Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

преди 7 часа, дръндю написа:

знаете ли какво е историята
тя е инструмент с който се манипулира света
историята ни учи че хуманността се постига чрез борба, война и потоп от кръв
няма християнство без разпъването на Исус
няма Ренесанс без Тъмните векове
няма САЩ без унищожение на индианците
хората нямаха интерес да разделят атома преди Втората световна война
просто опитват да направят света по-добро място за живеене за някои от тях за сметка на други, чрез непрекъснато воюване и крайния резултат е самоунищожението
холокост за цялото човечество
това е краят
дано да греша!

Опростяваш нещата до степен да са лишени от смисъл.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 7 часа, Anne написа:

С какво са се гордяли хората, бе? С това, че голяма част от населението е била селска и бедна, третирана като роби, без достъп до здравеопазване, че самите здравеопазване и образование са били лукс и недостъпни, че селяните нарочно са били държани бедни, болни и неграмотни? С това, че шепа богаташи са забогатяли от труда, потта, кръвта и смъртта на селяните? С това, че са били принудени да третират величеството като бог?

Преди седмица се върнах от екскурзия от Бургас, в един от музеите да ти кажа ли какъв цинизъм беше изложен? Рекламен афиш за летни пътувания до морето цитирам "за всички граждани и селяни". Няма такъв цинизъм и такава открита подигравка със селяните! Те едва са свързвали двата края! Моите баби и дядовци са от обикновени селски семейства, имат само основно образование, не са имали никакво детство, отрано са помагали вкъщи - готвене, чистене, пране, работа на полето............... лекували са се с билки, щото медицината е била скъпа. И викаш, на такива хора им е било добре? Ти си пълен нещастник! Нао теб явно не ти пука за селяните. Да ти кажа само, че ако не бяха работливите селяни по соца, гражданите и столичаните  щяха да измрат от глад!  Щото вие не знаете нито откъде идват млякото, месото и яйцата, плодовете и зеленчуците,  нито можете сами да си ги отгледате!  Ако не са били работливите обикновени хора с двете си ръце да съградят съвременна България, още щяхте да ходите с дамаджани до чешмите за вода и да сте без електричество и пътища! Ако не са миньорите, които така презирате, ток ще видите през крив макарон, включително буржоазните учителки в училищата! Аман от неблагодарници в тая страна! Да ни принизявате до слуги! Щото вие, богаташите какво направихте за България, освен че ни обвързахте със смъртоносни съюзи с Германия и опозорихте България със "Закон за защита на нацията"?

Такива като вас трябва да ви оставят да измрете от глад, като сте толкова неблагодарни!

Евреите и комунистите са ви проблема, ама не и вашата алчност!

Убийците са си признали. Хванали са ги, разпитали са ги, признали са всичко и са имали наглостта да не се срамуват от това!

Щом не разбираш, че става дума за психопати, значи не си у ред! Това са деца, бе?

Нека твоите деца и внуци да ги разстрелят така, да видим  дали ще повярваш, когато убиецът на децата ти каже "Те ми казаха "Не ни убивай, ние сме просто деца". Ако не повярваш дори тогава, значи нещо здраво ти хлопа дъската.

Пропаганда ти се привиждала............

Стягай си куфарите за Германия. Или САЩ. Тук такива като теб, които не ценят детския живот, не ги щем!

Пак ли получи факс?

Нали това ти казваме самите селяни са се гордели с царя ни така че па к си ги плякала едни смешки, ако не вярваш прочети разказа "Те победиха" Има вече и отворени архиви така че можеш да се сдобиеш с писма дневници и квото се сетиш.... А за това дет си гледала кокошки и крави почти всеки е гледал някакво стопанство така че освен усмивки друго не предивизвакваш

преди 1 час, Belhor написа:

Нямаме и с какво да се гордеем, ако държим да сме обективни.

Добре, според тебе какъв е бил правилния път.  До 1 март 41ва държим неутралитет.  Вермахта е на Дунава, а румънците местят местят войски в Северна Добруджа, и Хитлер пита - с нас ли сте или против нас.

Какво е трябвало да направи царя за да се чувстваш по горд?

преди 8 минути, Michigan111 написа:

Добре, според тебе какъв е бил правилния път.  До 1 март 41ва държим неутралитет.  Вермахта е на Дунава, а румънците местят местят войски в Северна Добруджа, и Хитлер пита - с нас ли сте или против нас.

Всъщност това е бил добър вариант. Избиват евреите, за да не могат сега да се подиграват с усилията ни да ги спасим, както Валкирия прави, а България е окупирана и репресирана, но след като Германия губи войната сме сред победителите и си вземаме малко земи с българи, изчистени от паплач.

преди 6 минути, Myanmar написа:

Всъщност това е бил добър вариант. Избиват евреите, за да не могат сега да се подиграват с усилията ни да ги спасим, както Валкирия прави, а България е окупирана и репресирана, но след като Германия губи войната сме сред победителите и си вземаме малко земи с българи, изчистени от паплач.

А с преродените евреи ко ще правим?

преди 3 минути, Myanmar написа:

Е да де,  ама покрай това ставаме окупирана страна с всички несгоди, които това носи.  Ясно ти е къде биха отивали природните ресурси и храните,  за народа - глад, същото като в Гърция.  Отделно румънягите окупират Южна Добруджа,  която след войната евентуално бихме си върнали.  Ама пък с нашия късмет,  ако бяхме се били с немците,  накрая те щяха да спечелят войната :D

Въпросът е, че Царя не е имал друг разумен ход с цел да запази държавността, да предпази държавата от войната,  армията от бойни действия и населението (включително и евреите) от репресии. Единствена грешка е обявяването на символична война на "далечните" противници САЩ и Великобритания, които малко по късно се оказва, че не са чак толкова далечни.  

преди 1 час, petie1 написа:

Пак ли получи факс?

Нали това ти казваме самите селяни са се гордели с царя ни така че па к си ги плякала едни смешки

41 ва година от ссср пускат няколко групи парашутисти - български комунисти, обучени в нквд,  да вдигат населението на бунтове, да палят, да взривяват, да грабят мандри... не само, че не успяват да вдигнат бунт, но и половината са заловени и предадени на властите точно от населението,  запознали са се с народната любов  :D

преди 14 минути, Michigan111 написа:

41 ва година от ссср пускат няколко групи парашутисти - български комунисти, обучени в нквд,  да вдигат населението на бунтове, да палят, да взривяват, да грабят мандри... не само, че не успяват да вдигнат бунт, но и половината са заловени и предадени на властите точно от населението,  запознали са се с народната любов  :D

Чувал съм затова ама си мислех че са си нашите активни борци каквото и да значи това ама те пък в СССР чак обучавани брей

току-що, petie1 написа:

Чувал съм затова ама си мислех че са си нашите активни борци каквото и да значи това ама те пък в СССР чак обучавани брей

Те са де,  активните бандити :D

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Те са де,  активните бандити :D

Па после бяха по равни нали? И с две думи равенството при соца с което толкова се гордее маскираната ни нацистка отиде на кино :) Аз като чета разни биографии на наши писатели по царско време все ми се струва че образованието тогава е било на почит а не както АБПФК Кити-Анне разправя

преди 54 минути, Michigan111 написа:

Ама пък с нашия късмет,  ако бяхме се били с немците,  накрая те щяха да спечелят войната

Има го тоя момент. В който съюз сме влезли - станал е на дроб.

Да, наивните селяни са се гордеели с царя, точно защото са били бедни, неуки и необразовани.  Чак след 9 септември започват да разбират от какви неща ги е лишила монархията - правото на достоен живот, правото на достъп до здравеопазване, правото на достъп до образование (не само основно), правото на труд и отдих, на достъп до култура и изкуство.

Не ми се правете на луди, много добре знаете, че основното образование още тогава не е било достатъчно, а средното и висшето са били лукс и достъпни само за богаташите. Не е достатъчно да знаеш само да четеш, пишеш и смяташ. Хората трябва да имат минимум средно образование. И не на мене тия, колко добре се е живяло по царско време. Пробвай ти да живееш в дървена колиба с една стая, без електричество,ВиК, вътрешни баня и тоалетна, радио, без достъп до здравеопазване, да работиш на полето и да ти плащат мизерно. Не ми давай за пример богаташите моля - те не са извадка на народа.

По царско време хората не са знаели, че имат права. Да не говорим, че детският труд тогава е бил разрешен. Детски труд! Експлоатация на деца! Ако вие не се възмущавате от тия неща, значи не сте съвсем у ред. Прочетете разказа за двата свята, от които единият е излишен.

Не ми изкарвай гражданите някакви високообразовани. Толкова са високообразовани, че градските деца растат с мисленето, че млякото, месото и яйцата идват от завода. Хор, не помирисвали село и земеделие, да ми говорят за икономика.

Аз предпочитам да се гордея с постиженията на социализма. Поне са постижения на целия народ, а не на група "избрани" хора.

преди 8 минути, Anne написа:

Не е достатъчно да знаеш само да четеш, пишеш и смяташ.

Така е, на ракетните инженери по селата им е трябвало повече от това да четат и смятат.

преди 8 минути, Anne написа:

Хората трябва да имат минимум средно образование.

Викаш, ти си минималист, защото те мързи да вземеш висше.

преди 23 минути, Anne написа:

Аз предпочитам да се гордея с постиженията на социализма. Поне са постижения на целия народ, а не на група "избрани" хора.

Ко? Не! Ти наистина ме изумяваш с простотията си понякога а уж се бараш за образована, постиженията ВИНАГИ са били привилегия на на група хора а не на цял народ.............

преди 31 минути, Anne написа:

Пробвай ти да живееш в дървена колиба с една стая, без електричество,ВиК, вътрешни баня и тоалетна, радио, без достъп до здравеопазване, да работиш на полето и да ти плащат мизерно. Не ми давай за пример богаташите моля - те не са извадка на народа.

Повечето работи дето си ги изброила даже не са и били изобретени по царско време така че пак гърмиш здравата, медицината в цяла Европа е била зле също и детския труд е бил разрешен, то за тва и учебната година в много държави е почвала на 15 септември... Лесно е да дадеш оценка днес когато е мързеливо време... Ето по време на соца още се е ходело на баня ако не знаеш :)

В Източна Европа може и да ги е нямало, в западна ги е имало. Или ти не помниш кога е било изобретено електричеството? Вътрешните бани и тоалетни?

преди 2 минути, Anne написа:

В Източна Европа може и да ги е нямало, в западна ги е имало.

преди 5 часа, Anne написа:

Аз предпочитам да се гордея с постиженията на социализма

И защо предпочиташ постиженията на социализма, след като в Запада е имало повече и по добри ? :giggle1:

преди 8 часа, Michigan111 написа:

Ти верно ли ми задаваш тоя въпрос? На границата ти е войската на най- големия сатрап в човешката история, който по никакъв начин не бива да спечели тази война и ти ме питаш какъв е правилния ход? Ми това антиславянство и тоя пещерен антикомунизъм са ти изпили мозъчето бе човече!!! Ти може и да се мислиш за некъв ариец ама гьобелс те е смятал за циганин или в най- добрия случай славянин, което значи че след войната подлежиш на изтребване. Каква държавност, кви пет лева те гонят? Разглеждаш възможностите, когато Хитлер отдавна е загубил войната, но 41- ва това далеч не е било сигурно. Не се е съпротивлявал щото армията му е трябвала да трепе българи- работници и селяни... а и деца, както се видя! Един сатрап се съюзил с друг сатрап, потъпквайки интересите и желанието на народа, и аз трябвало да се гордея с това! Ми намалете я тая дрога бе!

преди 52 минути, Anne написа:

В Източна Европа може и да ги е нямало, в западна ги е имало. Или ти не помниш кога е било изобретено електричеството? Вътрешните бани и тоалетни?

Манхатън 1882 не ми звучи много в Европа ама знам ли може да си пренаписала и географията :)

Колорадо спрингс също не звучи в Европа....

1895 Първа електроцентрала в България  тоест само след 13 години след Манхатън...

Така хайде сега да видим следното: Първи цветен телевизор в света 1954г у нас още не са чували що е то телевизия,  та толкоз за развитието през социализма

преди 20 минути, Belhor написа:

Ти верно ли ми задаваш тоя въпрос? На границата ти е войската на най- големия сатрап в човешката история, който по никакъв начин не бива да спечели тази война и ти ме питаш какъв е правилния ход? Ми това антиславянство и тоя пещерен антикомунизъм са ти изпили мозъчето бе човече!!! Ти може и да се мислиш за некъв ариец ама гьобелс те е смятал за циганин или в най- добрия случай славянин, което значи че след войната подлежиш на изтребване. Каква държавност, кви пет лева те гонят? Разглеждаш възможностите, когато Хитлер отдавна е загубил войната, но 41- ва това далеч не е било сигурно. Не се е съпротивлявал щото армията му е трябвала да трепе българи- работници и селяни... а и деца, както се видя! Един сатрап се съюзил с друг сатрап, потъпквайки интересите и желанието на народа, и аз трябвало да се гордея с това! Ми намалете я тая дрога бе!

И как очакваш българската армия да спре най модерната армия през 1941 при положение че далеч по силните армии на Франция и Великобритания са били разгромени? Май аннекалистите е по добре да намалите дрогата :)

преди 7 часа, petie1 написа:

а уж се бараш за образована

Тя не е образована. Сама посочва, че е покрила минимума в образованието. Имала е възможност десетилетия да учи висшо образование, след като няма и един работен ден през живота си, но е преценила, че не е по силите ѝ. "Образоваността" ѝ се изчерпа до гледането на филми и четене на фалшиви новини.

Каквото и да ѝ напишеш - все е ново за нея. Проличава, че е чела само определени, подбрани новини, сеещи омраза към немците и любов към комунизма. А това не е образованост.

преди 2 часа, petie1 написа:

И как очакваш българската армия да спре най модерната армия през 1941 при положение че далеч по силните армии на Франция и Великобритания са били разгромени? Май аннекалистите е по добре да намалите дрогата :)

Франция е окупирана без бой, а на Великобритания какво и е било разгромено, че не се сещам? И къде съм казал, че българската армия може да спре Германия? Работата и е да защитава България. Поне да окаже някаква съпротива. България така или иначе ще бъде окупирана.

преди 3 часа, Belhor написа:

Ама друже, да не се окаже,че не моя мозък е изпит, а твоя.  По това време Райха и ссср са съюзници, а другарите "антифашисти" дори позив отпечатват с призив царя да присъедини държавата към Берлин, какви селяни и работници те гонят 😆  Чак след като германците нападат съветите се сещат, че трябва да станат антифашисти 🤣 То присъединяването към пакта дори е станало с благословията на другаря Джугашвили.  Ама ти тези неща, май не ги знаеш, или умишлено ги забравяш.

Та напълно верно ти задавам въпроса,  лесно е да се лае,  ама май е трудно да се покаже правилния път.  Кажи си мнението де, какво е трябвало да направи царя? 

преди 37 минути, Michigan111 написа:

Чак след като германците нападат съветите се сещат, че трябва да станат антифашисти

Ах как пропагандата иска да задраска от историята тези пусти две години война преди '41-ва когато  СССР и Хитлер са първи дружки....

:) 

преди 1 час, Michigan111 написа:

Ама друже, да не се окаже,че не моя мозък е изпит, а твоя.  По това време Райха и ссср са съюзници, а другарите "антифашисти" дори позив отпечатват с призив царя да присъедини държавата към Берлин, какви селяни и работници те гонят 😆  Чак след като германците нападат съветите се сещат, че трябва да станат антифашисти 🤣 То присъединяването към пакта дори е станало с благословията на другаря Джугашвили.  Ама ти тези неща, май не ги знаеш, или умишлено ги забравяш.

Та напълно верно ти задавам въпроса,  лесно е да се лае,  ама май е трудно да се покаже правилния път.  Кажи си мнението де, какво е трябвало да направи царя? 

Айдеее и за присъединяването към пакта, пак комунягите го отнесоха.🤣

Нещо се обърках сега. За това присъединяване с кой да се гордея- царя или комунистите.

преди 10 минути, Belhor написа:

Айдеее и за присъединяването към пакта, пак комунягите го отнесоха.🤣

Ами не са го отнесли,  но са били ЗА.  Без значение дали ти харесва или не, такива са реалностите.  Пак напомням, чак след като немците нападат ссср се сещат, че трябва да станат антифашисти 😆 дотогава са си ок.  Което е показателно, че никакви идеали не са преследвали,  а са си обикновени московски подлоги.  

Но пак не ми отговори,  в тази обстановка какво е било правилното решение на царя? Нали уж него обсъждахме.  Германия и СССР - съюзници,  немската армия на Дунава,  прогерманските и просъветските кръгове - за, Хитлер притиска, Сталин благославя. При това положение опциите са две - Или приема предложението на Райха, или го отказва и влиза във войната срещу Германия.  Какво е трябвало да направи? 

Германия и СССР имат договор за ненападение. Не са съюзници. Ако бяха съюзници Червената армия, трябваше да участва вече във войната на страната на Германия.

Неутралитет е било правилното решение.

преди 1 час, Belhor написа:

Германия и СССР имат договор за ненападение. Не са съюзници. Ако бяха съюзници Червената армия, трябваше да участва вече във войната на страната на Германия.

Неутралитет е било правилното решение.

comment_z7DM6RJWamq9UGps0lpfqHj4tu0SKtFA

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.