Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

sshot-2.png

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 38 минути, Без умствен капацитет написа:

а Китай вече е добре, защото на Европа и липсва дисциплина, как никой не се сети да спре пътническите транспорти между градовете (влак и автобус)

болния от варна е пътувал с влак, а той минава през Търново и ето ет къде е този болен

а болния от Карнобат, там е разпределителна гара

очаквам и Ст. загора скоро да гръмне - там също е разпределителна

Абсолютно съм съгласен, мерките които се вземат в момента у нас са правилни но малко закъснели и все още доста либерални. 

преди 1 минута, FusE написа:

Абсолютно съм съгласен, мерките които се вземат в момента у нас са правилни но малко закъснели и все още доста либерални. 

напратив дори не трябва да има мерки още за 3 умрели, от грип умират повече, но просто докато успеят да атакуват вируса

преди 26 минути, Myanmar написа:

3000 души на 60 млн. държава все още означава, че обикновения грип е далеч по-смъртоносен от коронавируса.

60 милиона е цяла Италия, вади процентна статистика от града в който са заразените и починали, и не, не е по смъртоносен обикновенния грип още повече че статистиката за него е за година, а до тук сме за тримесечие при коронавируса. 

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

напратив дори не трябва да има мерки още за 3 умрели, от грип умират повече, но просто докато успеят да атакуват вируса

Ако няма мерки нали ще затрием всички възрастни и хронично болни хора в държавата. 

преди 7 минути, FusE написа:

Не съм убеден че са правилни. Е в Италия карантината е много сериозна, а заразата се разпространява и в области където е нямало. За мен мерките не отговарят на ситуацията.

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Не съм убеден че са правилни. Е в Италия карантината е много сериозна, а заразата се разпространява и в области където е нямало. За мен мерките не отговарят на ситуацията.

В Италия е много сериозна карантината сега вече когато се разрастна заразата и излезе извън контрол, както и тук има още таквиа които не вярват че вируса е нещо сериозно, ако се слушат ще стигнем Италия за може би седмица - две, а след това какво ще правим? Оставяме да изгинат всички възрастни и хронично болни пишем ги в статистиката и продължават напред оцелелите млади? Да не забравяме, че тези възрастни хора за на някой майка, баща, дядо или баба. 

На мен лично това с тоя коронавирус все повече ми прилича по-скоро на истерия, отколкото заплаха (за здравето на хората). То в икономически план ситаковамамата де, ама и това е целта на занятието. Пак според мен.

Сори, ама от вчерашните починали в Италия четиристотин и незнам колко души, средната им възраст 79 години!!! Днешната починала тук на 80 години. Била с инсулт!

Мир на праха на починалите, всички сме хора, ама...

Хората по ша починат от изперкване, отколкото от тоя вирус. Аз лично съм се примирил психически, че може и да го изкарам. Колкото и да се варди човек това не гарантира да го подмине на 100 процента. Па ако ще и да са закОпа в някой бункер и да излезе след една година.

Само галошите в в тоя форум не вярват, че има вирус!

А да повторя, че сте галоши без грам мозък!

От кой грип умират повече като в Италия смъртността е към 7 процента?

И това е сам за месец, а не за година!

В Китай е комунизъм и реално никой не знае колко са болните.

Знам че сте галоши ама чак пък толкова

преди 23 минути, FusE написа:

и не, не е по смъртоносен обикновенния грип още повече че статистиката за него е за година, а до тук сме за тримесечие при коронавируса.

И грипът е сезонен.

преди 58 минути, Мальчик Бананан написа:

Куче имал ли си? Те ближат всякакви неща (кучешки екскременти  е само едно от тях) и после лицата на собствениците си. Че то по тази логика, на Земята хората да са измрели още с опитомяването на кучето.

Направо си пусни тема за религията към  кучетата, те са богове и всяка зараза умира мигновено като се докосне до езика им, даже направо лекуват своите послушни ра́би хората и те са благодат за семействата, които имат щастието кучетата да присъстват в живота им.

преди 55 минути, Myanmar написа:

3000 души на 60 млн. държава все още означава, че обикновения грип е далеч по-смъртоносен от коронавируса.

Да, все още. Въпрос на време.

преди 52 минути, Myanmar написа:

Всъщност това прави някак очаквано следното: Всеки пети е заразен с опасна инфекция без да подозира

И аз си го мисля това, но нямам доказателства, с които да го подкрепя. С едно съм съгласен май с шашколозите - по отношение на мащаба или начина си на разпространение, това е нещо изцяло ново. Но за това си има обяснение - хиперглобализация. В една статия за Италия изтъкваха като възможна причина за стимулиране на разболяванията лошия въздух в една от най-индустриализираните зони на Европа, каквато е Северна Италия. Но дали е така? Не значи ли това, че да речем в Рур (Германия) трябва да е ужас?

Кухарки, няма как да сравнявате нещо, което е ново с нещо старо!

Дрънкате глупости тук.

преди 5 минути, Myanmar написа:

И грипът е сезонен.

И ти си сезонен с глупостите си!

преди 7 минути, URIEL написа:

Само галошите в в тоя форум не вярват, че има вирус!

А да повторя, че сте галоши без грам мозък!

От кой грип умират повече като в Италия смъртността е към 7 процента?

И това е сам за месец, а не за година!

В Китай е комунизъм и реално никой не знае колко са болните.

Знам че сте галоши ама чак пък толкова

Излишно е да се обиждаме един друг, дай да опонираме нормално и цивилизовано. 

Не че невярват, всеки вярва че има вирус, едни го отричат с цел да преминат стреса по - леко до колкото това е възможно, други пък понеже са млади и сигурно не попадат в графата хронично болни си казват е кво толкова е този вирус ще мине и той без да мислят, че има възрастни хора около тях. 

преди 3 минути, sliderum написа:

Направо си пусни тема за религията към  кучетата, те са богове и всяка зараза умира мигновено като се докосне до езика им, даже направо лекуват своите послушни ра́би хората и те са благодат за семействата, които имат щастието кучетата да присъстват в живота им.

Да, все още. Въпрос на време.

Доста неадекватна реплика, което не съм убеден от какво е провокирана.

Цитат

Ей на, извел си си песа и той на улицата оближе някоя храчка, после оближе теб. Или пък някой болен кихне в близост до кучето-котката(ти не си видял) и секрети от кихавицата попаднат на козината, ти го погалваш и по някое време се пипваш по очите, нещо ти е влязло в едното, може би прашинка и го разтъркваш с ръка.

Как да ти го обясня, че не става така?

Има и друго. Като нов вирус, коронавируса е нормално да вземе повече жертви. При следващите вълни, прекаралите този вирус ще имат антитела, телата им ще имат способността да разпознават вируса и далеч по-лесно ще се справят.

Всички ние сме наследници на хора, които са преболедували болести и заради това днес сме устойчиви на тях. Онези, които не ги преболедували не са си предали гените. Искам да кажа, че ние сме днес тук, защото сме вид, който винаги досега е успявал да оцелее. В наши дни, освен собствените си сили, се ползват и лекарства и ваксини и никога в човешката история продължителността на живота на човек не е бил толкова дълъг. На фона на това има ошашавени и неграмотни (очевидно неспособни да четат и разбират прочетеното), в чиито очи да умреш не от старост е равносилно на края на човешкия вид. Многото драматизиране в този случай издава само многото неграмотност.

току-що, URIEL написа:

Кухарки, няма как да сравнявате нещо, което е ново с нещо старо!

Дрънкате глупости тук.

и свинския грип беше нов в даден период

току-що, FusE написа:

Излишно е да се обиждаме един друг, дай да опонираме нормално и цивилизовано. 

Не че невярват, всеки вярва че има вирус, едни го отричат с цел да преминат стреса по - леко до колкото това е възможно, други пък понеже са млади и сигурно не попадат в графата хронично болни си казват е кво толкова е този вирус ще мине и той без да мислят, че има възрастни хора около тях. 

Не става тук цивилизовано!

Не го ли разбра?

току-що, URIEL написа:

Не го ли разбра?

Става стига да имаш това желание. 

току-що, URIEL написа:

Не го ли разбра?

да знаем българите не сме част от цивилизования свят

Осъзнайте се мушмороци!

Вие първи ще дрискате като дойде време да умирате!

преди 1 минута, URIEL написа:

Осъзнайте се мушмороци!

Вие първи ще дрискате като дойде време да умирате!

ясно защо се купува масово тоалетна хартия - а ти от къде го чу, да знаем кой те е излъгал

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

да знаем българите не сме част от цивилизования свят

Знамр че сме безсмъртни!

Да не ревете на модераторите, защото аз докладвах спам и нищо!

Аз имам право на мнение

Хората умират а вие дрънкате глупости

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

ясно защо се купува масово тоалетна хартия - а ти от къде го чу, да знаем кой те е излъгал

Не ползвам такава хартия и знам че няма да ми донесеш

току-що, URIEL написа:

Знамр че сме безсмъртни!

Да не ревете на модераторите, защото аз докладвах спам и нищо!

Аз имам право на мнение

Хората умират а вие дрънкате глупости

аз не съм те догладвал, а искам да вляза в диалог с теб за да разбера защо мислиш така

припомням каква е смъртноста

sshot-2.png

преди 5 минути, Мальчик Бананан написа:

по отношение на мащаба или начина си на разпространение, това е нещо изцяло ново.

А кое не е било ново? Грипът, който почти е обелюдил Европа не е ли нещо ново? Или едрата шарка не е била нещо ново и невиждано? Чуми избиващи 2/3 от населението на Европа не се ли броят за нещо ново и невиждано? Или едрата шарка с 40% летален изход не се брои? 95% от 50 млн. на Америка умират от донесените от конкистадорите грип, дребна шарка, едра шарка, жълта треска, коклюш и малария.
Атинската чума, юстиановата чума, "черната смърт", потната треска, коремния тиф, едрата шарка, холерата, испанския грип, азиатския грип, птичия грип, свинския грип, ебола, кое не е било ново или смъртоносно, като се е появило или развихрило?

Всичко е ново. Имам чувството, че масата народ не се е замислила, че никой не гарантира вечен живот на Земята. И сега се самосъжалява и опява на умряло. Смъртта е част от живота.

Първи подробности за двамата от Пловдив, заразени с коронавирус!

Цитат

Единият от двамата пациенти с положителна проба за коронавирус от Пловдив се намира в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Свети Георги". Той е мъж на 39 години, завърнал се от Англия. Постъпил е в клиниката на 13 март, петък.

Пробата му е изпратена в Стара Загора в понеделник, 16 март. В момента е в добро състояние. Другият пациент с положителна проба не е в клиниката и за него информация ще могат да дават от РЗИ.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvi-podrobnosti-za-dvamata-ot-Plovdiv-zarazeni-s-koronavirus-946541

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.