможност. Не мисля, че като я забраним и понеже видиш ли че има много четящи дадена тема всички ще се изтрепят да пишат в нея. За 15 години това на никой не е пречело сега да пише ако съдим по общия брой постове за тези години.

Схващам логиката ти, но все пак премахването на анонимното влизане не е наложително, дори понякога и то е полезно - троловете се окуражават да спамят на лични, по стената на профила или в дадена тема, когато виждат, че обектът/обектите на злобата им е/са онлайн. Освен това, както вече е написал Калин Карабойчев, който се интересува от дадената тема, или е абониран за нея, или я проверява редовно, затова публикациите ти едва ли ще останат глас в пустиня. Освен това, при нов отговор в дадена тема, тя се показва при последно активните на началната страница:

Заснемане.PNG

Грозно е да настояваш за премахването на нещо, от което има някаква полза. Може да подканваш потребителите да не го използват толкова масово чрез подписа си, например, но не и да изискваш от администрацията да го отреже. Все едно аз да искам от общината да ти конфискуват автомобила, защото го караш прекалено често и замърсяваш въздуха. Като не ти харесва този форум, избери си друг, а най-добре си стой само във фб - раят за шпионите, наричани за по-модерно "сталкъри".

Редактирано от критичен (преглед на промените)

Нищо не настоявам, както вече казах, това е само предложение. Последно активни има само на началната страница, а нея никога не я посещавам. Можеше да е на всяка страница, но това няма нищо общо с моето предложение. Презумпцията на предложението е, да видя че има достатъчно потребители онлайн, (или по-точно конкретни потребители онлайн), и да попитам това което ме интересува. Чак след като публикувам мнение идва момента за "разгласяването" му, чрез уведомяване на потребители, чрез активни теми и др. Като видя, че няма никой, ще потърся информацията в интернет и евентуално друг форум.  Последното ти изречение няма да го коментирам.

преди 55 минути, tahumba написа:

Нищо не настоявам, както вече казах, това е само предложение. Последно активни има само на началната страница, а нея никога не я посещавам. Можеше да е на всяка страница, но това няма нищо общо с моето предложение. Презумпцията на предложението е, да видя че има достатъчно потребители онлайн, (или по-точно конкретни потребители онлайн), и да попитам това което ме интересува. Чак след като публикувам мнение идва момента за "разгласяването" му, чрез уведомяване на потребители, чрез активни теми и др. Като видя, че няма никой, ще потърся информацията в интернет и евентуално друг форум.  Последното ти изречение няма да го коментирам.

В такъв случай можеш да се ориентираш по този бутон:

Заснемане.PNG

преди 4 часа, критичен написа:

Четейки мнението ти, си мислех единствено следното: Всичко е пари.

Абе то че е пари, пари е, но има хора, дето през ръцете и минава всякакъв хардуер, та било то и за ден-два. Какво им прече да драснат едни впечатления набързо? Аз съм аматьор, но през ръцете ми също преминава от време на време хардуер. е, не като тия, дето се занимават специално с това, но когао през ръцете м,и мине лаптоп или конфигурация, било то за ремонт или за инсталиране на нещо, то винаги намирам време да пусна по някой тест - стандартен или на игри. Примерно винаги пускам тест на хард диска, видеокартата, имам си няколко стандартни специализирани теста на хардуера и си записвам всичко. Е, не го показвам, но ако някой се е заел с тая работа - да наблюдава и отговаря за хардуерния раздел в Калдата, що не го прави? Аз например съм съвестен човек и ако ми кажат - абе ей, ти си голям майстор ( в работата си имам предвид, не в тоя форум), то винаги се стремя да не ги опровергая, а и това е някакъв стимул за мен, наистина да се захвана по-сериозно с работа! какво прави хардуерния тим тук, дето мине не мине половин година и се променя? Ами какво, нищо. Единствено @Tommygun  се е захванал с нещо полезно, но го разбирам, няма време, а и се нерви мине не мине ден. То хубаво да се нервим, ама какво общо има работата, която ни е присърце с нервните изб;ици и провокации в тоя форум? Нищо. Аз също се нервя, но намирам момента да покажа нещо полезно. Е не, знам, че това ще остане неразбрано от почти всички, но пък за мен си е разбрано, щото ми харесва! А какво се харесва на човека с табелка - HT? Не знам, аз поне не виждам нещо да им се харесва, освен както казах, на една единствена личност. Останалите личности от време на време пускат по някое заяждане или осмиване и това е цялата им работа. Хубаво, всичко явно е на доброволни начала, ама когато някой е доброволец да оправи примерно някоя к**ва, то той я оправя. 

преди 7 минути, Кико написа:

Не знам, аз поне не виждам нещо да им се харесва, освен както казах, на една единствена личност. Останалите личности от време на време пускат по някое заяждане или осмиване и това е цялата им работа.

Spoiler

OffTopic: Със социалните мрежи, Youtube-а, 9gag-а и т.н. очаквах, че се стигне до тук - страшно много време прахосваме да зяпаме простотии, а когато все пак решим да проявим активност, нямаме време за нищо повече от това да позахапем някого. Тъжно, но факт.

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И в Западни форуми я има опцията за анонимно влизане но никой не я ползва защо ли?

Ако го поставяш като риторичен въпрос, може ли да ми дадеш и риторичния отговор, защото на мен не ми идва?

преди 2 минути, критичен написа:
  Затвори скритото съдържание

OffTopic: Със социалните мрежи, Youtube-а, 9gag-а и т.н. очаквах, че се стигне до тук - страшно много време прахосваме да зяпаме простотии, а когато все пак решим да проявим активност, нямаме време за нищо повече от това да позахапем някого. Тъжно, но факт.

И аз един Офф. За щастие се отказах от социалните мрежи още след залеза на mIRC  и донякъде Скайп. От там нататък не знам нищо за социалните мрежи и за телефоните, дето се бършат. 

У фейсбук сте си постнали и снимките и името и инфо а тука аватари, никове и някои анонимност?

Нямате доверие тук ли?

преди 32 минути, Кико написа:

И аз един Офф. За щастие се отказах от социалните мрежи още след залеза на mIRC  и донякъде Скайп. От там нататък не знам нищо за социалните мрежи и за телефоните, дето се бършат. 

Spoiler

Offtopic - а така, не ти и трябва. ;) Не съм саркастичен, ползвам и двете, но само защото ми се налага.

преди 30 минути, _Alex&Vanko_ написа:

У фейсбук сте си постнали и снимките и името и инфо а тука аватари, никове и някои анонимност?

Нямате доверие тук ли?

Spoiler

Offtopic: Не. Докато във фб почти не коментирам, за да не накърня нечии чувства, които ще ми костват евентуални, полезни връзки в бъдеще, във форумите аватарът и псевдонимът ми позволяват да бъда себе си. Не влизам с намерение нито да обиждам, нито да подвеждам когото и да било, но винаги има риск някой трол да ме изкара от равновесие и да го насоля хубаво. Мога да задълбая повече в ползите на анонимността и да припомня, че от зората на интернет един основен съвет е да не се споделят лични данни в него, но мисля, че след като има възможност за относителна анонимност в даден уеб-ресурс, всеки има право да се възползва от нея, без да бъде съден за решението си.

Редактирано от критичен (преглед на промените)

преди 3 часа, tahumba написа:

Няколко пъти питаш - явно не разбираш обясненията на Калин.

Ето ти едно много лесно смилаемо:
Когато пускаш нова тема, ти имаш въпрос, но няма никой онлайн - нали? Темата още не е публикувана. "Чак след като публикуваШ темата, идва момента за ... потребители онлайн". Но ти не се притесняваш да попиташ ... този, който реши да ти отговори.

По същия начин - не виждам логика в това - да виждаш или не, кои потребители кога, разглеждат дадена тема.

на 16.08.2016 г. в 23:43, jhoro написа:

По същия начин - не виждам логика в това - да виждаш или не, кои потребители кога, разглеждат дадена тема.

Чай си изтрия глупостите да не ме санкционират!

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.