Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

И аз блокираха ме да пиша

Насрах се!

Искам да пия кафе с Алгор

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 46 минути, URIEL написа:

Когато видиш баща си да се дави в кръвта си тогава ми говори че няма да се насереш когато умираш!

Ето тук се излагаш отново. Трябва ли да ти си посочва за да го видиш.

преди 47 минути, URIEL написа:

Изроди сте и не ми говори за излагане

Аз не се чувствам изрод.

преди 44 минути, URIEL написа:

Да кажа че ония галош Миан боклук не става

За това ли си в темата?

преди 26 минути, Pifi Pedolino написа:

Това е програмен вирус който има за цел да острани старите болните и непотребните на Земята.

Тя това и старостта го прави.

В Древна Атина имаше някаква минимална възраст за влизане в сената, но не помня и не откривам колко е била. Но беше нещо от рода на 50-години. Та коя възраст е непотребна е много размито.

преди 32 минути, nikssi написа:

Какъв ще е извода след като премине епидемията, защото такава има и какво ще прави опосканата ни държава с армия гладни хора ако това безхаберие на държавата към бизнеса продължи? Ще има ли преформатиране на ценностите и в каква посока ще са?

Одеве по  "Нова" имаше интервю с някакъв от държавният резерв. Имало от всичко по много, ама единственото разблокирано до сега само 100 тона спирт. Останалото си седи неупотребявано, щото можело ако се пусне, да навреди на интересите на частния бизнес и било възможно дори да фалира някои бизнеси. Според мен по-скоро на търгашите спекуланти, тези прекупили големи количества спирт, дезинфектанти, маски и други медицински изделия, с намерението да ги пробутват през охлюва на 10Х цени, не толкова на производителите, ама това си е само мое мнение.

преди 1 час, _Belial_ написа:

И аз не знам някой да се е разминал с грипа, пък е пълно с противогрипни ваксини.

От години се ваксинирам всяка есен... От както се ваксинирам, бройката на респираторните заболявания които карам годишно е намаляла драстично. А тези коитоо карам са  много по-лека форма. И това за цялото ми семейство!

преди 6 минути, sliderum написа:

било възможно дори да фалира някои бизнеси. Според мен по-скоро на търгашите спекуланти

Не забраниха ли спекулата (по време на настоящата предизборна кампания поне)?

преди 2 часа, Myanmar написа:

А кое не е било ново? Грипът, който почти е обелюдил Европа не е ли нещо ново? Или едрата шарка не е била нещо ново и невиждано? Чуми избиващи 2/3 от населението на Европа не се ли броят за нещо ново и невиждано? Или едрата шарка с 40% летален изход не се брои? 95% от 50 млн. на Америка умират от донесените от конкистадорите грип, дребна шарка, едра шарка, жълта треска, коклюш и малария.
Атинската чума, юстиановата чума, "черната смърт", потната треска, коремния тиф, едрата шарка, холерата, испанския грип, азиатския грип, птичия грип, свинския грип, ебола, кое не е било ново или смъртоносно, като се е появило или развихрило?

Всичко е ново. Имам чувството, че масата народ не се е замислила, че никой не гарантира вечен живот на Земята. И сега се самосъжалява и опява на умряло. Смъртта е част от живота.

Може би целта е да не се стига до такива числа на умрели както с предишните пандемии. Ако тежко болните от коронавирус задръстят болниците и претоварят здравната система, ще се окаже, че и на болните от други заболявания няма да има кой и къде да им оказва помощ и да ги лекува. Във Великобритания се отказаха от идеята за стаден имунитет. В Холандия точно това ще правят. След време ще се види кой е бил прав.

преди 1 минута, A.com написа:

Може би целта е да не се стига до такива числа на умрели както с предишните пандемии.

Значи приемаш, че преднамерено е пусната зараза. А защо?

https://pbs.twimg.com/media/ETc_ejVU0AAHU72?format=jpg

току-що, Myanmar написа:

Значи приемаш, че преднамерено е пусната зараза. А защо?

Приемам, че по цял свят се опитват да ограничат броя на умрелите от тази зараза. Как е възникнала заразата не знам.

преди 4 минути, A.com написа:

ETc_ejVU0AAHU72?format=jpg

Приемам, че по цял свят се опитват да ограничат броя на умрелите от тази зараза. Как е възникнала заразата не знам.

Аа, неправилно съм те разбрал.

преди 20 минути, Myanmar написа:

Не забраниха ли спекулата (по време на настоящата предизборна кампания поне)?

Не. Държавата може да се меси...донякъде само на регулираният пазар - лекарствата и до там. Проблемът е, че маските не са лекарства, а медицински изделия. Спиртът не е лекарство, дезинфектантите също не са. 

Тръмп: САЩ ще пуснат лекарство за коронавирус

Цитат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че скоро ще започне употребата на нови лекарства за борба с коронавируса, съобщи FOX News.

Очаква се те да бъдат пуснати бързо на пазара. За това ще бъдат премахнати всички ограничения, които засягат пускането на медикаментите на пазара.

Те все още са в тестова фаза. Американската администрация обаче прави всичко възможно, за да може те да станат достъпни.

„Това, което в момента се върши е невероятно. Аз дадох насоки да се премахнат остарелите правила и бюрокрация“, заяви Тръмп.

Планира се пускането на медикамента хлорохин. Преди той се е ползвал за малария, като се смята, че има въздействие върху коронавирус.

Държавният глава смята, че тестовете са изключително обещаващи и се работи от експерти.

https://m.fakti.bg/world/456790-tramp-sasht-shte-pusnat-lekarstvo-za-koronavirus

преди 1 час, nikssi написа:

Само питам някой ще потърси ли отговорност на тези , които са виновни за състоянието на здравеопазването в България и ако да КОГА , ако не ЗАЩО ? 

аз само ппитам кой е виновен че нито една страна не е готова с здравната система

Явно трябва да те напръскам с пръскачката че в Кавкас зелените не са те оправели както трябва

много странно мислене имаш,, ще ми дадеш ли контакт на лицето от което купуваш трева:hang:

преди 10 часа, Eternal Life написа:

Видеата са си много добре! Всичко е обяснено и поднесено много добре!

като се гледа резултата във вид на "ти какво си разбрал", видеата направо са кофти. Съвсем като за леймъри.

Прав беше един колега по-горе - "просто за да ги включим в бърборенето" (леймърите), не че друго.

От друга страна - то пък е едно бърборене... като че да се връщам в 9 клас. Но пък поддържам предложението за бира - за който  обясни основни положения от физиката на няколко "избрани" от "конспираторите"... че "обясненията"... леле мале. :)

Понякога се чудя - какво работите бре, въобще с какво се занимавате като социални роли, професии - какво ще допринесете, освен за общи работници, склададжии или в чистотата... Какво друго да правите, след като сте толкова неграмотни, ами и със самочувствието на спасители, будители, разбирачи... пък само папагалите каквото спуснат по сайтовете, които са ви като библия. Няма излизане от филма, ей!

преди 24 минути, FusE написа:

медикамента хлорохин

Ще, ще. Обикновения хинин има подобни свойства, при това е по-безопасен. Ще видим   тоя химически произведен аналог докъде ще го докара. Вирусът не е  малариен плазмодий, а клетките на човешкото тяло не са безсмъртни.

преди 1 минута, sliderum написа:

Ще, ще. Обикновения хинин има подобни свойства, при това е по-безопасен. Ще видим   тоя химически произведен аналог докъде ще го докара. Вирусът не е  малариен плазмодий, а клетките на човешкото тяло не са безсмъртни.

Нали трябва и САЩ да излезат с новина след като Китай се похвалиха, че ползват японското лекарство. 

преди 2 часа, Pifi Pedolino написа:

.Както виждаш вируса не е балък

ма как ще е балък - той даже са му докарали ИИ в него - да подбира по критерии... Само че още му е в ранен стадий ИИ-то, ранни версии, тестови. И стават грешки. Таман го програмираха за китайци, нещо запецна и се рестартира. И се скапа системата. Пък после ще ревете срещу Меките и прозорците... - и по-зле има по света. Може би тия са още начинаещи програмисти и още се калиброват в биохакинга. 

Ама споко - вие сте най-внимателните и разните там... "вируси-мируси" въобще не им минават номерата... Няма по-бдителни от конспираторите... и няма по-компетентни... и светнати. Добре че ви има... щото... !!! :)

преди 3 минути, sliderum написа:

а чу ли това че руснаците са разчели генетичния код на вируса - те явно са си навили на пръста че е биологично оръжие

генетичния код на вируса още в началото китайците го раздадоха на света. Именно заради това вече са налице разработките за ваксини.

Честно да си кажа - с тия "чу ли кво казаха по телевизора", видя ли кво написаха в нета... малко на клюкарница в кръчма става темата.

И в крайна сметка вече има ли лечение?

преди 1 час, darkterminal написа:

От години се ваксинирам всяка есен... От както се ваксинирам, бройката на респираторните заболявания които карам годишно е намаляла драстично. А тези коитоо карам са  много по-лека форма. И това за цялото ми семейство!

Аз пък не съм се ваксинирал никога и не съм имал въобще такива проблеми. Ей тия дни за пръв път ме хвана от много години - може да е короната. Тия ваксини са безполезни за мене.

преди 4 минути, petie1 написа:

И в крайна сметка вече има ли лечение?

Не съвсем според това което съм разбрал до момента. 

преди 2 минути, Lumberman написа:

Аз пък не съм все ваксинирал никога и не съм имал въобще такива проблеми. Ей тия дни за пръв път ме хвана от много години - може да е короната. Тия ваксини са безполезни за мене.

Ако имаш симптомите отивай на лекар да ти направят тест. По точно звъниш на личния, а не отиваш на място на кабинет. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.