Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 16 минути, M.Николов написа:

Не става въпрос за вярване. Те даже не лъжат. Чашата е наполовина празна казват. А тя е наполовина пълна. Всъщност казват истината, кой отрича. На тебе ти се вижда, че не им вярваме. Дори не се опитваш да разбереш какво казваме.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, FusE написа:

Мислих те за не толкова елементарен, представи си зааразен с вируса точно издухал си носа пред магазина отваря врата, а ти след него докоснал същата врата /дръжка  се докосваш по очите и короната е твоя. 

ОК. Утре си купувам очила, за да се предпазя от корона вируси.

Благодаря ви, приятели, може да се окаже, че сте спасили един човешки живот!

158402964184027.jpg

Вече си го обяснявам...

преди 4 минути, Myanmar написа:

Т.е. очакваш в ежедневието си някой да изблика като гейзер от кръв, който да попадне точно върху стъклата на очилата, но не и под, над или встрани от тях.

Не е нужно да е кървав гейзер. Може да кихне срещу теб. А дори и при разговор от близко разстояние, голямо количество миниатюрни пръски слюнка достига до лицето ти. Ако не ги вдишаш, попадат в очите. А в слюнката има мноого вируси.

току-що, Myanmar написа:

Не забравяй семето и още няколко живота ;)

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Не е нужно да е кървав гейзер. Може да кихне срещу теб. А дори и при разговор от близко разстояние, голямо количество миниатюрни пръски слюнка достига до лицето ти. Ако не ги вдишаш, попадат в очите. А в слюнката има мноого вируси.

Има, установени са в хранителния тракт, но това не означава, че тия 10000 вируса са причина за леталния край. Причината е съвсем друга. 

преди 2 минути, Myanmar написа:

Абсолютно, а може и да минеш гъзарската с нещо като това :D

IMG_20200318_221531.png

преди 4 минути, _Belial_ написа:

Ако не ги вдишаш, попадат в очите.

Ама защо не каза, че докато съм с очила трябва и да не дишам...

thanks thank you GIF by America's Got Talent

преди 1 минута, FusE написа:

Абсолютно, а може и да минеш гъзарската с нещо като това :D

IMG_20200318_221531.png

Вече съм си купил два пчеларски костюма и един космонавтски. В неделя ми носят и вечерен шик - водолазен.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Дори не се опитваш да разбереш какво казваме.

Хубаво, да те питам.Когато си на плаване, излезе буря и ти като капитан дадеш конкретни заповеди към екипажа, но се появят хора от екипажа, които вместо да изпълняват заповедите, спрат работа и започнат да ги обсъждат, това опасно ли е за кораба или не?И как би реагирал ти в такава ситуация?

След края на тая "епидемия(пандемия)", паметник трябва да ни издигнат на нас, дето ви изкарахме паричките, за да продължите да живуркате, да плямпате и да си осигурявате близки и роднини с апартаментчета и други хубави нещица. Щото най-богатите, разполагащи с милиони, веднага се покриха, дариха 0.000001 % от богатствата си на болница, без да е ясно при какви условия. Но днес тоя човек, дето искаше да дари десетина апарата за обдишване на болница , разбрах защо иска да го направи. И бе прав. От една страна той бе наивен, че тая епидемия ще засегне близките му и работниците му. От друга, той по тоя начин давааше стотици хиляди от джоба си за други, които се нуждаят! Може никой от близките му да няма нужда от това, което е почти 100% сигурно, но други щяха да спечелят! Защо ние, се възпротивихме срещу тоя човек, който дава 20 000 лева за апарат и призовава други да го направят? Нима държавата ни няма няколко милиона за 50 апарата примерно? Просто коментирам ситуацяита и се чудя, каква е тая паника, какво е това биене в гърдите!!!

преди 7 минути, M.Николов написа:

Хубаво, да те питам.Когато си на плаване, излезе буря и ти като капитан дадеш конкретни заповеди към екипажа, но се появят хора от екипажа, които вместо да изпълняват заповедите, спрат работа и започнат да ги обсъждат, това опасно ли е за кораба или не?И как би реагирал ти в такава ситуация?

Кой е капитана на кораба в тази метафора?

преди 1 минута, M.Николов написа:

излезе буря

7 е буря и 12 е буря. В случая всички бури са все 7. Айде да речем едната била 6, а другата 8, а те вдигат врява все едно, че е 12, нищо че не лъжат и реално изговарят 7.

Не е колегиално за буря 7, да вземеш същите мерки, все едно, че е 12. 

Те казват 7, но с такъв тон, все едно, че казват 12, схващаш ли разликата. Каква ни е файдата, от това, че казват истината. Сринаха пазара. Ограбиха част от хората, всъщност всички хора, защото всички участват на фондовия пазар, дори и да не знаят това. 

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Не е колегиално за буря 7, да вземеш същите мерки, все едно, че е 12.

Па и като се окаже, че не било кораб, ами леген.

coffee-cup-manipulations-11.jpg

Буря в чаша.

Аа, извинявай, забравих, че вируса преди да тръгне по населението е трябвало да изпрати предизвестие към всички инвеститори да си изчистят сметките и тогава да атакува.Лош вирус, лош, може ли така без предизвестие!

Така и не ми отговори на въпроса!По време на буря ли се обсъждат заповедите или след това?

преди 4 минути, M.Николов написа:

Така и не ми отговори на въпроса!

Аз ти обяснявам, че въпроса ти показва, че не се опитваш да ни разбереш. Ти продължаваш да настояваш да ти отговоря на неадекватен въпрос, за да си останеш неразбрал.

Какво печелиш от това ?

Добре, аз приемам, че има по-умни хора от нас двамата, които са преценили, че бурята не е 7-ма степен, а много по-висока, може би не 12-та, но 9-та или 10-та степен и са предписали едни мерки с които се надяват да минимализират щетите, а ти понеже си засегнат финансово от тези мерки ги критикуваш и подлагаш на съмнение.Което пък може да доведе до това някои да ти повярват и да не спазват мерките, което пък ще доведе до невъзможност да се постигнат целите на въведените мерки.За това и ти зададох много прост въпрос сега ли е момента да се критикува?

преди 34 минути, _Belial_ написа:

Всъщност,  не е нужно и да кихане срещу теб.  При подходящи условия, ако няма движение на въздуха,  вирусите могат да си се реят 40 мин, минаваш през мястото и си готов.  

Ето ти един пример Роман Абрамович губи до момента 2,4 млрд. паунда, но въпреки това осъзнава положението и иска да помогне:

https://news.bg/chelsea/unikalen-zhest-na-roman-abramovich-vapreki-zagubenite-nad-2-mlrd-paunda.html

преди 1 минута, M.Николов написа:

има по-умни хора от нас двамата, които са преценили, че бурята не е 7-ма степен

Ами тогава защо казват, че е 7ма степен. 7ма степен е седма степен, и като твърдиш, че е седма степен вземаш мерки като за 7ма степен, а не панираш хората и не сриваш световната икономика.

преди 59 минути, Myanmar написа:

вирусът е заболяване, което отслабва имунната система.

трудно бих се сетил за по-леймърско изразяване. Така написано е направо глупост, но вероятно леймърската вселена е населена главно с такива писания.

Вирусът... бил заболяване, което отслабвало имунната система... :) Това е за "бисерите на форума" :)

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ами тогава защо казват, че е 7ма степен. 7ма степен е седма степен, и като твърдиш, че е седма степен вземаш мерки като за 7ма степен, а не панираш хората и не сриваш световната икономика.

Кой го казва?

По-рано днес дадох препратка към предупреждение от СЗО най-висшия световен орган в медицината, не знам кой още трябва да ти го каже за да разбереш, че нещата са сериозни?

преди 9 часа, miro20 написа:

Не е моя, но не разбирам толерирането на такива. Както казах - аз си давам мнението за таквиа фалшиви новини, и че не трябва да се толерират.

...

Не е твоя работа да обясняваш какво трябва да се толерира във форума и какво не. Има си закони, има си правила, има си и кой да ги прилага.

преди 9 часа, miro20 написа:

...

Но твоята позиция ми е странна - правиш забележки на  мен, а не на фалшивите новини.

...

Моята позиция е ясна. Всеки има право да си каже приказката, ако не противоречи на законите и правилата. Ако противоречи, има кой да вземе мерки.

И още нещо, на новините дори да им направя забележка, няма да има ефект. Новините нямат уши да ме чуят!

преди 10 часа, miro20 написа:

...

А ! Сериозно ? не може да бъде. И аз не намерих потвърждения. Но да те перефрзирам - върви се доказвай в съда че неговите глупости не са истина :)

Нямам никакви намерения да доказвам каквото и да е било. Който има очи да прочете, да чете, който има акъл да разбере, да разбира.

преди 3 минути, M.Николов написа:

По-рано днес дадох препратка към предупреждение от СЗО най-висшия световен орган в медицината, не знам кой още трябва да ти го каже за да разбереш, че нещата са сериозни?

Аз го разбрах, още преди СЗО да съобщи. По джоба си.

Ти се опитай да разбереш, точно какво съобщи СЗО. 12 ли съобщи, или 7 ама сериозно и с гробовен тон

Аз го разбрах, още преди СЗО да съобщи. По джоба си.

Ти се опитай да разбереш, точно какво съобщи СЗО. 12 ли съобщи, или 7 ама сериозно и с гробовен тон

12 или 7 е все едно

Ти къде позиционираш думата "безпрецедентна" в класацията между 7 и 12?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.