Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 час, andrianivanov написа:

Не те заплашвам, но положението на всички е в ръцете на медиците 

Леко, леко...

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 15 минути, Street Life написа:

Здравейте!

Не искам да правя конспираци или да се правя на аналитик, но ме вълнува следното:

От какво умря Роро през 2017г.?

Радослав Кавалджиев - Роро е имал тежка двустранна пневмония от неизвестен вирус хванат на о.Бали.

Източник на информацията ТУК

Има много болести, чиито симптоми, или чиито усложнения да водят до пневмонии. Едно време когато някой българин беше пращан зад граница, особено в тропичните части и по-на юг, задължително минаваше пакетна ваксинация(нямаше, не минаваха и никой съответно и не спореше с оправдания от рода на: тинтири-минтири, аз съм антиваксър, ма ще съм за малко само няколко дни и други глупости) за няколко от опасните зарази. Откакто е демокрация, същото може и се прави, но не знам дали е задължително, май по-скоро по желание на клиента. Освен, ако не е държавен служител.

преди 17 часа, by_chechi написа:

Ей, спряха на рашъните толкова акаунти за фейк и пропаганда, и се налага да се балансира нямането с форсаж през подходящите проводници.  Казах си още преди седмица че ще влезнат в употреба именно иначе "скритите" остриета.

Направо в целта... Точно като за баламурници, с клипче, подходящия канал, трещящо заглавие , с внушението още в заглавните 'въпроси'...

Ефтините номера изведени от практиките на когнитивната науйка и Невро-лингвистичното програмиране продължават да се консумират от малоумници за да хранят параноите и маниите си.

И тая луда истерия по "жълтото" в новините и гръмките видеопростотии... с щедрите канали в тубите и бълването на огромен набор от нагласации - не му ли идва някой на ума как се прави такъв клип, и че са толкова много в определени канали - няма ли досещане че някой дава щедри пари за това, че става в студия, иска се доста техника, големи екипи и предварително много събрани други материали... Аматьорските клипчета си личат лесно. Заради тях се открояват и... не толкова аматьорските. Винаги зад това стоят пари, стоят интереси, стои пропаганда.

И овчият инстинкт на толкова народ - щом го гледам си попивам каквото дават, стига да не ми влиза в разрез с вярванията и личната митология...

Няма нито един клип, предаване, телевизия, канали, информация, в която авторите да са задължени ДА ПОКАЗВАТ ИСТИНАТА за онова, което показват. По този начин те НЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ защото няма кой да им я поиска, нито те ще я дадат.

Но се ползва високата степен на внушаемост, която носи всеки видеоматериал. Има сериозна наука зад несъзнателната сугестия, която оказва всяка визуална информация, придружена със специални звукови допълнения от текст, музика и звукови ефекти - подбрани звукови честоти в дадени моменти от визуалния материал, с примигвания и цветни филтри, триковете с повторенията в подаването на картини, тясно преплетени спрямо даден текст или слово, тембри и честоти... ТОВА НЕ се прави от аматьори...

Това е - битката за съзнания, чрез идеология, чрез формиране на представи и нагласи... си е направо психологическа война. И това не е от вчера или днес, нито от тоя или миналия век...

преди 11 минути, sliderum написа:

Има много болести, чиито симптоми, или чиито усложнения да водят до пневмонии. Едно време когато някой българин беше пращан зад граница, особено в тропичните части и по-на юг, задължително минаваше пакетна ваксинация(нямаше, не минаваха и никой съответно и не спореше с оправдания от рода на: тинтири-минтири, аз съм антиваксър, ма ще съм за малко само няколко дни и други глупости) за няколко от опасните зарази. Откакто е демокрация, същото може и се прави, но не знам дали е задължително, май по-скоро по желание на клиента. Освен, ако не е държавен служител.

Ако ще ходиш в Африка, доколкото знам, си има задължителни ваксини, без които не можеш да им влезеш в страната.

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

Ако ще ходиш в Африка, доколкото знам, си има задължителни ваксини, без които не можеш да им влезеш в страната.

Жълта треска. Едно време беше на 10 години валидност. Сега е валидна до живот. Ако веднъж в живота си се ваксинирал, водиш се ваксиниран до живот.

Аз ходих лани да ми продължат валидността до завинаги

преди 3 минути, Мальчик Бананан написа:

Ако ще ходиш в Африка,

По-добре да не го прави с тая анархия там. Всеки бял е под постоянна заплаха за живота.

преди 1 час, Myanmar написа:

Извод: ако ходя на лекар няма да хвана рак.

Правилно. Отидеш за едно и ти (из)намери още 100.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не я знам. Тя от куражлиите ли е, или е някоя апокалиптуска ?

Според името май ще е от вторите.

преди 1 час, Мальчик Бананан написа:

А дно е прав човека.

Графиката нещо не ми харесва. Явно е базирана на изследвания, ама от един болен от грип да се заразяват само 2-ма души ми е малко съмнително.

преди 2 часа, Hristo52 написа:

Или си мислите че учени има само в САЩ.

Изглежда си мислите че всеки е балък, никой нищо не чете и добре че са учените в Русия... да спасят човечеството. Браво на голямото откритие - вече споменах че почти 3 седмици след обявяването на проблема в Китай, те отвориха за целия научен свят генома на вируса. Между другото, това е като вид "рекорд", но Китай вече резлизираха доста такива... "рекорди" в тази обстановка.

Та след като всички световно лаборатории получиха генома, вече разработиха ваксина... три основни лаборатории, дори заявиха и производствени мощности за производство. Канадската е най-любопитна - дори не предполагах за основния им принцип и начин, който е патентован единствено от тях, в света. 

Проблемът с чакането е заради регулациите, свързани с безопасността, заради които се налагат сложни мерки по тестове и изпитанията върху хора. Обаче ако не е пък това - твърде много ще се злоупотребява.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

И овчият инстинкт на толкова народ - щом го гледам си попивам каквото дават, стига да не ми влиза в разрез с вярванията и личната митология...

Той чечи само такива клипове гледа.. от рашадезинформбюро :)  А за РФ отдавна важи "профессия врать". Затова и подписа ми е такъв .

Затова и станах фен на ресурси като тези :

https://euvsdisinfo.eu/

https://www.stopfake.org/ru/glavnaya-2/

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

Дори капитал не акцентират на притиканото от ДПС за мюсюлманското :

https://breaking.bg/vodeshti-novini/дпс-използва-закона-за-извънредни-мерки-и-дарява-114-млн-лева-на-мюсюлманското-изповедание/

преди 10 минути, Мальчик Бананан написа:

нали сме техничарски форум - поне наужким.

МОля за повече внимание и акуратност при подаване на линкове. Не се ли вижда ясно че в линка накрая върви с индикативен код. Моля той да се изрязва, ако някой е с претенции че е коректен, защото с тия номера се подозират не толкова чисти помисли вкл и печалба, трупане на точки и заслуги към някого си... И да напомня че всички сме наясно как някои и сред КАЛДАТА си заработват така "насъщния"...

преди 7 минути, _ramus_ написа:

нали сме техничарски форум - поне наужким.

МОля за повече внимание и акуратност при подаване на линкове. Не се ли вижда ясно че в линка накрая върви с индикативен код. Моля той да се изрязва, ако някой е с претенции че е коректен, защото с тия номера се подозират не толкова чисти помисли вкл и печалба, трупане на точки и заслуги към някого си... И да напомня че всички сме наясно как някои и сред КАЛДАТА си заработват така "насъщния"...

Я пак?

гледай линковете - това след последния символ с наклонена черта - е идентификатор. Линковете си работят и без него... ИД - то си има "глава - начални символи, чрез които кодът на дадения сайт го насочва за статистическа обработка" - съвсем характерно е, и се вижда лесно.

Не че тук може да замести училище, но точно кое не ти стана ясно? Ето ти и примера, съвсем произволно, от последния линк:

?&fbclid=IwAR1FIffZ9M9Z72aYhZaRk3oP-92MquD4VG4ZCVXEzWF1fWxP84BIKv1M2Zc - това е идентификатора.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/03/19/4043537_vie_razbrahte_li_kakvo_glasuvahme/ - това е линка. Ако го копираш до последната наклонена черта - той пак ще си работи, защото е насочен точно за базата данни в сайта.

Но горното е идентификатор, който се залепва към самия линк. По този начин сайта вече не само отговаря и показва, а и ползва това ИД за статистическите обработки... Тях вече... тук идват печалбите - от информацията като резултат от тия обработки. Не е само в пари - реклами, но и показване кой колко посещения е довлачил, колко други - и те също...  Та... по този начин (не е единствения) някои хора заработват хонорари, вкл и в КАЛДАТА. И не от реклами... :)

Тук има сред калдата хора, дето са много по-навътре в тия неща от мен... и те могат да покажат повече, макар че това не е точно мястото.

преди 27 минути, Мальчик Бананан написа:

Правилно решение на правителството, без мерки ще стигнем по брой заразените в Италия за кратко време, дори мерките които са гласувани са доста либерални (лично мнение). 

https://www.economic.bg/bg/news/12/kanadka-kompaniya-obyavi-che-e-blizo-do-proizvodstvoto-na-vaksina-za-covid-19.html

Ето, който иска да се запознае - това е уникално спрямо останалия свят - вирусоподобно тяло - не е вирус, не е жив. За първи път чета за подобно нещо, но и аз не работя, нито се занимавам в тази сфера.

Обаче пък - "руските учени", брейййййй... Няма други като тях. Особено ако нямаше кой да ги рекламира и размножава "новините им" по форумите. Виж - за към СЗО не са подавали никаква информация. В тая преса, онзи вестник... Мисля си че същинския модерен социализъм, с капиталистическа закваска, го реализираха не съветските родители на комунизма, а в южния им азиатски съсед.

Коронавирус: защо в Италия е по-страшно, отколкото в Германия. 

Цитат

Новините от Италия са стряскащи: коронавирусът е убил вече близо 3 500 души, смъртността надхвърля 8%. Как да тълкуваме тези числа? И защо в Италия е толкова по-лошо, отколкото в Германия? Експерти обясняват:

Защо в Италия броят на смъртните случаи е толкова висок, а в Германия има много заразени, но доста по-малко смъртни случаи? Този странен ефект се дължи на различните подходи към разпространението на КОВИД-19. Тоест, дали здравеопазването ще се съсредоточи върху тежките и смъртните случаи или пък ще следи за невидимото разпространение на заразата. А това дава ефект и върху статистиката, става ясно от обясненията на двама експерти.

"Заразените в Италия са много повече"

Единият от тях е проф. Хендрик Щреек, който ръководи Института по вирусология в Бон. Проф. Щреек е най-вероятно специалистът, проучил и прегледал лично най-голям брой заразени в Германия. На въпрос на "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" как си обяснява ниската смъртност в Германия в сравнение с числата, идващи от Италия, проф. Щреек отговаря така:

"Изобщо не съм изненадан. В Италия подложиха на тестове само най-тежките случаи със съответната симптоматика. А актуално изследване от Шънджън показва, че децата се заразяват също толкова често, колкото и възрастните. Само че децата развиват много по-лека симптоматика - или дори не развиват никаква.

Следвайки логиката на това изследване, според което 91% от хората изкарват КОВИД-19 само с леки или средни симптоми, италианците първоначално се съсредоточиха тъкмо върху оставащите 9 процента. В Китай първоначално също следяха само броя на умрелите - затова и в двете страни излиза, че има много повече смъртни случаи при много по-малко заразени. В Китай междувременно нещата се промениха - там вече от доста време правят масово тестове, за да установят броя на заразените", казва експертът.

Означава ли това, че в Италия има много повече заразени, отколкото показват числата? Да, смята проф. Щреек. Според него, в Италия заразата е много разпространена, но досега това си остава непроучено. В Германия е друго, обяснява по-нататък професорът: "В Германия от самото начало тестове се правят и на пациенти със съвсем леки симптоми. Пациентът, от когото е тръгнала заразата в Бон например, имаше само леко възпалено гърло. Сигурен съм, че в Италия него никой не би го тествал."

Проблемът: незабелязаните заразени

Сходни въпроси занимават и проф. Щефан Флаше. Той е извънреден професор в Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, където разработва математически модели на инфекциозни заболявания. В интервю за ДВ той отговаря на въпроса защо в Италия нещата изглеждат толкова зле:

"В Италия имаше случаи, които останаха незабелязани. Когато в една страна умре първият заразен, това означава, че още преди две седмици не са били забелязани 100 заразени - понеже минава време, докато заболелият развие толкова тежки симптоми, че да умре от болестта. През това време незабелязаните 100 души заразяват други, като в случая изхождаме от коефициент 2. Така в момента, в който се регистрира първият смъртен случай, вече има 1 000 заразени", обяснява проф. Флаше.

https://www.dw.com/bg/коронавирус-защо-в-италия-е-по-страшно-отколкото-в-германия/a-52838678

преди 10 минути, _ramus_ написа:

https://www.economic.bg/bg/news/12/kanadka-kompaniya-obyavi-che-e-blizo-do-proizvodstvoto-na-vaksina-za-covid-19.html

Ето, който иска да се запознае - това е уникално спрямо останалия свят - вирусоподобно тяло - не е вирус, не е жив. За първи път чета за подобно нещо, но и аз не работя, нито се занимавам в тази сфера.

Обаче пък - "руските учени", брейййййй... Няма други като тях. Особено ако нямаше кой да ги рекламира и размножава "новините им" по форумите. Виж - за към СЗО не са подавали никаква информация. В тая преса, онзи вестник... Мисля си че същинския модерен социализъм, с капиталистическа закваска, го реализираха не съветските родители на комунизма, а в южния им азиатски съсед.

Всички откриват ваксина а вируса си дейстава с пълна пара.За сега предпочитам да вярвам на вируса поне не лъже.

В Байерн вече нямаш право да излизаш от дома си, без причина. Основателна причина. Мисля, че от Събота ще влезе в сила.

https://www.br.de/nachrichten/bayern/ausgangssperre-was-verboten-und-was-erlaubt-ist,RtgXoHr

преди 32 минути, FusE написа:

В САЩ Калифорния също е въведено такова ограничение. 

Не са като едно време немците, щом се налага като децата да ги пазят. Като им е казано, за тяхно добро е. Що се налага тези санкции. Кой знае какво да си стоиш 2 седмици в дома. Голямо престъпление. Все още няма карантина и никой не я спазва. Вчера обикаляха пак полицията и затваряха в Берлин заведенията. Играят си на котка и мишка.

Бре, бре, да се чуди човек, как така политиците и учени от цял свят, вземат решения и правят закони без да се допитат до световно признатите , десетина "специалисти по всичко" в Калдата! Тук могат да получат всяка точна информация и идеи един милион! Прилича ми на женския метох на Вазов.

Цитат

Метохът имаше славата на най-деятелен разсадник на новини из града. Тука беше люлката на всичките сплетни, които обикаляха и смущаваха огнищата на грешните миряни; тук предсказваха, подготвяха годявки и разваляха венчила. Оттук тръгваха всички невинни историйки, за да обикалят целия град и да се повърнат пак живо и здраво в колосален размер, или пък обратно: влазяха тук сламки и излазяха планини.  Иван Вазов - Под игото.

:giggle1:

преди 15 минути, Hristo52 написа:

Бре, бре, да се чуди човек, как така политиците и учени от цял свят, вземат решения и правят закони без да се допитат до световно признатите , десетина "специалисти по всичко" в Калдата!

Хайде и ти се дистанцира, сякаш ни лук си мирисал, ни лук си ял. Пренебрегнат ли се почувства.

преди 1 час, acnekt написа:

В Байерн вече нямаш право да излизаш от дома си, без причина. Основателна причина.

Каква е дефиницията за основателна причина. Да си купиш храна брои ли се?

Една карантина, ако не е пълна, не е карантина просто...

Малък преглед на съседната тема при конкурентите. Сами се зоват форум от умни хардуеристи, а са тъпи до безкрай. Не могат доста от тях да прочетат и разберат една проста статистика и да направят елементарна сметка на нейна база колко годишно са починалите в Италия(общо). Започва два-три поста след този, в който авторът му е  написал средната цифра и тогава излиза един умник и почва да се излага и не е само той. :D

Гледах едно клипче с припаднали болни в Иран и не знам на какво да вярвам вече................ Знам само, че тази болест ми звучи съмнителна, няма как до е истинска............ Просто е толкова нелогично и абсурдно................

Прилепите били виновни.............. Ами китайците отдавна ядат тия неща (направо ме е гнус да си го представя това), а чак сега се появява тази болест? Редовно все в Китай пламват епидемии - САРС, ТОРС, МЕРС,  птичи, свински и какъв да е друг вид грип.............. Не ми изглежда случайно, но и не вярвам китайците да си заразят населението.............Абсурд просто............ По - скоро някой има изгода от слаби Китай и европейски държави...............

Не познавам болест, която да поваля хората така, както би ги повалило едно химическо оръжие - да изпопадат като мухи по улиците...........

И аз имам здравословни пролеми,  зимата понякога развивам бронхит (тази зима нямах, слава Богу!) , но чак до припадък............ Аз не мога да повръщам храчки, защото нямам сили, а и ме стяга много главата при повръщане, та.............обикновено храчките ме тормозят почти месец, кашлям ден и нощ и побърквам нашите...........Но никога, никога не съм била пред припадък, освен при ниско кръвно.

Все повече ми е съмнителна тази болест, чета, чета и нищо не ми изглежда логично.......... А САЩ д са целите в бяло - абсурд.

Тази болест е точно като гениално оръжие - хем симптомите са като обикновен грип и не разбираш веднага, че си заразен, хем тази болест се задържа с дни върху повърхности............

преди 29 минути, Anne написа:

Знам само, че тази болест ми звучи съмнителна, няма как до е истинска............

Фейк е.

преди 33 минути, sliderum написа:

Малък преглед на съседната тема при конкурентите.

Хубаво си е синтезирано:

"В Италия всяка нормална година цифрата на умрелите е между 600 000 - 650 000, т.е. средно над 50 000 месечно. Как ли са се справяли до момента?

При 3400 смъртни случая до този момент, дори цифрата да нарастне 10 пъти, след години някой гледайки само статистика не би предположим, че в този период се е случило нещо екстремно. За разлика от 1918г, когато са умрели 1 200 000, при 2 пъти по-малко население."

"Значи на ден са 1750 човека умиращи от други болести. Като сложим, че средната възраст на умрелите от коронавирус е 79 г., то нещата не изглеждат чак толкова катастрофични"

А, URIEL да не е прописал при тях?

"Италианците са за оплакване, ама си мисля, че нашата се пече на много бавен огън. След по-малко от месец, ще сме по-зле и от тях."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.