Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Юдеизъм /за любопитни/

Featured Replies

преди 2 часа, sound написа:

Имах си аз да не си - поредния християнин, който отрича светите отци. Много се навъдихте напоследък такива "християни".

В съседство пък будисти, които не са стъпвали в будистки храм, но иначе са чак просветлени. 

Самосиндикалните вярващи в една или друга религия сте нещо, като таратор без краставици, щото нема мляко. 

Краставицата си ти.Защото не знаеш в какво вярваш.Юдей са създателите на християнството.И евреите не са гонили християните .Едва след като църквата превръща религията в политика ,след като превръща Спасителя в Бог.Тогава започват гоненията.След като църквата изхвърля ,култа към слънцето,астрономията и куп неудобни за Отците евангелия.Евреите, не са налагали със смърт и гонения своята религия.При покръстването на българите много смърт е имало.И сега си плащаме греха , както и към богомилите.Принципите за функционирането на живота на нашата земя е еднаква за всички.И за вярващи и за атеисти, за мравката и за човека.Нали точно , защото има много разнообразие е такъв прекрасен живота.Това , че всеки възприема Исус по различен начин не означава, че е по малко християнин.Има една вълниста гъсеница ,живее в северните райони.6 месеца събира материал след това замръзва и така 3 години.След като е натрупала материал  си прави пашкул и се превръща в пеперуда.Поуката е за теб.Връзката между Исус ,Хор,Митра е Сириус и трите звезди, Коланът на Орион или Тримата крале.Тримата крале и Сириус се оказват на една линия на 25 декември.Слънцето започва да се движи много бавно три дни и доближава съзвездието Южен Кръст.Синът /Слънцето/ умира на кръста ,мъртъв е три дни и възкръсва.Това е време на промяна на слънцето ,преди да смени посоката си на движение ,носейки пролетта,а с това и Спасение.Затова Спасителя Исус, синът.Синът ,не самият Бог . Централното Слънце е БОГ ,нашият създател.Както казах Слънцето е за всички .Исус олицетворява времето в което живеем.След като навлезем в седмият период или седмото небе , ще има други принципи и ново познание.Лека ти вечер.

п.п. Каквото е горе ,това е и долу.Исус е машиах , пратеник на Бог.

Редактирано от Родина (преглед на промените)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 314,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сидхартха
    Сидхартха

Я да изпробвам чувството за хумор на Божия народ в лицето на Валкирия ... Събрали се евреите от местна общност и равинът им казал: - Слушайте сега... Знам аз, че нас, евреите, никак не ни харесв

• valkiria1
    valkiria1

Дълбоко в Синайския полуостров ,на територията на Египет се намира Синай-известна още като: планината Хорив, планината на Моше, Джебел Муса/според бедуинската традиция/, планината ,която равинската ли

• Философ?!!   Душица... Нито четеш, нито знаеш, нито мислиш... но предиряш кой на какъв (ти се ) правил, като че целия свят е един безкраен вариант на мъжки моабет и състезание по надпиране кой

Публикувани изображения

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Израза  Възкресение Христово  се нарича още и християнска  Пасха. Не че не съм била сигурна ,че не знаеш ,но ,ако не вярваш питай Глен. Той пък ,ако не е разбрал  да пита в църквата .

Относно останалите обяснения в поста ти ,приемам ,че си чела евангелието на Сатана. Този ,който е помагал да се проведе Никейския събор ,където са приели основните догмати на християнството .

Точно  тогава църковните отци вземат решение да коронясат Исус с корона от тръни и да се напише ,че бил измил краката на  учениците си -това разбира се няма нищо общо нито със смъртните   обичаи и традиции  по иудейски , а по скоро  е ехо от обичаите на Сатурналиите ,когато римската аристокрация си разменяла за ден местата на масата  със собствените си роби.  Затова и било "създадено" християнството -да обедини огромната империя. Тогава започнало да се създава творчество , в което е описано бог явяващ се в човешки образ. Най-удобен е бил затова иудейски равин  и старата истина ,че той нямал нищо общо с християнството изобщо не спряло фалшификаторите.Не случайно наблегнах на погребалните обичаи на иудеите в онези времена ,до разпръскването им  от Тит.. Но кой да чете  и дори и  да чете ,да вземе и да мисли. Оляхте темата с кафявото на устата си и нито веднъж не си послужихте с акъла си,да разберете какво ви се обяснява.

Погребаният иудей се оставя да престои в гробница една година за да изтлее тялото и чак тогава се извършва препогребение на останките.. Кой е тоя дето ще ходи да търси и помазва тяло на третия ден ?

Кой е тоя бог /защото нали наричате Иешу ,бог / ,който ще тръгне да напада собствения си храм ?и пр и пр..има ли смисъл да се хвърлят думи  на вятъра  и бисери на свинете ,както е според евангелията? Няма.

Обаче има един английски израз "пиян като лорд" ,който е побългарен до "пиян като свиня" -та сега предлагам да се замислиш ,като  претенция ,че си познавачка на евангелията и език ,защо в случая  предимство има българския израз?

Колкото и да е странно въпроса има много общо с темата на дискусията.

Не съм чела евангелието на Сатана, бягам длече от Сатаната    

Но явно ти си го чела .:10:

Този израз "кафявото на устата" го чувам за първи път, картинно като си го представи човек е много гадно, пък някой го е харесал.

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

преди 49 минути, Родина написа:

...

Тук си изписал толкова врели- некипели, че ако тръгна сега едно по едно да те питам, ще залитнеш нейде из статиите на вестник Уикенд, както винаги се случва.

От историческа, философска, религиозна и фактологична гледна точка - не можеш да защитиш цялата тази многостранна сълзлива тирада,  изпълнена със скръб и безсмислие. Ни си първия, ни последния, който ми е мъдрувал с подобни детински измишльотини - вярвай си им колкото си щеш и се възнасяй, на което си искаш небе. Но ще си ужасно глупав, ако си въобразяваш, че можеш да зарибяваш моя милост с бабини деветини. Инак признавам таланта ти - едно с едно да нямаш, такъв низ от противоречия и липса на последователност, скоро не бях чел.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Оляхте темата с кафявото на устата си и нито веднъж не си послужихте с акъла си,да разберете какво ви се обяснява

преди 4 часа, valkiria1 написа:

Сега разбрали ,защо сте над 3000 години назад от евреите.

След време можеш да пробваш пак .

Ще дойде да си доста злобно същество.Не се напрягай толкова, вече на всички четящи си им ясна!

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Я кажи умнико ,как познаваш възкръсналите ?

Ще ти отговоря, когато попиташ културно и ако имам желание.

Сега разбрали ,защо сте над 3000 години назад от евреите.

не,но по твоите думи ми е  по ми е лесно да разбера как човеците предават Бога на смърт и желаят да Го убият, да Го уни­щожат, Него, Твореца и Спасителя и Го заплюват и бият, а Той кротко и мълчаливо търпи всичко.

разбирам по лесно Страшният съд над Бога. Съдят  Го юдеите. оценяват Го на трийсет сребърника. Христа - за трийсет сребърника!и дяволът никога не е бил толкова зъл като човека. Господ Христос и в ада е слязъл,но там не са го разпнали!

по лесно разбирам как оня слепия,изцеления Му изкова кръст,а оня прокажения му изля пирони!

преди 46 минути, sound написа:

Тук си изписал толкова врели- некипели, че ако тръгна сега едно по едно да те питам, ще залитнеш нейде из статиите на вестник Уикенд, както винаги се случва.

От историческа, философска, религиозна и фактологична гледна точка - не можеш да защитиш цялата тази многостранна сълзлива тирада,  изпълнена със скръб и безсмислие. Ни си първия, ни последния, който ми е мъдрувал с подобни детински измишльотини - вярвай си им колкото си щеш и се възнасяй, на което си искаш небе. Но ще си ужасно глупав, ако си въобразяваш, че можеш да зарибяваш моя милост с бабини деветини. Инак признавам таланта ти - едно с едно да нямаш, такъв низ от противоречия и липса на последователност, скоро не бях чел.

Ти се оказа един невежа.Щом не уважаваш мнението на другите ти и себе си не уважаваш.Избърши се .

преди 6 минути, glen написа:

......

Силен коментар ...... но само да те питам - допускаш ли възможността, че "предателя" живее във всеки един човек, включително и в теб  (и в мен, и във всички наоколо) ?  

преди 5 минути, Родина написа:

.....

Явно не разбра - както и се очакваше. Те ти го по ясно - ти си човек без мнение. Кое да (не)уважавам. Ти си толкова ужасно объркан човек и си се назобил със какви ли не езотерични алабализми, че кое да не/уважавам ..... юдеите убили Исус и създали християнството, ама лошата църква им объркала сметките и заради това са започнали гоненията над християните.  Ами ако бях чак такъв невежа, вероятно щях да ти се обидя. 

преди 4 минути, sound написа:

допускаш ли възможността, че "предателя" живее във всеки един човек, включително и в теб  (и в мен, и във всички наоколо) ?  

всеки човек греши,човека е създаден безсмъртен и със свободна воля,затова и свободно пада!

да,аз съм го предавал и го предавам всеки ден,всеки миг!през по голяма част от живота си съм бил атеист!

твоя въпрос е много труден,защото е много дълъг отговора,или по точно изхода!Св.Апостол Петър 3 пъти се отрече,но осъзна вината си и се разкая,цялата Библия е изпълнена с примери как велики грешници стават патриарси както например Яков чак в края на живота си!

твоя въпрос е много точен защото,да ние Го предаваме,но какво казва Той?

-не искам аз смъртта на грешника, но да се отвърне грешникът от пътя си и да бъде жив.” (Езекил 33:11).

незнам дали ще имам сили да го обясня наведнъж цялото може би дума по дума защото тук трябва само истина без свободни интерпретаций!

18. Аз зная, че в мене, сиреч в плътта ми, не живее доброто; защото желание за добро има у мене, но да го върша не намирам сили.
19. Защото не доброто, което искам, правя, а злото, което не искам, него върша.
20. А щом върша това, що не искам, не аз го върша вече, а грехът, който живее в мене.
21. И тъй, намирам у себе си такъв закон, че, кога искам да върша доброто, злото стои до мене.
22. Защото с вътрешния си човек намирам услада в закона Божий,
23. но в членовете си виждам друг закон, който воюва против закона на моя ум и ме прави пленник на греховния закон, що е в членовете ми.
24. Нещастен аз човек! Кой ще ме избави от тялото на тая смърт?
25. Благодаря на моя Бог чрез Иисуса Христа, нашия Господ. И тъй, сам аз с ума си служа на Божия закон, а с плътта - на греховния закон.

преди 55 минути, glen написа:

-не искам аз смъртта на грешника, но да се отвърне грешникът от пътя си и да бъде жив.” (Езекил 33:11).

Именно - да бъде жив. Защото светеца е в грешника - смъртта на грешника не удовлетворява Бога. За какво му е смъртта на грешника, ако бе поискал, грешника поначало нямаше да го бъде - пък и сам Бог може да прекрати живота му. Но да бъде жив - грешника да бъде светец, по своя свободна воля, това вече е прекрасно. Цитатите, които си подбрал са повече от подходящи - тъкмо за това питах. 

Човешкото същество не може да стои мирно - то все трябва да върши. И парадокса е този, че ако не може да свърши едното, тогава автоматично ще се опита да свърши обратното. Ако не намира начин да благодари - тогава ще потърси начин да предаде. Такива сме си - грешници, немирници, шило в торба не стои. А как да благодариш на Бога - нали - та Той има всичко, тогава как аджеба да благодариш. Не можеш - е щом не можеш, тогава ще го предадеш. Но при всички положения трябва да направиш нещо спрямо Него. Човек се чувства глупаво - и с право :Д - чувства се унизително, че не може да намери начин да се отблагодари на Бог. Той е толкова велик, а човека толкова мъничък ...... та нима е възможно, човека да направи нещо за Бог. В такъв случай, непременно ще се опита да го унищожи, да го забрави, да не му напомня за неговата невъзможност. 

Но там е, че как пък да го предаде, унищожи и забрави - ще се опита, но ще е безуспешно, със сигурност ще претърпи провал. Тогава настъпва и разкаянието - човека осъзнава каква глупост се е опитвал да направи през цялото време. В този житейски етап, започва да вижда същото положение и в другите хора. Разпознава техните опити да предадат Бога - знае го със сигурност, защото самия той е минал по този път.  Да виждаш същата тази глупост и в другите, е някак още по натрапчиво - нима съм бил и съм, чак такъв глупак. Господи прости ми. Човек си дава сметка, че е предател - не за 30 сребърника, ами даже и за без пари се е опитвал, че и на капак никой не го е карал на сила. Всичко е по свободна воля. И сега става много трудно, много тежко - откъде да знам, дали не предавам Бог и сега, в този момент, в този миг, най- вероятно се опитвам, може би някой ден ще се окаже, че и сега продължавам да предавам Бога. 

Това е патова ситуация - вижда предателя в другите, вижда тяхното и свое желание да убият Бога, как го бият и плюят,. а Той мълчаливо търпи всичко. Вижда кървящото и страдащо тяло на Исус, и може би започва да усеща, че пропуска нещо. Закономерността е такава, че винаги пред разкайващия се и осъзнаващия грехотата, се отваря възможността да види и как да благодари. Може би цял живот ще си остане в една или друга степен глупак, който предава Бога, без дори да се усеща, че постъпва по този начин - но разбирайки как е постъпвал до сега, то по естествен път започва да се пита, кой е противоположния вариант, как да постъпва така, че да се отблагодари на Бога. Грехът, злото и отмъстителността имат груби очертания - за разкайващия се става вече лесно да ги разпознава, но добродетелността, красивото и благодарността са деликатни, човек започва изостря вниманието си за тях. Да виждаш кървящия Исус е лесно, но да видиш усмихващия се Исус се изисква да смениш малко фокуса - Христа е недосегаем, всъщност човешките удари не го достигат. Исус се смее, защото знае, че е успял - още тогава. Успял е да предаде нещо от божественото на толкова много хора по света, успял е да скъси дистанцията м/у човека и Бога, за много бъдещи поколения. 

Добре е човек да осъзнае предателя в себе си, но още по- добре е да осъзнае и милостивия. Добре е да се фокусира в/у думите, чрез които по- лесно разбира как предаваме Бога - но още по- добре е да намери и думите, чрез които да разбере и как да се отблагодарява. Дали в Библията, дали в случайно срещнат минувач или в песента на уличен музикант, но ще е прекрасно да открие онази свята интимност в себе си, която го прави жив в очите на Бога. По своя свободна воля. 

п.п. отдаваш много внимание на греховното - очите ти го виждат все по- ясно; но дано отдаваш внимание и на святото - и то е във всички ни, не само предателя. 

преди 9 часа, sound написа:

Силен коментар ...... но само да те питам - допускаш ли възможността, че "предателя" живее във всеки един човек, включително и в теб  (и в мен, и във всички наоколо) ?  

Явно не разбра - както и се очакваше. Те ти го по ясно - ти си човек без мнение. Кое да (не)уважавам. Ти си толкова ужасно объркан човек и си се назобил със какви ли не езотерични алабализми, че кое да не/уважавам ..... юдеите убили Исус и създали християнството, ама лошата църква им объркала сметките и заради това са започнали гоненията над християните.  Ами ако бях чак такъв невежа, вероятно щях да ти се обидя. 

Я слез на земята.Кое не е вярно?Нима църквата не е избрала датата на раждане на Исус по астрономични принципи .Така се избира и Велик ден.Нима Исус не е евреин.Прочети за ранното християнство.Като си отворен кажи точната дата и година на раждането на Исус.Църквата както и Исус не са застрахователи, да отидеш да запалиш свещ и да се застраховаш.Това не е християнство.Наричате Исус/ Създател/.Когато се е родил сина Божи човешки, вече всичко е било създадено.Никой не отрича Исус и неговото съществуване , но християните не спазват заветите на Исус.И върви на слънце , радвай се на птичките и пчеличките .И си задай въпроса ,Исус какво иска от мене и с какво му отвърнах.

преди 11 часа, sound написа:

Добре е човек да осъзнае предателя в себе си,

Как става това осъзнаване, знаеш ли, можеш ли да го опишеш? Ако не можеш, нали разбираш, че е просто поредният плакат, поредната маска, фалш и игра на осъзнаване? Какво знаеш за тайнството на изповедта? 

преди 9 часа, Родина написа:

.....

Щом обвиняваш църквата в манипулиране и изопачаване на учението на Исус, тогава от къде разбра кои и какви са заветите на Исус? 

преди 52 минути, valkiria1 написа:

.......

Попитали един евреин:

- А бе защо на въпросите все отговаряте с въпроси?

- А как да отговаряме?

п.п. не си намерила в мое лице, кой да ти държи шапката. 

Искрена радост е за мен, че религиите не разчитат да ги представям - ти нещо хептем се омота. Аз и религия - моля, без такива обвинения. И юдаизма, и християнството са толкова несъстоятелни, че баш пък мен да уловят в мрежите си, ще трябва много повече да се постараят от голословните твърдения и обещанията, как съм щял да ида в рая, как съм щял да бъда първи в света и прочие наивни представи.

Въпроса опира до това ,че ти нямаш ни най-малка представа за иудаизма ,освен примитивния си антисемитизъм и антииудаизъм. Точно  затова и ти се зададе въпроса за възкресението .

О, ти недостижима в знанията си Валкирия!:tongue2:Би ли отговорила на един прост въпрос?Какво общо има възкресението на Христос с юдаизма?;)

преди 3 часа, sound написа:

Щом обвиняваш църквата в манипулиране и изопачаване на учението на Исус, тогава от къде разбра кои и какви са заветите на Исус? 

Аз не , обвинявам .Това е факт.Имал съм късмет да печатам няколко библии ,православни ,протескански, . имал съм контакти с главните редактори.И няколко години съм работил поръчки на Синода.Както и съм влизал в тяхната библиотека.А другото е много четене.Но, такава ми е професията.Господ сключва завет с евреите.Не съм чул Исус да е сключвал завет с някого.Чувал за обещанията на Исус към Господ., както и обратното.Трите завета на Господ, пишеш в гугъл и четеш.Ако , искаш има и Заветно богословие.Който търси намира.

преди 3 часа, valkiria1 написа:

кои са заветите на Исус-цитирай ги ?

.Четвъртият завет засега последен, е Нов завет, който обещава вечен живот за всички, които повярват в Сина.той е сключен чрез Христос, който официално го дава на учениците си по време на тайната вечеря преди смъртта и възкресението си.този завет е осъществен чрез жертвата на Исус на кръста и затова той се представлява от плътта -хлябът и кръвта -виното на Божия Син и Помазаник, които ние вярващите християни приемаме в тайнството на Господната вечеря-Свето причастие!

понеже Исус е въплътеното Божие Слово, което слиза от небето, идва от Отец, то и хлябът представлява плътта на Божието Слово, което е истинската храна за духа ни, за разлика от обикновения хляб, с който храним телата си.всеки, който се храни с Божието Слово, ще наследи вечния живот. кръвта, от своя страна, представлява самия живот-Живототворящия Божи Дух, който поддържа всичко живо!

Законът беше даден, за да се наследи земята и Божиите благословения, хората да живеят добре и дълго на земята, уповавайки се на Бог за всичко и приeмайки неговотo бащинство.това е различно от вечния живот, до който се стига само чрез вяра в Божия Син и настъпва след възкресението на мъртвите!

преди 13 часа, Родина написа:

християните не спазват заветите на Исус.

преди 1 час, Родина написа:

Не съм чул Исус да е сключвал завет с някого.

Казах ли, че няма смисъл да задавам въпроси относно твърденията ти - казах. Казах ли, че нямаш твое мнение, кое да уважавам или неуважавам - казах. 

Друго не ми се казва. 

преди 30 минути, sound написа:

Казах ли, че няма смисъл да задавам въпроси относно твърденията ти - казах. Казах ли, че нямаш твое мнение, кое да уважавам или неуважавам - казах. 

Друго не ми се казва. 

Така ми е дошло , така съм се изразил.Иначе завета е взаимно споразумение между индивиди или царе, В завета, направен чрез кръвта на Христос или Новия Завет, страните са: Самият Бог и падналото човечество. Има завет за дела ,завет за благодат и завет за изкуплението.Ти на своите въпроси не може да отговориш.Неук си ,момче.

п.п.Имал съм предвид неговите поучения и притчи.

Редактирано от Родина (преглед на промените)

преди 11 минути, Родина написа:

Неук си ,момче.

Благодарско!!!

преди 14 минути, valkiria1 написа:

Кой е божия закон ?

Мат. 22:35-40

Възлюби Господа, Бога твоего, с всичкото си сърце, и с всичката си душа, и с всичкия си разум: тази е първа и най-голяма заповед;

а втора, подобна ней, е: възлюби ближния си като себе си;

на тия две заповеди се крепи целият закон и пророците.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Исус премахна ли 10 божии заповеди?

законът владее над човека само докогато човек е жив, смъртта обезсилва закона – смъртта слага край на закона, понеже не може да се каже, че законът е мъртъв, понеже законът не е мъртъв.въпреки, че Христос вече е дошъл, ролята на Закона да ни води при Христос продължава да бъде актуална -Галатяни 3:19,24,25,но, ако и Законът да продължава да живее, повярвалите в Христос не продължават да живеят с него понеже, идентифицирайки се с Христос ние умираме спрямо закона и сме свободни от него възкръсвайки с Христос за нов живот, ние се свързваме, но вече не със Закона, а с възкръсналия от мъртвите – с Исус Христос.ние вече не принадлежим на Закона, но ние принадлежим на Исус Христос.

ние служим по нов дух, не по старата буква – не по закон, а по благодат!защото Христос ни освобождава не само от закона. Той ни освобождава и от греха.не ни освобождава от закона за да вършим грях, а за да принасяме плод на Бога и ние трябва да разберем реда на нещата.ако започнем с делата още в самото начало, ние никога няма да стигнем до благодатта.винаги началото е благодатта,винаги началото е любовта към Бога,винаги началото са мотивите.и ако имаме този мотив на освобождение, на вяра в Христос, на любов към Бога, ако Святия Дух подейства в нас, то тогава ще имаме и дела.делата са плода,и Бог не очаква ние да ги вършим със собствени сили, а очаква да ги вършим със силата на Святия Дух.както е казал ап. Павел във Филипяни 2:12-13

4 И тъй, братя мои, и вие умряхте спрямо закона чрез Христовото тяло, за да се свържете с друг, сиреч, с възкресения от мъртвите, за да принасяме плод на Бога.

Синът е освободителят!свободата, която Той ни дава не е временна, но тя е истинската свобода.от какво ни освобождава Исус?- Той ни освобождава от грях, Той ни освобождава от вечна смърт, Той ни освобождава от наказание, Той ни освобождава от страх, от болести, от всичко, от всяко зло. Христос ни освобождава от Закона.

преди 37 минути, valkiria1 написа:

кратко и ясно !!!

драга,valkiria само два поста по нагоре в 3 изречения го обясних!ти въобще не четеш,питаш и само питаш а не следиш отговорите!

преди 35 минути, valkiria1 написа:

Премахнал ли е Исус 10-те божии заповеди ,ти отговаряш с "да?

иска ти се да кажа-да,даже бързаш да ми го сложиш в устата!

а в талмудата какво пише?как го обяснявате?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.