Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 58 минути, Profruit написа:

Оракулите по моите ширини предсказаха, че 22май на короната капец.

Яяя, Дельо хайдутин от Якоруда на щат при евреите и техните оракули.

Наскоро разбрах, че всяка Валя си имала Дельо и всеки Дельо  си имал Валя. Едната Валя Балканска  викнала ,че Дельо излязъл. Другата Валя Ямболска думнала  тъпана на мегдана ,че  уважаемия Дельо прописал и помолила всички да му прочетат писанието, сакън някой да не подмине емоционалните му сензитивности. Много е важно да си  разбран и избран от жените, макар и тази Валя да има цикличности в поведението и мисълта равни на месечен цикъл, не може да се отрече постоянството  и неограниченото количество мечтания по всеки, който може да я заведе на Палмовия остров или поне под палмите, описани в "Съновника на Рафаел". Клинтън, Обама спечелиха, защото бяха избрани от жените. Ромни загуби ,защото изгуби женските гласове. Каза им,че дори изнасилени , нямат право да абортират. Доста хард. Загубиш ли жените, губиш и половинките им.Дельо е разбрал, че трябва да предложи още малко на публиката ,че да го изберат, пардон затрупат със сърчица. Иначе ще изчезне в тълпата, тъй като конкуренцията на патриотарската сцена става все по-голяма.  Масоните, илюминатите, Норбеков, кемтрейлс, Червената шапчица, евреите.Всичко,  от жълто към отровно оранжево, както изглеждат повърнатите моркови ..което го прави конкурентноспособен на Ванга и Касандра по размах на виденията и фантазиите. Така ,че ако не пипнете Ковид -19, ще се издавите. Даже нищо чудно да се издавите болни от вируса, а  водата ще се води  като съпътстващо заболяване. Другите ще се спасят в   луксозни убежища за милиони,  с морава, гора, гараж , алея и не съсипват природата за да направят път на катаклизмите.  Останалите  ще дочакат или трета световна или скок на цените на капачките за буркани и раздел кулинария ще се напълни с рецептите на баби и прабаби.  На незнаещите  за сведение: совалката с "Излел е Дельо хайдутин" е изхвърлена от Слънчевата система и вече не лети . На Валя Балканска преди години лично целунах ръка и я прегърнах. Валя Ямболска остава само за другия Дельо. Оранжево жълтото преливащо до кафяво не е цветът на естетите и космополитите. Дельо да изхвърли боклука и да се превърне в доктор Хаус. Сега докторите са на мода. Разбира се, тези, които са на първа линия в борбата , и борят вируса със слушалки, а не с химикалки.

Хаг Песах самеах векашер!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 12 минути, valkiria1 написа:

совалката с "Излел е Дельо хайдутин" е изхвърлена от Слънчевата система и вече не лети

Кърти мивки.:D

Иначе публиката е на крака и аплодира.:biggrin:

Гууема!

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Бездействието е първопричината. То провокира извършителя да извърши деянието, без да се страхува от съпротива и възмездие.

Това, което си написал е малко в сферата на изсмуканото от пръстите. Не можеш да кажеш със сигурност, какво е накарало извършителя да извърши деянието си, дали е бил провокиран от безнаказаността или поради причината, че просто е имал възможността да го направи или пък е някаква друга причина. Да не говорим, че всяко деяние, се извършва въпреки страха от съпротива и от евентуалните последствия. За да започне да действа човек, винаги взема пред вид смущаващите въздействия и излиза с план, как да ги преодолее. Често, този план е тяхното игнориране - примерно разчитат на щастливо стечение на обстоятелствата, на обикновен късмет. Престъпници извършват тежки престъпления, дори на места където смъртното наказание е все още в сила. Ще рече, че те са пренебрегнали или са намислили как да избегнат, най-тежко възможното възмездие, за да си извършат злините. И това е в сила за всеки извършващ злини. В момента, в който решението за действие е взето, страхът от съпротива и възмездие е изчезнал, а деянието се вкарва в действие въпреки евентуалните съпротива и възмездие. И това, без да говорим, че при наличие на дълбок психически или социален дисонанс в извършителя, липсва каквато и да представа за съпротива и възмездие и в този случай те въобще не играят никаква възпираща роля. Не можеш да сложиш бездействието на наблюдаващия за първопричина, понеже то не е решаващ фактор. Решаващият фактор е желанието да се извърши дадено действие и неговото извършване. Когато има желание, действието се извършва въпреки страха от възпиращите фактори, като съпротива и възмездие.

преди 2 часа, XEPO-1 написа:

ИзвинетИ,ама при положение че  60+ годишни хора в Родината се считат за напълно работоспособни,коя част от населението се определя като "възрастни"?

Възрастни са тия дето не могат вече да правят секс всичко останало се смята за добро.

преди 1 час, Миро Асенов написа:

германия щяла да дава 4 трилиона  евро на калпак 

Да ида да се наредя на опашката. Трилионер не се става всеки ден.

преди 54 минути, Ъндъртейкър написа:

Народът винаги ще помни и споменава Бай Тошо, щото той направи най-много за България като цяло в хилядолетната и история. 

Чакай да си го копна :lol6:

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Въй, тебе те бях забравил. Извинявам се. Ти си за да го фалиш с фейкове и твърдения за 50 % смъртност

Извинен си . Какви ли не глупости и простотия съм слушал, та че си бил един вповече, няма реално никакво значение :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, sliderum написа:

Да ида да се наредя на опашката. Трилионер не се става всеки ден.

То и аз бях  тръгнал за трилионите, ама не можах да си намеря калпака и се отказах :biggrin:

преди 33 минути, M.Николов написа:

Кърти мивки.:D

Иначе публиката е на крака и аплодира.:biggrin:

Гууема!

Малинко, нали знаеш, че отдавна съм те обявила за номер едно за Златната малинка.

"На 20 март 2013 г., ученият от Американската космическа агенция (НАСА) Едуард Стоун, обяви че Вояджър 1 е напуснал Слънчевата система. "

https://bg.wikipedia.org/wiki/Вояджър_1

преди 15 минути, darkterminal написа:

Престъпници извършват тежки престъпления, дори на места където смъртното наказание е все още в сила. Ще рече, че те са пренебрегнали или са намислили как да избегнат, най-тежко възможното възмездие, за да си извършат злините. И това е в сила за всеки извършващ злини. В момента, в който решението за действие е взето, страхът от съпротива и възмездие е изчезнал, а деянието се вкарва в действие въпреки евентуалните съпротива и възмездие. И това, без да говорим, че при наличие на дълбок психически или социален дисонанс в извършителя, липсва каквато и да представа за съпротива и възмездие и в този случай те въобще не играят никаква възпираща роля. Не можеш да сложиш бездействието на наблюдаващия за първопричина, понеже то не е решаващ фактор. Решаващият фактор е желанието да се извърши дадено действие и неговото извършване. Когато има желание, действието се извършва въпреки страха от възпиращите фактори, като съпротива и възмездие.

Това би било вярно само ако извършителя е психопат и то с тежки психични отклонения. Иначе първо ще си осигури Бездействието на властите и/или евентуалните свидетели. И ако не успее да си осигури бездействието на тези, най- вероятно ще се откаже.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Малинко, нали знаеш, че отдавна съм те обявила за номер едно за Златната малинка.

"На 20 март 2013 г., ученият от Американската космическа агенция (НАСА) Едуард Стоун, обяви че Вояджър 1 е напуснал Слънчевата система. "

https://bg.wikipedia.org/wiki/Вояджър_1

преди 58 минути, valkiria1 написа:

совалката с "Излел е Дельо хайдутин" е изхвърлена от Слънчевата система и вече не лети .

Не знам кой ще отнесе малинките.

Първо - не е совалка!

Второ - Нали се сещаш, че "изхвърлена" и "напуснала" не е едно и също?

Трето - И щом "вече не лети" какво всъщност прави?

В едно изречение три грешки!:D

Все си се дънила, ама не и като сега.:biggrin:

Делю валя Валя, а денят преваля. Бръмбари излизат на разходка с лодка.

преди 2 минути, JKirilov написа:

Ти си вирос Мирчо... :)

Не е Мирчо. Иначе си прав.

преди 9 минути, _Belial_ написа:

Това би било вярно само ако извършителя е психопат и то с тежки психични отклонения. Иначе първо ще си осигури Бездействието на властите и/или евентуалните свидетели. И ако не успее да си осигури бездействието на тези, най- вероятно ще се откаже.

Ами прав си. Безразличието може да направи човека съучастник в престъпление . Явно, че да минеш безразлично  покрай страдащ или пострадал човек се превръща в норма на поведение.

пп....Само не мога да разбера , защо спориш с радиоточка.

пп....Само не мога да разбера , защо спориш с радиоточка.

С радиоточка никога не споря. Не се подмазвай.

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Не се подмазвай.

Еее , верно искрено ме разсмя. Ама и аз съм си виновна, като си излезна от образа на самото зло , така се получава.:lol6:

------------------------------------------

Иначе, сериозно..да попитам..има точно няколко човека тук, които наистина проявате здрав разум  и  гражданска позиция.

Питам обаче, какво бихте направили извън този форум за да потърсите примерно отговорност за ситуацията в която сте поставени около тази " пандемия".

преди 23 минути, _Belial_ написа:

Това би било вярно само ако извършителя е психопат и то с тежки психични отклонения.

...

Ми... Има и такива... Както има и социопати... Всъщност, престъпниците като правило са социопати...

... Иначе първо ще си осигури Бездействието на властите и/или евентуалните свидетели. ...

Или ще го направи по начин по който да не го хванат... Или в момент в който никой няма да го види... Или... Или... Или... Много сценарии има, в които е нямало бездействащи и злината пак се е случила... Ще рече, бездействието, нито е необходимо, нито е достатъчно условие, за да бъде извършена злина. Докато, само деяние се явява и необходимо и достатъчно условие. Следователно и първопричина.

... И ако не успее да си осигури бездействието на тези, най- вероятно ще се откаже.

Грешка! Използваш вероятности за да обусловиш, първопричина...

И на последно място, но не и по важност. Злината не е задължително да бъде престъпление!

преди 5 минути, valkiria1 написа:

------------------------------------------

Иначе, сериозно..да попитам..има точно няколко човека тук, които наистина проявате здрав разум  и  гражданска позиция.

Питам обаче, какво бихте направили извън този форум за да потърсите примерно отговорност за ситуацията в която сте поставени около тази " пандемия".

И аз това се питам, но нямам много ясен отговор. Варианти все пак има.

преди 36 минути, M.Николов написа:

Не знам кой ще отнесе малинките.

Първо - не е совалка!

Второ - Нали се сещаш, че "изхвърлена" и "напуснала" не е едно и също?

Трето - И щом "вече не лети" какво всъщност прави?

В едно изречение три грешки!:D

Все си се дънила, ама не и като сега.:biggrin:

Запомни добре да си наясно, Малинко.

Щом аз съм го написала значи е така. Точка!!!:ass:

Запомни добре да си наясно, Малинко.

Щом аз съм го написала значи е така. Точка!!!:ass:

Само, ако обещаеш да не убиваш никой.:D

преди 2 минути, _Belial_ написа:

И аз това се питам, но нямам много ясен отговор. Варианти все пак има.

Мисълта ми беше, че чета много неща и виждам ,че много хора мислят като някои от вас тук, но не виждам нищо повече от говорене и писане ? С това ли ще свърши всичко...с края на забраната ..и до нова такава, под някаква друга форма ?

Имах една близка приятелка , чиято дъщеря отишла да учи в Германия и след завършването останала там. " Остана там, където други родители са направили държава в която децата им да живеят спокойно и да се реализират"..така я оправдаваше. На въпроса обаче, тя защо не бъде една от тези, които да направят България привлекателно място за децата и те да остават или се завръщат тук, тя просто сведе глава и не ми отговори.

преди 6 минути, darkterminal написа:

Ми... Има и такива... Както има и социопати... Всъщност, престъпниците като правило са социопати...

Или ще го направи по начин по който да не го хванат... Или в момент в който никой няма да го види... Или... Или... Или... Много сценарии има, в които е нямало бездействащи и злината пак се е случила... Ще рече, бездействието, нито е необходимо, нито е достатъчно условие, за да бъде извършена злина. Докато, само деяние се явява и необходимо и достатъчно условие. Следователно и първопричина.

Грешка! Използваш вероятности за да обусловиш, първопричина...

И на последно място, но не и по важност. Злината не е задължително да бъде престъпление!

Не мислех че си фен на кръчмарските философии. За какво започна този спор и къде отиде? Да не говорим че не успя да подкрепиш нито едно твърдение с примери. Аз мога да дам поне 100 примера в подкрепа на тезата си. Излишно празнословие.

И в криминалистиката престъплението се нарича още злодеяние. Сторената злина е престъпление.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Само, ако обещаеш да не убиваш никой.:D

Не мога. Трябват ми още 10 % до 100% за да съм най-мразена в тоя форум.

И коронката си има своите предимства:

106-годишна баба преживяла испанския грип, първата и втората световна война, а съвсем наскоро се излекувала и от коронавирус. Внукът й се отчая и сам си купи апартамент.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.