Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 15 минути, XEPO-1 написа:

No comment

изненадан ли си?
според Дарвин, те са с най-висок интелект на земята - прочетено в нета
а сега да видим какво казва уикипедия
https://bg.wikipedia.org/wiki/Арабски_цифри

Цитат

Те идват от хиндо-арабската бройна система, разработена от индийски математици, приложена от персийски математици и предадена по-нататък на арабите

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Излиза, че е нарочно направено!

Цитат

Не мога да повярвам, че вече се налага да напиша официален пост на стената си, заради една шега, която публикувах вчера, под формата на анкета, в публичната група "Забелязано в Пловдив". Искаше ми се да не го правя, но много хора започнаха да ме нападат на лични съобщения и отнема от времето ми да ги премахвам.
Blitz.bg отново счупихте тъпометъра. Използвам конкретно "тъпометър", защото е определението за мен от вашата статия.
1. Анкетата, която направих не е в "Майките на София", а е в "Забелязано в Пловдив".
2. Целта изобщо на тази анкета бе да се види как поднасянето на елементарна информация, която уж всички трябва да знаят, по провокативен начин води до залъгване на хората и до объркването им. Или казано с две думи точно това, което правите вие.
3. След края на анкетата, която се проведе в "Забелязано в Пловдив" направих един дълъг коментар, който вие изобщо няма как да видите, защото сте клоаката на българската журналистика и никога нищо не проверявате, в който надълго и нашироко обясних, че това е шега, на която целта е била да даде за пример как лесно се манипулира в социалните мрежи.

Благодаря за двете минути слава. Благодаря и на всички, които по мил начин ми писаха лични съобщения в месенджър, за да ми обяснят какво са арабски цифри, благодаря на приятелите си, че ме защитават по най-различни групи. 
Благодаря и на хейтърите, които ме псувате, защото не сте разбрали една елементарна шега, много сте сладички 

Хубава неделя и сладък живот.

преди 34 минути, barbuncela написа:

Напомня ми за един клип с една дето за всичко и бяха виновни комунистите. Това дали не е нагласено? Може ли да има толкова прости хора?

нищо не е нагласено
факт е, че дори във форума се срещат такива екземпляри...инджинери дек не знаат как съ пресмята ф проценти
:hush:

преди 21 минути, дръндю написа:

изненадан ли си?
според Дарвин, те са с най-висок интелект на земята - прочетено в нета
а сега да видим какво казва уикипедия
https://bg.wikipedia.org/wiki/Арабски_цифри

Scan10077.JPG

преди 1 минута, дръндю написа:

нищо не е нагласено
факт е, че дори във форума се срещат такива екземпляри...инджинери дек не знаат как съ пресмята ф проценти

Шаро щот пращи от акъл.

преди 6 минути, дръндю написа:

Вероятно смятат с българските цифри! :D

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Шаро, българските цифри, за които ся прочете в гугъл, не са официално в обръщение бре. Интелектуалецо. Те са само в старите и в богослужебните книги.

Официално в обръщение в България са индийските цифри. Не арабските.

Индийските цифри се изучават в училищата, затуй им се вика български цифри.

А десетичната бройна система в Европа, включително и в България се нарича арабски числа.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Шаро щот пращи от акъл.

не е само той
подвеждал съм доста съфорумци, за да го твърдя това
имаше един профил, дето не можеше да вдене как аджеба се пресмятат съотношенията в проценти
няма да го казвам кой е, за да не се обиди
тъй де, все още е млад и е бъдещето на страната
баси
ама какво бъдеще...нямам думи

преди 1 минута, дръндю написа:

не е само той
подвеждал съм доста съфорумци, за да го твърдя това
имаше един профил, дето не можеше да вдене как аджеба се пресмятат съотношенията в проценти
няма да го казвам кой е, за да не се обиди
тъй де, все още е млад и е бъдещето на страната
баси
ама какво бъдеще...нямам думи

https://bg.wikipedia.org/wiki/Кирилски_цифри

преди 38 минути, barbuncela написа:

Излиза, че е нарочно направено!

Естествено. Това стана ясно от момента в който се разпространи.

Цитат

2. Целта изобщо на тази анкета бе да се види как поднасянето на елементарна информация, която уж всички трябва да знаят, по провокативен начин води до залъгване на хората и до объркването им.

И аз се учудвам колко хора  не знаят какво е термина  "арабски цифри"  и какво ползваме ние.  НА същия принцип се увличат и по фейк сайтовете с техните ПОДНАСЯНИ  "скандални" измишльотини :) 

Но виждам дори тук някои са се увлекли.

преди 27 минути, дръндю написа:

нищо не е нагласено

Всъщност, аз много по отдавна споменах  този майтап. И съм още по изненадан че за някои това е прозрение някакво какво всъщност означава  :) 

И малко вицове от МАнгъров : :) 

Цитат

Прави част на премиера Бойко Борисов, че чул гласа на науката, а не гласа на страха, а гласът на науката министър-председателят чул от самия доц. Мангъров. Като пример, че е бил чут, Мангъров даде това, че се разхлабват мерките.

"По време на срещата ни ние говорихме над един час. Той ме чу много добре, той ме разбра и с неговия цветист начин на изразяване някъде към 40-тата минута и преди да донесат кафето, му казал "виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна".

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, дръндю написа:

цитирай Реджепа

И с какво си по добър от Рамус ?

Цифрите, за които с Шаро сега прочетохте в Гугъл писах по горе, че се използват в старите и богослужебните книги.

Разводнявате темата с простотиите и наглостта си

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

И с какво си по добър от Рамус ?

Цифрите, за които с Шаро сега прочетохте в Гугъл писах по горе, че се използват в старите и богослужебните книги.

ами, нищо лично
просто съм забелязъл, че като те захапят, ставаш реалист
и този пост го потвърждава

преди 6 минути, дръндю написа:

цитирай Реджепа, а не мен
една захапка няма да му се отрази зле
:lol6:

Него съм го оставил сам да си се цитира.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

80% /по българо-арабската метрична система/ от написаното в темата са твои малоумни копи пейстове нямащи никаква връзка както по съдържание така и по смисъл с темата.

твои малоумни

Като свършат аргументите почват обидите.

И в линка, цар Петър Първи на Русия не сменя българските цифри с арабски, а сменя българските числа с арабски, а за изобразяването на арабски числа въвежда индийските цифри, интелектуалецо.

преди 17 минути, дръндю написа:

просто съм забелязъл, че като те захапят, ставаш реалист

Ти нямаш понятие от философия. Изобщо не ти е ясно, какво означава реалист.

Пишеш дивотии и наглееш.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

и нямаш понятие от философия.

вярно е
а дивотиите и простотиите аз съм ги измислил

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ми оди като Дюманича у лево и ти

Ще изпреварваш ли? 

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Като свършат аргументите почват обидите.

И в линка, цар Петър Първи на Русия сменя българските цифри с арабски, а сменя българските числа с арабски, а за изобразяването на арабски числа въвежда индийските цифри, интелектуалецо.

"малоумни копи пейстове"-Ти не си малоумен,просто ползваш услугата.

"цар Петър Първи на Русия сменя българските цифри с арабски
за изобразяването на арабски числа въвежда индийските цифри
арабските цифри са различни от българските.
Българските цифри са индийски цифри
децата изучават в училище арабски числа, които записват с индийски цифри
Индийските цифри се изучават в училищата, затуй им се вика български цифри
Официално в обръщение в България са индийските цифри. Не арабските
А десетичната бройна система в Европа, включително и в България се нарича арабски числа"

Колега,да ти кажа честно,карай си по старому с копи-пейстовете.Някак си по-малко се излагаше.

Колега,да ти кажа честно

Първото изречение не си цитирал вярно.

Казах, че цар Петър не сменя българските цифри с арабски. Съгласно твоя линк ги сменя. Ма ти не си прочел и линка който цитираш. Присмиваш се на себе си. Просто си тролиш както Тъпата Овца, която изчезна.

Няма как да ги смени, щото бройните системи са различни. Още повече, характера на бройните системи е различен

Иначе зад всичко останало се подписвам.

А факта, че ти се присмиваш, показва колко ти е интелектуалния багаж, Шаро

Те затуй такива измислени интелектуалци кат тебе първи ви фанаха на бастун, че има страшна чума Коронавирус

Е, ся що се распърдя Короната Интелектуалецо ?

Що падат мерките. 

Що любимия ти генерал Мутафчийски беснее, че иска да измрат яко много хора.

Интервю с д-р Пасков на телеканал Сталинград. До момента 2200+ коментара:

https://m.youtube.com/watch?v=699MxN2CBUY

А с ада какво стана? Даже при разхлабени мерки? Нещастници.

преди 7 минути, Lumberman написа:

Интервю с д-р Пасков на телеканал Сталинград. До момента 2200+ коментара:

https://m.youtube.com/watch?v=699MxN2CBUY

Цитирай кат човек и му го залепи на челото на Интелектуалеца.

Ей тъй са цитира

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.