Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Всеки втори германец е готов да се ваксинира срещу коронавирус

Цитат

Всеки втори германец е готов да се ваксинира срещу коронавирус, когато се появи съответен препарат. Всеки пети няма намерение да го стори, показва проучване на института YouGov по поръчка на агенция ДПА.

https://www.dw.com/bg/всеки-втори-германец-е-готов-да-се-ваксинира-срещу-коронавирус/a-53705614

Какво ще покаже у нас такова допитване?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 17 минути, FusE написа:

Всеки втори германец е готов да се ваксинира срещу коронавирус

https://www.dw.com/bg/всеки-втори-германец-е-готов-да-се-ваксинира-срещу-коронавирус/a-53705614

Какво ще покаже у нас такова допитване?

Аз прочетох друго. Всеки втори немец е срещу ваксините. Защо, четеш Дойче Веле. Не е вярно.

Всеки втори е готов да си дари ОРГАНИТЕ. Тук има паспорт за органите.

преди 1 минута, acnekt написа:

Аз прочетох друго. Всеки втори немец е срещу ваксините. Защо, четеш Дойче Веле. Не е вярно.

Всеки втори е готов да си дари ОРГАНИТЕ.

Новината не е само в DW има я и из други медии, не съм търсил за същата новина в геманска медия за да сравня. 

преди 9 минути, FusE написа:

Новината не е само в DW има я и из други медии, не съм търсил за същата новина в геманска медия за да сравня. 

https://www.fr.de/wissen/frankfurt-corona-virus-impfstoff-pflicht-deutschland-forschung-test-versuch-zr-13752083.html

Само 2/3 са готови да се ваксинират.

Corona-Impfstoff: Nur zwei Drittel der Menschen in Deutschland würden sich impfen lassen

https://www.rnd.de/gesundheit/corona-impfung-bereitschaft-in-deutschland-so-gering-wie-fast-nirgends-P7RV7E3ZQ4YNAJUHVM4G35B6HM.html

Всеки 10 немец не иска да се ваксинира.

https://www.fr.de/wissen/frankfurt-corona-virus-impfstoff-pflicht-deutschland-forschung-test-versuch-zr-13752083.html

Corona-Impfstoff: Nur zwei Drittel der Menschen in Deutschland würden sich impfen lassen

Именно, тук има също писано по темата. 2/3 ще бъдат ваксинирани според тази статии говори че DW не са писали лъжи. 

https://www.rnd.de/gesundheit/corona-impfung-bereitschaft-in-deutschland-so-gering-wie-fast-nirgends-P7RV7E3ZQ4YNAJUHVM4G35B6HM.html

преди 4 минути, FusE написа:

Именно, тук има също писано по темата. 2/3 ще бъдат ваксинирани според тази статии говори че DW не са писали лъжи. 

Това не е 50 процента или всеки 2 втори немец.

преди 6 минути, acnekt написа:

Всеки 10 немец не иска да се ваксинира.

Не всеки десети, а 10% не искат да бъдат ваксинирани, 2/3 ще се ваксинират, така го чета аз. 

Това не е 50 процента или всеки 2 втори.

Ще ни се смеят и на нас с тея проценти. 

преди 8 минути, FusE написа:

Не всеки десети, а 10% не искат да бъдат ваксинирани, 2/3 ще се ваксинират, така го чета аз. 

Ще ни се смеят и на нас с тея проценти. 

Защо да ми се смеят. Всеки 2 значи 50 процента. Половина.  2/3  е друго нещо. Това е към 66 процента.  Добре, както и да е. Различни проучвания, различни статии. Явно аз съм чел предишна статия, сега явно са си променили мнението.

току-що, acnekt написа:

Защо да ми се смеят. Аз поне по математика не съм зле. Всеки 2 значи 50 процента. Половина.

Така е, но в статията от германската медия пишат за 2/3 които ще се ваксинират и 10% които няма според проучването, ясно че не става въпрос за една и съща новина с DW и има разлика в цифрите, но не са в полза на тези които не желаят ваксиниране във всички медии. 

преди 2 часа, miro20 написа:

Каза реджепа на барбунцела :giggle1:

преди 1 час, miro20 написа:

барбунцела, до кога ще им търпя лъжите  ? а ? :) 

Като гледам хич не си търпелив. Тоя бутон докладвай явно го натискаш по няколко пъти. 

преди 5 минути, nikssi написа:

другия месец ще дойдеш ли в Сандански - да си лекуваме белите дробчета, че вируса там удрял, профилактично

преди 13 минути, nikssi написа:

Като гледам хич не си търпелив. Тоя бутон докладвай явно го натискаш по няколко пъти. 

В случая провокирам някакво обективно мислене. Нещо обаче не се сещам напоследък да съм чел от теб нещо по темата ?

Ти за какво влизаш тук  ? да раздаваш акъл ?

барбунцела, до кога ще го търпиш тоя ?

преди 16 минути, miro20 написа:

барбунцела, до кога ще го търпиш тоя ?

Не е колегиално.

Вече е потвърдено. Кръвната група е от значение. Най-засегнати са хората от кръвна група А. При тези хора, заразата протича по-тежко.

При кръвна група 0, тези хора са по-защитени.

преди 4 часа, miro20 написа:

Е виж изцепките на христо58 ли къв беше.. виж на Радул.. виж на реджепа... скъса се да ме обижда с никога нетвърдени от мен, лъжи за 50%  , и какво ли още не. И това ежедневно.

Оня чечи с жълтите си клипове във всеки пост подписва с "тъп 1"  или нещо подобно. И понеже всчко това си седи и продължава постоянно , това означава че ги толерирате.

Аз как ги търпя :)  Ами фейковете и конспирацитие които  обиждат интелектуалнто ниво на всеки разумен човек. По назад коментирах видеото на "инана" което май не си си направила труда да изгледаш колко глупости колко спекулации и фейкове са обединени в "нещо" като пропаганда за илюминати и извънземни. Защо се принизява толкова ниско нивото на дискусията ?

Не ги толерираме . Споделяме  ...... Разликата е от тук до небето ......после хората са ти криви , че ти си тъп ! :nono:

Питаш ли всички как те търпим ? :angry:

преди 51 минути, acnekt написа:

Защо да ми се смеят. Всеки 2 значи 50 процента. Половина.  2/3  е друго нещо. Това е към 66 процента.  Добре, както и да е. Различни проучвания, различни статии. Явно аз съм чел предишна статия, сега явно са си променили мнението.

Тук някъде обяснявах , че половин не е 50%  - половин пълно не е равно на половин празно ! Половин пълно е 100% , а половин празно е  нищо ! Особено когато става дума за ......хора да кажем . :nono:

Ама файда никаква ! Така и с други неща ........ :)

66% ваксинирани .........ама с какво ?! ......Щото из Африка ги ваксинираха по едно време....  ! :nono:

преди 3 минути, by_chechi написа:

Тук някъде обяснявах , че половината не е 50% .......ама файда никаква ! :)

Сигурно така е изчислено

преди 2 часа, Радул написа:

Каква лъжа е, че не знаеш колко са 50 %? За обида па и дума да не става. То си седи. Тръгнал да плюе доцент- вирусолог, а разправя че при 17 умрели и 34 оздравели, това било 50 % смъртност. Когато си черен и някой ти каже, че си черен, това не е обида- това е истината!

Много докачлива мома тоя със забрадката, ей! Иначе се пише инженер - колко висши математики е сложил в джоба...

преди 2 часа, Радул написа:

И ти ли четеш обстойно бг мама?

Това какво трябва да е? В смисъл отракваш се за поютик, от тия които много лапуцат и нищо не казват, но губят времето на стадото с офтопици?

преди 18 минути, Lumberman написа:

Тръгнал да плюе доцент- вирусолог

кой-кой? Я пак... я да видим кой е "доцента" и каква му е специализацията в медицината... ? :)

Ако е за Мангъров - той е вирусолог, колкото баба ми от Андромеда.

И така - малко общи справки:

-------------------------------------------------------

доц. Атанас Христов Мангъров, дм

Инфекциозни болести
Педиатрия
СБАЛ по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Ив. Киров"
Частен кабинет
--
Доц. д-р. Атанас Мангъров е Началник (завеждащ) на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф.Ив.Киров” ЕАД - София.

Доцент към Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина ( защото с такава тема, и на това място, е защитил доцентурата си). Интересно - никъде не се прочита да има "вирусология"...
============

Такаааа - да видим, що е то ВИРУСОЛОГ(ия):

Вирусологията (от лат. virus – отрова и logos – наука) е наука пряко занимаваща се с изучаването на вирусите. Науката изследва точните механизми и начин на функциониране на вирусите в живата клетка. Вирусологията е млада наука, която се развива паралелно с развитието на молекулярната биология. През последните 10 години самата наука бележи забележителен успех, съсредоточавайки в себе си ресурси, за изучаването и унищожаването на вирусните агенти по човека, животните и растенията.
=================

Та... за същия "доцент" ли става въпрос - че бил вирусолог? :)
преди 7 часа, by_chechi написа:

......после хората са ти криви , че ти си тъп ! :nono:

Крив съм ви че ви правя на 2 стотинки и че ви изтипосвам кой именно е тъп. :) 

преди 7 часа, Lumberman написа:

Много докачлива мома тоя със забрадката, ей! Иначе се пише инженер - колко висши математики е сложил в джоба...

Всъщност, просто давах примери . Тук никой от вас не може да ме "докачи"  :)

А вируса си върви .. 83 нови заразени и 4 починали....

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/195628-cheren-den-chetirima-pochinali-i-83-ma-zarazeni-s-kovid-19?fbclid=IwAR3mBhEtMfb1fN0M_feH2UXLdtVMQyVUyh0R4TszpaqXQgEX-qOHJXtBSws

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 22 минути, miro20 написа:

и 4 починали

От придружаващи заболявания несъвместими със живота.

На 15 юни падат мерките, щото се оказа, че ковид19 е истерия и психоза.

Навръх Видовден

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

На 15 юни падат мерките, щото се оказа, че ковид19 е истерия и психоза.

Не, не отпадат заради това.

преди 6 минути, miro20 написа:

Не, не отпадат заради това.

Пак лъжеш.

Не вярвам Хайдут Бойко да го е страх от 20 тина лумпени, дето се канят да го бутнат на Видовден

На 15 юни в 12 часа на обед пред парламента в София

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.