Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

току-що, Без умствен капацитет написа:

аз не съм те догладвал, а искам да вляза в диалог с теб за да разбера защо мислиш така

В Италия смъртноста достига до 7 процента за месец!

Кое му е общото с грипа?

Не можеш да ме спреш да пиша тук!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 15 минути, URIEL написа:

няма как да сравнявате нещо, което е ново с нещо старо!

Е, ти очевидно не можеш нищо, освен да се оплакваш. Само търсиш тема, в която да ревеш. Смъртта е част от живота, повтарям го и специално за теб. Да свикнеш с мисълта и да започнеш да живееш, вместо да умираш цял живот.

току-що, Myanmar написа:

Е, ти очевидно не можеш нищо, освен да се оплакваш. Само търсиш тема, в която да ревеш. Смъртта е част от живота, повтарям го и специално за теб. Да свикнеш с мисълта и да започнеш да живееш, вместо да умираш цял живот.

Ами ела и ми го кажи ама си рамбо само пред клавиатурата

Ишгъл - тайният развъдник на коронавирус в Европа

Цитат

Дълго време се смяташе, че Италия е основният източник на заразата с коронавирус в Европа. Тези дни обаче стана ясно, че едно друго място в Европа е таен развъдник на вируса - курортът Ишгъл в Австрия. Ето подробностите:

Ски курортите изглеждат безопасно място в сегашната пандемия от коронавирус: високо в планината атлетични хора прекарват целия ден на чист въздух, спазвайки по пистите безопасно разстояние един от друг. Стига да не беше една специфична особеност на този популярен вид отдих: т.нар. апрески барове - заведенията, в които скиорите се забавляват вечерно време, често с музика и танци.

Зимният курорт Ишгъл в австрийската провинция Тирол е смятан за един от най-добрите ски курорти в Алпите. Той е особено популярен сред германските, скандинавските и руските любители на зимните спортове. И именно той се превърна в огромно огнище на зараза с коронавирус. Редица издания, вкл. и германски медии, пишат, че в края на февруари и началото на март Ишгъл се е превърнал в развъдник на заразата, тръгнала оттам по цяла Европа.

От началото на март Ишгъл е рисков район

Разплитането на историята започва с полета на компания Icelandair от Мюнхен до Рейкявик на 29 февруари: с него пътували множество исландски туристи, завръщащи се от Италия и Австрия. До този момент се смяташе, че основният източник на заразата в Европа е Италия. Тестовете, проведени сред исландците от въпросния полет обаче разкрили друго: един завръщащ се от Италия бил диагностициран с коронавируси, както и много от завръщащите се от Ишгъл. И така на 5 март исландските власти обявяват тиролския курорт за рисков район - подобно на китайския град Ухан и Иран.

И в Норвегия било отчетено подобно развитие. На 7 март страната подложила на тест група туристи, карали ски в Ишгъл. Тестовете на много от тях били положителни. Ден по-късно Норвегия обяви, че общият брой на заразените с коронавирус норвежци е 1198, като близо 500 от тях са били на почивка в Австрия, повечето в района на Ишгъл.

Австрийските зимни курорти са любима дестинация и на германските туристи. По информация на германското списание "Фокус", само в Хамбург вече са диагностицирани над 80 души с коронавирус, чиято история на заболяването е свързана именнно с Ишгъл. В Дания пък те са повече от 100. На 9 март датските власти обявявиха Тирол за рисков район, а германските - едва на 13 март, когато австрийските власти поставиха Тирол под карантина. От около 360 заразени с коронавирус в Австрия повече от сто са именно в провинция Тирол.

"Всичко говори за това, че Ишгъл се е превърнал в таен развъдник на заразата в Европа, както и че курортът е бил поставен под карантина твърде късно", пише в онлайн-изданието си списание "Фокус".

Опасните бармани

Първоизточникът на заразата вероятно е 36-годишен германец, барман в популярен бар в курорта. И макар това заведение да е било затворено още в понеделник, 9 март, карането на ски през деня и вечерният живот в курорта са продължили чак до края на седмицата преди да бъде наложена обща карантина, посочват редица издания.

По информация на германското списание "Шпигел", междувременно коронавирус е открит и у барман в друг известен австрийски ски-курорт - Зьолден. Заразени са и 80 колеги на бармана, които са били поставени под карантина. Но туристите, които вечер са се забавлявали във въпросното заведение, вече са се пръснали из цяла Европа.

https://www.dw.com/bg/ишгъл-тайният-развъдник-на-коронавирус-в-европа/a-52833941

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

и свинския грип беше нов в даден период

Иди му обясни, че вирусите не са спрели да мутират и всяка година и всеки месец има нови. За него всичко е маловажно, ако не го заплашва лично до него. Чергата му гори, той не може да мисли за милионите умиращи от глад деца. Важно му е само дупарата да му е на сигурно.

преди 2 минути, URIEL написа:

В Италия смъртноста достига до 7 процента за месец!

Кое му е общото с грипа?

Не можеш да ме спреш да пиша тук!

7% :ohmy: може ли линк към източника ти

преди 14 минути, FusE написа:

Става стига да имаш това желание. 

При него наистина не става. Толкова си може.

току-що, Без умствен капацитет написа:

7% :ohmy: може ли линк към източника ти

Италия

преди 13 минути, URIEL написа:

Осъзнайте се мушмороци!

Вие първи ще дрискате като дойде време да умирате!

haha.png Човека оревал форума от страх и изкупил цялата тоалетна хартия по магазините, ще сочи тези, които му се присмиват и ще ги кълне. Баси простотията.

току-що, Myanmar написа:

При него наистина не става. Толкова си може.

Ами не мога като теб !

И ти толкова си можеш с клавиатурата

преди 1 минута, Myanmar написа:

haha.png Човека оревал форума от страх и изкупил цялата тоалетна хартия по магазините, ще сочи тези, които му се присмиват и ще ги кълне. Баси простотията.

Кого кълна ?

Искам 2 минути с теб

Само 2 минути

преди 27 минути, Мальчик Бананан написа:

Доста неадекватна реплика, което не съм убеден от какво е провокирана.

От инфото, че кучетата боледуват и от болестотворната за човека мутация на коронавируса. Което ти явно си пренебрегнал като несъществена информация. Щом боледуват няма проблем и да заразяват, в това число не само за кратко докато са изцапани с някаква субстанция съдържаща вируса, която са излизали, или в която са се отъркаляли, но и за целият период по-нататък докато преболедуват(а може би и след това?). Впрочем, може и да не знаеш че има заразени с COVID-19 кучета. Може пък и да не е споменавано в темата.  Инфо има в Гугъл, който иска да си го намери. За едно куче се знае със сигурност, аз предполагам че има мноооого повече, които въобще никой не му е дошло на ума, че са заразоносители. Въпросното куче, което е известно, е било заразно в период поне 8-10 дни. После на теория се е изчистило от вируса, щото последните 2 теста са били отрицателни. Умряло е от старост, но може и вируса да е допринесъл за ускоряване на смъртта.

преди 1 минута, sliderum написа:

От инфото, че кучетата боледуват и от болестотворната за човека мутация на коронавируса. Което ти явно си пренебрегнал като несъществена информация. Щом боледуват няма проблем и да заразяват, в това число не само за кратко докато са изцапани с някаква субстанция съдържаща вируса, която са излизали или в която са се отъркаляли, но и ца целият период по-нататък, докато преболедуват(а може би и след това?). Впрочем може и да не знаеш че има заразени с COVID-19 кучета. Може пък и да не е споменавано в темата.  Инфо има в Гугъл, който има да си го намери. За едно куче се знае със сигурност, аз предполагам че има мноооого повече, които въобще никой не му е дошло на ума, че са заразоносители. Въпросното куче, което е известно, е било заразно в период поне 8-10 дни. После на теория се е изчистило от вируса, щото последните 2 теста са били отрицателни. Умряло е от старост, но може и вируса да е допринесъл за ускоряване на смъртта.

аз се притеснявам да не стане отново в прасетата нещо, те са най близко до човек, всеядни

Докато не махнете мухъла с хартията аз ще съм тук!Подигравате се с с на хората нещастието!

преди 3 минути, Myanmar написа:

Колко е тенденциозна и лицемерна тази кампания "да се пази човешкия живот" може да сравниш с мерките, които се прилагат за болните от СПИН. Кой гледа с кого правят секс, как правят секс, спортуват ли с други хора, имат ли кървящи венци? И кой е заплашен от 5 години затвор за това, че с разкървавени колена и СПИН играе футбол? Чул ли си за нещо такова някога, някъде?

преди 26 минути, FusE написа:

В Италия е много сериозна карантината сега вече когато се разрастна заразата и излезе извън контрол, както и тук има още таквиа които не вярват че вируса е нещо сериозно, ако се слушат ще стигнем Италия за може би седмица - две, а след това какво ще правим? Оставяме да изгинат всички възрастни и хронично болни пишем ги в статистиката и продължават напред оцелелите млади? Да не забравяме, че тези възрастни хора за на някой майка, баща, дядо или баба. 

Добре де, ти като вярваш на тия статистики и информации, поне един заразен с коронавирус видя ли? Някъде, където и да е. По телевизията, в нета... Някой да е взел интервю с излекуван? Как така сульо и пульо се пукат от изказвания и анализи, и рисуване на апокалиптични картини, а за 4 месеца кьорав болен не видяхме. Бас хващам, че който и да попиташ НЕ познава болни с корона.

преди 2 минути, URIEL написа:

Докато не махнете мухъла с хартията аз ще съм тук!Подигравате се с с на хората нещастието!

а къде е мухала

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Добре де, ти като вярваш на тия статистики и информации, поне един заразен с коронавирус видя ли? Някъде, където и да е. По телевизията, в нета... Някой да е взел интервю с излекуван? Как така сульо и пульо се пукат от изказвания и анализи, и рисуване на апокалиптични картини, а за 4 месеца кьорав болен не видяхме. Бас хващам, че който и да попиташ НЕ познава болни с корона.

Аз познавам такъв!

преди 3 минути, URIEL написа:

Не се подигравай с мъката на хората, за да я ползваш да си придаваш важност! Човекът разказва, че сестра му е умряла, но не е известна причината и не знае дали е от новия вирус. Той казва, че страда, а не че ти си голямата работа и всички трябва да се насират от страх като теб.

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

а къде е мухала

Скоро ще разбереш

преди 1 минута, URIEL написа:

Аз познавам такъв!

Айде бе! Точно ти... как да не ти повярва човек.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Не се подигравай с мъката на хората, за да я ползваш да си придаваш важност! Човекът разказва, че сестра му е умряла, но не е известна причината и не знае дали е от новия вирус. Той казва, че страда, а не че ти си голямата работа и всички трябва да се насират от страх като теб.

Ти точно си нула

Аз не се подигравам а човекът го е качил

преди 9 минути, sliderum написа:

От инфото, че кучетата боледуват и от болестотворната за човека мутация на коронавируса. Което ти явно си пренебрегнал като несъществена информация. Щом боледуват няма проблем и да заразяват, в това число не само за кратко докато са изцапани с някаква субстанция съдържаща вируса, която са излизали, или в която са се отъркаляли, но и за целият период по-нататък докато преболедуват(а може би и след това?). Впрочем, може и да не знаеш че има заразени с COVID-19 кучета. Може пък и да не е споменавано в темата.  Инфо има в Гугъл, който иска да си го намери. За едно куче се знае със сигурност, аз предполагам че има мноооого повече, които въобще никой не му е дошло на ума, че са заразоносители. Въпросното куче, което е известно, е било заразно в период поне 8-10 дни. После на теория се е изчистило от вируса, щото последните 2 теста са били отрицателни. Умряло е от старост, но може и вируса да е допринесъл за ускоряване на смъртта.

Знам за пренесен КОВИД от човек на куче - обратното - не. А използвах "неадекватна реплика" за това за боговете и там какво беше. Факти са това, човек. Кучетата си похапват екскременти и какво ли не, после ходят и ближат лицата на хората. Имат какви ли не неща в козините си. Че те трябва да са някакви ходещи епидемични бомби. Ми не са.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.