Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, Myanmar написа:

Във всички страни ли лъжат, че са излекували вирус, за който още не е открито лекарство?

Погледни статистиката на заболели /излекувани в света и сам прави изводите си. 

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 10 минути, Myanmar написа:

Няма ли да смениш вече репертоара. Разбрахме, че всички поддържани жени с нормален полов живот са ти трън в очите.

Трън в очите ми е това, че уж зрели и сериозни жени се държат като тийнейджърки, въздишат по генерала, слушкат, изпълняват, но ако някой посмее да оспори думите генералски, и го изяждат парцалите. там е някакъв апокалиптичен ужас, само апокалипсисът, краят на света и генерала са им главите. Искам да кажа, че не приемат чуждо мнение, вярват на генерала повече, отколкото на здравия си разум. Оплаче се някой, че иска разходка, и поне пет истерясали патици почват д кудкудякат как не бивало да се излиза, опасно било, страшно било, да се мислело за другите, да не били егоисти. Че и Бойко стан светец изведнъж............

Абе, българските жени да не са сбъркани нещо, все си падат по мъже с мутро вид и никакво образование............

Някой като опита да внесе доза оптимизъм - и го изяждат с парцалите.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Назад дадох статистика, коронавирус все още се "бори" да бъде причинител на 1% от смъртните случаи причинени само от вируси. Няма да задавам повече въпроси, излишно е...

Това абсолютно не е вярно като статистика, освен че грипа не е по смъртоносен не е толкова заразен като коронавируса в момента, стига сме сравнявали различни по вид вируса, още по малко че цифрите са за три месеца за коронавируса, а за годишните грипни инфекции са на годишна база извадка от десетилетие ако не греша, не съм доктор и има вероятност да напиша някоя глупост. 

преди 14 минути, FusE написа:

Аз така и не успях да разбера каква беше причината да го спрат от производство. 

има страничен ефект глухота

преди 17 минути, DarkEdge написа:

В Русе са обявили забрана за напускане на града...

Мисля че това важи за всички градове. 

Цитат

МВР ще организира КПП на входно-изходните пътища на областните центрове и ще проверява целта на пътуването на гражданите, допълни Ананиев.

Ще се пропускат лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност – по здравословни причини, завръщане по настоящ или постоянен адрес, по работа. Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ, документ за самоличност.

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/ot-21-mart-se-zabraniava-neobosnovano-dvijenie-mejdu-gradovete-300827/

преди 1 минута, Миро Асенов написа:

Аз съм пил хинин аналгин, като лекарство се употребяваше доста преди години, не съм получил този страничен ефект. 

преди 38 минути, Myanmar написа:

Фурми ли са това или форю?

Не зная какво е форю, да не е for you?

Не са фурми а някакви бонбони покрити с шоколад.

преди 13 минути, FusE написа:

Погледни статистиката на заболели /излекувани в света и сам прави изводите си. 

Аз си направих изводите. От Италия, по която истерясват българите, идва статистика, в която 99 % от жертвите са страдали от други болести, а средната възраст на починалите е 79.5 години. На фона на 60 милионна Италия ежегодно умират 650 000 души, т.е. средно над 50 000 месечно. На фона на това, вирус, който се изкарва на крака от здрав индивид, който може и да не разбере, че е бил болен, тази "коронована чума" не може да вземе дял и от 1% от причинителите на смърт дори от клона с вирусите.

А ти какви изводи си направи? Само не ми казвай, че е опасно. Да пресичаш улицата е далеч по-опасно и смъртоносно.

преди 14 минути, Myanmar написа:

Във всички страни ли лъжат, че са излекували вирус, за който още не е открито лекарство?

Преди няколко дни гледах по телевизията някакъв доктор каза как се лекува вируса в България.Думите му бяха, че се лекуват симптомите и целта е пациента да се държи жив, докато организма сам се пребори!

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Думите му бяха, че се лекуват симптомите и целта е пациента да се държи жив, докато организма сам се пребори!

Сваляш температурата (която е естествено средство на тялото да се бори срещу вируси), даваш лекарство за малария против възпаления, тъпчеш с обезболяващи и после пациентите (живите опитни мишки) служат за доклади до премиера, че има резултати. Евала.

преди 10 минути, Миро Асенов написа:

Анне ли беше углушала от това?

преди 11 минути, FusE написа:

Аз съм пил хинин аналгин, като лекарство се употребяваше доста преди години, не съм получил този страничен ефект. 

не е задължителен страничения ефект

има си някакъв процент примерно 5 % шанс допустим и ако  на  хинина е 5.1%  го забраняват.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Анне ли беше углушала от това?

не

тя е оглушала от чалга

много обича да слуша чалга силно от некачествени слушалки тези малките  дето се завират в ушите.

преди 22 минути, FusE написа:

освен че грипа не е по смъртоносен не е толкова заразен като коронавируса

Айде бе! Написах, че трябва да умрат 2 400 000 италианци само за да се повтори случай преди 100 години.

40 000 души умират от грип всяка година в ЕС.

При 800 000 000 случаи на грип в момента има 100 000 на коронавирус. Това прави отношение 1:8 000 в полза на грипа като по-голяма заплаха. Същия грип, от който сигурно боледуваш всяка година.

Медиците, не аз, са на становището, че здрав човек може да изкара коронавирус на крака и дори да не разбере, че е боледувал от него. Линковете са назад.

Масова е не заплахата, а истерията.

Респираторните болести са основен причинител на смърт при хора, които са в края на своя живот - хора в напреднала възраст. И името на вируса, в случая няма никакво значение. Закономерността е същата и преди новия вирус, чиято единствена заплаха е, че все още не сме го преболедували няколко пъти, КОЕТО ПРЕДСТОИ, и нямаме антигени. Графиката, за коронавирус:

1584081243_9_559x*.jpg

преди 20 минути, Myanmar написа:

А ти какви изводи си направи? Само не ми казвай, че е опасно. Да пресичаш улицата е далеч по-опасно и смъртоносно.

Моите изводи са че коронавируса е нещо сериозно и не би следвало да се пренебрегва както от обществото така и от правителството. Силно заразен, бързо разпространяващ се вирус е, поразяващ възрастни и хора с хронични заболявания, подобни разговори колко е бил безобиден и колко няма смисъл от мерки са безсмислени за мен и не сериозни. 

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Поръчах вчера един преходник от Китай, а като краен срок ми го дава 18 август. Това са 24 седмици=168 дни. Вътре и Пришелецът да беше, нямаше да оцелее толкова време...

Аз съм безсмъртен!:)

Лао Дзъ в неговия трактат "Дао Дъ Дзин" е написал:"Който умре но не бъде забравен, е безсмъртен"

Мислете му вие смъртните.:sobbing:

преди 33 минути, Миро Асенов написа:

Глупости. Има страничен ефект, че е по- евтин и ефикасен от вносните боклуци, и е родно производство- тоест на нашия пазар не става добър алъш вериш с него. Иначе си се произвежда за износ. А може би и нямаме квота като член на ЕС, за производство на лекарство което ще конкурира продукцията на гиганти като Байер, Боарон и разни други.

току-що, FusE написа:

Моите изводи са че коронавируса е нещо сериозно...

Всичко е сериозно. Не се крий зад думата. Питам те отново, ще забраниш ли есента, зимата и пролетта хората да излизат от домовете си, след като грипът убива многократно повече българи?

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

На маймуни ни направиха.

Свидетели сме на деволюция.

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Аз съм безсмъртен!:)

Лао Дзъ в неговия трактат "Дао Дъ Дзин" е написал:"Който умре но не бъде забравен, е безсмъртен"

Кой беше ти?

tenor.gif

преди 6 минути, Myanmar написа:

Всичко е сериозно. Не се крий зад думата. Питам те отново, ще забраниш ли есента, зимата и пролетта хората да излизат от домовете си, след като грипът убива многократно повече българи?

Ако отново има covid19 пандемия как мислиш, ще е ли по разлипно от сега? Защото ваксина ще има в най оптимистичния поглед след 1-2г. 

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

На маймуни ни направиха. 

Това е целта да те направят на маймуна за да останеш жив, както знаеш засега няма нито една маймуна умрела от тоя вирус.Връщайки се към корените си само така ще оцелееш.

Мерят с дрон температурата на жителите в ромския квартал в Бургас

Цитат

Общинарите пускат термодрона пилотно в квартал "Победа", който е най-рисков. "Ще изпробваме иновативна форма за контрол на температурата. Дронът, който сме наели е с термокамери. Случаите на поставените под задължителна карантина в общината са 172. Регистрирани са 17 отклонения за неспазване на тази карантина, като хората са предадени на полицията", заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Той допълни, че е установен

https://www.monitor.bg/bg/a/view/merjat-s-dron-temperaturata-na-jitelite-v-romskija-kvartal-v-burgas-192283

преди 1 час, Myanmar написа:

Чак, пък...

преди 1 час, Anne написа:

Трън в очите ми е това, че уж зрели и сериозни жени се държат като тийнейджърки, въздишат по генерала, слушкат, изпълняват, но ако някой посмее да оспори думите генералски, и го изяждат парцалите. там е някакъв апокалиптичен ужас, само апокалипсисът, краят на света и генерала са им главите. Искам да кажа, че не приемат чуждо мнение, вярват на генерала повече, отколкото на здравия си разум. Оплаче се някой, че иска разходка, и поне пет истерясали патици почват д кудкудякат как не бивало да се излиза, опасно било, страшно било, да се мислело за другите, да не били егоисти. Че и Бойко стан светец изведнъж............

Абе, българските жени да не са сбъркани нещо, все си падат по мъже с мутро вид и никакво образование............

Някой като опита да внесе доза оптимизъм - и го изяждат с парцалите.

Какво казва здравият разум при тези факти?!

Снимка на Alessandra Bonesi.

Италия днес - 47 021 заразени, 4 032 мъртви!
Здравият разум казва : Колкото по-малко движение и контакти между хората, толкова по-малък риск от зараза!

преди 13 минути, FusE написа:

Мерят с дрон температурата на жителите в ромския квартал в Бургас

Къде е... Костов ли беше?, не му помня името, да каже "изплискаха легена" haha.png

Хора, ще се мре. Сега сме 7 млрд. След 100 години 7 млрд. букета.

преди 4 минути, Aumi написа:

Здравият разум казва : колкото по-малко движение и контакти между хората, толкова по-малък риск от зараза.

Вярно е. А полови болести се предават по полов път. Колкото по-малко хора правят секс, толкова по-малко болести по полов път. Тотална забрана за секс - изкореняване на СПИН, сифифил, гонорея, хламидии, хепатит В и краста!

За бога, хора, не правете секс!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.