Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, barbuncela написа:

003.jpg.70fb319fa3e77e90143d7b7c69c9fd96.jpg

ти отиде ли на протеста ?

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

ма как - разбира се. Даже още са на протеста, даже в първата линия - най-активните. Иначе... на приказки - ма то "няма да се оправим", щото всеки искал другите да... щото българите само приказвали и големите подканяния и празнословия - една обикновена парлама се оказва накрая, щото на снимчици е най-лесно... от пред монитора.

До довечера чакам ББ да си подаде оставката и Реджи да сформира новото правителство... И край на корабите... никво Хонолулу - тука, дето развя байрака...

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

София гори. Голям бунт. Има шанс да ги бутнем апокалиптусите. 

Това не е ли за темата с вицове? 

току-що, FusE написа:

Това не е ли за темата с вицове?

не виждам как - и за виц не става... По снимките - също не става за виц

преди 6 минути, _ramus_ написа:

и Реджи да сформира новото правителство... И край на корабите... никво Хонолулу - тука, дето развя байрака...

ако реджи сформира правителство  отивам да обирам мандри 

преди 6 минути, _ramus_ написа:

не виждам как - и за виц не става... По снимките - също не става за виц

Така и никой не ми каза за какво се протестира, но пък разбрах че лъва бил вързан и от вчера Реджо го изпуснал че скъсал синджира, дано го намери и върже отново. 

Ако не друго има комедия другари. 

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Кауза пердута. Ти ако знайш аз колко съм го съветвал, не поема. Ся накрая ще стане тъй, че сички дето ги психоанализира, ще почнат него да психоанализират и ще ревне, че само с него се занимават.

Хем съм му казвал колко пъти. Във всяка една тема в която почне да спами става тъй.

Пропуснал си да обясниш на трола , психоаналитика , полит-анализатора и подобни на тях , че по-жълтото хапче е по-добре за тях , понеже съдържа повече литий. Видно е ,че на подобни , прийомите им по темите са едни и същи . За съжаление няма , няма и да има ваксина , против простотия!

преди 1 минута, FusE написа:

След няколко дни и у нас, протестерите като се наиграят. 

У нас вируса реално не можа да се разпространи,та сега ли ще го чакате,когато си отива в световен мащаб?

преди 6 минути, Димитър 59 написа:

У нас вируса реално не можа да се разпространи,та сега ли ще го чакате,когато си отива в световен мащаб?

След седмица ще го обсъдим отново това. Вируса никъде по света не си отива, а точно обратното. 

преди 15 минути, FusE написа:

След седмица ще го обсъдим отново това. Вируса никъде по света не си отива, а точно обратното. 

Значи след седмица,някой трябва да признае че е сгрешил и е бил подведен.

преди 21 минути, FusE написа:

Преди 8 седмици го пеехте същото.

Лъвът скъса синджиря !!!

преди 1 час, палав_ник написа:

За съжаление няма , няма и да има ваксина , против простотия!

Има. Да си купят барут...

Нататък Маминото Детенце ще им обясни

Понеже някой ми цитираха като пример Швеция, задавам въпрос - това ли искате тук, да пожертвате възрастните си роднини в името на (не мога да го формулирам защото е неизвестно за мен) как след това ще си простите това деяние? 

Провала на Швеция която пожертва възрастните хора. 

Цитат

Когато стана ясно, че Швеция ще върви по собствен и по-различен път в битката срещу коронавируса, на възрастните хора в страната им бе обещана надеждна защита срещу инфекцията. Беше повече от ясно, че в общество, което залага на доброволния принцип вместо на забраните и санкциите, тази рискова група трябва да бъде особено добре пазена, отбелязва германският "Зюддойче Цайтунг" (ЗЦ).

Пълен провал

Но най-късно по Великден стана ясно, че страната се е провалила катастрофално по този въпрос, коментира изданието. Статистиката потвърждава този извод. Броят на смъртните случаи в страната вече са 3 313, по данни на университета "Джонс Хопкинс" от 13 май. Това са над 3 пъти повече, отколкото в съседните на Швеция страни - Дания, Финландия и Норвегия - взети заедно.

В огромната си част жертвите са възрастни хора от старческите домове или такива, които се обслужват вкъщи от местните социални служби. На този фон финландският държавен канал YLE коментира, че Швеция е "пожертвала възрастните хора". А шведският "Афтонбладет" написа: "От всички северни народи ние най-лошо се справихме със задачата да опазим възрастните хора".

Катастрофата можеше да се предвиди

Дори официални представители на властите, които доскоро демонстрираха завидна самоувереност, сега признават, че са се провалили в това отношение. За свое оправдание те посочват "изненадата" - твърдят, че никой не е предполагал в какво лошо състояние всъщност се намират старческите домове в страната.

Ингмар Скоог - професор по медицина от Гьотеборг обаче не е съгласен с тази теза. Според него, случилото се е можело да бъде предвидено. Според него, кризата с коронавируса е показала още по-ярко известните от години насам недостатъци на здравеопазването в страната.

Икономиите и приватизацията в сектора доведоха дотам, че ситуацията в старческите домове е белязана от сериозен недоимък, казва една шведска лекарка. А коментарът на "Афтонбладет" е още по-категоричен: "Алчността и приватизацията се оказаха смъртоносни".

Допуснати са били множество грешки

Повече от ясно е, че в Швеция са допуснали множество грешки - например това, че работещите в сектора не са били тествани за Ковид-19; или пък това, че здравните власти не са обърнали сериозно внимание на заразените, които не проявяват типичните симптоми на болестта.

Междувременно властите предприеха по-строги мерки и броят на заразените започна леко да спада. Министър-председателят Стефан Льовен обяви, че ще бъдат подобрени условията в социалните заведения, но не спомена никакви детайли. Никой обаче явно не се чувства лично отговорен за това, че коронавирусът се развилня из шведските старчески домове.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Има. Да си купят барут...

Няма , защото барута и той китайски. Може да се коронясат на бърза ръка. Не знам , тези пичове поне мен ме забавляват.

преди 1 час, Радул написа:

Преди 8 седмици го пеехте същото.

И след не 8 , а 80 пак ще пеят същото.

преди 53 минути, Димитър 59 написа:

нас вируса реално не можа да се разпространи

Твоето "у нас" ли да се разбира - че си в Испания и... има разлика. :)

А за БГ по фейса ли се осведоми, или от "женския пазар"? Може би - от булгариантаймс или скандиранията на войводата от темата...

А може би от театралните палячовци тук - "на оръжие", "дами и господа... на вашето внимание"... "нека се види", "нека се разбере истината"... и целия цирк от тия...

Няма толкова настоявания кое било истината и всеки къта неговата за "правилната"... И таман се съберат по сходни "лични истини" и некой дава фира.

-----

Апропо - кво стана с въстанието и революцията? Видехте ли се на площада? Нали програмно ги оправихте бунтовете много преди 8 седмици, всички "знаеха" всичко, бехте осведомени отсякъде...

Дамските никове трещяха истерично - една влюбена в бойко и че той заслужавал презрението й, друга - мама да ме изведе на разходка че вече полудявам, чума да го тръшне дано тоя мизерник. По тия вопли... направо отвън Сирия не го дига - оръдията, глада и мизерията си правят купон на който ядат осиротели човечета...

Не можа да се разбере нещо основно - вече няколко пъти ви попитаха:

Има ли настинка или е грипче некво.

Едните - "нямало как да се създаде ваксина (щото те са най-отворените вирусолози и се мериха на кой му е по-голем и правилен авторитета на който да вервал)

А други - вече са на протести срещу ваксината... (която няма как да се създаде и в гугъл го пишело)... Накрая ще я направят ваксината - после ще има - тва е фалшификат, помощ слагат на хората чиповете на Гейтс и ги лъжат че ги ваксинират.

преди 1 час, M.Николов написа:

Това по никакъв начин няма да промени мнението на мангъровците и нацистките теории  за ненужните "съчки" ....

преди 1 час, barbuncela написа:

004.jpg.439757ed628f24d430e8676c1735db1d.jpg

Естествено Копейкин :)

Най забавното е как е най добре отразяван от БСТВ

Има ли нещо неясно кой и какво :) 

преди 8 часа, Радул написа:

Ъхъ... още 100 години ще живеят хората с диабет, инфаркт, инсулт, рак... Хората с такива болести могат да умрат всеки момент! ВСЕКИ МОМЕНТ! И Господ не може да им каже още колко. Лицемерите тръгнали да сметат, че ко не бил вируса щели да изкарат още 10 години. Как го виждаш ти онкоболен да изкара 10 години бе льольо!?! А тукашните льольовци ги направиха не 10 ами 20- 30. Заради едното тролстване! Мизерници.

Ей го още един класически мангъровец с нацистки дискриминационни теории

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, miro20 написа:

Ей го още един класически мангъровец с нацистки дискриминационни теории

Според най- недоклатения трол в историята. Най- неграмотния, най- лъжливия и най- неукия!

преди 4 минути, miro20 написа:

дискриминационни теории

той е специалист и по онкоболните (освен че е "автомобилен" такъв). За него - всички са смъртници в последна фаза и сега ги намират заради вируса да лъжат населението. Ма него никой не може да го излъже, щото няма по-светнат от него.

Няма такъв цирк, просто... няма толкова глупости на едно място, като тия в темата. Преди време, в темата за плоската земя, беше същото стълпотворение от параноици и светнати по новата им религия. Има и в тая тема доста от "същите личица", дето са грейнали отсякъде, пак си говориха глупостите си - както и тук.

Преди години никога не съм допускал че мизерията отвътре е с такива мащаби и толкова масова.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Няма такъв цирк, просто... няма толкова глупости на едно място, като тия в темата. Преди време, в темата за плоската земя, беше същото стълпотворение от параноици и светнати по новата им религия. Има и в тая тема доста от "същите личица", дето са грейнали отсякъде, пак си говориха глупостите си - както и тук.

Преди години никога не съм допускал че мизерията отвътре е с такива мащаби и толкова масова.

Това съм го разбрал от първите страници в темата. Затова много отдавна бях казал същото. А то е и очевидно де.

преди 2 минути, Радул написа:

Според най- недоклатения трол в историята. Най- неграмотния, най- лъжливия и най- неукия!

Приятелю, аз си правя изводи  изцяло и сАМО на база това което ти самия си казал/написал. Това което говориш са дискриминационни глупости, и това е очевидно. Както казаното от Мангъров за "съчките".

Твоите квалификации към мен, а и към други са единствено и само  празнословие, личностни  обиди , а често и тотални измишльотини, и никога неподкрепяно с мои цитати или нещо подобно.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, _ramus_ написа:

той е специалист и по онкоболните (освен че е "автомобилен" такъв). За него - всички са смъртници в последна фаза и сега ги намират заради вируса да лъжат населението. Ма него никой не може да го излъже, щото няма по-светнат от него.

Внимавайте двамата " математици" да не заговорите за неграмотност и интелект. Че вашите " интелектуални" напъни още сеят аромат.

току-що, miro20 написа:

Това съм го разбрал от първите страници в темата. Затова много отдавна бях казал същото. А то е и очевидно де.

Не, не... интересното е, че днес всички беха на митинга, вече приласкаха и полицаите и утре се реализира преврата и революцията. Реджи го чакаме вече да съобщи важната новина, че поема властта в БГ и осигурява на първо място доживотни максимални пенсии на няколкото осиротели, болни, оскотели и закъсали в темата... Много мъка, милите. Много злост са поели от всички правителства, даже и  масонските кражбари, дето са им откраднали щастието , благоденствието.,.. даже и гащи вече си нямат . На път съм да се просълзя от толкова много мъка, толкова нещастие, толкова святост - сред тия хора...

преди 4 минути, miro20 написа:

Приятелю, аз си правя изводи  изцяло и сАМО на база това което ти самия си казал/написал. Това което говориш са дискриминационни глупости, и това е очевидно. Както казаното от Мангъров за "съчките".

Твоите квалификации към мен, а и към други са единствено и само  празнословие, личностни  обиди , а често и тотални измишльотини, и никога неподкрепяно с мои цитати или нещо подобно.

Ти си трол! И не си ми никакъв приятел.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.