Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, палав_ник написа:

Но там управляващите "имат едно голямо на ум" , че северните народи , в частност и техния са си ПСИХАРИ и при нормални условия .

Това предполагам в някой учебник по психология си го прочел.:)

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

не точно. просто не всички са роби и е много важно да внимаваш да не си получиш една хубава, свежа, прекрасна и тотална гражданска война.

виж бойко случи на народ.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Това предполагам в някой учебник по психология си го прочел.

Заповядай , чети и се опитай да вникнеш в написаното . 

https://ru.wikipedia.org/wiki/Самоубийства_в_Швеции

преди 7 часа, Mapuku написа:

е това вече е твърда ръка. фалит и смърт за ненужните.

хората адски бързо приеха идеята за ненужните и редуциране населението на Земята. ама Хитлер пак си е злодей де. пак не харесват комунизма, само цялата му идеология :lol6::lol6::lol6:

не разбирам къде е смешното, това отдавна се прилага в Бг и именно заради това се поддържат ниски заплати
познавам инженери, дето от бюрата по труда ги пратиха по програми да се обучават в реденето на плочки
никой не го интересува, че имаш някакви знания...пращат те там, където има работа
"труда краси човека"...дръжки на квадрат
що не идат тия дек са зад бюрата да редят плочки или да копаят канали с кирка,
както ги видях преди, някъде до към десетина и кусур години двама инженери садят мушкато в общинските градинки
нищо смешно няма в геноцида, който се прилага от години

пп
ами те за това избягаха в Англия
избягаха от геноцида тук

Редактирано от Гост (преглед на промените)

БТ е най-ненужното нещо в България. Смея да твърдя уверено.

преди 9 минути, палав_ник написа:

Заповядай , чети и се опитай да вникнеш в написаното . 

https://ru.wikipedia.org/wiki/Самоубийства_в_Швеции

Да, на цяло 51 място е в света.:D

Ми какво да кажат в Южна Корея като са на първо и са под карантина?:ohmy:

Ми Белгия, Финландия, Исландия, Полша, Франция все преди нея в класацията?

преди 3 минути, Mapuku написа:

БТ е най-ненужното нещо в България. Смея да твърдя уверено.

виж колко години ги хрантутиш тия мизерници, тия изроди
https://www.az.government.bg/bg/news/view/za-30-godini-ot-svoeto-syzdavane-agencijata-po-zaetostta-ustrojva-na-rabota-poveche-ot-6-000-000-bezrabotni-3444/

Цитат

За 30 години от своето създаване Агенцията по заетостта устройва на работа повече от 6 000 000 безработни

типичните хрантутници. куха институция, с куци к*рви, с никаква функция.

преди 51 минути, miro20 написа:

Не, просто за миг си представих обратното-  ако аз демонстрирах като теб толкова незнание за вирусите, ако бълвах толкова простотия , фейк сайтове, конспирации и теории за "леки настинки" , ако говорех "желая грешките на Швеция с техните 4500 умрели.... ако аз тролех всеки ден с абсолютни лъжи как "някой твърдял нещо за 50% "  и т.н. и т.н.. отдавна да са ме наритали от тук.

Нямам нищо против да докажеш обратното . Ако имаш знания , направи корекция . Вярвам на доц . Мангъров , П.Пасков и двамата ми приятели , практикуващи лекари - хуманен и ветеринар . Нямам никакво оснавания да им нямам доверие .

преди 9 минути, M.Николов написа:

Да, на цяло 51 място е в света.:D

Ми какво да кажат в Южна Корея като са на първо и са под карантина?:ohmy:

Е , не измествай въпроса . Говорим за Швеция .

преди 12 минути, дръндю написа:

виж колко години ги хрантутиш тия мизерници, тия изроди
https://www.az.government.bg/bg/news/view/za-30-godini-ot-svoeto-syzdavane-agencijata-po-zaetostta-ustrojva-na-rabota-poveche-ot-6-000-000-bezrabotni-3444/

преди 12 минути, дръндю написа:
Цитат

За 30 години от своето създаване Агенцията по заетостта устройва на работа повече от 6 000 000 безработни

Егати, тези са намерили работа на целия български народ от пеленаче до старец, барабар с циганите.:cantbelieve:

преди 3 минути, M.Николов написа:

Именно

И какво разбра , след като си дал превод на т.нар . "грешна стратегия " на Швеция ?  Онези там знаят какво правят , за разлика от нашите продажни некадърници , лъжци и крадци , на които тепърва ще лъсва какви са ги свършили за последните три месеца , погазвайки закони и Конституция.

Можеш ли да четеш?

"Миф о самоубийствах в Швеции

В 1960 году тогдашний президент США Дуайт Эйзенхауэр в своей речи раскритиковал шведскую социальную политику, утверждая, что чрезмерные траты на социальную сферу порождают «грех, обнаженку, пьянство и самоубийства».[24] Эти слова утвердили миф о вечно подавленных и склонных к самоубийствам шведах, который до сих пор присутствует в постсоветском медийном пространстве[25][26].

Якобы повышенный уровень самоубийств (что не соответствует действительности) любят объяснять холодным климатом, длинными тёмными ночами и т. д. Происхождение этого мифа отчасти объясняется тем, что Швеция была первой страной, которая стала вести достоверную статистику самоубийств, в отличие от более религиозных стран, где суициды всячески скрывались и не обсуждались.[27]

Современные исследователи утверждают, что Швеция не выделяется среди других стран по уровню депрессии у населения.[24]"

преди 12 минути, M.Николов написа:

Можеш ли да четеш?

Аз съм ти дал да четеш статистика , ти ми цитираш някакви глупости .

По данным Всемирной организации здравоохранения в 2016 году в Швеции происходило 11,7 самоубийств на 100 тысяч человек населения (в 2010 — 12,2).[1]

По данным Национального центра по исследованию самоубийств (NASP) в 2018 году в Швеции было совершено 1574 суицида, что составляет 18,7 случаев на 100 тысяч человек (в 2017 году — 1544, 18,6 случаев на 100 тысяч человек). Из них 492 самоубийства совершили женщины, а 1082 — мужчины. Самая многочисленная возрастная группа — 45-64 года (524 случаев), за ней следуют молодые люди 25-44 года (488 случаев).[2]

Характерно, что, несмотря на рост населения, количество самоубийств со временем постепенно падает даже в абсолютных показателях. Так, в 2015 году было 1554 случая, в 2013 году — 1600, а в 1980 году — 2237.[2]

В 2018 году самые высокие показатели самоубийств были в лэнах Седерманланд (22,52 случая на 100 тысяч), Кальмар (22,56), Вестманланд (24,91), Готланд (34,12). Самые низкие — в лэнах Сконе (15,89), Эстергетланд (16,34). В столичном лэне Стокгольм — 18,72 случаев на 100 тысяч.[3]

В 2016 году было зафиксировано 7774 случаев попыток суицида (или 95 случаев на 100 тысяч человек): мужчины — 78,1 попытки на 100 тысяч, женщины — 111,8. Этот показатель также имеет тенденцию к снижению. Так, в 1987 году были зарегистрированы 8616 попытки суицида или 124 случая на 100 тысяч человек, в 2018 году - 87,2 попытки на 100 тысяч.[4]

Това което съм ти цитирал е от твоя линк, ама някой трябва да чете!

Ето ти още малко статистика от същото място да видиш колко несъстоятелно е твърдението ти:

"Сравнение с другими странами

Согласно статистике ВОЗ в 2016 году Швеция по уровню самоубийств занимала 51 место из 183 стран мира (11,7 случаев на 100 тысяч человек).

Во многих высокоразвитых странах уровень суицидов намного выше. Например, в Южной Корее — 20,2 случая на 100 тысяч человек; Бельгии — 15,7; Японии — 14,3; Финляндии — 13,8; США — 13,7; Исландии — 13,3; Польше — 13,4; Франции — 12,1. Постсоветские страны также преимущественно опережают Швецию. Так, в 2016 году в России были зафиксированы 26,5 случаев на 100 тысяч человек; Литве — 25,7; Казахстане — 22,8; Беларуси — 21,4; Украине — 18,5, Эстонии — 14,4.[1]"

преди 47 минути, палав_ник написа:

Аз съм ти дал да четеш статистика , ти ми цитираш някакви глупости .

преди 17 минути, M.Николов написа:

Това което съм ти цитирал е от твоя линк, ама някой трябва да чете!

:giggle1:

Да видиш хубаво ли е да се спори с такива дето не си четат дори това което цитират. :) 

пп

Класация : на 48-мо мяясто сме по српавяне с кризата

https://bgnesagency.com/world/българия-е-на-48-място-в-света-от-общо-200-ст/

На първо място е Швейцария.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 13 минути, miro20 написа:

:giggle1:

Да видиш хубаво ли е да се спори с такива дето не си четат дори това което цитират. :) 

Ми ти тва го правиш нон стоп бе друже.

преди 2 минути, Радул написа:

хехе.. не бе ли ти съвсем наскоро днес дето ме плюеше за "шпионския софтуер" , пък то това бяха не мои а философствания на вашата "инана" ??

Демек ти си тоя който цитира нещо и не чете, ама иначе "оспорва" видиш ли ... :giggle1:

преди 22 минути, miro20 написа:

Класация : на 48-мо мяясто сме по српавяне с кризата

А по най-бърза разсипия и справянето с нея къде сме ?

преди 10 минути, Радул написа:

Започвам да се съгласям , че тези двамата са неспасяеми . Хвани единия , удари другия .

преди 19 минути, miro20 написа:

хехе.. не бе ли ти съвсем наскоро днес дето ме плюеше за "шпионския софтуер" , пък то това бяха не мои а философствания на вашата "инана" ??

Демек ти си тоя който цитира нещо и не чете, ама иначе "оспорва" видиш ли ... :giggle1:

Не само бавен ами и кукуруку.  Плюел съм го. Как изобщо е възможно да наплюеш плюнка...

102891020_132310708472048_12970424403018

преди 44 минути, палав_ник написа:

Започвам да се съгласям , че тези двамата са неспасяеми . Хвани единия , удари другия .

Празни приказки. Аз често съм хващал как някой цитира нещо дето не го е чел, или нищо не е разбрал, но обратното никога не съм виждал от вас към мен. Затова и си плямпате във въздуха тия постоянни простотии :) 

преди 37 минути, Радул написа:

Не само бавен ами и кукуруку.  Плюел съм го. Как изобщо е възможно да наплюеш плюнка...

Почна да се гърчиш в стил кой ми ака в гащите а ?  :)  Всичката ти излагация  си седи по назад. :)  И то не една де.

Последно подкрепяш ли "инана" за шпионския софтуер и останалите глупости ?  Тъкмо се бе засилил да плюеш тези глупости, ама се усети че не са казани от мен и се фръцна :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.