Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Един тъпичък въпрос. Как се качват снимки в тоя сайт при положение, че съм запълнил квотата си преди години? Имам предвид директно качване, снимката да се вижда веднага, не като някакъв линк в темата. Преди малко реших да си кача снимка, както винаги съм качвал или поне последните 1-2 години, но не ми позволява, щото сайтът нямал https. Навремето си бях взел собствено пространство, качвах си снимки там и давах линкове тук. Отдавна не се занимавам с това, но предполагам и това да направя, пак няма да ми разреши да кача снимка. Та простичкият ми въпрос - как се качват снимки?

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

• Администратор
преди 2 часа, Ъндъртейкър написа:

Един тъпичък въпрос. Как се качват снимки в тоя сайт при положение, че съм запълнил квотата си преди години? Имам предвид директно качване, снимката да се вижда веднага, не като някакъв линк в темата. Преди малко реших да си кача снимка, както винаги съм качвал или поне последните 1-2 години, но не ми позволява, щото сайтът нямал https. Навремето си бях взел собствено пространство, качвах си снимки там и давах линкове тук. Отдавна не се занимавам с това, но предполагам и това да направя, пак няма да ми разреши да кача снимка. Та простичкият ми въпрос - как се качват снимки?

1. Като се изтрият старите непотребни, от менюто в профила моите файлове: https://www.kaldata.com/forums/attachments/

2. Премине се на вип абонамент, който е с повече място за качване: https://www.kaldata.com/forums/subscriptions/

3. Използват се външни сайтове за снимки, които са защитени и поддържат HTTPS.

преди 23 часа, Kalin Karaboychev написа:

1. Като се изтрият старите непотребни, от менюто в профила моите файлове: https://www.kaldata.com/forums/attachments/

2. Премине се на вип абонамент, който е с повече място за качване: https://www.kaldata.com/forums/subscriptions/

3. Използват се външни сайтове за снимки, които са защитени и поддържат HTTPS.

Благодаря, това е ясно. Трябва ли да пускам тема, кои точно сайтове могат да се ползват? Ако изтрия стари снимки, това означава да осакатя и стари теми.  ВИП, добре, но 50 МБ ми се струват много малко за снимки. Дори да са по 200-300 кб намалени.  Досега що нямаше проблеми, а изведнъж вече има?

• Администратор
преди 13 минути, Ъндъртейкър написа:

Благодаря, това е ясно. Трябва ли да пускам тема, кои точно сайтове могат да се ползват? Ако изтрия стари снимки, това означава да осакатя и стари теми.  ВИП, добре, но 50 МБ ми се струват много малко за снимки. Дори да са по 200-300 кб намалени.  Досега що нямаше проблеми, а изведнъж вече има?

Всичко си е е както преди единствената промяна е, че не могат да се ползват ресурси, които не работят под защитена връзка. Съветваме ви и вие да не ги ползвате. С времето всички такива ресурси или ще преминат към криптирана връзка или ще изчезнат. Може да ползвате всеки ресурс, който поддържа и има SSL сертификат.  И да ако изтриете стари снимки те ще се загубят и в темите. Все пак имайте предвид, че това е форум не е сайт за споделяне на снимки. 

• Администратор
преди 2 минути, M.Николов написа:

Къде са тия 50МБ?

При мен са точно 10МБ

"Използвали сте 9 MB от общо 10 MB разрешени за прикачване. "

За ВИП потребителите са: https://www.kaldata.com/forums/subscriptions/

преди 7 минути, M.Николов написа:

Къде са тия 50МБ?

При мен са точно 10МБ

"Използвали сте 9 MB от общо 10 MB разрешени за прикачване. "

Ами за едногодишен абонамент пише, че са 50 MB.  Въпросът е, че сега дори и една снимка не мога да кача. Относно дали сайта е за снимки...е то си имаше и доста теми за снимки, но не там е проблемът, а в това, че която и тема да почнеш, винаги се налага някоя снимка набързо да пуснеш. Била тя техническа тема или друга. Да кажем, някой иска конфигурация. обикновено му дават снимка с линк, а не само линк. Или някой има проблем с  Windows  да кажем или с някоя програма. Пускаш му снимка и така. Не е сайт за снимки, да, но 50 MB  са прекалено малко за снимки, дори да си платя. Та той фотоапарата ми прави снимки по 25 MB :)  Вярно, един скрийншот е 200-300-400 KB, но си мисля, че ако някой пише по-активно, за няколко месеца ще мине лимита от 50 МБ. Значи все пак да пусна една тема за сайтове, на които могат да се качват снимки и са безопасни. 

ПП: Аз едва намерих последния сайт за качване на снимки преди година две :) Сега нов трябва да търся.

• Администратор
преди 1 минута, Ъндъртейкър написа:

Ами за едногодишен абонамент пише, че са 50 MB.  Въпросът е, че сега дори и една снимка не мога да кача. Относно дали сайта е за снимки...е то си имаше и доста теми за снимки, но не там е проблемът, а в това, че която и тема да почнеш, винаги се налага някоя снимка набързо да пуснеш. Била тя техническа тема или друга. Да кажем, някой иска конфигурация. обикновено му дават снимка с линк, а не само линк. Или някой има проблем с  Windows  да кажем или с някоя програма. Пускаш му снимка и така. Не е сайт за снимки, да, но 50 MB  са прекалено малко за снимки, дори да си платя. Та той фотоапарата ми прави снимки по 25 MB :)  Вярно, един скрийншот е 200-300-400 KB, но си мисля, че ако някой пише по-активно, за няколко месеца ще мине лимита от 50 МБ. Значи все пак да пусна една тема за сайтове, на които могат да се качват снимки и са безопасни. 

Има резон в написаното. Ще обсъдим и проверим възможностите на сървърите и може да увеличим лимитите. Тези лимити са задавани преди доста години и тогава времената бяха други, 50 МБ си беше доста. 

Ще видим тези дни какво може да измислим. 

Калин нещо по моя въпрос , който дадох в друга тема за форума ще има ли наказание за ТОП спамерите на форума БЕЛГИЕЦА И JHORO ?

• Администратор
преди 7 часа, adersa написа:

Калин нещо по моя въпрос , който дадох в друга тема за форума ще има ли наказание за ТОП спамерите на форума БЕЛГИЕЦА И JHORO ?

Принципно тези неща не стават по поръчка, а когато има основания за това. Иначе единия е наказан за известно време. 

на 29.10.2020 г. в 20:19, Ъндъртейкър написа:

Един тъпичък въпрос. Как се качват снимки в тоя сайт при положение, че съм запълнил квотата си преди години? 

През "Профил" - "Албуми" - "име на албум" - "Добави снимки". Там не съм забелязал да има ограничения.

Публикуването след това във форума е малко тъпо направено, но може да стане.

А ако се занимаваш по-сериозно с фотография, ползването на някакъв облак си е почти задължително. Можеш да качваш в него снимки, и да пускаш линк тук.

преди 2 часа, Kalin Karaboychev написа:

Принципно тези неща не стават по поръчка, а когато има основания за това. Иначе единия е наказан за известно време. 

Аз не давам поръчка просто всеки ден пускам доклади от тях като спамят двамата в темите за хардуер и софтуер и го обръщат на политическа тема . 

• Администратор
преди 6 минути, adersa написа:

Аз не давам поръчка просто всеки ден пускам доклади от тях като спамят двамата в темите за хардуер и софтуер и го обръщат на политическа тема . 

Ами реагира се на всеки доклад, но това не означава, че щом има доклад то неминуемо ще има и наказание. 

За снимките има доста базплатни сайтове за хостинг на картинки. Аз например ползвам radikal.ru. Силно е препотъчително да си направите провил и има много екстри  като управление, албуми и т.н.

За снимките не е нужно да са десетки мегабайти, намалявайте ги. И при 1 се вижда предостатъчно. И като е нещо за програма не давайте целия десктоп, а само активния прозорец. Захваща се с Alt-Prtscr И след това paste в програма за кратинки. За проста обработка, вкл. изрязване е предостатъчна безплатната IrfanViev. А за разни новини преспокойно можете да ползвате техните снимки както са си на техните сървъри без да ги сваляте и добавяте тук.

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДОБАВЕТЕ СИ В "ПРАВИЛАТА" ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО ЦИТИРАНЕТО НА САЙТА БЛИЦ.
ДА ЗНАЯТ ХОРАТА, ДА НЕ ХОДЯТ НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ КАТО МЕНЕ.

НЕ ЗНАМ ЗАЩО Е ТОВА ВИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ САЙТА, ТАЯ ОМРАЗА...
АМА ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ, ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ.
ПОЗДРАВИ И ПРИЯТНА ВЕЧЕР

:cheers:

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

ПОЗДРАВИ И ПРИЯТНА ВЕЧЕР

Няма нищо лошо в това да се публикуват линкове от там въпреки че това е жълта медия и не виждам какво ценно може да се сподели от подобно място.
Проблема е че има потребители които ежедневно публикуват каквото им падне от там с 20-30 поста/час. За пример отвори темата за правителството и гле'й информационна агенция Мойра и още един двама какви ги вършат, а това си е жив спам и носи(поне спред мен) лошо име за платформата Калдата(добре де Калдейта нещо не ми звучи така добре хихи).
Освен това този форум е основно за компютри и нещата около тях, какво общо има Блиц с тази сфера освен някоя ЕКЗЛУЗИВНО жълта глупост?

• Администратор
преди 15 минути, haidukpikaso написа:

ПОЗДРАВИ И ПРИЯТНА ВЕЧЕР

Някакви наркотици ли взимаш или имаш раздвоение на личността. Какво цитиране говориш, знаеш ли изобщо какво е цитат? Предупредихме те да не качваш постове без съдържание, които са само един гол линк. Десетките ти постове с празен линк ли наричаш "ЦИТАТИ"? Всеки пост, който е просто линк и не е поискан или търсен от автора на темата БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЪМ КОЙ САЙТ се счита за спам и реклама и ще бъде премахван. А при множество такива безсъдържателни постове авторът им бива наказван. Предупредихме те да не публикуваш постове без текст а само с линк ти продължи и беше наказана. Това е форум, не е място за споделяне на линкове и ако продължиш със спама пак ще бъдеш наказана. И така докато разбереш, че спама не е желан тук. 

преди 1 минута, Bubbles написа:

Няма нищо лошо в това да се публикуват линкове от там 

Потвърждавам, аз съм постнал от там стотици линкове в името на баланса в политическите теми :D

Тая св.Анастасия само на банани ли го кара?! :D 

преди 13 минути, Bubbles написа:

Няма нищо лошо в това да се публикуват линкове от там въпреки че това е жълта медия и не виждам какво ценно може да се сподели от подобно място.
Проблема е че има потребители които ежедневно публикуват каквото им падне от там с 20-30 поста/час. За пример отвори темата за правителството и гле'й информационна агенция Мойра и още един двама какви ги вършат, а това си е жив спам и носи(поне спред мен) лошо име за платформата Калдата(добре де Калдейта нещо не ми звучи така добре хихи).
Освен това този форум е основно за компютри и нещата около тях, какво общо има Блиц с тази сфера освен някоя ЕКЗЛУЗИВНО жълта глупост?

да обаче за Мойра няма наказание

• Администратор
преди 2 минути, haidukpikaso написа:

да обаче за Мойра няма наказание

Който са докладвали сме предупредили, първо със съобщение после с наказание ако не се вслуша. 

преди 4 минути, VeeeSeLa написа:

Тая св.Анастасия само на банани ли го кара?! :D 

а да бе, лових си рипка

medium-20180314-IUYLPFIFHPM-1521026603.j

преди 21 минути, Bubbles написа:

Че като е за комютри админа защо не изтрие политическият форум ?

Видя ли тоя Блиц, к'ви рибоци ти докара, не са опклаквай, трупай за св.Николай! ;) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.