Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, petie1 написа:

И в крайна сметка вече има ли лечение?

Няма специфично лечение. Просто се третират симптомите и се дава шанс на организма да се справи сам.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 5 минути, sliderum написа:

Няма специфично лечение. Просто се третират симптомите и се дава шанс на организма да се справи сам.

И аз така разбрах просто реших да питам

преди 10 минути, FusE написа:

Не съвсем според това което съм разбрал до момента. 

И аз така знам

преди 11 минути, FusE написа:

Ако имаш симптомите отивай на лекар да ти направят тест. По точно звъниш на личния, а не отиваш на място на кабинет. 

Ако му тече носът 90% не е короната според СЗО

преди 4 минути, barbuncela написа:

хайде малко по-сериозно де. Срамота е поне основно ниво на осведоменост да не е налице. Толкова се изписа дори в темата тук.

Но

преди 13 минути, FusE написа:

Не съвсем според това което съм разбрал до момента. 

Ако имаш симптомите отивай на лекар да ти направят тест. По точно звъниш на личния, а не отиваш на място на кабинет. 

Чакам развитие на симптоми и отивам да дера гърло пред парламента ;) Барем онези фанат по нещо ;)

току-що, _ramus_ написа:

хайде малко по-сериозно де

Хайде малко се въздържай от подобни коментари ако обичаш?

преди 1 минута, Lumberman написа:

Но

Чакам развитие на симптоми и отивам да дера гърло пред парламента ;) Барем онези фанат по нещо ;)

Ако наистина си заразен, не вземеш навременни мерки ще зарязиш близките си хора и тези с които общуваш също което е много безотговорно. 

преди 5 минути, _ramus_ написа:

хайде малко по-сериозно де. Срамота е поне основно ниво на осведоменост да не е налице. Толкова се изписа дори в темата тук.

засега най добрата технология е има САЩ, ГМО всъщност 80% от лекарствата са ГМО а наивниците си мислят че неядат ГМО най вече от Европа

интерестно които са против ГМО знаят ли че всички лекарства от 15 години са направено с генно инжинерство

то и затова се казва чче е намерен генетичния код на вируса

преди 35 минути, Lumberman написа:

Аз пък не съм се ваксинирал никога и не съм имал въобще такива проблеми. Ей тия дни за пръв път ме хвана от много години - може да е короната. Тия ваксини са безполезни за мене.

Чудесно! За мен пък са полезни. Значи си стискаме ръцете, на уговорката, който ги смята за полезни, да си ползва...

ЕК разреши субсидии за заплати, да не се плащат корпоративни данъци и ДДС, както и осигуровки

Spoiler

Европейската комисия съобщи, че е одобрила временна правна рамка за гъвкавост по отношение на държавната помощ в условията на епидемията от болестта COVID-19. Временната рамка отчита, че икономика на ЕС изпитва сериозни смущения, предават Нова тв и БТА.

За да противодейства на това, ЕК предвижда пет вида помощ:

1/ Преки безвъзмездни средства, отделни данъчни предимства и авансови плащания - държавите в ЕС ще могат да създадат схеми за отпускане на до 800 000 евро на дружество за справяне с неотложни нужди от ликвидност;

2/ Държавни гаранции за банкови заеми, изтеглени от дружества - Държавите ще могат да дават гаранции, за продължат банките да предоставят заеми на клиентите;

3/ Субсидирани бюджетни заеми за дружества - Държавите ще могат да предоставят заеми с изгодни лихви за дружествата. Тези заеми могат да помогнат на предприятията да покрият непосредствените оборотни средства и инвестиционните нужди;

4/ Предпазни мерки за банките, които насочват държавната помощ към реалната икономика - Някои държави възнамеряват да допълнят съществуващите кредитни възможности на банките и да ги използват в подкрепа на малките и средните дружества. Рамката предвижда такава помощ да бъде определена за пряка за клиентите на банките, а не за самите банки, като се дават насоки как да се осигури минимално нарушаване на съревнованието между банките;

5/ Краткосрочно застраховане за експортни кредити - Рамката въвежда допълнителна гъвкавост, като дава възможност за осигуряване на краткосрочна застраховка за експортни кредити от държавата, когато е необходимо. Заради ограничения размер на бюджета на ЕС, основният отговор ще дойде от бюджетите на държавите, се отбелязва в съобщението. Временната рамка ще спомогне за целенасочена подкрепа за икономиката, като ограничи отрицателните последици за единния пазар, заявява комисията. Рамката включва защитни мерки, като свързва субсидираните заеми или гаранции за бизнеса с мащаба на тяхната икономическа дейност, като се основава на разходите им за заплати, оборота или ликвидността и използването на бюджетна подкрепа за оборотен или инвестиционен капитал.

Временната рамка допълва останалите възможности на разположение на държавите за смекчаване на социално-икономическото въздействие от епидемията, според правилата на ЕС за държавната помощ. ЕК даде възможност на държавите да предприемат действия в полза на дружествата, например с отлагане на плащането на данъци или насърчаване на временна заетост. Държавите могат също да предоставят обезщетение на дружествата за претърпени вреди от епидемията.

Допълнителната гъвкавост ще важи до края на декември 2020 г. и преди тази дата ЕК ще прецени дали рамката да бъде разширена. Държавите могат незабавно да предприемат мерки за подкрепа на всички дружества, като субсидии за заплати, спиране на плащанията на корпоративни и ДДС, или на социални осигуровки.

Държавите могат да предоставят финансова подкрепа пряко на потребителите, например за отказани услуги, които не се покриват от съответните дружества. Държавите имат правото да обезщетят пряко вредите, причинени от извънредни събития, като епидемията от COVID-19, включително за въздухоплаването и туризма, се посочва в съобщението.

Ало Горанов!

Не мога да разбера пратки по EMS ще пристигат ли в срок от чужбина Никой нищо не казва а аз нямам вина че им хрумнало на някои да затварят граници В България на митницата престояват ли за Карантинен период Моля обяснете защото съм притеснен за пратка от Индия която очаквам

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

е днес е гласувено в ЕП сега трябва да се гласува и от нашия парламент, каква е връзката с Горанов - дай контакт на човека който те снабдява с тревата

Хайде по леко а? Да съм те обидил нещо?

Когато аз повдигнах тука въпроса,че за това се мисли в други държави и не само в Европа ти се подиграваше ... беше, както винаги зает да търсиш под вола теле ... 

Нека се посмеем. Четете долу поста от клюкарника.

преди 1 минута, nikssi написа:

Когато аз повдигнах тука въпроса,че за това се мисли в други държави и не само в Европа ти се подиграваше ... беше, както винаги зает да търсиш под вола теле ... 

Нека се посмеем. Четете долу поста от клюкарника.

Стига занимава хората с глупости Лайна ще праща Толкова ли сте малоумни че теста се прави единствено с кръв

преди 1 минута, andrianivanov написа:

Стига занимава хората с глупости Лайна ще праща Толкова ли сте малоумни че теста се прави единствено с кръв

Нещо не си разбрал. Това е ирония не моя естествено.

преди 4 минути, nikssi написа:

а аз да съм те, превижда ти се

фейса е достоверен източник

преди 3 минути, nikssi написа:

Нещо не си разбрал. Това е ирония не моя естествено.

дай възка с човека на тревата бе бриТчет

https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/zatvor-i-soleni-globi-za-razprostranenie-na-falshivi-novini-po-vreme-na-izvunrednoto-polojenie

Spoiler

"Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, или невярна информация за разпространението на заразителна болест, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1000 до 10 000 лева". Това гласи текст от Закона за мерките по време но извънредното положение, който депутатите трябва да приемат утре. Текстът е изменение на чл. 326 а) алинея 1 от Наказателния кодекс.

Законът урежда извънредните мерки на територията на България за предпазване, ограничаване и преодоляване на последиците от разпространението на заразата с вируса COVID-19 за времето от 13 март 2020 до прекратяване на извънредното положение. Изменението е внесено с подписите на Цвета Караянчева, Красимир Велчев, Анна Александрова, Десислава Атанасова, Милена Дамянова и други депутати от парламентарната група на ГЕРБ.

Депутатите от управляващото мнозинство откликват на призива на главния прокурор Иван Гешев за промяна на законодателство по отношение на фалшивите новини, с които се всява паника.

Интересува ме само някой ако знае какво е положението с международните пратки чрез EMS
Останалото са несериозни неща

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а аз да съм те, превижда ти се

фейса е достоверен източник

дай възка с човека на тревата бе бриТчет

За какво трева говориш? Малко да ти набера пред блока? Кажи какво пасеш! 

преди 4 минути, nikssi написа:

и какво искаш да кажеш с това

преди 2 минути, nikssi написа:

За какво трева говориш?

видя лии че не само аз греша

преди 3 минути, nikssi написа:

Кажи какво пасеш! 

коноп

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

и какво искаш да кажеш с това

Ми чети. На сайта на парламента го има също.

Clip.jpg.6d478d776b56dc48ce9ef1df16558549.jpg

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

видя лии че не само аз греша

Питаш за трева и аз питам какво пасеш. Каквото повикало такова се обадило.

Ми чети. На сайта на парламента го има също.

казах ти че топката е утре в парламента

току-що, Iordan40 написа:

Градски пази семейството и не се дразни

Никой не се дразни. Още повече пък тук. Ти скива ли днес в Плевен все едно е петъчен ден. Баси лудия народ.

преди 1 минута, Iordan40 написа:

Градски пази семейството и не се дразни

аз трябва пак да го пратя в Кавказ

току-що, Без умствен капацитет написа:

казах ти че топката е утре в парламента

Ай да видим как ще се гърчат. За съжаление закъсняха и оная Курнеливица ще им го натяква отново. 

Баси лудия народ.

кво бе, стадото иска да пасе

току-що, nikssi написа:

Ай да видим как ще се гърчат

ще видим, ннадявам се да опоменеш резултата - независимо какъв е

аз не съм много сигурен че Курнелия ще натиска

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.