Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, barbuncela написа:

Николов, не знаеш ли къде е бутона "докладвай" ?  Или смяташ ,че аз трябва да следя непрекъснато кой какво пише?

Ми, гледам, че дори си лайкнала поста, та.......!

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 9 минути, M.Николов написа:

Ми, хубаво да започнем с теорията за масовия имунитет, до момента според различни изследвания в различни страни едва 4-5 % процента от населението има наличие на антитела тоест е развило имунитет, според теорията за да спре разпространението на вируса трябва 70% от населението да има придобит имунитет тоест ако слушахме Мангъров трябваше поне още 10 години да пазим болните и старите от вируса.Как точно го виждаш това като реализация?

Ми той за това е масов... Защото трябва да се придобие от всички... Или от преболедуване или от имунизация... Ваксина няма, значи всеки сам трябва да си изгради защита... Дигайте мерките и хората по-бързо да добиват имунитет. А ако патогена няма потенциала да зарази в срок, следва въпроса за какво бяха тези мерки...

преди 9 минути, nikssi написа:

Оня ден в банката всички бяха без маски. Барабар с охраната и управителя на клона.

Бях като някакъв маскиран обирджия. :biggrin:

...

Викаш в банката, ако си без маска не пускат, а ако си с маска стрелят :)

преди 6 часа, miro20 написа:

Вече коментирах подробно един от твоите видеота, препоръчвам на всеки да изгледа за Ку-простотиите и т.н.

Инженере , къде си учил правопис бре ?  едно видео - ср.род     ----   едни видеА - в мн.ч .   "ЕДИН ОТ ТВОИТЕ ВИДЕОТА" , майко мила !!! И имаш претенции , че ни правиш на 2 стотинки .  Започваш да ме съмняваш дали изобщо си инженер ! 

преди 3 минути, Радул написа:

Тоест, това което той казва е вярно. КОлкото по- бързо се заразим всички, толкова по- бързо ще го има имунитета. Бавейки работата си вкарваме автогол. Пак ще умират хора, ама другите дето нема да умират скоро, ще  се доближат. Не мислиш... следваш матрици.

то и други страни мислеха така ама ...

току-що, M.Николов написа:

Ми, гледам, че дори си лайкнала постта, та.......!

Ама пусни доклад бе? Няма да го пипна даже. Ще го оставя другите да решават. Или само гледаш да се заядеш, нещо ти е криво?

преди 4 минути, barbuncela написа:

Ама пусни доклад бе? Няма да го пипна даже. Ще го оставя другите да решават. Или само гледаш да се заядеш, нещо ти е криво?

Истина ви казвам. Иска да ти вземе поста и му е мъчно за старото време, кога той бе модератор. Сигурно. Така ще е.

Между другото още не са спуснати парите заради Корона.

преди 3 минути, darkterminal написа:

Ми той за това е масов... Защото трябва да се придобие от всички... Или от преболедуване или от имунизация... Ваксина няма, значи всеки сам трябва да си изгради защита... Дигайте мерките и хората по-бързо да добиват имунитет. А ако патогена няма потенциала да зарази в срок, следва въпроса за какво бяха тези мерки...

Да, ама докато придобиват имунитет не се знаеше колко ще умрат.

преди 3 минути, M.Николов написа:

знае се перфектно, знае се колко са над 60 годишни и кой какви заболявания има

Само да спомена 80 процента са намалени цените за почивка. Сега е момента да отидете, примерно на Майорка или на Балеарски острови на почивка.

https://dariknews.bg/novini/sviat/6000-germanci-zaminavat-za-balearskite-ostrovi-oshte-predi-oficialnoto-otvariane-na-granicite-na-ispaniia-2228834

6000 германци заминават за Балеарските острови още преди официалното отваряне на границите на Испания

преди 23 часа, _ramus_ написа:

доц. Атанас Христов Мангъров, дм

Инфекциозни болести
Педиатрия
СБАЛ по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Ив. Киров"
Частен кабинет
--
Доц. д-р. Атанас Мангъров е Началник (завеждащ) на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ “Проф.Ив.Киров” ЕАД - София.

Доцент към Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина ( защото с такава тема, и на това място, е защитил доцентурата си). Интересно - никъде не се прочита да има "вирусология"...

От теб очаквам сериозно да анализираш от какво се получават инфекциите  и  кое  причинява инфекциозните болести в човешкия организъм ?

само в момента за какво се бият фармацевтичните компании - да спасят клиентите си, или да направят еднократно много пари от ваксина, лекарство

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

само в момента за какво се бият фармацевтичните компании - да спасят клиентите си, или да направят еднократно много пари от ваксина, лекарство

В момента чакат продукта, който го имат да има интерес и когато го пуснат на пазара масово да се купува. И ако е възможно ежегодно. Да не е еднократно.

Както крушките след 1000 часа или след месец работа, и си купуваш нова.

преди 4 минути, палав_ник написа:

От теб очаквам сериозно да анализираш от какво се получават инфекциите  и  кое  причинява инфекциозните болести в човешкия организъм ?

Цитат

Инфекциозност е способността на част от микробните видове да причиняват инфекция, независимо от това, дали тя се изразява клинично или липсват болестни симптоми. Кръгът от различни видове макроорганизми, в които даден микробен вид може да предизвика инфекция, се обозначава като инфекциозен спектър на съответния микробен вид. Инфекциозният спектър на някои микроорганизми е много широк. Например, вирусът на бяса причинява инфекции във всички млекопитаещи. Други микроби имат тесен инфекциозен спектър. Например, в естествени условия причинителят на гонореята, сифилиса, коремния тиф, паротитния вирус и др. причиняват инфекции и заболявания само при човека.

преди 2 минути, acnekt написа:

В момента чакат продукта, който го имат да има интерес и когато го пуснат на пазара масово да се купува. И ако е възможно ежегодно. Да не е еднократно.

Както крушките след 1000 часа или след месец работа и си купуваш нова.

да де ама този вирус не е хронично заболяване, а убива хронично болните

преди 32 минути, M.Николов написа:

Интересното е, че нищо от казаното от него не се потвърди, но няма нищо, някои продължават да му вярват.

Е как бе...  той е излекувал хиляди деца, и затова трябва да му се вярва безпрекословно за всичко.

Все едно никой друг от Щаба нито един болен нито е лекувал, нито виждал. Ей така, събрали ги от улицата :) 

преди 4 минути, barbuncela написа:

Николов, не знаеш ли къде е бутона "докладвай" ?  Или смяташ ,че аз трябва да следя непрекъснато кой какво пише?

За някои си пределно концентриана :) Особенно които не ти пасват като мнение.

преди 12 минути, nikssi написа:

Оня ден в банката всички бяха без маски. Барабар с охраната и управителя на клона.

Бях като някакъв маскиран обирджия. :biggrin:

На хората им писна да ходят с намордници!

И аз бях преди няколко дена, и наистина служителките бяха без маски. Но една по едно време излезе и смъмри защо са толквоа много хора във фоайето и няколко излязоха.

разбира се, всички бяхме с маски.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Ми, хубаво да започнем с теорията за масовия имунитет, до момента според различни изследвания в различни страни едва 4-5 % процента от населението има наличие на антитела, тоест е развило имунитет, според теорията за да спре разпространението на вируса трябва 70% от населението да има придобит имунитет, тоест ако слушахме Мангъров трябваше поне още 10 години да пазим болните и старите от вируса.Как точно го виждаш това като реализация?

Бързо забравиха изброените опровержения от Даниела Горчева което  бе цитирано по назад

преди 19 минути, M.Николов написа:

Ми то и с мерките не се знаеше колко ше умрат... За това формули няма... Мислеха, проектираха, плашеха, обясняваха, пък най-накрая излезе съвсем различно от очакваното и смятаното... Как да им повярва човек, че без мерки е щяло да бъде по-страшно? М?

току-що, darkterminal написа:

Ми то и с мерките не се знаеше колко ше умрат... За това формули няма... Мислеха, проектираха, плашеха, обясняваха, пък най-накрая излезе съвсем различно от очакваното и смятаното... Как да им повярва човек, че без мерки е щяло да бъде по-страшно? М?

Швеция, Бразилия. Мексико ? Чувал ли си за тях ?

преди 3 минути, darkterminal написа:

Нали знаеш, всеки гледа да си върже гащите, всички искаха повече време да се проучи по-добре вируса и тогава вече пак да се мисли.

преди 3 минути, miro20 написа:

Смени малко репертоара де? Омръзна ми в цялата тема да чета само това. Едно си баба знае едно си бае!

преди 2 минути, miro20 написа:

А ти за Президента на Танзания чувал ли си и какъв ГОЛЯМ +++++ си направи ?

преди 6 минути, miro20 написа:

Какво те? Боледуват си хората... Дай да видим статистиките за смъртността в тези държави за този период през последните десет години... Тогава може да анализираме... Евентуално...

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

да де ама този вирус не е хронично заболяване, а убива хронично болните

Този вирус твърдят, че е бил гриповиден. Но след 4 вида грип и плюс този новия вирус, а грипа А и Б и там другия върлуваше от октомври до май месец. Значи атака от всички фронтове и нищо не се случи. Когато бе пика на ГРИПА, се появи и корона в Европа и нищо не се случи. Върлуваха два гриповидни вируса.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.