Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Някъде бях дал линк какво е населението на Израел, пак ще го дам само търпение.

И пак ще кажа на тази земя е имало много история и всеки може да претендира за нея.А и пак ще попитам щеше ли Да има такава държава Палестина при пложение че беше останала (земята) английски протекторат? Сега се дава възможност да бъде направена.

За държавата Израел населението и др. : bg.wikipedia.org

Голям отговор даде няма що.

Аз не визирам историята за предходните 5000г.Но ако искаш и това ще сторя.

Говоря за живи хора.

И не е интересно сега какво е населението на Израел.

Да попитам още веднъж.

С какво право така наречените преселници се заселват на земи които не са техни.

Шак да те питам нещо.

Как ще реагираш ако се заселя в твоя дом и оставам там понеже съм решил да се преселя?Кмета примерно е мой приятел и ти си обезправен.Ще постигнем ли някога мир с теб при такива условия.

Май на предния ми пост никой с нищо не може да опонира.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Драгозов,чети Уикипедията и ще видиш че Палестина като държава няма все още.Стига само писа наизуст,фактите са си факти.

• Автор

Драгозов,чети Уикипедията и ще видиш че Палестина като държава няма все още.Стига само писа наизуст,фактите са си факти.

Знам Морфей,ти да не си мислиш че само ти си чел.Ако продължава така Палестина няма и да има.

P.S.

Oнова ти мнение в което коментираш действията ми че съм пристрастен го изтрих защото и ти знаеш че не е вярно.Още не съм намалил репутацията на някой защото мисли различно и спазва тона за разлика от теб.Съветвам те да се сдържаш с квалификациите кой какъв е,раздела е Политика а не Детска градина.Казвам ти го с най-добри намерения.

Шак да те питам нещо.

Как ще реагираш ако се заселя в твоя дом и оставам там понеже съм решил да се преселя?Кмета примерно е мой приятел и ти си обезправен.Ще постигнем ли някога мир с теб при такива условия.

Това е едностранчиво разглеждане на нещата. Ако трябва да сме чести преселването не е съвсем само и единствено преселване. Няма доказателства, доколкото аз знам, за прекъсване на еврейското присъствие в региона от 3 хилядолетия насам. Така че като че всеки е прав за себе си.

Сталик,и в Бг няма сведение да са изчезнали траките напълно.Ако сега се появят и ни изгонят само в Сакар планина,ти как ще го приемеш??Вярно е че евреи е имало,макар че кръстоносците доста са се постарали по въпроса докато са владеели Йерусалим да не останат ни араби,ни евреи по онези земи.Но Салдин ги изгонва окончателно и настъпва мира там.Останалите живи евреи са признавали власта на арабския халифат,а впоследствие на всички управляващи ги.Живели са в мир и благоденствие,никой не ги е гонел,както са били гонени в Европа по онова време.Били са на сигурно място,под сигурно управление. А сега техните наследници,и по скоро наследниците на скитниците евреи,изведнъж завземат власта по онези земи и започват да подтискат и гонят палестинците и другите араби,водят завоевателна политика. И естествено е че никой няма да се примири с това там,никой няма да ги остави намира с такива им действия и такъв начин на поведение.Когато им подават ръка за помощ,те я отхапват,и се обръщат срещу нея. Проблема не е едностранчив никак,проблема е многостранен,но бадр е прав,И раглежда нещата каквито са, реално.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Те и човеците са излезнали от маймуните, ама никой не ги пита. Те са в клетки, пък ние сме навън.....

Това е едностранчиво разглеждане на нещата. Ако трябва да сме чести преселването не е съвсем само и единствено преселване. Няма доказателства, доколкото аз знам, за прекъсване на еврейското присъствие в региона от 3 хилядолетия насам. Така че като че всеки е прав за себе си.

Не е едностранчиво,а асоциативно и принципно.И ако сме честни ще трябва да добавим,че евреите които са присъствали там,са живяли заедно с палестинците без да бъдат гонени и избивани от последните.

Евреи живеят и в арабските страни и в Иран.Родът на Соломон Паси например живее в Мароко.

Някой там да ги преследва?

Проблема не е едностранчив никак,проблема е многостранен,но бадр е прав,И раглежда нещата каквито са, реално.

Казах, че начина на представяне на фактите е едностранчив, не проблемът. С оглед на което изказванията на badr за начало на преселванията едва през 20 век са неверни. :wors: Ако се съсредоточим върху изказванията му без да долагаме информация (по модела "Да, вярно е че..."), ще видим че те подвеждат четящия точно към това заключение. Аз само исках да поясня този момент. Останалата част от поста ти няма да я коментирам, защото не съм я засягал.

Не е едностранчиво,а асоциативно и принципно.И ако сме честни ще трябва да добавим,че евреите които са присъствали там,са живяли заедно с палестинците без да бъдат гонени и избивани от последните.

Евреи живеят и в арабските страни и в Иран.Родът на Соломон Паси например живее в Мароко.

Някой там да ги преследва?

Никой тук не коментира преследване. Ти попита "Как ще реагираш ако се заселя в твоя дом и оставам там понеже съм решил да се преселя?". А аз доложих, че тук не става дума просто за преселение и твърдението ти от по-предния пост е само наполовина вярно:

Евреите почнали да се преселват в Израел от 1917г до днес.

Сталик,мисля че твърдението на бадр е почти цялото правилно и вярно.Ако вземем броя на постоянно живелите евреи по онези земи и ги сравним с броя на преселилите се ще видим че основната част са преселници от други страни.Малката част местни жители евреи никога не биха създали толкова проблеми на палестинците и арабите.А преселението на евреи започва още с гоненията им в Европа,още в средновековието лека полека започват да бягат към обетованата земя за да живетя добре при арабите и турците които ги управляват,но пак повтарям,основна част,най голямата и масивна част евреи са преселници след 1917-а година.Затова ако погледнем колко процента са били тамошни жители и колко са преселници ,ще видим че все пак бадр е почти напълно прав.

• Автор

А защо трябва да гледаме кой къде е живял?важното е днес как е.Както споменах преди два века нито една държава не е била в днешните си граници.Дай сега ние да взривяваме сърби и македонци,така ли? И друго.... Ако почнем да гоним вас мюсюлманите от България понеже това е България я не Турция...това правилно ли е?

Сталик,мисля че твърдението на бадр е почти цялото правилно и вярно.Ако вземем броя на постоянно живелите евреи по онези земи и ги сравним с броя на преселилите се ще видим че основната част са преселници от други страни.Малката част местни жители евреи никога не биха създали толкова проблеми на палестинците и арабите.А преселението на евреи започва още с гоненията им в Европа,още в средновековието лека полека започват да бягат към обетованата земя за да живетя добре при арабите и турците които ги управляват,но пак повтарям,основна част,най голямата и масивна част евреи са преселници след 1917-а година.Затова ако погледнем колко процента са били тамошни жители и колко са преселници ,ще видим че все пак бадр е почти напълно прав.

"Почти цялото" пак не значи че е правилно, така че все едно нищо не каза. :wors: След това преселения има много преди гоненията в Европа. Идеята на Ционизма датира още Вавилонското робство и Римско-Юдейските войни. Малки групи евреи още от онова време започват преселвания с идеята за Ерец Исраел, но те са малцинство. Добре ли са живели, зле ли, повтарям - не съм засягал този въпрос. Не се опитвай да размиваш темата. Конкретната ми цел беше да не представяме едностранчиво и/или иносказателно някои факти. Примери за безпристрастност сме виждали много.

Ами аз мога да ти кажа само че това ще е същото както Израел гони палестинците.При условие че моите деди са се заселили в тези земи още преди 800 години,и са се борили за тези земи,както аз се боря за тях,никой няма ни най малко морално право да дойде и да ми каже махай се:wors: Не прави подобни сравнения,нямат никава връзка Драгозов.Ако мислиш да ме провокираш няма да успееш,аз знам за какво се боря и защо държа на тази земя,защото тя е моя,останала ми от моите деди.Ти също се бориш за своя си край откъдето си,тези краища правят България. Моят край и моят дома са си мои,независимо дали съм Български гражданин или друг.Знам и какъв съм по дух,религия и етнос. Останалото е глупости. А сравнението ти няма никава връзка. А все пак на въпроса ти,ами ще се боря :yanim: Ако започнеш да ме гониш,и незнам кой ще победи обаче.Така че ако не си готов по добре не се опитвай.Така действат и палестинците сега.Борят се.Обаче за своята си държава срещу изкуствен окупатор на техните земи. П.С Салик,линка който си дал говори само колко съм търпелив,и не говоря глупости и обиди като Райнов :yanim: Идеята за ционизма си е жив в самата им религия.Юдеизма е почти равен на ционизма ,няма нищо чудно че го има още от онези времена.

• Автор

Ама защо ви е земята тогава?И моите деди сигурно са имали земя в днешна Франция.Белите хора в Европа си махат границите и живеят заедно като едно семейство.Да взривяваш хора защото баба ти е имала земя там и то преди 3 века е несериозно.

Защото се борят.и то срещу силен враг,затова взривяват.Ако аз започна партизанска война какво мислиш ще правя,ще взривявам естествено и аз. Това вече сме го обсъждали мисля.Начините за борба са различни,зависи от много неща.Земята защо ни е,ами ако я няма земята да ни храни какво мислиш ще ядеш Драгозов,храните не растат по магазинните лавици от само себе си,нито се създават изкуствено в заводи :)А водата,и тя е от земята,горивата,суровините,всичко идва от земята.Още не сме напреднали в молекулярните технологии че да създаваме нещо от нищо или само от въздух ;) И как така преди 3 века,преди не повече от 70 години,възрастните палестинци навярно още ги помнят дори дърветата си под които са играли като деца,и където сега се ширят евреите :) Последното за 3-те века е несериозно ,не това че си искат земята палестинците.Ако не беше изтрил постовете ми,бях дал 2 линка,за това какво искат палестинците(Хамас) и техния министър председател Хания.надявах с епоне да си прочел да видиш какво те искат и защо го искат .Нямаше да говорим глупости тука с теб тогава.

П.С Салик,линка който си дал говори само колко съм търпелив,и не говоря глупости и обиди като Райнов :)

А според мен пък показва как представи фактите едностранчиво и след като беше аргументирана порядъчно и другата гледна точка - как реагира на нея (където междувпрочем аз обиди не виждам). Та мисля че положението в настоящата тема е сходно: хайде да влеем малко безпристрастност и да не изопачаваме (волно или не) фактите (а когато е неволно да не се мръщим щом ни корегират...). :)
  • Автор

Защото се борят.и то срещу силен враг,затова взривяват.Ако аз започна партизанска война какво мислиш ще правя,ще взривявам естествено и аз. Това вече сме го обсъждали мисля.Начините за борба са различни,зависи от много неща.Земята защо ни е,ами ако я няма земята да ни храни какво мислиш ще ядеш Драгозов,храните не растат по магазинните лавици от само себе си,нито се създават изкуствено в заводи :)А водата,и тя е от земята,горивата,суровините,всичко идва от земята.Още не сме напреднали в молекулярните технологии че да създаваме нещо от нищо или само от въздух ;)

И как така преди 3 века,преди не повече от 70 години,възрастните палестинци навярно още ги помнят дори дърветата си под които са играли като деца,и където сега се ширят евреите :) Последното за 3-те века е несериозно ,не това че си искат земята палестинците.Ако не беше изтрил постовете ми,бях дал 2 линка,за това какво искат палестинците(Хамас) и техния министър председател Хания.надявах с епоне да си прочел да видиш какво те искат и защо го искат .Нямаше да говорим глупости тука с теб тогава.

Борбата както ти казах вече може да бъде и мирна,пример филма Ганди.Защото се борят срещу по-силен и трябва да разкъсват на парчета автобус със деца?Не на мене тия,това е едностранчиво мнение.Това е оправдание.Войната се води срещу войска,а не срещу жени и деца.Храните както каза не растат по дърветата,ама не идват и с ислямския тероризъм нали?Ако биеш ще бъдеш бит.

Ако убиваш,ще убиват и другите :) Правилно,така е.Тогава защо се възмущаваш на палестинците толкова много.Израелците не убиват ли жени и деца ?? Е да,те го правят хуманно ,с бомби ,самолети,артилерия,танкове.А палестинците са терористи защото се взривяват самите те,подло с колан натъпкан с взрив ;) Ах колко са лошши тези палестинци,заслужават да умрат за подобна подлост нали :) Хм,пак започваме да тъпчем с теб в един омагьосан кръг,стига вече Драгозов,не ми е интересно вече,повтарял съм тези довди вече поне 5-6 пъти по тези теми,и пак ми натякваш същиъте като знаеш какво ще ти кажа.Има ли смисъл да се повтаряме?? Мирна война се води когато не те убиват и мачкат,не те хвърлят по затворите.И то срещу враг който поне има малко доблест да си признае че е завоевател,кавито са били англичаните.А и примера с Ганди е неудачен,тогава и времената са били други,и в света е имало много национално освободителни войни,не само срещу британците ;) И света е подкрепил индийците в края на краищата,както ще подкрепи и палестинците рано или късно ;)

Казах, че начина на представяне на фактите е едностранчив, не проблемът. С оглед на което изказванията на badr за начало на преселванията едва през 20 век са неверни. :) Ако се съсредоточим върху изказванията му без да долагаме информация (по модела "Да, вярно е че..."), ще видим че те подвеждат четящия точно към това заключение. Аз само исках да поясня този момент. Останалата част от поста ти няма да я коментирам, защото не съм я засягал.

Никой тук не коментира преследване. Ти попита "Как ще реагираш ако се заселя в твоя дом и оставам там понеже съм решил да се преселя?". А аз доложих, че тук не става дума просто за преселение и твърдението ти от по-предния пост е само наполовина вярно:

Позволи ми да подмина с усмивка тези словесни еквлибристики.

Зададох въпрос не съм твърдял,че е просто преселване.

"Почти цялото" пак не значи че е правилно, така че все едно нищо не каза. :) След това преселения има много преди гоненията в Европа. Идеята на Ционизма датира още Вавилонското робство и Римско-Юдейските войни. Малки групи евреи още от онова време започват преселвания с идеята за Ерец Исраел, но те са малцинство. Добре ли са живели, зле ли, повтарям - не съм засягал този въпрос. Не се опитвай да размиваш темата. Конкретната ми цел беше да не представяме едностранчиво и/или иносказателно някои факти. Примери за безпристрастност сме виждали много.

Да ти почти успя в тази цел.За пълния успех трябваше да споменеш,че тази информация,която доложи само потвърждава изложеното от мен.

Каква стана тя?

Палестинские группировки объявили о прекращении обстрелов Израиля22.07 19:30 MIGnews.com Палестинские террористические группировки пришли к соглашению о прекращении обстрелов ракетами "Касам" израильской территории.

Это решение было принято по инициативе движения ХАМАС и начнет действовать, начиная с полуночи субботы, 22 июля.

Однако некоторые террористические группировки уже объявили, что не собираются подчиняться принятому соглашению.

http://www.mignews.com/news/events/world/2...3033_53826.html

http://www.isra.com/news/?item=70143

http://www.newsru.co.il/mideast/22jul2006/sektor.html

Edit: До сега (22-7-06, 21:40) няма официално потвърждение за това, но руснаците обикновенно имат сигурни източници.

Още новини:

«Катюши» будут долетать до лагеря для боевиков

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

• Автор

Все още няма нищо по другите агенции.Дано да се спрат.

Морфей, Палестинците няма да получат подкрепата, която очакват докато не изоставят радикалния ислямизъм. Та той не се приема с добро око дори от ислямския свят с изключение на Иран и Сирия. Никой в модерния свят не гледа с добро око на радикалния ислямизъм. Едно, че изповядва идеология която няма място в наши дни, а второ че методите му са отвратителни. Да убиваш мирни хора в името на вяра и религия е диващина. Освен това самия радикален ислямизъм няма интерес да има палестинска държава. За него е по-удобно да се пречи на създаването и и да се обвиняват други за проблема. Колкото за поста ти по отношение на въпроса на Драгозов към теб. Не бъди нагъл. Едно мога със 200% сигурност да ти кажа - за нас, българите турците и мюсюлманите ще си останете винаги окупатори и поробители. Не можете да очаквате друго отношение след това, което сте се мъчили да правите в продължение на 500 години. Както и това, което сега се опитвате да направите в Родопите със спонсорството на радикални ислямистки организации. Та от тук ми е въпроса към теб. Как така казваш, че земята е на дедите ти от 800 години? Нали се сещаш за следващия ми въпрос след отговора ти тук на този. И още нещо - по твоята логика сега аз и други потомци на българите от Беломорска Тракия би трябвало да съсипем от атентати Турция защото ни е прогонила от родните места. Ще ми върне ли Турция земите и заграбеното от нея? Едва ли.

Редактирано от Maxstep (преглед на промените)

• Автор

Да бе ама само при Мигнюз.CNN и другите телевизии не казват такова нещо засега,Ройтерс също.

http://today.reuters.com/news/newsArticle....C1-ArticlePage1

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.