Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, darkterminal написа:

Какво те? Боледуват си хората... Дай да видим статистиките за смъртността в тези държави за този период през последните десет години... Тогава може да анализираме... Евентуално...

ей тук са тези статистики

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR2HZGUCaMpExkPm0EzFC-Dzto5mAr8CjxBKaNRynDwOSX2GC0QHr-BE3D8#countries

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, barbuncela написа:

Смени малко репертоара де? Омръзна ми в цялата тема да чета само това. Едно си баба знае едно си бае!

КАкво не ти харесват примерите ? Та нали точно това са "любимите" ви държави с които не са взети мерки /или много малко такива/

Защо изведнъж ви "омръзнаха" ?  :)  Щото не ви изнася на "теориите " за "лека настинка" :)  

току-що, darkterminal написа:

Какво те? Боледуват си хората... Дай да видим статистиките за смъртността в тези държави за този период през последните десет години... Тогава може да анализираме... Евентуално...

Е, стига де!

Не виждаш ли това което е пред очите ти?

110 000 жертви в САЩ до момента, дори и да има надписани пак е ясно, че нещо става!

преди 3 минути, M.Николов написа:

Е, стига де!

110 000 жертви в САЩ до момента, дори и да има надписани пак е ясно, че нещо става!

САЩ, Китай и Русия не са много добър пример за статистика. Крият информация.

Може би Испания в Европа, Хонконг в Азия, за Океания е Нова Зеландия добър пример. За случващето се. Северна Америка може би Канада.

току-що, miro20 написа:

КАкво не ти харесват примерите ? Та нали точно това са "любимите" ви държави с които не са взети мерки /или много малко такива/

Защо изведнъж ви "омръзнаха" ?  :)  Щото не ви изнася на "теориите " за "лека настинка" :)  

Не, това са твои любими държави, никога не съм ги споменавала, ама ти дето обичаш точните работи, я ме цитирай?

преди 1 минута, miro20 написа:

Щото не ви изнася на "теориите " за "лека настинка" :) 

лека е, но ако очакваш нещо друго, там ще те удари доста силно

бр - убеди ли се че след 25 си лелка, жените доста трудно приемате че остарявате

преди 5 минути, miro20 написа:

Хайде да се самоцитирам , за да ти се опресни паметта !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

28.02.2020  доц.д-р Георги Попов -  Инфекциозна клиника към ВМА .

https://www.vbox7.com/play:ef785a8a24?pos=relline

На видеото точно 3-та минута и 33-та секунда . За доц.Мангъров е излишно да се повтарям.

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

бр - убеди ли се че след 25 си лелка, жените доста трудно приемате че остарявате

Това ли ти е единствения аргумент когато нямаш какво да кажеш? А и с хлапета работа си нямам!

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

с мерки пада, предаването

Първо, това е много пожелателно! Второ падат и други неща!

преди 8 минути, M.Николов написа:

Нали знаеш, всеки гледа да си върже гащите, всички искаха повече време да се проучи по-добре вируса и тогава вече пак да се мисли.

Не знам... Аз излагам моето виждане за нещата... Без да вменявам вина на когото и да е било... А виждането ми е, че тези мерки бяха супер излишни от здравна гледна точка... И мисля по този наччин, въпреки, че по няколко критерия влизам в рисковите групи - и по наднормено свръхтегло, и по кръвно налягане и по захар в кръвта и по състояние на кръвоносната ми система и по кислороден пренос... Няма какво да му мисля, ако оцелея, значи ставам, ако не оцелея се записвам в славната редица на падналите еволюционната гонка... Човечеството е живяло без гащи за връзване повече време отколкото въобще е имало идея за това, че може да носи гащи... И пак е оцеляло...

преди 8 минути, barbuncela написа:

Не, това са твои любими държави, никога не съм ги споменавала, ама ти дето обичаш точните работи, я ме цитирай?

Говорех в множествено число . Виж сама по назад вашата групичка дето сте фенове на мангъровите съчки и "леките настинки" , и най вече реджерпа, радулчо как ги даваха тези държави за пример .

:) 

Второ, да повторя  защо - споменавам ги не за друго , а защото именно те са пример за такива където нямаше мерки или са  по символични .

Ако има други, ще цитирам и тях.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Това ли ти е единствения аргумент когато нямаш какво да кажеш? А и с хлапета работа си нямам!

явно още не си го приела

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

Разбрах ,че не си женен , защото и от жени не разбираш. Остави тези приказки и сподели епикризата , че си прекарал ковид 19 , както ТВЪРДЕШЕ по-назад в темата .

преди 4 минути, miro20 написа:

Виж сама по назад вашата групичка дето сте фенове на мангъровите съчки

Не съм от никаква групичка и се измъкваш отново. Смени и тия "съчки" че и от това ми омръзна, намери си други опорки.

преди 2 минути, палав_ник написа:

Разбрах ,че не си женен , защото и от жени не разбираш.

На 30 годишни мъже вика чичко! Според теб на колко години трябва да е? И ми вади някакви "теории" :lol6:

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 3 минути, darkterminal написа:

Няма какво да му мисля, ако оцелея, значи ставам, ако не оцелея се записвам в славната редица на падналите еволюционната гонка... Човечеството е живяло без гащи за връзване повече време отколкото въобще е имало идея за това, че може да носи гащи... И пак е оцеляло...

Така е, но ти носиш отговорност само за себе си, а управляващите за всички.Поне от правна гледна точка.

преди 3 часа, badr написа:

Това твърдение някак не кореспондира с горния цитат.

защо да не кореспондира? Точно си е - мерките бяха навременни, но не прекалено строги, както например стана в Гърция... и много други страни.

Не се гледаше прекалено строго на никои мерки, нито самите мерки бяха толкова крайни. Това е смисъла на думите на колегата...

Баланса у нас не беше лесен, нито беше лесно да се приложи. опитите да се запази този баланс - също бяха с променлив успех,но пък динамично се балансираше с времето ( в известни граници, разбира се). Имаше и залитания, и грешки, разнобой... то това си е съвсем естествено.

Нито икономиката пропадна толкова, нито общото положение сред държавата... Това е един приличен резултат, сред проблемно-информационна картина и разнобой дори и сред света на учените и медицината. Нито идеален, нито прехвален... - просто приличен. Мисля си че тепърва ще има по-цялостни сериозни анализи, защото проблемите още не са отминали и тепърва има доста въпросителни и неизвестни.

преди 14 минути, M.Николов написа:

Е, стига де!

Дайте статистиките за същия период през последните 10 години. И помнете correlation does not imply causation. За това трябва сериозно проучване...

На 30 годишни мъже вика чичко!

Явно никнейма ,който си е избрал , казва всичко .

преди 11 минути, darkterminal написа:

Няма какво да му мисля, ако оцелея, значи ставам, ако не оцелея се записвам в славната редица на падналите еволюционната гонка...

А например онкоболните какво предлагаш ? а тежко болните ? да ги хвърляме в ями ? А инвалидите ?

а престарелите ? Медицината въобще кому е нужна ?

Ех тези мангърови нацистки теории...

преди 7 минути, barbuncela написа:

че и от това ми омръзна

Не съм длъжен да пиша неща които да ти харесват или да не ти омръзват. Всъщност, въобще не ми пука за твоето мнение.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, палав_ник написа:

Явно никнейма ,който си е избрал , казва всичко .

а щом съм си избрал име което казва всичко - дали наистина съм

преди 1 минута, darkterminal написа:

Дайте статистиките за същия период през последните 10 години.

Няма да си играя и да търся такава информация, най малкото защото не съм чул още никой в САЩ да оспорва тези цифри като цяло.

преди 6 минути, darkterminal написа:

А виждането ми е, че тези мерки бяха супер излишни от здравна гледна точка

В чисто здравен и физиологичен смисъл - е едно. Но когато се носи отговорност за цял народ - мерките имаха главно социален и хуманитарен характер. А има разлика между двете - не като смисъл, а като задаване, граници и начини на представяне.

Медиците по принцип нямаха никакви проблеми някой да им казва какво трябва да правят, как и защо - те са хора които са наясно с нещата. Докато общото население - това е вече съвсем друга бира... съвсем друга. А ключът към заразяване е именно в общото население и начина му на живот, а не в типично "здравния смисъл".

преди 1 минута, палав_ник написа:

който си е избрал , казва всичко .

нека не говорим за "никнеймите"... че твърде много ще се окаже че "говорят"  . :) Пък и в комбинация с аватари и подписи - ептен.

преди 4 минути, Mapuku написа:

Ами...нито е за вярване, нито за невярване защото в фейса се пише всичко...

преди 8 минути, M.Николов написа:

Така е, но ти носиш отговорност само за себе си, а управляващите за всички.Поне от правна гледна точка.

E! И ти носиш отговорност само за себе си, ама искаш да наложиш подходящите според теб мерки на всички...

Политиците, преди всичко са длъжни да се съобразяват с нормативните рамки и да ги спазват... А не да си измислят незаконни епидемии и да вадят политически дивиденти от тях!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.