Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 33 минути, Anne написа:

Към Валкирия:

Знам, но имах предвид,  че наскоро разглеждах учебниците, издавани по времето на Третия райх в нета и останах потресена. А българските учебници от царско време ме изумиха - почти същите са. Не съм очаквала такива неща да се печатат в България и на такива неща да бъдат учени децата.

е, на какво ги учат. Аз видях преди време  поне четири версии на учебници по история. на различни издателства. Българските историци се надпреварваха да се оборват едни с други. Голяма веселба е.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 1 минута, valkiria1 написа:

е, на какво ги учат. Аз видях преди време  поне четири версии на учебници по история. на различни издателства. Българските историци се надпреварваха да се оборват едни с други. Голяма веселба е.

Да и всеки учител си избира учебник и пее по него

преди 2 минути, petie1 написа:

Или за Северна Македония която си говори на шопски ама не била българска?

Ти пък като знаеш,вземи ми кажи Егейска Македония,  Беломорска Македония,  Южна Македония и Гръцка Македония едно и също нещо ли е ?Че тия историци ?:lol6:

преди 13 минути, valkiria1 написа:

Мхм.  Само тоя дето пуснал слуха не е чел и не знае Левит 17 и той като Мианмар хване се за някоя фейк и почне. :lol6:То и ти не падаш по -долу от класацията де.

Да и аз не мога да ги разбера тези хора. Защо така говорят? :eek:

Ето

Убийствата на християнски деца най-често се случват на Песах, защото това е възпоминанието за изхода на евреите от Египет, когато египетските младенци са поразени, но не и еврейските. Всяко еврейско семейство е трябвало да помаже вратата си с кръв от агне, за да ги подмине проклятието. Животът си в страните на чужди народи евреите често наричат "ново египетско робство" и се молят за избавление.

След серията убийства на деца през пролетта на 2006 и запитването на депутат от Държавната дума към Главната прокуратура, побликувахме заявление на нашия съюз.
През март 2007 беше отвлечена и убита 5-годишната Полина Малкова. Тогава за ритуалните убийства заговориха всички медии, включително и еврейските: "Полина е ритуално убита от религиозни маниаци" (в еврейските - без намек за религиозната принадлежност на маниаците).
По-рано медиите разпространяваха версията на хасидите, че "децата се самоубиват", но през 2007 вече намекваха, че "всички убийства са дело на една и съща група престъпници" и по-точно на "някакъв маниак". И напомнят, че маниака изхвърлил тялото на Полина "на същото място, където преди 2 години бяха открити петте убити деца".
Явно на някого му е остро необходимо да бъде намерен престъпник -маниак. Той може удобно да бъде изваден от криминалните картотеки на полицията. И ето - през 2008 централната телевизия съобщи, че са "разкрили" рецидивиста и той дал показания. Възможно било да му се припише и петорното убийство от Красноярск.

Сезонът през който зачестяват изчезванията на християнски деца във всички страни по света е времето преди еврейската Пасха и ако това беше измислица на антисемитите, това съвпадение не би могло да продължава толкова много векове.
По-грижлива проверка на статистическите данни за безследно изчезналите деца във всички държави в този сезон не показва между тях еврейски деца.

http://balkanec.blog.bg/novini/2012/04/11/pazete-si-decata-idva-sezonyt-na-otvlichaniiata-pesah-2012.938408

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Ти пък като знаеш,вземи ми кажи Егейска Македония,  Беломорска Македония,  Южна Македония и Гръцка Македония едно и също нещо ли е ?Че тия историци ?:lol6:

Не мога да отговоря на този въпрос защото не съм историк а просто съм си любител

преди 14 минути, petie1 написа:

Абе АБПФК Кити-Анне няма ли да изтърси още нещо за игралните каменни кариери?

Или за Северна Македония която си говори на шопски ама не била българска?

Ancient Macedonia – Alexander the Great (continued ) | Susanna ...

преди 8 минути, acnekt написа:

Да и аз не мога да ги разбера тези хора. Защо така говорят? :eek:

Ето

След серията убийства на деца през пролетта на 2006 и запитването на депутат от Държавната дума към Главната прокуратура, побликувахме заявление на нашия съюз.
През март 2007 беше отвлечена и убита 5-годишната Полина Малкова. Тогава за ритуалните убийства заговориха всички медии, включително и еврейските: "Полина е ритуално убита от религиозни маниаци" (в еврейските - без намек за религиозната принадлежност на маниаците).
По-рано медиите разпространяваха версията на хасидите, че "децата се самоубиват", но през 2007 вече намекваха, че "всички убийства са дело на една и съща група престъпници" и по-точно на "някакъв маниак". И напомнят, че маниака изхвърлил тялото на Полина "на същото място, където преди 2 години бяха открити петте убити деца".
Явно на някого му е остро необходимо да бъде намерен престъпник -маниак. Той може удобно да бъде изваден от криминалните картотеки на полицията. И ето - през 2008 централната телевизия съобщи, че са "разкрили" рецидивиста и той дал показания. Възможно било да му се припише и петорното убийство от Красноярск.

Сезонът през който зачестяват изчезванията на християнски деца във всички страни по света е времето преди еврейската Пасха и ако това беше измислица на антисемитите, това съвпадение не би могло да продължава толкова много векове.
По-грижлива проверка на статистическите данни за безследно изчезналите деца във всички държави в този сезон не показва между тях еврейски деца.

http://balkanec.blog.bg/novini/2012/04/11/pazete-si-decata-idva-sezonyt-na-otvlichaniiata-pesah-2012.938408

Направо ти казвам,че аз прибавям по половин литър християнска кръв  във пасхалното си вино :lol6::lol6:Ще взема да кръстя един коктейл на себе си- Кървавата Годзила:lol6:

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Направо ти казвам,че аз прибавям по половин литър християнска кръв  във пасхалното си вино :lol6::lol6:

https://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=50927

Кървавата графиня-вампир Елизабет Батори e най-жестокият сериен убиец в света

Сигурно поради тази причина

Смята се, че Елизабет е убила в замъка си около 600 млади момичета. Няма доказателства за мотивите за убийствата, но се предполага, че е клиничен случай на садист, като едновременно е вярвала в местни поверия, че къпането в кръв запазва младостта.

преди 1 минута, acnekt написа:

https://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=50927

Сигурно поради тази причина

Смята се, че Елизабет е убила в замъка си около 600 млади момичета. Няма доказателства за мотивите за убийствата, но се предполага, че е клиничен случай на садист, като едновременно е вярвала в местни поверия, че къпането в кръв запазва младостта.

не се ли умори да търсиш и пействаш простотии.

преди 2 часа, Myanmar написа:

Румънците и сърбите са си точили ножовете за нас. Ама на Валкирия ѝ е през оная работа за няколко милиона българи, в Талмуда това са просто животни. Колко хубава  би била една хекатомба в името на евреите... романтика...

Но за няколко милиона българи е ясно, че не и пука.  Въпросът е, че нямаше да има и за евреите кой да се застъпи. 

преди 10 минути, petie1 написа:

Не мога да отговоря на този въпрос защото не съм историк а просто съм си любител

Разправят че било едно и също нещо, ама с много кръстници :lol6:

преди 3 минути, valkiria1 написа:

не се ли умори да търсиш и пействаш простотии.

Не. За хората явно не са простотии, а легенди. Каква е разликата между твоите вярвания и твойте легенди от това? Смело другите могат да кажат, че в това което вярваш е простотия.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Само не разбрах ти намираш това за правилно ли ?

Разбра ме прекрасно,  може да те хапя, но съм далеч от мисълта че си глупава 🤣

преди 2 минути, acnekt написа:

Не. За хората явно не са простотии, а легенди. Каква е разликата между твоите вярвания и твойте легенди от това? Смело другите могат да кажат, че в това което вярваш е простотия.

Много просто. Едното е легенди, а другото правила за хранене наречен диетичен закон, които съпътстват вярващите евреи цял живот. Както показах, Левит категорично забранява консумацията на кръв  под каквато и да е форма и по какъвто и да е повод. Оттам можеш да добиеш представа за каква стъкмистика става въпрос. Отделно какъв е манталитета и менталното ниво на тези, които вярват в тези измишльотини.

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Разправят че било едно и също нещо, ама с много кръстници :lol6:

Ами според мен са различни части като територия например както България е разделена на Софийска Пловдивска Варненска и други области

преди 2 часа, valkiria1 написа:

1. Така и не получихме отговор на въпроса 7 участието в престъпление престъпление ли е ? Защото България участва активно  мероприятието според много учени дори български като организатор, а според други като съучастник. Това е върху което да си мислите.

2. За останалото ви опровергава самия Богдан Филов " Ако енужно, от Германия може да дойде специален човек да  гледа работата"-визира се процеса на депортация. Това е резолюция на Богдан Филов , написана собственоръчно от него във вербалната нота на германското посолство.

3. Така ,че мили момчета в едни по-късни времена да се напъвате да се правите на адвокати на този човек, освен ,че е закъснял жест е и излишен, тъй като той самия ви оборва в твърдението,че германците са организатори на депортацията.

4.Спогодбата "Белев-Данекер" е инициатива на българина Белев, което българското правителство приема и подписва. 

5. Да си стягате редиците и да се "въоръжите" с по-солидни знания, че единия ви гол патриотизъм и ентусиазъм не вършат полза и няма да издържат никъде по света в диспут.

Т1. Както може да е престъпление,така може и да не е. Ако си военен и получиш заповед- изпълняваш я, отговорността е на командващия.  Ако откажеш да я изпълниш, дори по морални причини, това е престъпление. 

Т2 Ами напротив, това което казваш,че опровергава мен, опровергава всъщност теб.  За вътрешно държавни дела хора от Германия няма как да идват.  Щом стои като опция значи делата не са вътрешно държавни.

Т3. Ами не се прави и ти на прокурор,  и ние няма да се правим на адвокати

Т4 Как реши,  че е инициатива на Белев, или трябва да го приемем за вярно, понеже на теб така ти изнася?

Т5 Ти понеже си превъоръжена със знания, чакам да ми кажеш по кой договор Македония и Беломорието са предадени във владение на Царство България и кога царя го е узаконил с указ или манифест.  До тогава си оставаш клеветница,  опитваща се да вмени вина за престъпления, за които отговорността не е наша,  нито сме имали как да предотвратим.  

преди 12 минути, Michigan111 написа:

Хей я кажи как се търсят игрални кариери в "Аушвиц" че ми стана интересно? Остави Мошето за  малко :) (мене ме кефи как прави маскираната ни нацистка редовно на салата)

преди 39 минути, petie1 написа:

Хей я кажи как се търсят игрални кариери в "Аушвиц" че ми стана интересно? Остави Мошето за  малко :) (мене ме кефи как прави маскираната ни нацистка редовно на салата)

Не следя другите диалози,  особено на Анка 😀

За игрални не знам, търсеше май каменна такава, ама няма намери. Не са се сетили за това съветите 😆

преди 51 минути, Michigan111 написа:

Т2 Ами напротив, това което казваш,че опровергава мен, опровергава всъщност теб.  За вътрешно държавни дела хора от Германия няма как да идват.  Щом стои като опция значи делата не са вътрешно държавни.

Нали казваш, че сте вървели по свирката на нацистите -защо да съм отговорна аз,че Филов се престарава да им угажда на нацистите.

Т3. Ами не се прави и ти на прокурор,  и ние няма да се правим на адвокати

Тоест да не задавам неудобни въпроси. Да пробвам да видим пък ти или вие  влезте  в ролята на адвокати , на мен не ми пречи :

Защо е приет ЗЗД/ в частта за еврейското население// имаш ли представа-до този момент евреите не са ви създавали никакви проблеми ? Защо Филов изпраща Белев в Германия да проучи Нюрнбергските закони от 1935 година ?

Т4 Как реши,  че е инициатива на Белев, или трябва да го приемем за вярно, понеже на теб така ти изнася?

Защото за разлика от вас, аз чета и познавам по-добре биографията на Белев.Чета и други български документи. Като например доклада на Белев до министър Габровски след завръщането му от Германия. -4 февруари 1943 год- ЦДА, ф 1568, оп 1 -търси си го сам и се образовай, да не мислиш,че ще ти попълвам пропуските в знанията ти за твоята история.  Кой ви е виновен,че в диспут влизате неподготвени

"През декември 1941 г. Белев заминава на стаж в Германия, където подробно изучава антиеврейското законодателство на Третия Райх с оглед на въвеждането на подобна система за България. По това време, Белев вече се прочува като един от най-отявлените антисемитски политици в България."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_Белев

Т5 Ти понеже си превъоръжена със знания, чакам да ми кажеш по кой договор Македония и Беломорието са предадени във владение на Царство България и кога царя го е узаконил с указ или манифест.

като не ви е предадено какво правите там ? и с какво право сте се разпореждали със съдбите на хора, имуществото и живота им ? с какво право превръщате суверенни територии във ваш придатък и въвеждате там свои порядки, правила и закони ? Или не ти харесва истината,че сте се подпрели на нацистката патерица и сте  депортирали евреите -нали сам хареса поста със снимките на Мианмар . С тази разлика,че в текста  пише ,че двамата германци охранявали Белев , а не евреите. Между другото на това депортиране е присъствал и Асен Пайташев, който по-късно става комендант на еврейския концентрационен лагер в Дупница или не знаеш,че е имало  3 такъва лагера в България ? Хайде чети написано от българи, не от Валкирия :

https://duma.bg/fashizmat-pravi-u-nas-i-tri-kontsentratsionni-lagera-za-evrei-n210174

До тогава си оставаш клеветница,  опитваща се да вмени вина за престъпления, за които отговорността не е наша,  нито сме имали как да предотвратим.  

Мхм. Направо, особено когато не ми отговаряш на въпроса : съучастието в престъпление престъпление ли е, драги адвокате ?

и не се разтягай като шагренова кожа-два въпроса чакат да им отговориш ?

Ей, човек ретро филм да не изгледа от вас! Много сте изписали. И все глупости!

преди 45 минути, valkiria1 написа:

1.Нали казваш, че сте вървели по свирката на нацистите -защо да съм отговорна аз,че Филов се престарава да им угажда на нацистите.

2.Тоест да не задавам неудобни въпроси. Да пробвам да видим пък ти или вие  влезте  в ролята на адвокати , на мен не ми пречи :

3. Защо е приет ЗЗД имаш ли представа-до този момент евреите не са ви създавали никакви проблеми ? Защо Филов изпраща Белев в Германия да проучи Нюрнбергските закони от 1935 година ?

4. Защото за разлика от вас, аз чета и познавам по-добре биографията на Белев.Чета и други български документи. Като например доклада на Белев до министър Габровски след завръщането му от Германия. -4 февруари 1943 год- ЦДА, ф 1568, оп 1 -търси си го сам и се образовай, да не мислиш,че ще ти попълвам пропуските в знанията ти за твоята история.  Кой ви е виновен,че в диспут влизате неподготвени

5."През декември 1941 г. Белев заминава на стаж в Германия, където подробно изучава антиеврейското законодателство на Третия Райх с оглед на въвеждането на подобна система за България. По това време, Белев вече се прочува като един от най-отявлените антисемитски политици в България."

https://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_Белев

6. като не ви е предадено какво правите там ? и с какво право сте се разпореждали със съдбите на хора, имуществото и живота им ? с какво право превръщате суверенни територии във ваш придатък и въвеждате там свои порядки, правила и закони ? Или не ти харесва истината,че сте се подпрели на нацистката патерица и сте ги депортирали-нали сам хареса поста със снимките на Мианмар . С тази разлика,че в етксат пише ,че двамата германци охранявали Белев , а не евреите. Между другото на това депортиране е присъствал и Асен Пайташев, който по-късно става комендант на еврейския концентрационен лагер в Дупница или не знаеш,че е имало  3 такъва лагера в България ? Хайде чети написано от българи, не от Валкирия :

https://duma.bg/fashizmat-pravi-u-nas-i-tri-kontsentratsionni-lagera-za-evrei-n210174

7. Мхм. Направо особено когато не ми отговаряш на въпроса : съучастието във престъпление престъпление ли е, драги адвокате ?

Т1 Спазването на международни правила не е играене по свирката, нито угаждане на някого. 

Т2 Задавай си, но като получаваш отговори не мрънкай.  Щото ти това правиш, скалъпваш някви смешни обвинения и после цивриш, че сме адвокатствали 🤣

Т3 Филов не е пращал Белев никъде, това пак си го измисли.  Закона е приет, защото обстановката в държавата е била такава, царя е под натиск и от двата лагера и опитва да тушира напрежението.  По важното е, че за български граждани този закон няма никакви последствия,  не знам що постоянно повдигаш този въпрос. Също така, на същия въпрос ти отговарях и вчера, ако толкова малко помниш - записвай си

Т4 Да, в предната точка видях колко добре познаваш биографията на Белев 😆

Т5 да, колкото и шокиращо да изглежда е имало и такива хора в държавата.  Имало е и привърженици на други крайности.  Именно страстите на такива хора е принуден да охлажда царя, на който сигурно забравяш, че му е правен преврат, и едни опит за преврат.  За това гледа да не дава повод,  най вече на прогермански ориентираните,  защото с помощ отвън преврат лесно би могъл да се осъществи и да тласнат държавата в истинската война.  

Т6 А, ти намери вестник Дума да ми цитираш 🤣.Другите глупости в т6 няма какво да ги коментирам 

Т7 На този въпрос ти отговорих преди около час, драга прокурорко. 😂 Странно, другите точки си прочела, точка 1 си пропуснала 😆 Пействам ти го все пак:

Т1. Както може да е престъпление,така може и да не е. Ако си военен и получиш заповед- изпълняваш я, отговорността е на командващия.  Ако откажеш да я изпълниш, дори по морални причини, това е престъпление

Моше, аз още чакам да ми покажеш по силата на кой договор Македония и Беломорието са станали част от България,че имаш претенции към държавата. Ама май ще си чакам 😆

преди 38 минути, Anne написа:

И все глупости!

Теб чакаме, да напишеш нещо умно 🤣

преди 9 часа, Michigan111 написа:

Не следя другите диалози,  особено на Анка 😀

За игрални не знам, търсеше май каменна такава, ама няма намери. Не са се сетили за това съветите 😆

Ти па как може да не четеш светилото по история и АБПФК Кити-Чнне която гледала игрален филм за Ане Франк и вече знае че в "Аушвиц" имало каменна кариера която странно защо в реалноста се е изпарила? :)

преди 9 часа, Anne написа:

И все глупости!

Е ти нали си академик та все умнотии пишеш :) Каквато ти е темата такива и отговорите :)  А така гледай ретро филми после ще търсим разни неща по тях :)

Толкова много народи по света пък евреите са ги нарочили. От хилядолетия. Защо не германите? Или викингите? Селджуците? Все пак сеят разруха и хаос след себе си. Войнствени племена. 
Те нарочили евреите. Спазват Талмуда, религиозни са, миролюбиви, свръхинтелегенти, богоизбрани, забраняват кръвта според Левит, както се разбра в по-горният пост. 

преди 14 часа, Michigan111 написа:

Въпросът е, че нямаше да има и за евреите кой да се застъпи. 

Това и аз ѝ повтарям. Тя повтаря "суверенни сте". Еми дай да се правим на голямата работа и да откажем на най-могъщата военна сила в този исторически момент, колко точно ще продължим да сме суверенна държава и ще имаме правата да се застъпваме и спасяваме чужди етноси? Нула! Кръгла нула, като опитите ѝ да се разсъждава на тема "историческо моделиране", което тя даже не знае какво е и го нарича по някакъв друг начин.

преди 3 часа, acnekt написа:

Толкова много народи по света пък евреите са ги нарочили.

Защото евреите не са народ, а са професия. Това е съсловие, не етнос.

По тази причина нямат и земя. Израел е частично призната държава, създадена по изкуствен начин съвсем наскоро - 1948 г., обърни внимание от кого - от ООН.

По същия начин може да създадем държава на шахматистите.

преди 13 часа, valkiria1 написа:

диетичен закон, които съпътстват вярващите евреи цял живот. Както показах, Левит категорично забранява консумацията на кръв  под каквато и да е форма и по какъвто и да е повод.

Почвам да ставам реформатор евреин като Анне, че с такива простотии ме напушва на смях само като ги прочета, камо ли да ги мисля. Значи имаш кървящи венци и хоп, вече си нарушил закон. Имаш язва - хоп, пак грешник. Закон за диетата, видиш ли.

преди 16 часа, valkiria1 написа:

... вие и така сте си били под окупация след като сте ходили по свирката на германците.

Ти продължаваш да се подиграваш с най-тежките моменти в историята на България. Ти си гавраджийка с паметта на народ, който е спасявал твоя народ. Ти си неблагодарница!

Ще ти дам едно просто обяснение, защото за теб войната е някаква игра на шах, а не война, в която хората умират. Когато фашистка Германия завладява Европа, какво правят държавите, като изключим Англия? Сключват примирие. Примирие означава, че тези две държави вече не са във война. Официално държавите признават върховната власт на Германия, вече съдействат, а не се противопоставят на решенията, каквито и да било на Германия за да намалят пораженията върху населението до минимум.

Ти очакваш чужд народ не да ти спаси твоя, а да се пожертва за твоя. И имаш наглостта да слагаш смеещи се емотиконки, когато те попитам аз или някой друг твоя народ какво е направил за българите. Начетохме се на фукните ти, че трупате пари и власт в САЩ, държавен резерв, злато, пари, само това ти е в устата.

преди 15 часа, valkiria1 написа:

В оригинала на текста и това, което си дал като цитат няма едно към едно нищо  верно. Тоест ти отново цитираш фейкове.

Благодаря за отговора. Приемам, че е така, ти си специалист по тези текстове, аз не. Не съм твърдял, че е вярно, а те питах, и честно казано безразлично ми е пише ли го или не в книги на религии, които не изповядвам.

преди 13 часа, valkiria1 написа:

до този момент евреите не са ви създавали никакви проблеми ?

Не думай. Това на твоята честна дума ли трябва да го приемем?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.