Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 часа, ncl написа:

Кой настоява корабния доктор Бръндзалов дето една бланка не може да попълни но може да дава на старите хора безплатни експериментални лекараства и да прибира парите за тях от фирмите за експериментите.Па се сложил и на две места да работи частно и държавно.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 25 минути, Ьрмалоу написа:

От тримата умрели последният е жена на ~80 години с тежък инсулт, както чух в новините. Доколко тази смърт е свързана с вируса?

И аз това се чудех дали пък не става дума за грешна диагноза ама явно не

преди 28 минути, Myanmar написа:

Една година се тества. Няма как да има по-рано. Не върви да пуснеш лек за коронавирус, който причинява рак на червата примерно.

Ами така е да но по време на пандемия явно тези правила не важат защото САЩ Русия и Китай почнаха директно тестове върху хора...

преди 12 часа, _ramus_ написа:

хайде малко по-сериозно де. Срамота е поне основно ниво на осведоменост да не е налице. Толкова се изписа дори в темата тук.

Е колко по-сериозно от това! Вашия флагмански сайт.

Геномът на коронавируса е напълно разшифрован в Русия

Или си мислите че учени има само в САЩ.

преди 10 минути, petie1 написа:

САЩ Русия и Китай почнаха директно тестове върху хора

По добре да си изкарам грипа, културно, с чай, мед и лимон, както си му е редът, ако не помага, поне не вреди, отколкото да им пия илачите на комунистите.

Най вероятно няма илач. Кой каквото и да говори става дума за пари. Грип доколкото знам не се лекува. Няма измислен илач. Освен пчелен мед де. Ама може и да си внушавам. И що да зимаме илач за болест, от която даже може и да не усетим, че сме болни.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Грип доколкото знам не се лекува.

Има ваксини. Те съдържат антигени, които стимулират имунната система, и служат за разпознаване от организма на нашественика (защото и това не е по дефолт) и неговото избиване. Самите ни тела имат средствата за борба срещу нашественици. Най-големи поразии правят болестите, при които тялото не успява да разпознае нашественика.

преди 6 часа, Мальчик Бананан написа:

Без да имат коректна информация срещу какво се изправят, как могат да реагират адекватно?

По-назад пуснах това. Ако е вярно, то според тяхната си NHS може да се наложи хоспитализация на 7,9 милиона души за педион от 12 месеца. Ако предположим, че всеки хоспитализиран трябва да стои в болницата 5 дни излиза, че на всеки пет дни(заради този корона вирус и усложненията, предизвикани от него) в болници ще постъпват по 108 хиляди души. И това ако има равномерно разпределение. По различни данни, които намирам в интернет, в момента във Великобритания има  около 150 000 легла(всякакви здравни заведения), като над 50% от тях са заети постояно. Ей тук има едни екселски таблици с данни. Сам виждаш, че при такова стечение на обстоятелствата здравната им система няма да издържи и в 21 век, в икономически развита страна хора ще умират заради липса на достъп до здравни услуги и грижи. Явно си имат причини и те да решат да се откажат от стадния имунитет и да затегнат положението. Ще видим дали и холандците ще устискат положението.

Ето ви още едни умни!

Цитат

Ето защо ние не само предлагаме, направо настояваме да въведете забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от  София.

Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/lekarite-nastoyavat-vlastta-da-nalozhi-zabrana-za-napuskaneto-na-domovete-v-sofiya_news734028.html

И как хората ще си купуват храна и лекарства! Умни та умни тия!

преди 2 минути, Myanmar написа:

Има ваксини

Не им вярвам. Карам си ги заразите поред на номерата. Къде на крак, къде горя в огън и ме събарят и кашля. Обаче съм забелязал, че ако имам кашлица и треска, ако почна да ям мед, кашлицата спира. 

преди 5 минути, A.com написа:

Ще видим дали и холандците ще устискат положението.

Ще устискат, освен ако и техните политици не се продадат за 30 сребърника.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Не им вярвам. Карам си ги заразите поред на номерата. Къде на крак, къде горя в огън и ме събарят и кашля. Обаче съм забелязал, че ако имам кашлица и треска, ако почна да ям мед, кашлицата спира. 

И аз не ползвам лекарства. Това калява тялото. Изкарвам си болестите на крак. Привеждането непрекъснато на външна помощ на тялото го отслабва и разглезва.

От много дрехи хората са изгубили космената си покривка. От много лекарства/баби - хилаво бебе.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

преди 8 минути, Myanmar написа:

И аз не ползвам лекарства. Това калява тялото. Изкарвам си болестите на крак. Привеждането непрекъснато на външна помощ на тялото го отслабва и разглезва.

От много дрехи хората са изгубили космената си покривка. От много лекарства/баби - хилаво бебе.

Един лекар в София казал на мой роднина - "Такива като вас най ги обичам. Цял живот не са ходили на лекар и като дойдат икато ги почна...". Почина от рак човека.

И малко за разтуха:

Цитат

Съобщение от Исус Христос: предвид създалата се ситуация на Великден няма да слизам долу, а Вие ще се качвате

България в извънредно положение:

Ден 25 Николета Лозанова се хвали в социалните мрежи, че е спала с ген. Мутафчийски

Ден 32 Кирил Домусчиев оздравява и иска от държава 3 милиона лева, за да направи дарение на болница СофияМед

Ден 45 За да не се пренася вируса, на брифингите разрешават достъпа само на БНТ и то по един човек. От БНТ не могат да се справят, защото екипите им са най-малко от 16 души, две коли Пежо, автобус Чавдар, ЗиЛ-131 и 4 км. кабел.

Ден 63 Вписват в книгата на Гинес велосипедист на Food Panda. Успял да натовари тон и двеста в една доставка.

Ден 83 Васил Божков се прибира в България. На летището не го пускат, защото е с температура 37.8

Ден 92 Гешев се обижда, че Мутафчийски е по-инфлуенсър, подава оставка и се жени за Иванчева.

Ден 114 Слави Трифонов регистрира партия „Нема такава карантина“

Ден 123 ЧЕЗ спират тока на ВМА за неплатени сметки.

Ден 130 „Режисьорът“ Ники Илиев съобщава, че веднага след извънредното положение ще пусне нов филм. Цялата нация се моли карантината да продължи.

Ден 142 Собственикът на ЕМЕКА купува Google

Ден 155 Бойко Борисов обяснява, че до няколко дни ще пристигнат маските поръчани в първия ден на извънредното положение.

Ден 166 Фенове на Левски даряват бъбреци и далаци, за вечерята на Паулиньо и Нашименто.

Ден 184 Някой се сеща за банскалии и се изпраща делегация да видят какво правят

Ден 200 Жена от опашката за боб се сеща, че като се е наредила преди три месеца е забравила ютията включена.

Ден 220 Пада арката на Александровска болница. Ивайло Пенчев предлага да я възстанови, но само негови служители ще могат да рисуват графити по нея.

Ден 233 Ръкопляска се на всеки час по балконите. Е така...от скука.

Ден 240 Цвета Караянчева влиза в „Шеф под прикритие“ в Парламента. Никой не я разпознава.

Ден 251 Най-гледаните видеа в YouTube са: „Как да панираме стелката“ и „Домашен суджук от маркуча на прахосмукачката“

Ден 286 Раждат се първите деца, правени след обявяване на извънредното положение: Вируслава, Карантиньо, Емека и Милде

Ден 300 В мъжкото общежитие на семинарията се ражда първото дете.

Ден 320 Дежурен Фейсбукаджия се самоубива, след като се усеща, че вече всичко е написал и споделил.

Ден 365 Празнуваме „Свети Карантин“

Ден 389 Урсула от Брюксел се обажда да каже, че още преди 6 месеца, вируса е преборен и в останалия свят всичко е нормално.

по Робърт Бърнс

- Кой кашля в този късен час?
- Аз кашлям- каза Финдли.
- Върви си! Кашляй си у вас!
- Ще кашлям- каза Финдли.

- Ти май че си се заразил...
- Бях в мола - каза Финдли.
- Е, браво! Ама, че дебил!
- Хартия – каза Финдли.

- При тебе ако дойда вън...
- Ела де! – каза Финдли.
- Ще кихаме, не ставай пън!
- Наздраве – каза Финдли.

- Веднъж да минеш моя праг...
- Да мина! – каза Финдли.
- Във карантина ще сме пак.
- Във карантина! – каза Финдли.

- Ще ти отворя, ала чувай
- Отваряй! – каза Финдли.
- Ваксина сипвам, не се събувай
- Наливай! – каза Финдли.

Красимир Йорданов

“Опълченците на Била”
Вазо Иванов

Три деня простите хора
как магазините бранят. Градските кафета
трепетно затварят след на Бойко ревът.
Паники ужасни! За пореден път
гъсти орди лазят към местната Била
и пенсионери кашлят, със секрет я заливат.
Овце след овце! Глупак след глупак!
Охраната безумна сочи табелата пак
и вика: “Стойте! По 20 се влиза!”.
И тълпата се стряска - ще свърши ориза!
“Давайте навътре!” чу се от вратата,
и, без да чакат миг, се втурнаха стадата.
И с нов дъжд кошници, чанти и колички,
готови да се бият, ще се запасяват всички.
Бутат и се блъскат, без сигнал, без ред,
всякой гледа само да бъде по-напред
И белия си дроб на вирус да изложи,
но още едни макарони в торбата да сложи.
Ченетата тракат. Касиерки реват,
“Взимайте по-малко, стоката е кът!”
Не сещат ни жега, ни жажда, ни страх -
трябва да вземат консервите с грах.
“Не ни плаши вирус!” -
в очите се чете.
“Ако останем без хартия,
да мрем - по-добре!”
Няма ни гелове, ни една маска.
На опашката се киха
и всеки се стряска.
Служителка иде, ще нарежда стока
и всички се втурват в тази посока.
“Грабвайте хартия!” - някой се изкряска
и стада безумни хвръкнаха завчаска.
Касиерки тръпнат, друг път не видели
без промоция тъй да пазаруват пенсионери.
Йоще миг ще опразнят и тоз магазин,
после трябва да се запасяват и с бензин.
.....................
И днес йощ' по новините за вирус говорят,
всички се панират, но какво да сторят?
Как се бори пандемия заразна
със стомаси пълни, ала глава тъй празна?

Най ме притеснява Урсула от Брюксел да не се окаже права. :)

Автомеханиците да взимат приме:

ee618cf221b2f029430c0dff2489ad7f.jpg

преди 1 минута, A.com написа:

Един лекар в София казал на мой роднина - "Такива като вас най ги обичам. Цял живот не са ходили на лекар и като дойдат икато ги почна...". Почина от рак човека.

Извод: ако ходя на лекар няма да хвана рак.

Имам си причина да не ходя на лекар. Не знам с какви си имал вземане-даване ти, но аз съм си патил от убийци.

преди 4 минути, A.com написа:

Най ме притеснява Урсула от Брюксел да не се окаже права. :)

Не я знам. Тя от куражлиите ли е, или е някоя апокалиптуска ?

преди 23 минути, A.com написа:

По-назад пуснах това. Ако е вярно, то според тяхната си NHS може да се наложи хоспитализация на 7,9 милиона души за педион от 12 месеца. Ако предположим, че всеки хоспитализиран трябва да стои в болницата 5 дни излиза, че на всеки пет дни(заради този корона вирус и усложненията, предизвикани от него) в болници ще постъпват по 108 хиляди души. И това ако има равномерно разпределение. По различни данни, които намирам в интернет, в момента във Великобритания има  около 150 000 легла(всякакви здравни заведения), като над 50% от тях са заети постояно. Ей тук има едни екселски таблици с данни. Сам виждаш, че при такова стечение на обстоятелствата здравната им система няма да издържи и в 21 век, в икономически развита страна хора ще умират заради липса на достъп до здравни услуги и грижи. Явно си имат причини и те да решат да се откажат от стадния имунитет и да затегнат положението. Ще видим дали и холандците ще устискат положението.

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/09/4038428_v_shtaba_za_koronavirusa_da_ne_se_durjat_panikyorski/

https://www.dnevnik.bg/shimg/zx780_4038521.jpg

преди 2 часа, _Belial_ написа:

Това заплаха ли беше? Закана за възмездие заради майтапа? 

Не те заплашвам, но положението на всички е в ръцете на медиците Полицията е изпълнител на реда в България след тях Това трябва да ти е пределно ясно и за глобите които следват в страната

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Не я знам. Тя от куражлиите ли е, или е някоя апокалиптуска ?

62 годишна какво се учудваш такива вируса най ги търси особено на такъв висок пост,може да се каже пряко попадение право в десятката.

преди 30 минути, dkt написа:

така ли само в България все още няма излекувани бе????????

Абе то още няма болни. Малиии, как ни взеха за боядисани канарчета, не е истина

преди 8 минути, Myanmar написа:

Добре, че не е така.

Калин трябва да започне да изтрива постове като твоя, а не да се прави на "Дръж ми шапката", защото сайта започва да изглежда фейк Особнно форума!

Абе каквото и да си говорим, държавата се управлява от телевизора. Освен ако недай боже, в некой апокалиптичен вариант, хладилника го победи.

преди 3 минути, andrianivanov написа:

Калин трябва да започне да изтрива постове като твоя, а не да се прави на "Дръж ми шапката", защото сайта започва да изглежда фейк Особнно форума!

Има си тема за похвали и оплаквания

преди 12 минути, andrianivanov написа:

Брейй, ти ще отсъждаш кой да се изпъди тук. Кой си ти и какви дръж ми шапката са ти в главата?

Вируси е имало в цялата история на човешкия вид и отпреди да е станал човек. И, представи си, тогава още не е имало ваксини, болници и лекари. Поредният вирус, с който се злоупотребява в медиите с точно три цели - предизборни дивиденти, популярност на медии и отвличане на вниманието от истинските проблеми пред българското общество, припомни една забравена, пренебрегвана истина, че българина трябва да си мие ръцете. Да не си ближе ръцете, с които си е мил з@дника, пипал е брава на врата или се е държал в метрото.

Никакво броене на умрелите няма да ви спаси вас, панировки, елементарната хигиена е условието за здраво общество; разнообразна храна и двигателна активност. Това е светата троица на човешкото здраве.

Стигнеш ли до болници и лекарства, ти вече не си пълноценен човек и здравето ти вече е дефицит. А какви доктори-убийци си имаме в България няма изобщо да коментирам. Достатъчно е да ти светне лампичката, че хората с власт и пари се лекуват в чужбина.

Няма да коментирам Имам по важни занимания защото съм Публична Личност Оставям всичко на преценката на други Крайно време е да се спрете Това не е майтап!

преди 8 минути, andrianivanov написа:

Имам по важни занимания защото съм Публична Личност

Изображението може да съдържа: 1 човек, слънчеви очила, текст, който гласи 'шъ та зимам за пинцеса, либоф мойа'

Здравейте!

Не искам да правя конспираци или да се правя на аналитик, но ме вълнува следното:

От какво умря Роро през 2017г.?

Радослав Кавалджиев - Роро е имал тежка двустранна пневмония от неизвестен вирус хванат на о.Бали.

Източник на информацията ТУК

преди 4 минути, Pig написа:

Изображението може да съдържа: 1 човек, слънчеви очила, текст, който гласи 'шъ та зимам за пинцеса, либоф мойа'

Човека е зает. Знае неща, които ние не знаем, но има време само да каже, че знае неща, които не знаем и заради това трябва да се спрем, защото е крайно време. Какво да спрем? Не остана време да каже...

преди 3 минути, Street Life написа:

От какво умря Роро през 2017г.?

Радослав Кавалджиев - Роро е имал тежка двустранна пневмония от неизвестен вирус хванат на о.Бали.

По думите ти - от вирус, който е причинил или усложнил двустранна пневмония. Официални данни за коронавирус, способен да зарази човек, има от края на 2019 г. Останалото са спекулации.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.