Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 18 минути, Anne написа:

Щото е строителна площадка. Колко време ще строят и ще го възстановяват този град след войната?🥺

Все още има война. Не вярвам да е от площадките. В България се строи повече и не се мият улиците.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 час, darkterminal написа:

А аз си мисля, че това на което се е позовал е научно неиздържана статия... Исках да видя някакъв рисърч или нещо подобно, което да потвърждава написаното в статията...

Има доста научни данни!

Не си малък , потърси си! Който търси намира! ;)

Започнаха с заобиколките. Полицаите прекратиха така наречените Корона Партита с 150 човека.

https://www.bz-berlin.de/deutschland/polizei-beendet-in-bayern-corona-partys-mit-insgesamt-150-teilnehmern

В Nürnberg и Schwabach също прекратиха такъв вид партита. Около 100 младежа са се събрали на купон в Понеделник вечерта в един парк. Отивали на купон.

В Schwabach  пък са се събрали младежи около 50 в един скейт парк и си пуснали музичка. И те на Корона Парти.

преди 4 минути, ncl написа:

Днес не можах да купя нито хляб, нито брашно. Нямаше. Дано утре има...

За какво ти е? Вземи си пасти. Като няма хляб, яж пасти. Или по-точно Brioche.

https://bg.wikiquote.org/wiki/Мария-Антоанета

преди 1 час, _ramus_ написа:

За мен е просто параноя

А за мен нямаш чувство за хумор. По конкретно прочита ти не съответства на идеята на автора. Човека хиперболизира. Определено не е параноик. Не ти е за първи път, ама като ти обяснявам не се опитваш да разбереш.

Намери се кой да ме учи на психология и психиатрия. Аз психологията съм я измислил

преди 23 минути, Eternal Life написа:

Има доста научни данни!

Няма. Ти наясно ли си колко гигахерца е 5G

2,6 до 28 GHz в уики пише. Не си баннат оттам нали ?

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Човека хиперболизира. Определено не е параноик.

освен психологията, това измисли ли го? :)

Параноята е изживяване на хиберболизирано усещане за опасност. Поне в общ смисъл. Всеки параноик, всъщност хиперболизира... Но не и всеки който хиперболизира е параноик. Зависи какво хиперболизира, спрямо кое, кого и доколко... И защо.

Добре че си ти да научиш за това "кое съответства на идеята на автора", след като ти не си автора, а си автор само на прочита си. :)

Там, нещо за четене и прочит имаше, но вълнението може да е в повечко бала. На добър час и да се прибереш жив и здрав.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Всеки параноик, всъщност хиперболизира

Вземаш го за чиста монета, а то е клише. И не е прав текст.  Преглътни гордостта, върни се и го прочети пак, внимателно.

И клишетата също могат да са чисти монети, както и Клиширания - параноик.

Сега - уточнихме ли кой какво 'взема' и чия монета колко е чиста?

И между другото - няма какво да го поучаваш момчето за ЕМП и 5Джи - той си пейства че излъчванията в 80Гхц, бла-бла... Пък то още такива базови станции няма. Може би в 6джи... Но и тия в ПОРТАЛ12 няма как да го знаят, те само "учителя" си спрягат най-компетентно.

Толкова може, това пейства. На нахаканост го докарва, това му е достатъчно.

Има кой да съди, кои новини са фалшиви и кои не. Това е работа на съда, а не на мирко!

Не е моя, но не разбирам толерирането на такива. Както казах - аз си давам мнението за таквиа фалшиви новини, и че не трябва да се толерират.

Но твоята позиция ми е странна - правиш забележки на  мен, а не на фалшивите новини.

преди 1 час, Lumberman написа:

Миро, царят на фейка, въобще да не се обажда. И нас могат да ни арестуват за неодобрени мнения.

мдам.. само че "царя на разобличаването на фейкове" :) 

Да не говорим теб колко пъти съм те хващал за такива, особенно заради любимите ти фейкомети ветеринаря Пасков и Копейкин.

За миг си представих, ако аз бях тиражирал подобни глупости , конспирации , откровенни лъжи и т.н.

на 2 стотинки щяха да ме размажат някои, които сега си защитават фейкнюз под предлог "то е само мнение" .

Ама уви.. пак прозира принципа - абе щом Миро оборва някой, значи трябва да сме на противоположна позиция :) 

Тоя юнак ни убеждава, не че се образуват плаки, а че хемоглобина не може да се окисли!

А аз си мисля, че това на което се е позовал е научно неиздържана статия... Исках да видя някакъв рисърч или нещо подобно, което да потвърждава написаното в статията...

А ! Сериозно ? не може да бъде. И аз не намерих потвърждения. Но да те перефрзирам - върви се доказвай в съда че неговите глупости не са истина :)

преди 6 минути, _ramus_ написа:

Параноята е изживяване на хиберболизирано усещане за опасност

Автора определено няма такива изживявания. Проблема е в твоя прочит

преди 4 минути, _ramus_ написа:

И клишетата също могат да са чисти монети, както и Клиширания - параноик.

Аз ти казвам, че го разбираш превратно, ти си знаеш твоята

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Проблема е в твоя прочит

Доооо'ре, капитане - квото кажеш. :) А твоя прочит определено бие като че съм ти матрос. Така, че проблема е и в твоя прочит, щото не съм. Обаче - на началник го докарваш.

За икономическите последици:

https://m.youtube.com/watch?v=o_nsKVd-Wg8

Как да не сме бесни!

Китайските помощници дойдоха в Padova Италия. Обсъдиха, дискутираха и разменяха опит.

преди 1 час, ncl написа:

Е как ще изкараш така една година.Ще си чакаш и накрая ще умреш от глад.

преди 49 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз си искам мачовеееете!!!

Е утре можеш да гледаш от 16ч ФК БАТЕ Борисов и това е нещо.

преди 1 час, ncl написа:

При мен няма такъв проблем. Обикновено, както и преди карантините, си поръчвам за ден напред хляба. Но в магазина(малък квартален) в който пазарувам, няма липси на каквито стоки обикновено зарежда и поддържа. Дано и занапред да е така. 

значи... мисля си че за някои хора няма по-автентични новинарски сайтове от тубите с клипчета. Изкуството "да живееш сред филма" е сериозна работа.

Ефектът на пеперудата 2020: Китаец изяжда прилеп в Ухан, заради което 4 месеца по-късно в България свършва тоалетната хартия...

Пияници си преговарят знанията преди да започнат да пишат по форуми.

89658544_2850379548349597_5845388925794779136_n.thumb.jpg.c847323733fede0820f4e83d80cb59d6.jpg

Май щабът успя да забрани на коронавируса у нас да заразява. От вчера насам, бройката е все една и съща?

преди 4 минути, sliderum написа:

Май щабът успя да забрани на коронавируса у нас да заразява. От вчера насам, бройката е все една и съща?

Това е ужасна новина за спамърите безделници в тази тема. Друго си е да има какво да броите...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.