Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 12 часа, miro20 написа:

А ти дори не знаеш за какво говоря ?

:)

Тезата ти, Мире, не мога да знам. За това и попитах. 

И да уточним, не говориш, а съдейки по аватара ти показваш, че някой трябва да мълчи, а не да знае ... ;) 

Само където не става тъй както ти си мислиш или правиш ... :) 

В случая, да ме ползваш като пример за как аз потвърждавам твоя теза ми се струва неуместно. ;) 

Приобщаваш ме към теб. :) Сега .... това, че съм се обяснил в любов, не означава, че имам само към теб. :) 

Моята основна любов е Комунизмът!!! :) Ти към него подхождаш с вид ненавист. :) 

За разлика от другите, то аз не съм сменял "фронта" и/или пола. ;) 

Ти за сметка на това си като един прибор където се ползва за печене на хляб, т.е. за печелене на някакви пари. :) 

Нормално е да си меркантилен, а не инфантилен. ;) НО, аз пари немам ... :) Един пенсионер не може да си позволи твоите услуги .. :) 

Не ми харесва циганския ти мурафет обаче! Днес едно, утре друго, а към момента, да, да се постъпва цигански е модерно, но не и по отношение на историята. 

Ясно ли се изразих?! 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

на 31.08.2020 г. в 4:41, iИ.дИоNд.Ni написа:

Прав си. Историята е низ от спомени.

историята е низ от предположения,  които в повечето случаи са измислици на силния на деня

преди 22 минути, дръндю написа:

историята е низ от предположения,  които в повечето случаи са измислици на силния на деня

да заменим с тълкования ... 

Това: Бил съм са бил напил и са ма били били ... т.е. За претендиране на вид временна невменяемост ... си зависи до това: До колко сме пили или са на били ... ;) 

Интересен е този български език .. :) 

В основата за меня Дънди е:  До колко хората които не пият са трезви и успяват с думи прости да опишат случило се събитие... ;)

Едно е ясно: От сън = спомен няма! 

Стани, стани юнак Балкански, от сън дълбок се събуди! ;) 

Дънди ... хм ... не случайно се намираме на Балканския полуостров. ;) Би следвало Балканджиите да виждат нещата от малко по-високо място. ;) 

Или какво ... Да бъде "плоската земя"?! :) 

Та ... така Дънди ... някои предложения = Не се приемат, а други се приемат. ;)  

преди 22 минути, дръндю написа:

Клипчето е хубаво,  жалкото е, че едва ли популацията ще отдели 3.5 часа да го изгледа.  

Но и друго е интересно,  в последно време Пламен май по скоро пасува от тези теми,  може би защото не е полит коректно с оглед проекта в който се е замесил,  което е другото жалко.  

преди 1 час, Michigan111 написа:

Пламен май по скоро пасува от тези теми

Което говори за негова неувереност или не знае с какви "карти" са тези с които играе. ;) 

п.п. За разлика от белота, бриджа, това не съвместен шах, а футбол, т.е. отборна игра е ... и да се мота като фигурант на терена ... малко е неловко спрямо другите в отбора. ;) Просто да подаде сигнал и се изтегли на резервната скамейка, а не да ... пасува ... :) 

преди 1 час, Michigan111 написа:

Клипчето е хубаво,  жалкото е, че едва ли популацията ще отдели 3.5 часа да го изгледа.  

Но и друго е интересно,  в последно време Пламен май по скоро пасува от тези теми,  може би защото не е полит коректно с оглед проекта в който се е замесил,  което е другото жалко.  

времената са такива, че ако не пасуваш когато трябва, на другия ден полицията ще те намери в некоя канавка...образно казано

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

да заменим с тълкования .

загуби ли си времето да изгледаш клипчето, за да видиш примера с "Тангра" 
те така се тълкуват нещата, както дявола чете/тълкува евангелието

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

И да уточним, не говориш, а съдейки по аватара ти показваш, че някой трябва да мълчи, а не да знае ... ;) 

О не. Дори аватара не си разбрал. Надписа е "не болтай" . :) 

Хайде помедитирай върху това.

И тук много бъркаш. Защо ти дадох примера с малкото дете  и родителтие със заеми?

Да осъзнаеш истината че родителите ти са осигурявали твоето безгрижно детство и учене , за сметка на заеми и затъване, не е "смяна на фронта или пола"

А "събуждане" .

Да го кажа с още една метфора... Ти искаш да си останеш  комунистическия Питър Пан...  в своя детски /пардон, социалистически/  изкуствен свят .

Не става така питърпанчо , порастни. Отново да го кажа - порастването не е свързано със смяна на "фронта или пола"

Ти за сметка на това си като един прибор където се ползва за печене на хляб, т.е. за печелене на някакви пари. :) 

Нормално е да си меркантилен, а не инфантилен. ;) НО, аз пари немам ... :) Един пенсионер не може да си позволи твоите услуги .. :) 

Айде пак мантрите ти за "печелене на пари" . Не другарю, аз компромиси със съвестта си не правя.

А ти правиш. И си завираш като щраус главата в псъка за да не видиш обективния свят и истини.

Защо правиш тези компромиси ? За да продължиш да си смучеш от идеологическия наркотик "комунизъм" ?  Който именно само като утопия те захранва с енергия.

И защото само това те крепи. Защото  изправиш ли се пред идеологиите си , извадиш ли глава от пясъка, приземиш ли се от Питър Пан на земята, то това ще те срине тотално и безвъзвратно.

Ясно ли се изразих?! 

Теб винаги съм те разбирал много ясно.

Проблема ти е дали ти разбираш какво ти говоря. :)

Дадох ти няколко поговорки и метафори да помедитираш за домашно.

преди 3 часа, miro20 написа:

Теб винаги съм те разбирал много ясно.

Проблема ти е дали ти разбираш какво ти говоря.

Мире сладичък ... :) Твой е проблема, че не си ме разбрал, а мой ти за какво говориш. :) 

Говори ми .... не ми пречиш, а напротив ... правиш така, че да се усмихвам ... :) 

Ти ползваш мантра ли бе ... за всичко са виновни комунистите .... :) 

Все някой трябва да Ви е виновен. Отричате вид вина която вие носите. Това е нормална психична реакция. 

п.п. Дори да си започнал да се съгласяваш с мен, то не означава, че вътрешно не казваш не, не, не ... :) 

Напълно те разбирам, защо каза, че потвърждава твоя някаква си теза: Понеже ти си компрометиран, то нека и аз да съм... :) 

За разлика от теб, то аз съм казал на коя страна съм: Комунизъм!!! Ти от своя страна каза, че по неволя си тук в България. Че Путин ти е виновен. Че тук очакваш да се случи нещо което в Русия не може. И ред други неща, които нито са комунистически, нито са български... 

Да, обичам рускините, но да не са ми в къщи! ;) Имам си черно маке ... люто и ке те простре на сред мегдана ... :) 

Затова ... хм ... нека си остане платоническа любов нашето ... :) 

преди 5 часа, дръндю написа:

времената са такива, че ако не пасуваш когато трябва, на другия ден полицията ще те намери в некоя канавка...образно казано

Друга е причината,  хорото на което се е хванал в  момента е водено от поддръжник на натрапената история,  тази срещу която Пасков дълго време говори.  Дето се вика, не би било политически коректно в момента да говори по тези въпроси  :D Може би пък вярва, че в името на нещо добро е възможно някои различия да бъдат загърбени,  нещо за което самия той ще се убеди след време че няма как да се случи.  Мнението ми за Пламен Пасков продължава да е положително,  и все още недоумявам какво прави във въпросната партия,  но времето ще покаже. 

преди 34 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Напълно те разбирам, защо каза, че потвърждава твоя някаква си теза: Понеже ти си компрометиран, то нека и аз да съм... :) 

За разлика от теб, то аз съм казал на коя страна съм: Комунизъм!!! Ти от своя страна каза, че по неволя си тук в България. Че Путин ти е виновен. Че тук очакваш да се случи нещо което в Русия не може. И ред други неща, които нито са комунистически, нито са български... 

Да, обичам рускините, но да не са ми в къщи! ;) Имам си черно маке ... люто и ке те простре на сред мегдана ... :) 

Като гледам нищо не си разбрал. Явно съм надценил интелектуалното ти ниво и възможности за осмисляне 

То си знае "Комунизъм!!!! "  и това си е. Абсолютно нищо не си разбрал от казаното по назад.

И никога не съм казвал някои неща, ама то и нямасмисъл да опровергавам всяка глупост за мен :) 

преди 30 минути, Michigan111 написа:

ддръжник на натрапената история,  тази срещу която Пасков дълго време говори.  Дето се вика, не би било политически коректно в момента да говори по тези въпроси

Неговото е хем сърби хем боли. ветеринаря отдавна ми падна в очите след неколкократно хващане в прорашистки лъжи и манипулации , но и не само .

Това отчасти е и причината да се надушат с другото "краставо магаре" - Копейкин .

Спонсора е общ : )

преди 1 час, miro20 написа:

надценил интелектуалното

Да Мире .... Той Рамус ти каза, ама не му повярва ... :) 

Гледай си работата и ме забрави ... :) 

Само мога да ти съсипа здравето ... :) 

п.п. Контакта с ниско интелигентни води до понижаване та твоя интелект. ;) 

преди 40 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да Мире .... Той Рамус ти каза, ама не му повярва ... :) 

Гледай си работата и ме забрави ... :) 

п.п. Контакта с ниско интелигентни води до понижаване та твоя интелект. ;) 

Хайде да не спамим с твоите терзания и самосъжаления :)   Друсай се там с "Комунизъъъмм!!!!"  и бъди здрав :)  Опитах се да те извадя от тази кома , но ти сам не искаш.

Та.. по темата да попитам , колко хора знаят че е имало  и съветски "титаник" ?

Не, това не е всеизвестната "Курск" , а ...

http://odessahistory.net/log/story/sovetskii-titanik-admiral-nahimov-port-pripiski-odessa-9

Неговото е хем сърби хем боли. ветеринаря отдавна ми падна в очите след неколкократно хващане в прорашистки лъжи и манипулации , но и не само .

Това отчасти е и причината да се надушат с другото "краставо магаре" - Копейкин .

Спонсора е общ : )

Твърде различни са с костя, за това и казвам, че романса няма да продължи дълго,  защото все от някъде ще избие.  

А за лъжите... не знам сега какво лансират,  не се и интересувам в интерес на истината.  Но на исторически теми добре се аргументираше и изсмукани от пръстите неща не говореше.  Истините за азбуката например ги казваше и по руски телевизии,  явно без да се притеснява да не обиди някой отстоявайки нашето. 

Та, за спонсора не мога да кажа, че е един и същ,  по скоро се присъедини към костя за да обединят и без това малкото си поддръжници,  което както вече казах (мое мнение) след време ще разбере, че е било грешка.  

преди 10 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Тезата ти, Мире, не мога да знам. За това и попитах. 

Само където не става тъй както ти си мислиш или правиш ... :) 

В случая, да ме ползваш като пример за как аз потвърждавам твоя теза ми се струва неуместно. ;) 

Приобщаваш ме към теб. :) Сега .... това, че съм се обяснил в любов, не означава, че имам само към теб. :) 

Моята основна любов е Комунизмът!!! :) Ти към него подхождаш с вид ненавист. :) 

Не ми харесва циганския ти мурафет обаче! Днес едно, утре друго, а към момента, да, да се постъпва цигански е модерно, но не и по отношение на историята. 

Ясно ли се изразих?! 

Ко напраи уле, чуек. Лагна ми компютъра от толкова обезглавени.

преди 10 часа, дръндю написа:

историята е низ от предположения...

... базирани на факти. Има една теория, според която най-вероятното най-вероятно е това, което се е случило. Примерно ако войска се бие с десетократно по-голям враг, най-вероятно ще изгуби. И не е нужно да знаем така ли е за да предположим съвсем основателно, че е така.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Примерно ако войска се бие с десетократно по-голям враг, най-вероятно ще изгуби. И не е нужно да знаем така ли е за да предположим съвсем основателно, че е така.

https://www.168chasa.bg/article/4667029

https://www.dw.com/bg/когато-малка-финландия-се-опълчи-на-ссср/a-51499365

Айде бе ? :) 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Недей и ти!

hqdefault.jpg

току-що, miro20 написа:

Само заглавието прочетох. Знанията ти за ПСВ като за всичко останало - нулеви.

Със същия успех може да кажеш, че България е мачкала османската империя 5 века.

току-що, Myanmar написа:
току-що, miro20 написа:

Само заглавието прочетох. Знанията ти за ПСВ като за всичко останало - нулеви.

Знанията ми за ПСВ ???? :giggle1::lol6:

Пак се изложи :) За кой ли път бе... мазохистче...

преди 31 минути, miro20 написа:

Та.. по темата да попитам , колко хора знаят че е имало  и съветски "титаник" ?

И според теб това е по темата?!

По ми е интересно да видя становището ти за разбилия се самолет на един полски президент.

По-значимо е, не мислиш ли?!

преди 15 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

По ми е интересно да видя становището ти за разбилия се самолет на един полски президент.

Активно мероприятие на руските служби. Поляците това констатираха с последните си разследвания.

Иначе всичко това има едно общо нещо - стремежа да се скрие истината. Дори да не се говори . Сякаш ниога не са се случвали тези неща.

Като каза самолет, какво мислиш за награждаването с орден за за сваления пътнически боинг '83-та  ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 32 минути, miro20 написа:

Финландците знаят за какво се бият, и най вероятно какво ще им се случи ако ги бият.  На практика нямат какво да губят,  и действително се справят повече от достойно.  Въпреки че все пак губят войната, губят и територии.  Но пък си запазват независимостта.  Но ще дам друг пример:

Междусъюзническата война при Дойран. Константин Каварналиев с 3000 войници успява да спре 42 000 гърци,  дори минава в настъпление. Съотношение 1:14 

Тогава Каварналиев е полковник, като го сравни човек с днешните ни генерали,  да се чудим да се смеем ли, да плачем ли...

преди 12 минути, Michigan111 написа:

плачем

По скоро трябва да ревем кат магарета

Темата е за пренаписване на историята, т.е. нейното преиначаване, а не "Пренаписвайте историята" ... само като гледам какви елементи пишат, няма как да продължа участието си тук ... сигурно и на Anne и се повръща от тези "писачи на история". Така че, Чао, троли, четете си се един друг.

Избрали сте да не се показва съдържание от Michigan111. Опции

Избрали сте да не се показва съдържание от petie1. Опции

Избрали сте да не се показва съдържание от iИ.дИоNд.Ni. Опции

Избрали сте да не се показва съдържание от miro20. Опции

Тия да ги чета ... няма как да стане!!! :thumbsdown11:

преди 7 часа, miro20 написа:

сваления пътнически боинг '83-та 

Ползвайки твоя логика дело е на ЦРУ. :) 

Дали изобщо е бил пътнически?! 

Мире, това не можа да разбереш: От теб журналист не може да стане! ;) 

Успех!

преди 10 часа, Michigan111 написа:

Междусъюзническата война при Дойран. Константин Каварналиев с 3000 войници успява да спре 42 000 гърци,  дори минава в настъпление. Съотношение 1:14 

Благодаря за примера

Оня празнодумец дето не различава ПСВ от ВСВ едва ли го интересува   :giggle1:

преди 8 часа, crazy katon написа:
              Избрали сте да не се показва съдържание от Michigan111. Опции

Тия да ги чета ... няма как да стане!!! :thumbsdown11:

И кой го интересува как си се самокастр...самоизолирал от света ??? :getout:

Дали изобщо е бил пътнически?! 

Това не е въпрос на спор. Има всякакви конспирации, но хората са си загинали. Всичките 240++

Аз ти го дадох за пример как някой е награден за убийството на толкова хора. т.е. каква е била системата тогава.

Можеш да сравниш и със сегашни инциденти и трагедии. Имаме още няколко такива.

Дори злия мракобесен режим в Иран имаше честта да си признае за онази фатална грешка на тяхното ПВО и свалянето на пътническия самолет.

А паралелно руската пропаганда яростно вече бе задействана да оправада  свалянето . И увиснаха в нищото когато Иран си призна.

Сравнявай... мисли...  ако можеш :) 

т.е. каква е била системата тогава.

Мислиш ли, че след 11.09 САЩ няма да свалят вид самолет?! 

За да е свален = следователно не е изпълнил нещо. Защо?! 

Това не е случая когато заради по-кратък път бе свален самолет прилитащ над територия където се водят бойни действия.

Така че, да конспирация може да се спретне, но истината е една: При изпълнение на вид дълг за бран = се награждава. 

Помниш ли случая със застреляния имигрант в България?! 

И въобще знаеш ли дали изобщо във въпросния самолет не се е случила вид авария и за да не падне самолета и нанесе щети на земята е бил свален и изобщо ... ако пък по странност е летял над стратегически обекти ...

Мира ... хипотези много, но да ги тълкуваш както на теб ти изнася = не е истина! 

Наблягаш пак на вид омраза над вид бившо управление в СССР. Това ако не е вид пропаганда = какво, спор ли предизвиквам аз или ти тласкаш вид нещо към агетация и прокламация ... 

Не става така Мире! За това и ти подхвърлих за самолета на президента на Полша и ... хоп ... захапа въдицата и даже я понесе пак към вид омраза към вид режим в СССР в миналото ... :) 

Въобще определено образа ти тук е на хлапак. :) Пубертет и прочие ... :) 

Няма лошо Мире ... :) Занасяш се ... ;) Това правиш ... :) Но, не очаквай аз или някой друг да те възприема като само и единствено ИИ-че на което му се плаща, за да е тук в този форум и индиректно да насочва тема към определен плоскост удобна на този който ти дава парички ... :) 

Какво ли не прави човек, за да припечели пари ... мда ... няма лошо Мире ... 

За това и ти казах = Да си гледаш работата ... :) Махайки твоята не истина по даден въпрос, то отново е вид подтик към нещо. ;) 

п.п. Приличаш на ония "викачи" които привикват да се посети вид кръчма. ;) Насам народе ... давайте информация ... :) 

Та, каквото съм счел = съм споделил, а конта въпросите към теб = довеждат до само едно: Вид повторение, против вид бивш социален строй. :) 

Това е насаждане на вид субективизъм в младите за "лошо минало". Нищо друго не е, а не вид обективност. 

Погледни се само: Опитвал си да ме изведеш от кома .. :) Невероятна глупост! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.