Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 8 часа, Myanmar написа:

Тук има дискусия, ако не си разбрал.

Дискусия??? Кое е първичното Давидовия и/или Дарвиновия род или Човек?! 

По отношение на историята не може да се води дискусия или диспут. Да се търси вид каменна кариера. Да се упреква я Хитлер, я Сталин, я кой ли не и се стигне до истината. 

Имало вече забранени думи ... :) 

Ха сега преведи "дискусия" на български ... :) 

Поради каква причина мнението на един пияница не е от значение? О, да, забравих ... нетрезво гледал на нещата ... :) 

Драги ми ИИ-чо .... говориш за постигане на съгласие между хора с различни позиции, но омаловажаваш някои, което не води до вид съгласие, а до вид разграничения. Ако не си забелязал, то определени хора които са трезви бълват по-големи глупости. Тях оборвай, а не мен! ;) Само където през пияния ми поглед не водите дискусия, а безконечен спор, който за вас е вид спорт. 

След като не може да разберете един пияница, то не той е виновен за вашето невежество. 

п.п. Умните хора не водят дискусия, дебат или т.н., а спретват своя "труд" и го публикуват. 

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не забравяй и друго: Много писмени документи са унищожени в миналото (включително такива на каменна основа). 

Далеч не съм го забравил,  даже нееднократно съм го казвал в различни теми.  Най явен пример е изгарянето на Търновската библиотека,  направено съвсем умишлено.  

преди 5 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Обективна спрямо кое? Спрямо хронологията или тълкованията защо се е случило?

И от кой се намират? Кой ги датира и ги тълкува?

Артефактите знаеш от кой се намират и от кой се датират.  Сами по себе си те се ползват най добре за потвърждение на определени събития,  а когато са в комбинация с извори могат да дадат много повече.  

А иначе обективизма трябва да бъде спрямо досегашната теза. Щом фактите говорят друго защо трябва с магарешки инат да държим на старото,  когато не издържа никаква проверка?  

преди 5 часа, Michigan111 написа:

Търновската библиотека

Това ми звучи подобно на Александрийска библиотека по отношение на световната история и оставам май архивите на Ватикана. ;) 

По отношение кой намира артефактите ... хм ... май първо иманярите ... а те се делят на два вида = такива които изкарват прехраната си с продажбата им на черно или такива които топят златото и прочие ... ;) 

Ето едно нещо по което нашите управници трябва да се позамислят ... Да се даде шанс на съвестните иманяри да практикуват вид търсения. Да, да се направи вид регистър и да се изкупуват вид находки ... защото, за да се изровят неща се полага къртовски труд ... това не е да си седиш удобно в креслото и пишеш научни исторически книги ... 

Сещам се и друг палеж ... на бившия партиен дом ... Въобще за последните 30 години какви ли не документи са унищожени и само май Миро от време на време вади някой компрометиращ материал, но то това му е целта = да компрометира ... :) 

Та ... въобще как може да се води вид дискусия, като има отбор потребители каквото и да кажеш, ще изнамерят компрометиращ материал и се увличат в трезви спорове, които изобщо не приличат на пиянските обаче, защото при пиянските се стига до: "Ти мен уважаваш ли мъ или не ... или най-много по буйния и в кондиция да натупа по не в час пияния ... :) Най-кофти когато трезвен бие пияница ... грозно ... мда, но това е друга тема ...  

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това ми звучи подобно на Александрийска библиотека по отношение на световната история и оставам май архивите на Ватикана. ;) 

Е то Търновска библиотека е образно казано, иначе книгите са били зазидани в църквата св Петър и Павел,  и са преживели 450 години турско робство за да ги запали един гръцки владика.  Но много книга е било,  защото е спасена една много малка част от тях, което е било една ракла книги. По късно и те изгарят де, при друг умишлен палеж свързан със съвсем друго нещо.. явно такава ни е кармата.

Ето едно нещо по което нашите управници трябва да се позамислят ... Да се даде шанс на съвестните иманяри да практикуват вид търсения. Да, да се направи вид регистър и да се изкупуват вид находки ... защото, за да се изровят неща се полага къртовски труд ... това не е да си седиш удобно в креслото и пишеш научни исторически книги ... 

Това е така, да. В цивилизования свят тези неща са отдавна узаконени и се изплаща процент от стойността на находката,  и то сериозен процент. Но в нашето подобие на държава няма да стане скоро това.  Скоро в щатите се продаде на търг златен медальон на Омуртаг за около 50К долара.. оказа се че държавата ни няма и политика да купува такива неща,  а цената е смешна направо.. Черепа, оказа се, добре е направил с частната си колекция, че поне тези неща не са се разпилели по света.  

преди 9 часа, Michigan111 написа:

кармата

Такова нещо няма. От край време по нашите земи нещата се предавали "от уста на уста". ;) 

Има и друго. Мен ме вълнува историята от преди приблизително 14 000 години. ;) Истинската за нашите земи. След това все е имало набези и грабежи ... и наистина се получава, че историята се пише (пренаписва) от победителите, но факта си е факт = България е райско кътче и затова всеки я желае. ;) 

Удовлетворява ме само едно: Докато има българска реч = всичко ще се знае, независимо, че не е написано. ;) 

преди 9 часа, Michigan111 написа:

Черепа,

Спорна личност е същия ... 

Друго ще ти кажа: От достоверен източник знам едно: Измени ли се вид закон (по мое мнение някъде в конституцията) много неща закътани от едни хора (не богати кът Черепа...) ще започнат да "изплуват" .... ;) Не всичко е претопено от мангалите ... ;) Те пък топят вид артефакти от страх (поне така твърдят), но реално са в подчинение на един специфичен техен джинс, който се накичва с ланци ... 

Пак ще натъртя на едно нещо = има още много артефакти по нашите земи, но си трябва кирка, лопата и много труд, за да "изплуват" от земята ... ;) Да, ама не ... По - лесно е да четеш в интернет над нещата и да си мислиш за по-исторически достоверен ... ;) 

Към гореписалите: Пичове, вие сте прекрасно олицетворение на фразата "чукча - писател, чукча не е читател".

преди 2 часа, Христо Сираков написа:

Към гореписалите: Пичове, вие сте прекрасно олицетворение на фразата "чукча - писател, чукча не е читател".

Глей си мацките е не се напъвай да мислиш.

преди 17 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Спорна личност е същия ... 

Меко казано, далеч съм от мисълта че е безспорна.  Но факт е, че много ценни предмети останаха в България вместо да хванат пътя.  

Абе какви са тези 14 000 години българска история? То това е праистория

преди 8 часа, petie1 написа:

Абе какви са тези 14 000 години българска история? То това е праистория

Ти що не гледаш новата тема бе ... :) Ко си се заврял в миналото ... там Аннето вече и е без интересно ... :) 

п.п. Сега вместо да издирва германци и прочие издирва някакъва луда Айнщяанз Фустъ ... :) де досаждъла на сестра ѝ ... и зетя молети ся ... :) 

Ох ... сериала "Дързост и физиология на Анне" има нов сезон ... :) Ти пак си в стърия сезон ... ма бъди модерен бе ... :) 

Ама и ти нещо удъртяфаш и не си в крачка с младите ора с увреждания ... :) 

преди 13 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ти що не гледаш новата тема бе ... :) Ко си се заврял в миналото ... там Аннето вече и е без интересно ... :) 

п.п. Сега вместо да издирва германци и прочие издирва някакъва луда Айнщяанз Фустъ ... :) де досаждъла на сестра ѝ ... и зетя молети ся ... :) 

Ох ... сериала "Дързост и физиология на Анне" има нов сезон ... :) Ти пак си в стърия сезон ... ма бъди модерен бе ... :) 

Ама и ти нещо удъртяфаш и не си в крачка с младите ора с увреждания ... :) 

То край нямат нейните сериали та един да пропусна голям праз :) А за миналото е важно да се помни....

преди 6 часа, petie1 написа:

А за миналото е важно да се помни....

Прав си. Историята е низ от спомени.

А сега де... Нали когато ти цитирах документи за прекрасното минало на БКП и целия соц период, толкова рева да "оставим миналото" бла бла... ?  А сега.. било "прав си"

:hit:

преди 1 час, miro20 написа:

А сега де... Нали когато ти цитирах документи за прекрасното минало на БКП и целия соц период, толкова рева да "оставим миналото" бла бла... ?  А сега.. било "прав си"

:hit:

Мире ... миличък ... аз имам едни спомени, ти други ... :) Историята не е това което ти казваш, при положение, че аз има различни спомени за събитията ... :) 

Тук става въпрос, за това, че ти наблягаш, че твоите спомени са истинските ... :) Реално насаждаш вид обективност. ;) 

Когато се изрепчих и казах да оставиш БКП на мира ... леей ... как се втурна да ме убеждаваш, че аз съм кривия и почнаха да се вадят едни документи и прочие ... :) 

Какво си очаквал ... мъ ... аз да извадя контра документи ли ... :) 

Мире ... хм ... всичко се свежда до достъп до вид архив. Нали се сещаш, че вид информация се унищожава?! ;) 

Никъде не ще видиш вид документи колко комунисти са потрити. Считаш вид хора за комунисти, но дали са такива, а?! 

Хайде сега го приложи към БСП. Мислиш ли, че там са само социалисти?! 

Във всяка една партия Мире си има фракции. Затова и не слагай под общ знаменател под формата на БКП, че всеки член на въпросната е гад. ;) 

Да, това правиш тук = компрометираш всички с различно мнение от твоето, което е вид тоталитарен начин на мислене идващ именно от времената по време когато в България е била Народна Република ... Забележи .... Не Социалистическа или комунистическа ...

Сега не сме Демократична Република, а Република с демократично управление и не мисля, че твоя способ на вид тоталитаризъм по отношение на БКП или даже БСП е актуален. 

Едно е ясно: Ти изобщо нямаш демократичен мироглед. Целия твой мироглед се базира на ненавистта към БКП, БСП и т.н. За теб по-важно е да вадиш компрометиращи документи, но замислил ли си се защо някои са запазени?! Не ... :) 

Затова и не вярвам на документи. Да, историята е низ от спомени. Ти наблягаш на вид документи, а аз на преки спомени. Ти насаждаш вид пропаганда, а аз споделям лични спомени. 

Ако ти не си живял добре при предишната наша република, то аз съм живял добре. Сега също живея добре, а ти със спомени от гадното при твоя живот. И защо твоето гадно ще е по-значимо от моето добро в миналото?! 

Мире ... целта ти определено е да сформираш в мозъците на младите, че всичко свързано с времето на социализма в България е лошо, което не е истина!!!

Определено си манипулатор и затова те провокирах с вид моя крайност и хоп ... ти се пропука ... :) 

Определено сте от едно "семейство" с Мойра ... :) или по-точно казано сте от определена клика ... Определено си зависим, за разлика от мен ... :) 

Няма лошо ... :) Но, все пак сме "вече" свободни ... или какво ... още ли продължава комунистическото робство ... :) 

Мире, бъркаш комунистическите възгледи с вид диктатура ... Мога смело да кажа: По времето на Народна Република България не е имало диктатура! След преврата (да така го оприличавам) стана! Определени нескопосани личности финансирани от вън съсипаха държавата ни. Народа на България бе излъган! Малцина успяха да си създадат свой бизнес, Да, всеки бе се заел с вид дребен бизнес и някои успяха, а други се провалиха. Проблемите тръгнаха когато се появиха "монополите". Всякакъв вид производство бе приведено до несъстоятелност. По никакъв начин и в никое правителство не бе защитен местния производител. Бе съсипан вътрешния пазар. Тогава не приложена вид митническа политика. Първата корупция бе сред митничарите. от там на сетне всичко лека по лека се разпадна. 

Егати демокрацията ... :) Седнали някои и се хванали за стокообмена на България с останалите държави ... :) България от всякъде си стана консуматор ... :) 

Не помниш момента в който в хранителните магазини нямаше нищо, са сметка на това в магазините техника имаше и оригинални японски телевизори и ред друга техника ... 

Та, от всичко това не пострада гражданина, а селянина или по-точно за работниците по селата. Те тръгнаха на миграция към градовете и чужбина. 

Но ... ех спомени, спомени ... и викаш за фалита е виновна БКП .. лъжа!!! :) Не комунистите, а други са виновни Мире за състоянието в което се намира сега в България!!! Да, ама ти ... младите да знаят .... БКП е виновна ... :) Комунистите са виновни ... Това е насаждане на омраза Мире ... а не трябва така ... 

Та, определено не си Трол ... ти си Хейтър ... :) Не си по различен от Мойра ... само навявате Еди кой си е виновен ... :) У .... и ред други хейтърски способи ползвате ... :) Е, именно против това съм! 

Както някъде ти казах, то ти си по-интелигентен от Мойра, но не си по-различен от нея ... Тя със своя ... хм ... как го каза гейк ... а ти да не останеш по-назад с твоя хейт ... :) 

Определено аз Ви и ви разклатих ... :) Гледам сега нещо почна да ме зачиташ ... :) НО, не пропускаш да хейтниш по отношение на БКП ... :) 

Та ... пак ще те помоля този път любезно: Остави БКП и комунистите на мира, моля! Те отдавна са мъртви. За мъртвите или нищо или добро. След като не казваш добро, защо казваш зло по отношение на тях, а?! Да се помнило ... хм ... че ти помниш лоши неща от тях е едно, но аз помня добри неща от тях. Много от тях са ми помогнали да успея дори при друг вид управление. Не всичко от комунизмът, социализмът е лошо, а от капитализма е добро!

Мире .... в 21-ви век живеем ... И да напомня на някои ... аз не съм Миро21, Нито Ново20, а старо19 и едновременно с това Непонятно-1 ... Не съм от модните течения които 40 било ново 20 ... ;) 

Аз мога и с 2 и 200 ... мога и с -2 и -200 ... мога и с гола Нула ... хм ... май някой ме определи, че съм "0" :) ... но мога и с безкрайност ...

Аз съм тук и там, живея по-малко, понякога повече тук на село, но понякога и там в града. 

Ще ползвам вид творчество чуто от Слави Трифонов:

Аз съм и гражданин и селяк. 

Аз мога и не мога, 

И съм ангел и демон,

И съм господар и роб!

ДиоиД съм аз бе , а не Тайсън бе простак ... 

Ще те видя след време теб 

на кой си робот. 

:) 

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да низ от спомени е та затова има толкова лица

преди 4 минути, petie1 написа:

Да низ от спомени е та затова има толкова лица

Знаеш ли ... тя е като личността ... има си недостатъците, но и своите предимства. Въпроса се свежда да се ползва правилно, а не да се тълкува по едностранен начин, т.е. чрез вид тотален подход, крайности или абсолютен начин. В тоя смисъл тя не може да е обективна, а всеки който се опитва да я направи такава, то е манипулатор. 

Такъв съм си аз, не скептик, не критик, а частица от обективността. Вида ли, че някой заговаря за вид обективност, то определено не е читав. 

Интересно е, че мнозина не обръщат внимание на личните мнения, а настояват да се следват вид мнения на някой или някои. 

От край време има едно клише: Седят двама лордове в един клуб и спорят дали обществото трябва да се управлява или може само да се управлява. Стигнало се до облог. От тогава всеки лорд където и да отиде прави два клуба. В единия където да е, а другия където да не му стъпва кара, независимо дали има лорд с противоположно мнение от неговото на местна основа. :) 

Мда ... не мога да си спомня къде за първи път се е образувал свободен форум ... но май и до сега се е запазила въпросната традиция или ... хм ... абе някои спомени са ми бледи .. :) 

Та, някои потребители тук се самозалъгват, че форума е специализиран и надават вой, ако не е на тяхното ... :) 

Ината е интересен феномен, но определено вид упоритост някои потребители бъркат с инат. Само, където, ината на някои почна да се вижда ... мда ... :) 

Та да видим ... :) 

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Знаеш ли ... тя е като личността ... има си недостатъците, но и своите предимства. Въпроса се свежда да се ползва правилно, а не да се тълкува по едностранен начин, т.е. чрез вид тотален подход, крайности или абсолютен начин. В тоя смисъл тя не може да е обективна, а всеки който се опитва да я направи такава, то е манипулатор. 

Такъв съм си аз, не скептик, не критик, а частица от обективността. Вида ли, че някой заговаря за вид обективност, то определено не е читав. 

Интересно е, че мнозина не обръщат внимание на личните мнения, а настояват да се следват вид мнения на някой или някои. 

От край време има едно клише: Седят двама лордове в един клуб и спорят дали обществото трябва да се управлява или може само да се управлява. Стигнало се до облог. От тогава всеки лорд където и да отиде прави два клуба. В единия където да е, а другия където да не му стъпва кара, независимо дали има лорд с противоположно мнение от неговото на местна основа. :) 

Мда ... не мога да си спомня къде за първи път се е образувал свободен форум ... но май и до сега се е запазила въпросната традиция или ... хм ... абе някои спомени са ми бледи .. :) 

Та, някои потребители тук се самозалъгват, че форума е специализиран и надават вой, ако не е на тяхното ... :) 

Ината е интересен феномен, но определено вид упоритост някои потребители бъркат с инат. Само, където, ината на някои почна да се вижда ... мда ... :) 

Та да видим ... :) 

Разбира се че е като личноста затова и няколкото пътри пращах АБПФК Кити-Анне да чете архивите дневници писма и др. та да види какво са мислели обикновените хора а не върхушката ама тя както винаги ми се изсмя :)

Първия форум като идея и реализация възниква в Дрена Атина и е решевал политеческите въпроси на града :)

преди 38 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Историята не е това което ти казваш, при положение, че аз има различни спомени за събитията ... :) 

"спомените " ти са и като моите почти. Наивни и повърхностни.

Да ти го визуализирам по ясно.

Едно дете и сега вижда света според това което му осигуряват родителите. То не знае и не се интересува колко струва това, онова, дали родителите са затънали в заеми... То си има играчките, има си дрехите, нахранено и добре гледано.

Така и с БКП и НРБ. Никой не ти е казвал по глобалните показатели на държавата. Че сме затъвали , че сме били 3 пъти във фалит, че сме имали нерентабилна и неработеща добре, икономика и селско стопанство.

И т.н. и т.н.

Та... ти като това дете... защо отказваш да погледнеш истината за родителите си ?  Отказа ти е мн грозна постъпка. Вместо да им помогнеш, ти си затваряш очите и искаш да си живееш в "онази приказка"  като Алиса в страната на чудесата...

Ми не става така.. порастни вече.  Крайно време е.

преди 13 минути, petie1 написа:

Първия форум като идея и реализация възниква в Дрена Атина и е решевал политеческите въпроси на града :)

По спомен форум мисля, че е латинско понятие ... хм ... де ... лайшкото фор рум ... демек за стая ... :) но аз имам предвид свободен форум,  някъде в един парк в Англия ... т.е. не специализиран форум. 

преди 48 минути, miro20 написа:

Че сме затъвали

Не Мире .... никой не ти е казвал КИНТЕКС или ТЕКСИМ с какво са се занимавали ... 

Само да споделя ... моя позната е била гл. счетоводител в КИНТЕКС ... ;) 

Спирам до тук и определено някои неща не са ти били известни на теб като дете ... 

НО, не може да твърдиш за мен същото ... много сме различни Мире ... 

Това, че ти на времето не си бил информиран, а после си повярвал на вид информация не означава, че твоята информация е истина!!!

Сещаш ли се само, че нашия Калачников е бил с по-добро качество от руски оригинален?! ;) 

Спирам до тук ... Да, България е била на военния пазар Мире, а там не знаеш за какво идва реч ... Та ... Честито ... вече си купуваме от запада военна техника ... била по-добра и по-конкурентно способна от наше производство ... да бе да ... :) 

Да, не знаеш къде са отивали определени пари, и да не знаеш как сме успели да направим Правец 82 или ТВ Велико Търново май пак бе 82 ... :) 

И сега по какво да се водим по това, че не може ме ме ме ме ... да сглобяваме коли в нас ли, а?! :) Или, че дървообработващата ни промишленост не е правила качествени ме бе ме бе ме бе ли ли ли ли , а?! :) И ред неща които сме си ги произвеждали сами ... :) 

Бегом за две кофи компресия при Хамериканците или пет мегахерца и не се връщай без нищо = пари няма ... :) 

Мире ... не се прави на велик икономист ... моля ... една калкулация не може да направиш и прочие и седнал да ми говори, че сме били затънали ... :) и то икономически ... :) 

Бегай у левууууууууууу пръцдом у десссссссссс нууууууууууу комунистЪ ша тъ гази ... :) 

Благодаря за пореден път, че ме разсмя ... :) 

Оставям те на воля да пренаписваш историята ни ... :) аз се потапям в битовото си по думи на Рамус = да се напивам ... :) 

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не Мире .... никой не ти е казвал КИНТЕКС или ТЕКСИМ с какво са се занимавали ... 

Само да споделя ... моя позната е била гл. счетоводител в КИНТЕКС ... ;) 

Спирам до тук и определено някои неща не са ти били известни на теб като дете ... 

НО, не може да твърдиш за мен същото ... много сме различни Мире ... 

Това, че ти на времето не си бил информиран, а после си повярвал на вид информация не означава, че твоята информация е истина!!!

Сещаш ли се само, че нашия Калачников е бил с по-добро качество от руски оригинален?! ;) 

Спирам до тук ... Да, България е била на военния пазар Мире, а там не знаеш за какво идва реч ... Та ... Честито ... вече си купуваме от запада военна техника ... била по-добра и по-конкурентно способна от наше производство ... да бе да ... :) 

Да, не знаеш къде са отивали определени пари, и да не знаеш как сме успели да направим Правец 82 или ТВ Велико Търново май пак бе 82 ... :) 

И сега по какво да се водим по това, че не може ме ме ме ме ... да сглобяваме коли в нас ли, а?! :) Или, че дървообработващата ни промишленост не е правила качествени ме бе ме бе ме бе ли ли ли ли , а?! :) И ред неща които сме си ги произвеждали сами ... :) 

Бегом за две кофи компресия при Хамериканците или пет мегахерца и не се връщай без нищо = пари няма ... :) 

Мире ... не се прави на велик икономист ... моля ... една калкулация не може да направиш и прочие и седнал да ми говори, че сме били затънали ... :) и то икономически ... :) 

Бегай у левууууууууууу пръцдом у десссссссссс нууууууууууу комунистЪ ша тъ гази ... :) 

Благодаря за пореден път, че ме разсмя ... :) 

Оставям те на воля да пренаписваш историята ни ... :) аз се потапям в битовото си по думи на Рамус = да се напивам ... :) 

Та ти дори не осъзнаваш че потвърждаваш моята теза.  :) 

преди 1 час, miro20 написа:

Която теза е? :) 

Ти Мире нямаш теза, а само антитеза .... :) 

Нима след вид настъпване на демокрация не се случи филма "Крилце или кълка"?! 

Да, Мире ... изкуствените храни изместиха качествените български и тотално се срина вътрешния ни пазар. 

Или какво ще кажеш, че селското ни стопанство е било в упадък?! :) 

Мире ... разликата между Социализма в миналото и демокрацията в сегашното в какво е?! 

На времето всеки бе ангажиран с вид труд, а сега с вид леност. Дойдеше ли време за обиране на реколтата се ангажираше кой, а?! 

На по крупни обекти кои работиха?! 

На колко стратегически обекти бе КЕЧ?! Дори където се вика да не са били от военно значение. Само на определени секретни обекти не бяха допускани въпросния КЕЧ. Да там се ползваха друг сорт войници, които определено не бяха цигани ... 

Та така Мире ... все повече ми заприличваш на циганин, а не на руснак или българин .... най-много да си джуреец, т.е. Баща ти да е от молдова, а майка ти да е циганка ... Да, все пак си получил вид образование нали?! Определено обаче в момента не го ползваш по предназначение. Виждам колко време отделяш във форума Мире ... Уви това е предимството да си пенсионер ... :) Може да си кибичиш някъде неопределено време тъка както и лумпелите които не учат, а само кибичат в нета. Човек с активна друга дейност в смисъл ползотворна изобщо няма да заделя за толкова форумно присъствие. Най-много преди или след работа да влезе и се позабавлява ... :) 

Кратко: Можещите и знаещите по отношение и политика, и икономика и т.н. не кибичат по форумите, а реално се занимават с политика, с икономика и т.н. не се бутат из форуми и социални мрежи да изнасят вид сериозна информация. Всяка информация която не от акредитирани журналисти е фалшива Мире! 

Всеки един документ който ти си го показвал тук не е нищо друго освен да компрометираш нещо. 

Поради каква ли пречена вид документ ти е даден, за да го ползваш?! Елементарно е Мире = за да проучиш общественото мнение или по определен начин да повлияеш на същото. 

Да, аз говоря глупости и в един момент = ти потвърждаваш моята теза .. :) Смях Мире ... Измислям си нещо, поствам го тука и ... ха ... истина или лъжа ... :) 

Разбери ме Мире .... може да съм хлапак който си играе ... :) Такъв който му е развинтено въображението ... :) 

Не ти ли си се замислил, че Рамус може да е прав за мен?! :) 

Разликата е, че ти имаш вид цел за да клатиш тук информацията, а аз не! Да, допираш се до вид незнание Мире ... а после ... :) 

:) ... Потвърждавал съм тезата ти ... ни в клин, ни в ръкав ... :) 

Кратко: Благодарения на вид задгранични износи се е финансирало промишления ни шпионаж и благодарение сме започнали да произвеждаме доволни пълни аналози на западни компютри.  Лелей ... погазили сме правата и на гризналата ябълка и на Ай Би ЕМ ... :) 

Не може така .... това е кражба ... :) И какво, да крадели сме от вън и сме давали на населението по добри условия на труд.

Жена ми навремето е работила като ОТК знаеш ли къде?! После като я съкратиха стана сервитьорка ... мда ... Мире ... Малко по-напред от теб съм пипал 16 битов компютър и съм писал програми за дървообработващата ни промишленост и ... военната ... ай .... да се знае!!! 

Да, Мире .... имал съм допир и до оригинални и наши аналози ЕИМ. Не ме връщай преди '56 ... моля ... и най-вече не мисли, че баща ми е бил партиец ... Не ми казвай кой познавам и не ми казвай кой ме е оценил и преди в соца и след това при демокрацията и не ми казвай какво съм работил ... :) 

И не ми казвай как и кои документи остават и кои се унищожават!!! ;) С каква цел се оставя вид документ, а?! :) 

Да, Мире ... на теб ти е промит мозъка като са ти дали да видиш само 50% от документите ... :) 

Определено си Мистър 50%-та който за 50 цента прави всичко ... :) 

Благодаря ти, че ме развеселяваш ... :) само не се опитвай да ме убедиш в нещо ... :) А, аз преценявам какво да споделя, какво да украся, какво да е като вид полуистина или неистина ... ;) От мен трудно ще изкопчиш вид достоверна информация Мире ... но за сметка на това мога да видя фалша дори и при теб ... ;) 

преди 3 часа, miro20 написа:

Коя теза бе Мире?! :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.