Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

току-що, _Belial_ написа:

Можеш да слезеш на земята,  но понеже няма да ти хареса, предпочиташ да се рееш във фантазии. Предпочиташ да не знаеш. И аз предпочитам, но знанието е задължитено! 

Мога и да не сляза. Мен не ме мисли. 

Но, ако ти не си един от "траещите" си, няма как да обвиняваш когото и да било.

Факт е, по достатъчно данни, от там насетне, ти специално, дали с твоето/ите мнение/я във форум ще си полезен за преодоляване по-бързо и по-ефективно на пандемията, е много съмнително.

Така че, нека нещата се координират и овладяват без прекалено самочувствие за вездесъщност.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Цитат
USA общо 447,844 нови +47,509 смъртни случаи общо14,587 смъртни случаи  днес+1,746  

Не се връзвайте, това излезе преди няколко минути когато обновяваха бройките.Българските думи са от мен, числата от източника. Нещо им се бъгва* системата докато пишат, а аз ги отворих точно в този момент  😮

*Бъгва се броят заразени "общо" и "нови", в графата смъртни случаи не писаха и числата са си същите през последния час, или повече. Бъгването засяга и броят заразени за света като цяло, явно ексела го смята веднага. Щото броят заразени за света одеве го показа като 1.522 милиона.

EVGpYfXU0AAiQTU?format=jpg&name=medium

преди 5 часа, barbuncela написа:

И някой казваха, че не било вярно това за 5G мрежите.

да. Препоръчвам да се изгледа видеото. От всичките глупости които говори женицата, най ми хареса... "За какво ви са високи скорости... с 1 милисекунда п бързо на кой му е нужно....  "  :lol6:

И разбира се, имало връзка между  вируса и 5Г. хехе :)  А районите и държавите в които няма 5Г ? те що имат бум на вируса ? :) 

простотии на квадрат ! И то отдавна опровегани .Кому е нужна тази фейк пропаганда, аз наистина нямам обяснение.

Прочетете и коментарите под видеото. :) 

преди 5 часа, barbuncela написа:

Това се върти от преди месец. https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarski-lekar-kaza-istinata-za-koronavirusa-6106718

Защо се препечатва периодично и сега, можем да се досетим :) 

Та... Не искам да кажа че доктора лъже, но практиката показва че което казва за смъртност 0.2% при по младите, не е прав :

Цитат

В Корея един от шест смъртни случая вследствие на COVID -19 е сред хора на възраст под 60 години, сочи още статистиката на организацията.  В Италия около 10 до 15% от хората, които са починали след интензивно лечение в болница, са били на възраст под 50 години.

Миналата седмица във Великобритания пък почина момиче на 21 години, заразено с вируса. То не е имало никакви придружаващи заболявания.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-koronavirusyt-atakuva-vse-po-mladi-hora-6107841

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

М-да, Мировците фъф форума са се увеличили😁 Кога да очакваме, че ще е пикът?😁

преди 8 часа, M.Николов написа:

А аз до колкото знам нищо такова не се прави там.

В България да не би да се прави ?

Казахме ти да не четеш 24 часа. Учебник по елементарна логика ти трябва на тебе

преди 7 часа, Maleficient написа:

Мога и да не сляза. Мен не ме мисли. 

Но, ако ти не си един от "траещите" си, няма как да обвиняваш когото и да било.

Факт е, по достатъчно данни, от там насетне, ти специално, дали с твоето/ите мнение/я във форум ще си полезен за преодоляване по-бързо и по-ефективно на пандемията, е много съмнително.

Така че, нека нещата се координират и овладяват без прекалено самочувствие за вездесъщност.

Tемата е създадена за нашите мнения, бе да има условие колко и какви да са те! Ако не те кефи не я чети. Ако можеш да оспорваш нещо оспорвай. Полезността или безполезността на останалите не е твоя работа.

преди 8 часа, darkterminal написа:

Защо те е яд?

Щот тъй. 

Това е глупав въпрос. Как може да знам отговора. И гледам предположения правиш въз основа на това. 

Ти защо можеш да дишаш ? Защо можеш да пазиш равновесие ?

Ми яд ме е бре. Като ме лъжат нагло ме е яд. Почва да ми се иска да им набия канчетата, на тези, дето ме лъжат. Покрай тях почват да ме нервират и тези, дето си траят.

И аз не споря, обяснявам ти как стоят нещата, защото те гледам, че като че ли от неразбиране те изби на философия, което е безсмислено, щото философия и философия не е едно и също.

преди 1 час, miro20 написа:

EVGpYfXU0AAiQTU?format=jpg&name=medium

Това за кой точно ден/период е. И е малко странно как се разграничава пневмония и коронавирус, след като се твърди че болните с корона умират именно от пневмония. И нещо гледам че статистиката е китайска, те не се ли компрометираха вече с лъжливи данни?

преди 6 часа, barbuncela написа:

92427725_614138725982612_2658308834640003072_n.jpg.c434a48c3ec5af6cef1a5ea03061c5ce.jpg

:offtopic_s:

Ще ме прощаваш, но въпросните защо вече са безработни, а?!

Може би сега е времето да се види кой е читав шеф и кой не. Известно е 60/40 и при положение, че има добри работодатели, то всичко ще е ОК ...

Ето тук на село - две млади момчета са "съкратени", но докато свърши карантината и какво показва, а?!

Има и друго: https://dnes.dir.bg/ikonomika/ek-odobryava-shema-za-garantsiya-ot-255-miliona-evro-za-malkite-i-srednite-druzhestva-v-balgariya

Та .... заразата, вируса ще преминат, но начина на мислене на някой който се прави на шеф няма ....

Ще го кажа и тук: Всеки народ си заслужава управниците, и ако някой не е доволен от сегашните, то ще има възможност да промени нещата, ако оцелее до следващите избори.

Тук не говорим за политика, нито за интереси, а за елементарна етика по отношение на живота на другия и/или другите ... 

преди 7 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Може би сега е времето да се види кой е читав шеф и кой не. Известно е 60/40 и при положение, че има добри работодатели, то всичко ще е ОК ...

Ми да се види де, няма лошо. Предлагам да започнем от баш Шефа. Каппо ди тутти каппи! Читав шеф ли е Бойко или не е?

И безработните не са 44 000 а около 10 пъти повече!

Починалия в Шумен бил с рак на белия дроб. Ма Бостанджийски се обоснова, защо аджеба трябвало да го пишат в графата за починалите от корона вирус.

Пародията е пълна

преди 26 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ще ме прощаваш, но въпросните защо вече са безработни, а?!

Заради карантината. Нямаше безработица преди това

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

и ако някой не е доволен от сегашните, то ще има възможност да промени нещата, ако оцелее до следващите избори.

И как ще се случи според тебе? Отиваш, гласуваш и готово! На кметските избори не приеха електронно гласуване, после се откриха 600 000 невалидни бюлетини, бюлетини със симпатично мастило, дадоха на мангалите пари (имаше клипове в youtube) които после изчезнаха защото видиш ли собственикът взел, че решил да си закрие профила! Та как ще стане гласуването? Не вярвам да не си чел "Бай Ганьо прави избори" ама ако случайно не си го чел, прочети го. 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Известно е 60/40 и при положение, че има добри работодатели, то всичко ще е ОК ...

В другите държави дават  кой по 600, кой по 750 евро безвъзмездни пари, на всеки който е останал вкъщи! Бойко ни дава безлихвени заеми! И то с такъв жест и такива приказки, все едно, че не трябва да ги връщаме! 

Къде видя в България частник - работодател добър? Ако има са 5% !  Всеки частник в България иска да кяри. Колкото се може повече. Не да работи честно, това не! Да кяри ако може да се нагуши за 1-2 години! И такъв ще има отношение към работниците си!?

А тия пари дето уж ги отпускат, ще ги видиме ли? Или само фирмите близки до Бойко! 

СИВАТА ЗОНА - разследване на италианската телевизия RAI3, разкриващо причините за огромния брой смъртни случаи от коронавирус в Италия. Как е започнало всичко? Колко са действителните заразени и починали в Италия? Дали у нас ще успеем да избегнем грешките, допуснати в Ломбардия? Какви практики са довели до добрите показатели в област Венеция? Чии съвети слушат политиците и защо? Опитът на Италия е безценен за всички останали държави. Помогнете на това видео да достигне до хората, които дават съветите и взимат решенията! Излъчено на 5 април в предаването Report.

Или как бизнеса няма нищо против да пожертва животът ви, в името на печалбата!

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Заради карантината. Нямаше безработица преди това

:offtopic_s:

Ага .... хора без работа и работа без хора не са едно и също нещо ....безработен и без работа също .... официално и неофициално пак ...

Най-големия удар е върху сивата икономика, а не бялата ....

Има и друго нещо Ага .... Само БНБ знае колко пари е произвело и колко са в обращение и колко в банки и колко не .... но, хм, тези данни не се показват, за да видиш, че някъде нещо е "покрито" .... ;) 

И тук остават парите които са влезнали в България под формата на друга валута включително е Евро .... та .... хм .... колко кеш долара и прочие чужда валута савлезнали в България и кои хора ги "въртят" не знае дори и БНБ ... та верно си има доза конспирация, но де факто знае само този който печата въпросната валута ... ;) 

Всичко което минава през банкови сметки се знае, но трябва да признаем един друг факт - колко не минават през вид регистрация ....

преди 56 минути, Hristo52 написа:

А тия пари дето уж ги отпускат, ще ги видиме ли? Или само фирмите близки до Бойко! 

Повярвай ми .... не той "дърпа конците" .... ;) 

Не е марионетка обаче ..... но де се вика излязло му е име на Бай Ганю и не върви да доказва, че има голяма илюзия към въпросната персона.

Познаваш ли го лично, че да знаеш кои са му близки, а?!

И, хм , повярвай ми ..... той, Бойко Борисов не е вечен, а след това кой ще е виновен, а?!

И последно: От всичко на света най-мразим расизмът и ромите!!! Да са живи и здрави циганите .... перфектна етнос са .... много познати имам цигани .... хубави хора .... НО, видя ли някой да се нарича ром .... да му .... прочие и на него главата в казана на дявола .... :) 

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ще го кажа и тук: Всеки народ си заслужава управниците, и ако някой не е доволен от сегашните, то ще има възможност да промени нещата, ако оцелее до следващите избори.

Тук съм строго несъгласен. Малцинството на мислещата част от народа страда от равноправието на демокрацията. Всичкото пенсионери и мангалоидни циганоиди, които оцелеят пак ще гласуват за ГЕРБ и БСП. Как ние недоволните ще "имаме възможност да променим нещата"? Откакто съм на 18 и имам право на глас не съм пропускал президентски и парламентарни избори и същевременно нито един път президент/партия за която гласувам не е бил/а избирана. За сметка на това избираните се сцепиха денонощно 24/7 да съсипват сферата на просвета в която работя. Резултата е "образование", което произвежда "образувания" с ярък канцерогенен нюанс, активно подпомагащи управляващата прослойка да продължава да е все същата и да действа в същия дух. Ефекта се вижда - плеада от кретени Мутройко Мутрисоф, ген. Мутраджийски, главен прокурор Мутрешев, вице Мутрислав Дончев и всичкото там мутризисен щаб наложиха режим, който дори каманистите не успяха да наложат за периода 1944-1989. Изкараха милиционерите на улиците да гледат дали децата се люлеят на люлки, забраниха на икономиката да съществува, платиха милиарди за самолети, когато народа се влачи умиращ от глад по земята защото му е забранено да работи и да произвежда... И всичкото това с оправданието "има вирус"... На което раковите образувания произведени от образованието сляпо вярват, поддържат и се прекланят...

преди 59 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Познаваш ли го лично, че да знаеш кои са му близки, а?!

Защо, ти ли го познаваш лично? Аз служебно съм се сблъсквал с тоя простак, на времето като се въртеше около Живков.

преди 59 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да са живи и здрави циганите .... перфектна етнос са

Пази си ги за разсат. Редовно ми крадяха гуми на колата, на времето, и то една кола "Москвич 408"  Имах вила на Томсън, продадох я. Ама да не си помислиш бог знае какво 20 кв. Стая и тоалетна, дървена! 5 пъти я разбиваха мангалите. На края го намерих да спи вътре! Добре, че пистолета не го носех, щях да го гръмна като куче! Гнус ме беше да влизам вече, и я продадох за 5000 лева, голяма далавера! Живея на 2 етаж. От долу съседа си сложи решетка, нямаше как, влизаха му през балкона мангалите. Мина се време, долу не ставаше, ама решетката като стълба, та го намерих в кухнята една сутрин, ама докато взема пистолета скочи направо долу мангала, и нищо му нямаше а избяга! Жена ми беше още жива тогава, и такъв страх я тресеше...ммм Хайде пак пари, за решетки на балкона, стана като затвор, блиндирана врата и там 1200 лева...Още да ти разказвам ли....ммммм!

преди 10 минути, Hristo52 написа:

Редовно ми крадяха гуми на колата, на времето, и то една кола "Москвич 408"  Имах вила на Томсън, продадох я. Ама да не си помислиш бог знае какво 20 кв. Стая и тоалетна, дървена! 5 пъти я разбиваха мангалите. На края го намерих да спи вътре! Добре, че пистолета не го носех, щях да го гръмна като куче! Гнус ме беше да влизам вече, и я продадох за 5000 лева, голяма далавера! Живея на 2 етаж. От долу съседа си сложи решетка, нямаше как, влизаха му през балкона мангалите. Мина се време, долу не ставаше, ама решетката като стълба, та го намерих в кухнята една сутрин, ама докато взема пистолета скочи направо долу мангала, и нищо му нямаше а избяга! Жена ми беше още жива тогава, и такъв страх я тресеше...ммм Хайде пак пари, за решетки на балкона, стана като затвор, блиндирана врата и там 1200 лева...Още да ти разказвам ли....ммммм!

Стига бе.Намозе да бъде . Разби ми илюзиите за страхотния щастлив живот в НРБ където никой не си заключваше вратите.... :crying10:

преди 1 час, Hristo52 написа:

Защо, ти ли го познаваш лично? Аз служебно съм се сблъсквал с тоя простак, на времето като се въртеше около Живков.

Пази си ги за разсат. Редовно ми крадяха гуми на колата, на времето, и то една кола "Москвич 408"  Имах вила на Томсън, продадох я. Ама да не си помислиш бог знае какво 20 кв. Стая и тоалетна, дървена! 5 пъти я разбиваха мангалите. На края го намерих да спи вътре! Добре, че пистолета не го носех, щях да го гръмна като куче! Гнус ме беше да влизам вече, и я продадох за 5000 лева, голяма далавера! Живея на 2 етаж. От долу съседа си сложи решетка, нямаше как, влизаха му през балкона мангалите. Мина се време, долу не ставаше, ама решетката като стълба, та го намерих в кухнята една сутрин, ама докато взема пистолета скочи направо долу мангала, и нищо му нямаше а избяга! Жена ми беше още жива тогава, и такъв страх я тресеше...ммм Хайде пак пари, за решетки на балкона, стана като затвор, блиндирана врата и там 1200 лева...Още да ти разказвам ли....ммммм!

Подкрепям мнението ти за ромеите. Живял съм в циганската махала до автогарата на Варна. Както и в розовата долина в квартал Аспарухово във Варна.

преди 1 минута, miro20 написа:

Стига бе.Намозе да бъде

Вилата и решетките са в сегашно време - специалистчето!  

Нали беше живял уж в онова време бе трол? Дето се прави на голям. Стани от стола и се разходи, ще ти излезе маасил от седене пред компютъра!

Цитат

Разби ми илюзиите за страхотния щастлив живот в НРБ

п.п. Повече няма да гледам форума без лог, за да не ти виждам глупавите постове! Обещавам.

преди 2 минути, acnekt написа:

ромеи ги виждам всеки ден.

Цигани се наричат!

https://bg.wikipedia.org/wiki/Цигани

преди 5 минути, Hristo52 написа:

живял уж в онова време

преди 1 минута, miro20 написа:

Освен Антон Тодоров, (да не казвам какъв е) некаква друга опорка знаеш ли да декламираш? Трола си е трол. Айде, че си имам работа, и немам намерение с тебе да се занимавам!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.