Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Тя знае. Преподавала е логика казва. Прави се значи. Адвокат на дявола

Разкрита съм! Край... дано шефа-Дявола не ме накаже сурово!!!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, Нел написа:

Значиииии... като смесиш "пустотата" с "логика" направо става тюрлюгювеч!

Много добре ме разбра. Не умееш да гледаш телевизия ли ?

Не разбра, че умишлено се всява паника ли ?

Защо го правите бре ?

Защо защитавате изродите античовеци ?

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Защо го правите бре ?

защото са комунисти

пп
 ако не вярваш питай тази кака

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не ти е вината, че си носила маска. Ти си я носила за да не те глобят, което е богоугодно.

Вината ти е, че използваш знанията си за да адвокатстваш на дявола и да лъжеш хората.

Като си преподавала логика, а обясни ми, като как не разбра, че целта беше да се всява паника умишлено ?

Чакай сега. Първо ти ми обясни, как си го разбрал. Нали с достатъчните и необходимите основания накуп, не само с едните, а после то само ще се покаже какво не ми е достигнало на мен и аз да го разбера.

Защото, дори и очевидното- явление или факт- понякога се налага да го доказваш, че съществува, и Е!, пък ти ми говориш за хипотетични твои предубедености спрямо държава, политици и нагласа за корупционно и меркантилно планиране на светлото бъдеще в един свят без комунисти и мародери.

И, не знам аз какво съм разбрала или не съм, но има две страни на монетата или капачката от бира. От една страна е изразът за "лъжливото овчарче", а от друга за по-малкото зло. Така че, не мисли, че е толкова лесно да се взимат решения при такива ситуации, още повече, когато не се носи отговорност само за теб или семейството тия а за много повече хора- съответно и интереси са намесени, но то не може и няма в тези времена, как да е по друг начин.

Като си нагазил в блатото и плаващите пясъци, колкото повече се мяткаш и противиш, толкова по-зле. Ако ме разбираш... какиното.

преди 6 минути, Maleficient написа:

какво не ми е достигнало на мен и аз да го разбера

Аз това ли казах ? Много добре разбираш, ама се правиш, че не разбираш.

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Като си преподавала логика, а обясни ми, като как не разбра,

едно е да се преподава, друго е да се разбира материята
и трето и четвърто, учениците правилно да са те разбрали

Цитат

Некъде из Монтанско
Пешо Беснио среща Иван Крътицата да чете книга:
- Кво четеш бе заплес ниеден?
- Е па те, четем тука за логиката.
- Е кво а тава логика бе зубрач?
- Е те сега шти обясним! Ти запалка имаш ли?
- Епа те имам.
- Е щом имаш запалка значи пушиш!
- Епа пушим.
- А щом пушиш, значи и пиеш!
- Е попийвам си и оно с кеф.
- А щом пиеш, значи обичаш да одиш по к*рви!
- Е кък, тва ми а любимото бе.
- А като одиш по к*рви, значи ги мандръсаш!
- Еха, направо ги клата като гладен циганин джанарка.
- Е по пъто на логиката ти си голем е*ач!
- Е оно сички ма знаат като такъв!
Впечатлен от логиката Пешо тръгнал да я разпространява из Монтанско, срещнал Киро Алтавио и веднага го питал;
- А бе алтав, ти знааш ли кво а тава логика?
- Па е*а ли го, ма лаасе не знам.
- Прост си ти Кире, те сега че ти обясним нагледно!
- Ти пустиняко алтав запалка имаш ли?
- Е па немам.
Пешо го гледал втренчено около минута па рекъл:
- Киро, Киро, да та е*а у пе*ерасо загубен!

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз това ли казах ? Много добре разбираш, ама се правиш, че не разбираш.

Написа нещо, което аз така разбрах. Обаче в същото време ти хем потвърждаваш, че разбирам, хем отричаш и не ти харесва, като как аз ги разбирам нещата или ме обвинавош в преструвка.

Или ги разбирам или не ги разбирам- тук средно положение няма. Няма как полу-даги разбирам. Разбираш ли?!

Съвсем се обърках с този вирус.

НСИ: Рекордно ниска смъртност през 2020 г. в сравнение с последните пет години

Според института отговорът може да се крие в променения начин на живот, но обобщението ще се направи в края на годината

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/paradoks-li-e-che-za-tazi-godina-ima-po-malko-pochinali-otkolkoto-za-januari-maj-2019-g.html

преди 8 минути, Maleficient написа:

а за много повече хора- съответно и интереси са намесени

А, виж как се сещаш. Начи правилно ти повярвах, че си преподавала логика.

Не се опитвай да шикалкавиш. Не ти се получава.

преди 18 минути, Реджеп Иведик написа:

Много добре ме разбра. Не умееш да гледаш телевизия ли ?

Не разбра, че умишлено се всява паника ли ?

Защо го правите бре ?

целта беше да се всява паника умишлено ?

Май ти не ме разбра? Умишлената паника в България обясних защо е - заради куцукащата  ни здравна система.

Но лично аз нямам обяснение защо Германия въведе ограничения, при може би най-надеждната и добра здравна система в света?

Има и сиво, освен бялото и черното, Реджи, нюансите на сивото са много!

преди 2 минути, acnekt написа:

значи вируса е полезен за здравето
ами тъй де,
всички се крият, никой не оди на доктур и никой не умира

преди 1 минута, Нел написа:

Умишлената паника в България обясних защо е - заради куцукащата  ни здравна система.

Ами не. Такава беше официалната версия. 

Нел, откога чета какво пишеш. Сега искаш да повярвам, че са те фанали на бастун.

Ми не ти вярвам.

преди 36 минути, Нел написа:

Умишлената паника в България обясних защо е - заради куцукащата  ни здравна система.

Но лично аз нямам обяснение защо Германия въведе ограничения, при може би най-надеждната и добра здравна система в света?

Паника нямаше. Не знам защо се акцентира на нещо което реално никога не е имало тук.

Мерките бяха изключително навременни, и това се видя с времето.

Освен че навременни, но и изключително либерални и свободни . Вижте какъв затвор беше в близки и далечни страни, и какво у нас.

Разликата в рестрикциите бе очевидна. Хем очевидна, хем навременна , но и не много рестриктивна. И спечелихме.

Всички други които като Реджепа вЕрваха в "леката настинка" се видяха в чудо. И Англия с Борис Джонсън помним какво говореше, и Тръмп какво говореше ПРЕДИ , и какво ПОСЛЕ.

Швеция е прекрасен пример. За съжаление в негативен план.

ОСвен че се извини / което тукашните фенове на леката настинка и мангъровците упорито заобикалят и не коментират/  главния епидемолог на Швеция признава че е много сложна ситуацията :

https://faktor.bg/bg/articles/koshmarat-v-shvetsiya-raste-zarazata-kosi-vse-po-mladi

Кошмарът в Швеция расте, заразата коси все по-млади

Цитат

Общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 4562 души

Заразените с новия коронавирус (COVID-19) се увеличават, обявиха шведските здравни власти. 

Главният епидемиолог на страната Андерс Тегнел обясни, че увеличаването на заразените не може да бъде обяснено единствено с увеличено тестване. Швеция е регистрирала общо 41 883 заразени от началото на епидемията в страната. 

"За съжаление, в Швеция отново можем да видим увеличение на заразените", коментира той по време на пресконференция, като призова хората да не пренебрегват мерките за социално дистанциране. 

Швеция не наложи блокада като повечето други страни в Европа, като вместо това разчита предимно на доброволни мерки, насочени към социално дистанциране и хигиена. Скандинавската страна остави отворени повечето училища, ресторанти и фирми. 

Тегнел уточни, че увеличението на новозаразените се наблюдава предимно в западната част на Швеция и сред по-младите хора в сравнение с преди. 

Бразилия и Мексико също с рекорди. Негативни.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 47 минути, acnekt написа:

Много просто – лекарите не те лекуват при едно поне 60-70% от случаите и който не ходи по доктори оцелява вместо да умре:D

преди 10 минути, karadzha написа:

Много просто – лекарите не те лекуват при едно поне 60-70% от случаите и който не ходи по доктори оцелява вместо да умре:D

и аз тъй викам
тоя ковид шъ излезе много полезен в много отношения
като например, разби се митът за Хипократовата клетва и се видя, че всичко е пари
разби се митът за демокрацията и се видя, че е свят на капитала,
който се различава от социализма само по това, че се играе на едро
управляващите крадат законно, защото те създават законите

преди 15 минути, дръндю написа:

и аз тъй викам
тоя ковид шъ излезе много полезен в много отношения
като например, разби се митът за Хипократовата клетва и се видя, че всичко е пари
разби се митът за демокрацията и се видя, че е свят на капитала,
който се различава от социализма само по това, че се играе на едро
управляващите крадат законно, защото те създават законите

много важна част от бойковото несвършваемо управление.

преди 16 минути, karadzha написа:

Колкото и да не искам да се съглася с тази теза за съжаление има доза достоверност . Мога само да пожелая на пациентите да не попадат на такива уникални  " специалисти "  медици каквито срещнах преди години . Не само ,че не могат да ти назначат акуратно лечение , но дори и могат да ти съкратят живота скоропостижно . В такива ситуации се налага да ти направят десетки изследвания , да смениш дузина профилирани лекари , да олекнеш с хиляди левчета и ако  имаш късмет накрая да ти назначат акуратно лечение преди да си гушнал букета .  😉 Ще цитирам професор при който се наложи да ходя на консултация .  " Кой ти е предписвал тези медикаменти младеж ? Тези хора ще те уморят ....  "

преди 49 минути, karadzha написа:

преди 17 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Колкото и да не искам да се съглася с тази теза за съжаление има доза достоверност . Мога само да пожелая на пациентите да не попадат на такива уникални  " специалисти "  медици каквито срещнах преди години . Не само ,че не могат да ти назначат акуратно лечение , но дори и могат да ти съкратят живота скоропостижно . В такива ситуации се налага да ти направят десетки изследвания , да смениш дузина профилирани лекари , да олекнеш с хиляди левчета и ако  имаш късмет накрая да ти назначат акуратно лечение преди да си гушнал букета .  😉 Ще цитирам професор при който се наложи да ходя на консултация .  " Кой ти е предписвал тези медикаменти младеж ? Тези хора ще те уморят ....  "

Съвсем вярно! 90% от лекарите в България, не струват нищо! Ако те боли зъб, ще ти направят подробни изследвания от всякъде! Майка си отиде от "кадърни" лекари в Пирогов, татко от същите "специалисти" в  Медицинска академия - дето само името и голямо. А колко пари се пръснаха...не е истина! Ако в България ти потрябва лекар, бягай в чужбина! Ако имаш пари де...ако не............

преди 5 часа, M.Николов написа:

Ето това, което го няма:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8665389

В Бразилия нещата се влошават все повече и повече.

Да, тази Бразилия с неадекватния си президент, която ни давахте за пример.

Старо инфо. Днес е нормално. А да сравним ли неадекватния президент на Бразилия с адекватния на САЩ, или да изчакаме 2 седмици?

Хаха! Фалстарт на електронната системата за информация от КОВИТ ! "Трябвало да се тества", "който не работи не греши" бла бла бла! Ако сте в друга държава ви изхвърлят като парцали. Ами да сте я тествали първо бе! Специалисти, а не сега да се оправдавате, и както винаги - ВИНОВНИ НЯМА! :vomit: То каква ли система ви тръгна веднага на вас!  

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Паника нямаше. Не знам защо се акцентира на нещо което реално никога не е имало тук.

Я спри да лъжеш бе!!! Тук нямаше нищо друго освен ПАНИКА! Създадена от една шайка криминални престъпници, и платените им клакьори!

преди 5 часа, Maleficient написа:

Много ми е объркано като вляза в тази тема...

Сега да се радвам ли, че оцелях или да се извиня ня някой фалирал бизнесмен?

Оцеля? Що, да не беше болна нещо? Затрогващо е да оцелееш в битка с нещо, но да оцелееш когато няма никаква заплаха... не знам. Малко пуешко звучи.

преди 8 минути, Радул написа:

Я спри да лъжеш бе!!! Тук нямаше нищо друго освен ПАНИКА! Създадена от една шайка криминални престъпници, и платените им клакьори!

Имаше паника, но във форума. 

току-що, FusE написа:

Имаше паника, но във форума. 

Де бре! Тия КПП та, тия домашни арести, тия заплахи за камиони с трупове... Още има паникьосани.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.