Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 1 час, Belhor написа:

То като сме почнали да си припомняме... Шест деца. На шестото, най- малкото няма снимка. Застреляно, на 7 години. Щото ше срути държавата.

pomnete_zertvite_pomnete_ubiycite.jpg

“Все още отекват думите на 7-годишния Стойне: Не ме убивайте, аз съм малък!”

А, интересно,  след като всички са разстреляни,  от къде се знаят думите на 7 годишния Стойне... едва ли някой се пита. Но пък пропагандата е насочена към вярващи, не към питащи... 

Показателно е как и днес някои другари и другарки използват подобни събития за да трупат дивиденти. А снимката към статията е повече от манипулативна, част от "убийците" към момента на престъплението не са сред живите... Но какъвто електората,  такава и пропагандата. 

Но изобщо, далече съм от мисълта да отрека престъплението в случая. Но виновния за престъплението е съден и осъден. А на народния съд е осъден задочно.  Вероятно защото царския съд си е свършил работата?

А за убиеца на Зевзека какво? Гради кариера. Също като другите убийци след 9 септември.  

преди 1 час, Belhor написа:

Не предлагам да се отказваме от нищо, само напомням че сме се отказали от България! България се управлява от чуждестранен проект изпълняван от безродници- мутри, ти си се затюхкал за Македония, към която и други имат доста сериозни претенции. Твойта работа е малко- Всичката Мара втасала, та чак до Македония опря.

В момента има да се спасява България друже. Това е по- важното.

Ама то едното без другото не може.  Македония е винаги била част от България.  Ако не географски,  то поне в сърцата на истинските родолюбци.  Щото ако искаме да си оправим държавата,  родолюбци трябват,  със сребролюбци няма се случат нещата.  

преди 14 часа, Belhor написа:

Колко жалко за селяните. Но пък имало горди с царя... После комунистите били изроди! Ами какви да бъдат? Били са много меки даже.

А, този пост сега го видях. 

Да кажем, че ако царските власти са били и наполовина на това "меки", на 9 септември нямаше да има кой да посреща червената армия.

По данни на бкп,  общо загиналите шумкари и помощници (с всичките раздувки на плопагандата) от 23та да 44та година са 4800 човека. 

А самите комунисти колко са затрили,  само един бог знае. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

С какво са се гордяли хората, бе? С това, че голяма част от населението е била селска и бедна, третирана като роби, без достъп до здравеопазване, че самите здравеопазване и образование са били лукс и недостъпни, че селяните нарочно са били държани бедни, болни и неграмотни? С това, че шепа богаташи са забогатяли от труда, потта, кръвта и смъртта на селяните? С това, че са били принудени да третират величеството като бог?

Преди седмица се върнах от екскурзия от Бургас, в един от музеите да ти кажа ли какъв цинизъм беше изложен? Рекламен афиш за летни пътувания до морето цитирам "за всички граждани и селяни". Няма такъв цинизъм и такава открита подигравка със селяните! Те едва са свързвали двата края! Моите баби и дядовци са от обикновени селски семейства, имат само основно образование, не са имали никакво детство, отрано са помагали вкъщи - готвене, чистене, пране, работа на полето............... лекували са се с билки, щото медицината е била скъпа. И викаш, на такива хора им е било добре? Ти си пълен нещастник! Нао теб явно не ти пука за селяните. Да ти кажа само, че ако не бяха работливите селяни по соца, гражданите и столичаните  щяха да измрат от глад!  Щото вие не знаете нито откъде идват млякото, месото и яйцата, плодовете и зеленчуците,  нито можете сами да си ги отгледате!  Ако не са били работливите обикновени хора с двете си ръце да съградят съвременна България, още щяхте да ходите с дамаджани до чешмите за вода и да сте без електричество и пътища! Ако не са миньорите, които така презирате, ток ще видите през крив макарон, включително буржоазните учителки в училищата! Аман от неблагодарници в тая страна! Да ни принизявате до слуги! Щото вие, богаташите какво направихте за България, освен че ни обвързахте със смъртоносни съюзи с Германия и опозорихте България със "Закон за защита на нацията"?

Такива като вас трябва да ви оставят да измрете от глад, като сте толкова неблагодарни!

Евреите и комунистите са ви проблема, ама не и вашата алчност!

преди 29 минути, Michigan111 написа:

А, интересно,  след като всички са разстреляни,  от къде се знаят думите на 7 годишния Стойне... едва ли някой се пита. Но пък пропагандата е насочена към вярващи, не към питащи... 

Убийците са си признали. Хванали са ги, разпитали са ги, признали са всичко и са имали наглостта да не се срамуват от това!

Щом не разбираш, че става дума за психопати, значи не си у ред! Това са деца, бе?

Нека твоите деца и внуци да ги разстрелят така, да видим  дали ще повярваш, когато убиецът на децата ти каже "Те ми казаха "Не ни убивай, ние сме просто деца". Ако не повярваш дори тогава, значи нещо здраво ти хлопа дъската.

Пропаганда ти се привиждала............

Стягай си куфарите за Германия. Или САЩ. Тук такива като теб, които не ценят детския живот, не ги щем!

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Нима вие не дължите извинение за разпъването на Иисус Христос, а?!

Защо да ви дължим извинение за неговото разпъване, след като неговата смърт и проливането на кръвта му, ви спасява от греховете!
Вие трябва да благодарите на евреите, че са го разпънали !:)

преди 2 минути, Aumi написа:

Защо да ви дължим извинение за неговото разпъване, след като неговата смърт и проливането на кръвта му, ви спасява от греховете!
Вие трябва да благодарите на евреите, че са го разпънали !:)

Не, те трябва да ни благодарят, че превзехме Рим  .... :) Вярно, с много саможертви, но успяхме!!! :) 

знаете ли какво е историята
тя е инструмент с който се манипулира света
историята ни учи че хуманността се постига чрез борба, война и потоп от кръв
няма християнство без разпъването на Исус
няма Ренесанс без Тъмните векове
няма САЩ без унищожение на индианците
хората нямаха интерес да разделят атома преди Втората световна война
просто опитват да направят света по-добро място за живеене за някои от тях за сметка на други, чрез непрекъснато воюване и крайния резултат е самоунищожението
холокост за цялото човечество
това е краят
дано да греша!

преди 2 минути, дръндю написа:

това е краят

Не Дънди .... нещо не схващаш идеята за възкръсването .... 

Да, живеем в Апокалипсис сега, но на български се казва откровения .... човечеството трябва да тачи откровението, защото именно то ще покаже лукавия ... ;) 

Затова и вярвам на моите млади ... Не се надявам на същите, а съм им вдъхнал вярата в утрешния ден ... вярата в по-добрия живот ... аз колкото можах = понесох ... препъна ме физиологията и сега си гледам пенсията ... Това е моята саможертва!!! Повече нямам ресурс ... Уви има много мародери и тук и прочие ... Затова и се моля всеки ден: Да избави Бог младите от лукавия! Амин ... ;) С това единствено мога да помогна на същите, а те мислят, че ги псувам ... Не им трябвало молитва, а пари .... мани, мани ... корупция Дънди, корупция ... :) 

преди 1 час, Anne написа:

Стягай си куфарите за Германия.

Както направиха твоите роднини ли 😆

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Както направиха твоите роднини ли 😆

И ко излиза .... ние да я дундуркаме ли ... :) Ходила значе до Бургас и се жалва ... мда .... а я на кариерата со камъни ... и после некоя си нейнъ адашкъ била в миналото в невъзможнъ кариера де я дири из Германия ... :) 

преди 1 час, дръндю написа:

историята ни учи че хуманността се постига чрез борба, война и потоп от кръв

Именно за това трябва да се познава историята.  Защото реките от кръв нито водят до хуманност,  нито пък решават проблемите.  Водят единствено до жажда за мъст и нови реки.  Омагьосан кръг,  от който печелят най добре кукловодите.  

преди 4 часа, Michigan111 написа:

И да не ги е казал, убийството му е факт! 7 годишно дете! Застреляно по заповед, на незнам си какъв началник. Убито от български войник!!! Срам и позор за цялата нация! И не само то, а още 5 деца. Убити от български войник! Толкоз за великата царска армия...

преди 10 минути, Belhor написа:

И да не ги е казал, убийството му е факт! 7 годишно дете! Застреляно по заповед, на незнам си какъв началник. Убито от български войник!!! Срам и позор за цялата нация! И не само то, а още 5 деца. Убити от български войник! Толкоз за великата царска армия...

Казах ти вече. Не съм отрекъл, че престъплението е ненормално.  Но виновника е съден и осъден.  Нещо, което за убийствата след 9ти септември е трудно да се каже.  Толкова за сравнението на двата строя. 

Деца между другото са убити и при атентата в Света Неделя, но за тях странно не се сещате.  Явно ястребинчетата са ви някаква по особена порода деца.  Толкова и за легендата, че само царските хора убиват деца! 

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не, те трябва да ни благодарят, че превзехме Рим 

Кои сте вие?

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Казах ти вече. Не съм отрекъл, че престъплението е ненормално.  Но виновника е съден и осъден.  Нещо, което за убийствата след 9ти септември е трудно да се каже.  Толкова за сравнението на двата строя. 

Деца между другото са убити и при атентата в Света Неделя, но за тях странно не се сещате.  Явно ястребинчетата са ви някаква по особена порода деца.  Толкова и за легендата, че само царските хора убиват деца! 

Кои са децата убити при атентата в църквата? И правиш ли разлика между терористичен акт и официална екзекуция, без съд?

п.п. И виновника е осъден след 9 септември 44- та, та надали може да оневини нещо тази присъда. Осъден е от Народния съд. На смърт разбира се.

преди 17 минути, Aumi написа:

Кои сте вие?

Мъртвите!

п.п. Глей сега .... не може да разбереш саможертвата в името на децата си ... нормално е ... първо трябва да станеш родител. ;) 

Ти не желаеш = твой избор, аз какво съм виновен?! 

мда .... някой не те е научил на Любов, а на мераци ... НО не съм аз ... и за какво да ти се извинявам, а?!

преди 38 минути, Belhor написа:

Кои са децата убити при атентата в църквата? И правиш ли разлика между терористичен акт и официална екзекуция, без съд?

И какво значение има кои са децата? 214 човека са това, ако ти дам линк към списък по добре ли ще се почувстваш?  Ако пък са деца на военни може и да се зарадваш ли?  Повече генерали губим в един ден, от колкото във всички войни общо. Има и ветерани от 1885 год, и от Дойран има. Но за сатрапите човешкия живот няма стойност. 

И не, не правя разлика.  Убийството си е убийство,  терористичния акт също не издава присъда, няма и съд.  Още повече, че единствено се цели дестабилизиране на държавата. Никакви идеали, борба да вземат властта и да могат да убиват пак. 

https://archives.bnr.bg/planat-yuri-atentatat-v-tsarkvata-sv-nedelya/

Е тука можеш да прочетеш и думите на единия от терористите, и да си зададеш въпроса нормален човек може ли да мисли по този начин,  да смята как да затрие повече народ . Само увреден комунистически мозък може да разсъждава така.  

преди 2 минути, Michigan111 написа:

И какво значение има кои са децата?

Защото се твърди че има убити деца, но никъде не се споменава кои са тия деца. Тоест, убити деца няма. И Жертвите са 134, предимно от военния елит. Не оправдавам подобен акт за каквато и да било кауза, но и за малките деца е ясно че това е отговора за септември 23-та. Насилието ражда единствено насилие!

преди 8 минути, Belhor написа:

Защото се твърди че има убити деца, но никъде не се споменава кои са тия деца. Тоест, убити деца няма. И Жертвите са 134, предимно от военния елит. Не оправдавам подобен акт за каквато и да било кауза, но и за малките деца е ясно че това е отговора за септември 23-та. Насилието ражда единствено насилие!

А какво законно се е случило Септември 23та? Бунт потушен от властта. И като са се вдигнали с оръжие на бунт, с мед и погача ли са очаквали да ги посрещат? Очаквали са, ама не са ги посрещали,  щото не са искали комунисти на власт. За това и няколко месеца по късно всички марксистки партии получават общо под 10% от гласовете. И понеже законно не могат да заграбят властта, се отдават на терор.  Страхотно оправдание за атентат, позволили са си да се противопоставят на бунт. 

А за Света Неделя,  брой за жертви и тези,  които са починали от раните си, и тези които са извън храма.  Не са 134, и има деца.

https://www.mediapool.bg/85-godini-ot-atentata-v-tsarkvata-sveta-nedelya-news164206.html

Не били 214, а 213

Има и линк със списък от деня на атентата, ако желаеш да прочетеш имената на децата. 

току-що, Michigan111 написа:

А какво законно се е случило Септември 23та? Бунт потушен от властта. И като са се вдигнали с оръжие на бунт, с мед и погача ли са очаквали да ги посрещат? Очаквали са, ама не са ги посрещали,  щото не са искали комунисти на власт. За това и няколко месеца по късно всички марксистки партии получават общо под 10% от гласовете. И понеже законно не могат да заграбят властта, се отдават на терор.  Страхотно оправдание за атентат, позволили са си да се противопоставят на бунт. 

А за Света Неделя,  брой за жертви и тези,  които са починали от раните си, и тези които са извън храма.  Не са 134, и има деца.

https://www.mediapool.bg/85-godini-ot-atentata-v-tsarkvata-sveta-nedelya-news164206.html

Не били 214, а 213

Има и линк със списък от деня на атентата, ако желаеш да прочетеш имената на децата. 

Бате, не ме карай да се връщам още назад. Знаеш, че преди да преминат в нелегалност, комунистите са били в парламента.Само дето името не е било БКП.  Демек опитвали са цивилизования начин. Почнали са да ги преследват заради идеите им и чак тогава минават в нелегалност. А в 1923 та година има още едно събитие, което е показателно за "народовластието" в царството- убит е Александър Стамболийски. Всяка крушка си има опашка и ако ги проследим, нещата не отиват в твоя полза. :)

преди 19 минути, Belhor написа:

Бате, не ме карай да се връщам още назад. Знаеш, че преди да преминат в нелегалност, комунистите са били в парламента.Само дето името не е било БКП.  Демек опитвали са цивилизования начин. Почнали са да ги преследват заради идеите им и чак тогава минават в нелегалност. А в 1923 та година има още едно събитие, което е показателно за "народовластието" в царството- убит е Александър Стамболийски. Всяка крушка си има опашка и ако ги проследим, нещата не отиват в твоя полза. :)

Ами нали това ти казвам и аз. Опитали са легално и не е станало,  щото не са ги искали. И не знам нещата в коя полза отиват,  но специално Стамболийски също не е долюбван от комунистите. Дори Георги Димитров определя преврата срещу Стамболийски като борба между буржоазни партии и изобщо не са го усещали като своя борба,  БЗНС са селските буржоази,  ако не се сещаш.  Та, как правиш връзката между едното и другото не ми е ясно. 

Добре, добре... нямах намерение да стигам чак до тук в спора. Просто, зарежи лафовете за гордостта българска от Борис трети и аз ше си трая. Историята не ми е любимо занимание, но някои изфрашквания  са доста дразнещи. Па ти нали държиш да си обективен?

преди 19 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

:) 

Цялата тази кампания е да се омаловажи това: "И ние сме дали на света ... " ;) 

Не може така ... само евреите са дали ... :) 

Навремето, Елините са били против словото за Иисус Христос да се свежда и на български. Много българи от северните райони на Гърция са били погърчвани, а тези които не са искали директно са им казвали, че ще бъдат предавани на османските власти. 

Няма да забравя през 1978 година как един Бесарабски българин се зарадва в Кавала, че вижда българи ... 

Кратко: Навремето изселването на българи и от Турция и от Гърция е било първа точка в политиката им. Така са ни отнели двете морета ... ;) 

Какво да ти кажа ... някои са били потресени от дързостта на княз Александър I Български и може би и той е бил нацист ... знам ли ... :) Затова и Анне вряка ... определено не е българка ... :) затова и се подмазва на евреите ... но Валки мисля, че я сряза ... в смисъл явно е спряла вид субсидия и я е отлъчила от хората на които е дала пари и сега определено е нещастно това наше Анне ... :) Търси си нов спонсор ... :) 

п.п. Тук съм забелязал определени съвпадения на вид поведение ... Определено на някои им е дръпнато кранчето ... и ги манипулират ... :) 

Целта е една: Да се обезличи българина ... трябвало някой да се извини ... хм ... за какво бе???  ... Я да си гледат океана ... :)  

Ами те Анне-тата ни водят с бодра крачка към "оруелски" свят за жалост

преди 3 минути, Belhor написа:

Добре, добре... нямах намерение да стигам чак до тук в спора. Просто, зарежи лафовете за гордостта българска от Борис трети и аз ше си трая. Историята не ми е любимо занимание, но някои изфрашквания  са доста дразнещи. Па ти нали държиш да си обективен?

Така е, държа на обективността.  Точно заради това не мисля,че имаме за какво да се срамуваме от дейността на Борис Трети. Определени сили са искали да вкарали държавата във войната и той им е попречил.  Каквато е могъл направил е. Но и тези, които го недолюбват не могат да кажат кой е бил правилния му ход по въпроса с ВСВ, от всички злини е избрал най малката.  От война с Германия със сигурност щяхме да пострадаме повече.  

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Така е, държа на обективността.  Точно заради това не мисля,че имаме за какво да се срамуваме от дейността на Борис Трети. Определени сили са искали да вкарали държавата във войната и той им е попречил.  Каквато е могъл направил е. Но и тези, които го недолюбват не могат да кажат кой е бил правилния му ход по въпроса с ВСВ, от всички злини е избрал най малката.  От война с Германия със сигурност щяхме да пострадаме повече.  

Нямаме и с какво да се гордеем, ако държим да сме обективни.

преди 11 часа, Aumi написа:

Говоря по принцип. Не само за българите, а за всички хора, които се гордеят с постиженията на хора от миналото - били техни  съотечественици или близки или далечни родственици.

Важно е какво си постигнал ти, какъв живот живееш днес ти, каква е държавата днес, а не в миналото, защото то вече не съществува.

Много грешиш ама трябва да се напише цяла дисертация на тази тема та дано разбереш колко е важна гордоста от миналото

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.