Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

наистина фейк, световна конспирация

https://www.worldometers.info/coronavirus/

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Говоря съвсем сериозно! Не сме във филм, а в реалността. А в реалността не стават такива неща, като по филмите. Там често се преиграва.

Аз, като човек с куп здравословни проблеми и мъкнала се по болници и виждала всякакви болни - това просто не е нормално. Да припаднеш от глад, от ниско кръвно или от внезапен проблем със сърцето, или нещо друго, невирусно - това да. Но маса хора да се изпонатръшкат по улиците като след химическа атака, ми звучи крайно несериозно. Гледала съм телевизионни медицински поредици и никъде не съм виждала такова нещо. Дори при чумата - вчера гледах за нея - не е имало такова нещо. Освен при чумната пневмония.  Такава е имало в Великобритания в началото на 20 век. Но средновековната е друга. Плюс това са открити малко гробове, реално не се знае истинският брой на починалите от чумата. А и средновековните хора къде да отидат - вияли са по улиците, търсейки някой да им помогне, чакайки помощ и грижи.

Такава не видях в клипа от Иран - хора лежат на улицата, дете припада пред колата и никой не му помага...........

Или тия кадри не са от Иран, а са пропаганда тип "белите каски" (нали ги знаете пропагандаторите от Сирия), или, за да се развива така болестта, а и нас да ни затворят по домовете, единственото ми обяснение е, че явно тази болест е разпространена със самолет, че е пръскано от високо.

никоя истинска болест просто не се разпространява така мълниеносно с припадания и починали...........

САЩ стоят зад всичко това.

Те откога взеха да дрънкат з нова криза и нова рецесия, а?

И не, не вярвайте на новите лекарства чудо.

Да ви информирам, ако не знаете - фирмата "Байер" вече работи с "Монсанто" и със сигурност Бог знае какви лекарства в действителност произвеждат......... Може би ГМО лекарства...........

Вземете мислете кой има полза от всичко това, вместо да се паникьосвате!

Щото главният прокурор, дето би трябвало да гледа само правото, взе да говори з болестта, че и иска да се наложи военно положение.

Знаете Борисов какъв е, какво му е управлението.

Да ви напомням ли от историята извънредните положения до какво водят? Диктатура например.

99 % от жертвите в Италия са страдали от други болести

Средната възраст на починалите е 79.5 години

https://trafficnews.bg/sviat-evropa/99-protsenta-zhertvite-italiia-sa-stradali-drugi-bolesti-172732/

Мисля, че панировката ще се умълчи след тези обезпокояващи, за мисията да се всява паника, факти.

преди 2 минути, Anne написа:

Аз, като човек с куп здравословни проблеми и мъкнала се по болници и виждала всякакви болни

САЩ стоят зад всичко това.

Айде пак твоите драми и конспирации. Не ти ли стига, че се съгласих - коронавируси не съществуват, всичко е заговор и се пуска по вестници и телевизии от илюминати!

преди 4 минути, Anne написа:

Да ви напомням ли от историята извънредните положения до какво водят?

И "не" да кажем, пак ще си кажеш.

преди 21 минути, Myanmar написа:

А, URIEL да не е прописал при тях?

Не знам, ама явно някой техен мод чете нас доста често и внимателно, щото постовете с излагации ги скриха доста чевръсто :D

В Иран много жертви..............като че ли не е случайно............... забравихте ли убития генерал и как САЩ се зъбят на Иран? Аз не съм. Не беше толкова отдавна.

току-що, sliderum написа:

Не знам, ама явно някой техен мод чете нас доста често и внимателно, щото постовете с излагации ги скриха доста чевръсто :D

Там имат срам. Тук нямаме like a boss GIF

Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с Covid-19, докладваха пред Борисов. 

Цитат

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, със здравния министър Кирил Ананиев и с членове на Националния оперативен щаб.

По време на срещата проф. Петров докладва на премиера за положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19.

Проф. Петров цитира изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство „Хлороквин“ оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус.

В следствие на изнесените данни, премиерът разпореди на министъра на здравеопазването да се вземат всички необходими мерки във връзка с осигуряването на достатъчни количества на медикаменти на хининова основа за българските граждани.

Министърът на здравеопазването незабавно издаде заповед за забрана на износа на лекарства на хининова основа.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че държавата вече се е свързала с всички български фармацевтични производители и те са декларирали готовност да започнат производството на необходимите медикаменти на хининова основа.

Освен това премиерът поддържа непрекъснат контакт с китайския си колега Ли Къцян по отношение на възможностите за внос от Китай на медикамента „Хлороквин“.

Министърът на икономиката Емил Караниколов докладва, че днес в министерството ще се проведе среща с български производители и представители на БАН, на която ще бъдат представени образци на защитни шлемове и филтрите за маски, които могат да произвеждат. Премиерът Борисов изрази задоволство от готовността на българските учени и производители сами да произвеждаме защитни облекла и материали.

преди 6 минути, Anne написа:

а са пропаганда тип "белите каски" (нали ги знаете пропагандаторите от Сирия)

да, да... сещам се фейковете от рашадезинформбюро по дискредитиране на сините каски .  :)

преди 5 минути, Anne написа:

В Иран много жертви..............като че ли не е случайно............... забравихте ли убития генерал и как САЩ се зъбят на Иран? Аз не съм. Не беше толкова отдавна.

И на Италия с техните хиляди жертви ,  САЩ се зъбят ?

преди 2 минути, miro20 написа:

да, да... сещам се фейковете от рашадезинформбюро по дискредитиране на сините каски .  :)

И на Италия с техните хиляди жертви ,  САЩ се зъбят ?

САЩ не искат силни европейски държави.

преди 13 минути, FusE написа:

Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с Covid-19, докладваха пред Борисов. 

Излишен е този цитат. Това е "новината": "намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус". Колко, при кой, мистерия.

В превод, обаче, тоя момент с намаляване на СИМПТОМИТЕ, минава и с обезболяващо, с апирин C, с времето, с наспиване и т.н. Демек НИЩО не казаха. А наукоплашещата дума реконверсенция означава връщане в обратното състояние, демек да се почувстваш както си се почувствал, което е пак първото - вече не ти е лошо, ами ти е по-малко лошо. КОЛКО, КАК, е оставено на фантазията на хората, вероятно и на същите заразени, които са се обяснявали от плацебо ефекта.

Типичен пример за "новина" по български.

преди 7 минути, Anne написа:

Така ли ти казаха?

преди 3 часа, andrianivanov написа:

Няма да коментирам Имам по важни занимания защото съм Публична Личност Оставям всичко на преценката на други Крайно време е да се спрете Това не е майтап!

Тука всички сме Публични Личности и не ползваме запетайки щото е под нивото ни такава дреболия обаче някои от нас обичат майтапите и мразят назидателен тон от виртуални медици!

Никой не ми гое казвал, то си личи.

И още нещо , много интересно - само лошия свят - Китай, Русия и Северна Корея взеха навреме мерки, а политиците от "добрия и свободен свят", оставиха хората да се разболеят. колко човешко и цивилизовано, а?

Е, сега кризата, за която дрънкаха американците, ще се случи. Каква случайност..............

Защо ти е толкова странно че един коронавирус може да мутира сам Кити Анне? Коронавирусите са познати от 1984 и са описанни от руски учени така че не виждам защо се ловиш на разни конспирации вместо да помислиш реално... И май коронавируса се доближава до Берковица

преди 8 минути, Anne написа:

А някой иска ли силни европейски държави ? Масираната деинформационна и объркваща пропаганда по тази тема за вируса е показателна. Ама не от САЩ , а от "матушката".

странно, нали :) 

току-що, Anne написа:

много интересно - само лошия свят - Китай, Русия и Северна Корея взеха навреме мерки,

много нтересно наистина. Китай видяхме мерките, защото си знаеха какво са изпуснали. Сев. Корея има само слухове че имало един болен и бил разстрелян. Реалната бройка колко заразени има там никой не знае.

"Матушката" пък последна взема мерки. Дано не е "след дъжд качулка" . При тях има малка бройка признати за болни от коронавируса, но има една странна статистика на 37% увеличение на смъртни случай от... пневмония.

А познай дали е пневмония или пак по стар социалситически принцип.. първо се крие до дупка, после се признава ако няма накъде....

преди 1 минута, Anne написа:

Никой не ми гое казвал, то си личи.

То политиката и науката са точно това - хвърлиш едно око и то си личи, не остават тайни за тебе.

funny videos fail GIF

преди 5 минути, petie1 написа:

Защо ти е толкова странно че един коронавирус може да мутира сам Кити Анне?

Защото има много време за губене пред клавиатурата. Нито учи, нито работи, нито се и опитва. Обаче нещата ѝ личат.

ПП: petie1, ти забелязваш ли, че след като не остана кой да я самосъжалява в темата ѝ, се разпростря над други теми? Ще разбереш, че съм прав, ама не си достатъчно прозорлив и като погледнеш и да си личи.

преди 7 минути, miro20 написа:

Сев. Корея има само слухове че имало един болен и бил разстрелян.

Там не е весело да се брои, като в тази тема.

1

0

1

0

1

0

Ако си спомняте Тръмп бе уж объркал някаква дума и бе написал covfefe 

https://m.dnevnik.bg/sviat/2017/06/01/2981842_covfefe_zashto_novata_duma_na_trump_kara_amerikancite/

https://www.24chasa.bg/novini/article/6256913

Дори някои казаха, че е грешно написана дума за coverage.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Covfefe

Вече можем да гадаем, какво е covfefe.

COV е коронавирус. FEFE
Хидрогеназа. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogenase?wprov=sfti1

Може пък човека да се е объркал наистина и искал да напише Coverage? Вместо това covfefe.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

гледай линковете - това след последния символ с наклонена черта - е идентификатор. Линковете си работят и без него... ИД - то си има "глава - начални символи, чрез които кодът на дадения сайт го насочва за статистическа обработка" - съвсем характерно е, и се вижда лесно.

Не че тук може да замести училище, но точно кое не ти стана ясно? Ето ти и примера, съвсем произволно, от последния линк:

?&fbclid=IwAR1FIffZ9M9Z72aYhZaRk3oP-92MquD4VG4ZCVXEzWF1fWxP84BIKv1M2Zc - това е идентификатора.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/03/19/4043537_vie_razbrahte_li_kakvo_glasuvahme/ - това е линка. Ако го копираш до последната наклонена черта - той пак ще си работи, защото е насочен точно за базата данни в сайта.

Но горното е идентификатор, който се залепва към самия линк. По този начин сайта вече не само отговаря и показва, а и ползва това ИД за статистическите обработки... Тях вече... тук идват печалбите - от информацията като резултат от тия обработки. Не е само в пари - реклами, но и показване кой колко посещения е довлачил, колко други - и те също...  Та... по този начин (не е единствения) някои хора заработват хонорари, вкл и в КАЛДАТА. И не от реклами... :)

Тук има сред калдата хора, дето са много по-навътре в тия неща от мен... и те могат да покажат повече, макар че това не е точно мястото.

Не го знаех (не разбирам от уеб дизайн или каквото е там). Забелязвал съм, че като копирам линк от гугъл например ми показва да речем адреса+ubuntu (операционната ми система) и някакви други неща.

преди 1 час, Anne написа:

Гледах едно клипче с припаднали болни в Иран и не знам на какво да вярвам вече................ Знам само, че тази болест ми звучи съмнителна, няма как до е истинска............ Просто е толкова нелогично и абсурдно................

Прилепите били виновни.............. Ами китайците отдавна ядат тия неща (направо ме е гнус да си го представя това), а чак сега се появява тази болест? Редовно все в Китай пламват епидемии - САРС, ТОРС, МЕРС,  птичи, свински и какъв да е друг вид грип.............. Не ми изглежда случайно, но и не вярвам китайците да си заразят населението.............Абсурд просто............ По - скоро някой има изгода от слаби Китай и европейски държави...............

Не познавам болест, която да поваля хората така, както би ги повалило едно химическо оръжие - да изпопадат като мухи по улиците...........

И аз имам здравословни пролеми,  зимата понякога развивам бронхит (тази зима нямах, слава Богу!) , но чак до припадък............ Аз не мога да повръщам храчки, защото нямам сили, а и ме стяга много главата при повръщане, та.............обикновено храчките ме тормозят почти месец, кашлям ден и нощ и побърквам нашите...........Но никога, никога не съм била пред припадък, освен при ниско кръвно.

Все повече ми е съмнителна тази болест, чета, чета и нищо не ми изглежда логично.......... А САЩ д са целите в бяло - абсурд.

Тази болест е точно като гениално оръжие - хем симптомите са като обикновен грип и не разбираш веднага, че си заразен, хем тази болест се задържа с дни върху повърхности............

САЩ доскоро си заравяха главите в пясъка. Там нещата почват да стават много зле. В същото време, там почнат ли да ограничават неща, както в Европа, онея каубойци няма да стоят мирни. Що се отнася до днешните грипове, не знам лабораторни ли си какви са, но ти таковат таковата. Най-странния грип, който последно бях прекарал беше нещо абсурдно - нито температура, нито хрема, нито кашлица - виеше ми се свят постоянно, чувствах се като пребит, не мога да си поемам дъх. Не знам дали не изкарах и свинския или онова, което беше през 2003. Тогава бях в казарма и дотогава не бях преживявал такова чудо. Ден и половина в несвяст. И две седмици в карантина в една изоставена сграда с още няколко "колеги" (и едни други с калашници ни пазеха на вратата). Така и не ни казаха какво ни е било. Сигурно една трета от поделението. Една част от тях ги вкараха на системи в болница. Именно заради това мнението ми е, че да - и това е животозастрашаващо и силно заразно, но тези мерки...

В Щатите също, за разлика от Европа има силна култура на "препърите" - онея дето се подготвят баш за такива мизерии. Колко съм им се смял винаги...

преди 19 минути, Мальчик Бананан написа:

САЩ доскоро си заравяха главите в пясъка.

САЩ за населението им, не ми се вижда числата да са големи - градове колкото страната ни

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Сума ти болести са познати и описани от човека, а изведнъж от нищото се пръква нова болест? Абсурд.

То и за СПИН казаха, че идвал от маймуните, пък бе заразявал хомосексуалистите, пък после - че бил опасен за всички...........

Как пък изведнъж се пръкнаха тези болести, които убиват имунната система на човека,а? Че и прескачат междувидовата бариера съвсем свободно.

Много ми е странно, че СПИН е болест, предавана по полов път, а няма нищо за тази болест в архивите..........

Много нови болести взеха да се пръкват.......... Как да не ми е съмнително?

Гледаха съм "Зараза" и затова съм мнителна.

преди 18 минути, Anne написа:

изведнъж от нищото се пръква нова болест

Как от нищото, описани са още миналия век. С претенциите, че си много над нас, учена без образование, не познаваш нито как действа еволюцията, нито какво е мутация.

преди 18 минути, Anne написа:

Аа, гледала си научнофантастичен филм от 95-та, затова са ти ясни нещата. Добре.

преди 18 минути, Мальчик Бананан написа:

14 250 заразни. И това е от десетина дни мисля.

Аха. Значи спрямо 30 милиона и умрели 1 200 000 в Италия през 1918 г, очакваме около... 2 400 001 души да умрат и да кажете най-сетне "Е, ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО!!!".

преди 22 минути, Anne написа:

Сума ти болести са познати и описани от човека, а изведнъж от нищото се пръква нова болест? Абсурд.

То и за СПИН казаха, че идвал от маймуните, пък бе заразявал хомосексуалистите, пък после - че бил опасен за всички...........

Как пък изведнъж се пръкнаха тези болести, които убиват имунната система на човека,а? Че и прескачат междувидовата бариера съвсем свободно.

Много ми е странно, че СПИН е болест, предавана по полов път, а няма нищо за тази болест в архивите..........

Много нови болести взеха да се пръкват.......... Как да не ми е съмнително?

От друга страна се разхождаме на собствената ни планета със скафандер като някой космонафт.Щяхме да ходим на нови планети да покорояваме нови галактики ,а се оказахме в къщи заключени без да мърдаме и да се показваме  да не би се изтребим.Докъде се докарахме -направо жалка картинка.

Още случаи на коронавирус у нас, ограничения в пътуванията, но има и добри новини

Цитат

От направените 129 проби в София, Стара Загора и във Варна, общо 17 са положителни. От направените проби във Варна, четири са положителни и са на контактни лица от Добрич, който също се включва в градовете. Това стана ясно от думите на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на кризисния щаб за борба с коронавируса у нас, след извънредната среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов. Общо 127 са потвърдените случаи на коронавирус у нас с 3-ма починали лица, като са засегнати 10 областни центъра. Очаква се една пациентка да бъде изписана утре, защото е дала две отрицателни проби, което означава, че е прекарала болестта. При двама пациенти, за които се е очаквало да бъдат изписани, пробите им все още дават положителни резултати. Новите четири заболели са от Добрич, допълни още генерал Мутафчийски. По отношение на лекарствата в България има 35 000 дози за пълно лечение с хининови препарати у нас, каза ген. Мутафчийски. Имаме възможности за производство на още. Съответно е дадена забрана за износ на такива медикаменти въобще. От една седмица се водят разговори за фирми, които се занимават с дистрибуция на лекарства, за намирането на хининов препарат, който китайските лекари го дават за лечение на коронавирус. В момента този препарат се произвежда само във Франция и при това търсене, разбирате, ще има затруднения. Началникът на щаба заяви, че е упълномощен от Кирил Домусчиев да каже, че всичките намерени медикаменти на хининова основа, че бъдат дарени на Министерството на здравеопазването. Освен това Домусчиев е решил да закупи 5000 теста за коронавирус за българските граждани безвъзмездно.
Мерките се затягат Нови мерки за придвижването на хората от град в град се въвеждат от тази нощ. Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че считано от 00:00 ч. тази вечер се въвеждат следните мерки на територията на цялата страна: - преустановяват се посещенията на паркове, детски градини и открити места, в които се събират граждани; - на вход и изход от областните центрове ще има контролно-пропусквателни пунктове; - забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в периода от 08:30 до 10:30 ч. всеки ден.

https://www.actualno.com/society/oshte-sluchai-na-koronavirus-u-nas-no-ima-i-dobri-novini-news_1444730.html

преди 3 минути, Pifi Pedolino написа:

Щяхме да ходим на нови планети да покорояваме нови галактики

Това е в сферата на фантастиката. Далеч по-просто е да се превърнат земните пустини в място за живеене, но не се прави.

току-що, FusE написа:

но има и добри новини

Кои са те, че се начетох на празни приказки по вестниците.

преди 30 минути, Anne написа:

то и птичи грип дойде от нищото, още си спомням какъв шум вдигаха медиите за един умрял гълъб - а сега е най обикновен щам

спират сее всички междуградски превози - освен ако не е спешно, изходите на градовете ще са блокирани от МВР, току що го съобщиха - скоро ще излезе и по медиите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.