Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Оракулите по моите ширини предсказаха, че 22май на короната капец. Обяснението е, че Юпитер влязал в Водолей, а Марс застанал зад Венера.
А малко по-надолу BBC Раша напомни за баба Ванга, как видяла някакъв Василий Пупкин, който ще забърка илач от сибирски шишарки и тоже хана на короната.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

https://nova.bg/news/view/2020/04/08/284385/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%87%D0%B0%D1%81-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B2-%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F/

Как точно бориш с автомат вирус?

Светът бавно си спретва един голям концлагер.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не се ли притесняват малко с тоя МАРС зад ВЕНЕРА?:D

Да му мисли Венера.

преди 1 час, _Belial_ написа:

! Защото в бедните страни в които недохранването,  лошия начин на живот и липсата на медицински грижи, съсипват организма много по- бързо, отколкото в богатите страни. Та, в бедните страни възраст 45 години, се равнява на възраст 65 години в богатите

недохранването е полезно

българия не е бедна страна

дава минимална пенсия  над 200 лв

като необходимата цифра е  100 лв за нормален начин на живот да не  говорим че някой пенсионери взимат 1000 лв  което е 10 пъти повече от необходимото 

и за това  свидетелство е  градския транспорт пълен с пенсионери

по 2 лв на ден за билети това е 60 лв на месец  излишно плащане на държавата

преди 1 минута, M.Николов написа:

А така! Значи д-р Кантарджиев е прав за края на април. Тогава ще е ЕПИКЪТ!

преди 1 час, _Belial_ написа:

Питай социалния министър. Аз не смятам че 60+ годишни хора са "напълно работоспособни".

около 90 % от българското население е тютюно зависимо

от там идват всичките беди

защо аз трябва да си седя в нас

понеже някой е дърпал цял живот фасове 

и сега ако излезна и го заря ще умре 

българската държава дава много привилегии на пушачите и  ги пази  защото плащат акциз  на държавата

преди 3 минути, Миро Асенов написа:

недохранването е полезно

българия не е бедна страна

Полезно е само за НАДхранените.

България е най- бедната страна в ЕС.

преди 4 минути, Миро Асенов написа:

около 90 % от българското население е тютюно зависимо

Защо да не уточним? Точният процент е 38,4 %

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Полезно е само за НАДхранените.

България е най- бедната страна в ЕС.

защото хората са  пушачи и алкохолици

и в европа са така но поне са хитри и си печатат евро без покритие

германия щяла да дава 4 трилиона  евро на калпак 

за да няма бунтове 

преди 6 минути, M.Николов написа:

Защо ми се струва, че говорите за различни Пикове?:wub:

Не си го чул добре- не пик, а епик ще е в края на април. Как ше стискаме не знам. Прогнозирам изригвания.

преди 33 минути, M.Николов написа:

Това както вече уточнихме е прогноза, не предсказание.:hush:

Не си наясно. Прогнозата и предсказанието са за събития в бъдещето.

Сутринта, Днескашното нагнетяване на истерия и паника от Геерал Бостанджийски беше сигурно събитие в бъдещето. Сега вече е сигурно събитие в настоящето и в миналото.

Добре, като за тебе. Например твърдението:

-Утре Геерал Бостанджийски пак ще влезе в телевизора за да всява паника и истерия-

се явява предсказание, тъй като е сигурно, че ще се случи, така както е сигурно, че слънцето ще изгрее от изток, като Бостанджия от Телевизор

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Защо да не уточним? Точният процент е 38,4 %

като включваш в тия проценти и новородените

и тези които са наркомани щото от наркотици нямат париза цигари и изпадат от процента 

преди 1 минута, Миро Асенов написа:

като включваш в тия проценти и новородените

и тези които са наркомани щото от наркотици нямат париза цигари и изпадат от процента 

Аз нищо не включвам. Включва го сдружение "България без дим", което е правило проучването. А от твоите твърдения ми напира извода, че се движиш основно в наркомански и алкохолишки среди. Не е хубаво това Серж.

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Аз нищо не включвам. Включва го сдружение "България без дим", което е правило проучването. А от твоите твърдения ми напира извода, че се движиш основно в наркомански и алкохолишки среди. Не е хубаво това Серж.

да не забравим и хазарта

и в такива среди се движа :(

все пак съм заобиколен от българи 

затова ни мрязят по европа

зависими хора и като нямат пари крадат 

да не забравим и хазарта

Играйш билот на вързану? :D

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Добре, като за тебе. Например твърдението:

-Утре Геерал Бостанджийски пак ще влезе в телевизора за да всява паника и истерия-

се явява предсказание, тъй като е сигурно, че ще се случи, така както е сигурно, че слънцето ще изгрее от изток, като Бостанджия от Телевизор

Добре, като за теб:

Не, явява се прогноза, защото почива на анализ и преценка на вече известни факти и обстоятелства, които ти дават увереност, че прогнозираното с голяма вероятност ще се случи.

Предсказание е когато се предсказва събитие в бъдеще време, без в момента на предсказване да има някакви индикации и предпоставки това събитие в бъдеще време да се случи.

Айде бегай!

преди 5 часа, _Belial_ написа:

Не се мъчи да бягаш по тъча. Свидетеля не е виновен за това, но е виновен за друго. И с бездействието си е допринесъл за смъртта ти.

...

Тук определено има нещо предизвикващо моето несъгласие. Бездействието не може да допринесе. То за това е бездействие, защото принципно не принася. Но това е отделен въпрос. Твоето твърдение беше:

преди 18 часа, _Belial_ написа:

Злините се случват, поради  безучастието на тези, които се чувстват незасегнати от тях.

Та, злините не се случват, защото някой седи безучастен, а защото някой ги прави! Без да почне да ги прави, те няма да се случат. Пък незасегнатите, я са били там, я не. Я са могли да участват, я не. Я са имали възможността да направят нещо, я не. Я са успели да предотвратят злината, я самите те в процеса, най-неочаквано се оказват пострадали, без да са се вписвали в първоначалната картинка.  С други думи, незасегнатите са евентуалност в картинката, а правещият ги е факт и първопричина! Така написано, твърдението ти придава по-голяма тежест, на частния случай, отколкото на първопричината.

Реджепе теб вирус не мое та фане. Ти си толку бъгясал, че с туй бостанджийски, мостанджийски, телевизори, танкове, манкове, чак си психясал.

Язък, че живееш до морето. Досега да го бях изпил туй море, не да кисна цял ден у форума и да повтарям като папагал едно и също.

Инак за вируса ко да кажа. Ни съм го виждал, ни ма е виждал. А и като гледам народа си маа гащи и ич не му е, че някой по цял ден го трепе по форуми.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Играйш билот на вързану? :D

не играя карти 

иначе като малък бях добър

с един приятел си подсказвахме с пръсти 

на коя боя сме

на 6.04.2020 г. в 7:55, acnekt написа:

След като котка, кучета са се заразили с корона. Вече има и тигър.

Тигър в Зоологическата градина на Бронкс е с коронавирус
Тигър в Зоологическата градина на Бронкс в Ню Йорк даде положителна проба за респираторното заболяване, предизвиквано от новия коронавирус. 

https://novini.bg/razvlecheniq/liubopitno/591428

Покрай тая новина споменаха, че много други животни са се заразили, ама не знам що точно тая поствате :)  И пак вчера се спомена, че заразата не се пренася от комари и хлебарки...На кого да вярвам не знам. На времето нашите чобани са имали близки отношения с козичките си...не знам...

не играя карти 

иначе като малък бях добър

с един приятел си подсказвахме с пръсти 

на коя боя сме

като студент играех с един колега срещу други двама. Изписахме две тетрадки белот, подсказвахме си, но 50 на 50 биехме. Проблемът не е в подсказването, а в това, какво трябва да нарпавиш като ти подскажат. Ако си същия слаб играч като и без подсказване, резултатът е ясен.  По-истински билот играхме десетина години на работа. Там подсказването си бе според правилата - чистиш пика, значи искаш спатия. Чистиш Купа, значи каро.  И така се бие доста по-често, ако разбоира се знаеш защо чистиш тия карти и си сигурен, че може да продължиш играта. Но и да нямаш нищо, ти пак се стараеш да подскажеш по тоя начин на партньора как да играе. То като нямаш карти, колкото и да си давате знаци, е без значение. Но пък хубавото е, когато те разбере точно как искаш да играе и да продължи така ;) 

преди 3 минути, darkterminal написа:

Тук определено има нещо предизвикващо моето несъгласие. Бездействието не може да допринесе. То за това е бездействие, защото принципно не принася. Но това е отделен въпрос. Твоето твърдение беше:

Та, злините не се случват, защото някой седи безучастен, а защото някой ги прави! Без да почне да ги прави, те няма да се случат. Пък незасегнатите, я са били там, я не. Я са могли да участват, я не. Я са имали възможността да направят нещо, я не. Я са успели да предотвратят злината, я самите те в процеса, най-неочаквано се оказват пострадали, без да са се вписвали в първоначалната картинка.  С други думи, незасегнатите са евентуалност в картинката, а правещият ги е факт и първопричина! Така написано, твърдението ти придава по-голяма тежест, на частния случай, отколкото на първопричината.

Бездействието е първопричината. То провокира извършителя да извърши деянието, без да се страхува от съпротива и възмездие.

преди 4 минути, Ъндъртейкър написа:

И пак вчера се спомена, че заразата не се пренася от комари и хлебарки...На кого да вярвам не знам.

пренася се

даже и от мухи

някой киха- мухата каца

после върху храната и ядеш вироса 

докторите са много малумни да не го знаят

имаше едно запитване дали се излъчва вируса докато се диша във въздуха

не не се излъчва

защото вируса е по-тежък от другите вируси

според информацията

рязнася  се по земята с убувките

и от вятъра 

Извинявайте, не съм чел темата предните страници, щото и не съм влзиал два дена, но някой гледа ли вчера или оня ден, че и аз се омотах, предването по БНТ, дото о, чудо, имаше вирусолог? Човека 4-5 пъти спомена, че за последните 15 години е имало 3 корона вируса, които са били ии по-патологични, но никой не подхване подсказката му :) И човека си го каза - добре, че вирусите сами се унищожиха. ваксини няма, освен експериментални. Защо тогава не са ги създали за тия толкова опасни коронавируси, дето днешния бледнее? Не знам. да отговорят политиците, дето им дърпат конците. 

преди 6 минути, Миро Асенов написа:

пренася се

даже и от мухи

някой киха- мухата каца

после върху храната и ядеш вироса 

докторите са много малумни да не го знаят

имаше едно запитване дали се излъчва вируса докато се диша във въздуха

не не се излъчва

защото вируса е по-тежък от другите вируси

според информацията

рязнася  се по земята с убувките

и от вятъра 

По тая логика всеки вирус се пренася, а предполагам, те в момента са хиляди. Даже и като си оближа пръстите на ръцете, предполагам хващам 100 вероятни болести, но се справям по някакъв начин :) 

Честно казано, за мен по ми е жал за шофьорите, дето загинаха заради тоя коронавирус, без да са заразени. Да, жал ми е за Боко, че имаше шанс да стане Бай Тошо номер 2, но го пропилява с всеки изминал ден.  

Народът винаги ще помни и споменава Бай Тошо, щото той направи най-много за България като цяло в хилядолетната и история.  Говоря за България, не за стомасите на някои. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.