Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пренаписването на историята

Featured Replies

Колко жалко за селяните. Но пък имало горди с царя... После комунистите били изроди! Ами какви да бъдат? Били са много меки даже.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 101,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Чак пък оргазъм. Като чета какви ги пише Петко Славейков в стихотворението “Не сме народ” за сънародниците си.     Една заслуга трябва да се признае на Хитлер. Убил е Хитлер.  

• Michigan111
    Michigan111

Не знам как точно я прави на салата,  ама на тема история е невежа точно колкото анка. Опитва се да се прави на знаеща,  но от всеки и пост лъха комплексарщина. Ако забеляза,  тръгна от едно и скочи к

• Нека го напиша така. Мога да кажа много неща, но Исса е пророк в Исляма, а аз уважавам много Бадр, който пише тук и затова на тема Исус спирам до тук.

Публикувани изображения

преди 4 минути, Michigan111 написа:

При което аз ще ти напомня Димитър Талев, лежал по затвори и лагери, щото искал да бъде българин,  а не македонец. 

Ха па нека АБПФК Кити-Анне ми разправя как сме загубили Северна Македония

току-що, petie1 написа:

Бе вие още ли се тюхкате за територии, когато половин България е необитаема?

преди 4 минути, Belhor написа:

Колко жалко за селяните. Но пък имало горди с царя... После комунистите били изроди! Ами какви да бъдат? Били са много меки даже.

https://chitanka.info/text/17324-neosnovatelna-podozritelnost

В брой 261 на „Работнически вестник“ г-н Г. Бакалов е написал една статия под заглавие „Художествена неправда против комунизма“ по повод на моя разказ „Син“, печатан в 52 брой на „Развигор“.

Или моят разказ е неясен, или г-н Бакалов го е зле разбрал, или просто, като отявлен партизанин на комунизма, прекомерно е изнасилил една литературна идея, за да я постави срещу комунизма.

Много от отявлените защитници на крайни идеи нямат свободата да схващат нещата такива, каквито са, и стават крайно чувствителни, да не кажем подозрителни, към някои работи, които не съответствуват напълно с техните разбирания.

Същото се е случило и с г-н Бакалов. Понеже моят герой носи червена връзка, „работи“ във фабрика и говори за „правдата“, той, значи, е комунист.

Човекът има една друга стойност — моралната — и задачата на комунизма е преди всичко нея да използува и нея да издигне. Защото човек без висши морални качества, какъвто ще да бъде, под което знаме и да стои, той не може да бъде друго освен една отрицателна сила.

Моят човек, г-н Бакалов, не е комунист и Вашата подозрителност е напразна. Моят герой е чист вагабонтин.

току-що, Belhor написа:

Не става дума за територията бре

преди 6 минути, petie1 написа:

Георги Димитров той я даде.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Македонизация_в_Пиринска_Македония

Отказващите да приемат новата идентичност биват преследвани от официалната власт. Изявени общественици, бивши революционери и други, които отказват да се подпишат на преброяването като македонци биват интернирани във вътрешността на България. Такъв е случаят с войводата Ичко Бойчев,[13] а общият им брой надхвърля 40 000 души.[12] Заради засилването на политическия терор и насилствената македонизация много жители на Пиринска Македония минават в нелегалност и се включват в Горянското движение. Главен организатор на съпротивителното движение в Санданско-Разложко-Гоцеделчевско е Герасим Тодоров, който организира голяма въоръжена чета.[14] В училищата, където се преподават така наречените македонски език и история често се стига до конфликти между ученици и югославските учители, а самите курсове са слабо посещавани.[11]

преди 1 минута, Belhor написа:

Северна Македония да не е салата бе?

Добре щом казваш че е салата салата да е :)

преди 31 минути, petie1 написа:

Да ви видя сега...

Само едно уточнение.

Елин Пелин не е бил приятел на царя,  имаше само едно събитие на което или го поздравява или му дава някаква награда,  не помня точно кое от двете.  А тоя дето е убил Зевзека,  защото го е помислил за него, даже и отговорност не му търсят.  

преди 10 минути, Belhor написа:

Ти това сериозно ли? 

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Само едно уточнение.

Елин Пелин не е бил приятел на царя,  имаше само едно събитие на което или го поздравява или му дава някаква награда,  не помня точно кое от двете.  А тоя дето е убил Зевзека,  защото го е помислил за него, даже и отговорност не му търсят.  

Ти това сериозно ли? 

След комунистическия преврат на 9 септември 1944 г. е принуден да замлъкне, тъй като е бил близък приятел на бившия български монарх цар Борис Трети. В края на Деветосептемврийския преврат бившият редактор на в. „Българанъ“, а от 26 август 1944 г. партизанин в отряд „Колю Шишманов“, Станислав Крумов Бъчваров с псевдоним Вихров прави опит да извърши убийство на известния български писател Елин Пелин (защото бил приятел на Борис Сакскобургготски), но се припознава и вместо това убива Борис Руменов („Борю Зевзека“ – бохем, поет и карикатурист), който също е бивш редактор на вестник „Българанъ“ („Биография на Борис Руменов“).

https://bg.wikipedia.org/wiki/Елин_Пелин

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Само едно уточнение.

Абе знам си аз че Кака Уики не е точно надежден източник ама... Абе щом набутали каменна кариера в "Аушвиц"според АБПФК Кити-Анне

преди 26 минути, Belhor написа:

Много сериозно!

И?

Предлагаш да се откажем от всичко в историята ни свързано с Македония, щото имаме проблеми за решаване тук? И да оставим на произвола сънародниците си там?

Тъжно е да видя, че има и такива българи.  Явно не знаеш какво е Македония за България.  

преди 1 час, Michigan111 написа:

сънародниците

Това е ключовата дума а не смешната територия за която се бие в гърдите АБПФК Кити-Анне че сме загубили и вече видиш ли Северна Македония не била вече българска, затова неслучайно цитирах примера ти с Димитър Талев

преди 3 часа, Aumi написа:

Важно е каква е България днес, какъв си ти днес, а не каква е била преди хиляди години!

Може пра пра пра  пра пра ... дядо ти да е бил цар, но ако ти днес си бедняк, какво те грее, че някой някога е бил цар?! Не разбирам такава логика - да се гордееш с чуждо минало!

То това го обясни на францунзи испанци англичани шотланци които се гордеят точно с родовете си, та да видим какво ще стане?

преди 4 часа, petie1 написа:

Аа добре че не знаят за другата ни база на Марс и за града ни в центъра на Земята

:) 

Цялата тази кампания е да се омаловажи това: "И ние сме дали на света ... " ;) 

Не може така ... само евреите са дали ... :) 

Навремето, Елините са били против словото за Иисус Христос да се свежда и на български. Много българи от северните райони на Гърция са били погърчвани, а тези които не са искали директно са им казвали, че ще бъдат предавани на османските власти. 

Няма да забравя през 1978 година как един Бесарабски българин се зарадва в Кавала, че вижда българи ... 

Кратко: Навремето изселването на българи и от Турция и от Гърция е било първа точка в политиката им. Така са ни отнели двете морета ... ;) 

Какво да ти кажа ... някои са били потресени от дързостта на княз Александър I Български и може би и той е бил нацист ... знам ли ... :) Затова и Анне вряка ... определено не е българка ... :) затова и се подмазва на евреите ... но Валки мисля, че я сряза ... в смисъл явно е спряла вид субсидия и я е отлъчила от хората на които е дала пари и сега определено е нещастно това наше Анне ... :) Търси си нов спонсор ... :) 

п.п. Тук съм забелязал определени съвпадения на вид поведение ... Определено на някои им е дръпнато кранчето ... и ги манипулират ... :) 

Целта е една: Да се обезличи българина ... трябвало някой да се извини ... хм ... за какво бе???  ... Я да си гледат океана ... :)  

преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

трябвало някой да се извини ... хм ... за какво бе???

Виж колко е лесно:

От една страна не трябва да се гордеем с миналото на предците си, защото не е наше, чуждо е.

От друга страна трябва да се извиним за грешките на предците си. Те не са чужди, наши са.

преди 16 минути, A.com написа:

Виж колко е лесно:

От една страна не трябва да се гордеем с миналото на предците си, защото не е наше, чуждо е.

От друга страна трябва да се извиним за грешките на предците си. Те не са чужди, наши са.

За мен е още по-лесно ... Който иска да се покланя ... Който иска ... да не се гордее ... Който иска да се извинява ... 

Аз лично нищо не съм направил на евреите ... Не ги уважавам. Аз избирам кой да уважавам и кой не. 

Да се клеветят всички българи е по същия начин проява на нацизъм!!! 

Никой на никой не трябва да се извинява. На територията на България всички регистрирани вероизповедания са равни! 

Безпочвени са искането на вид извинения. Аз с евреи не си меря някакви работи ... ;) (определено еврейките нямат такова нещо ...) 

За какво да им се извинявам, че аз имам, а те нямат?! Не става!!!

Препрочитам го това твоето по-горе и все повече ми заприличва на "Гордост и предразсъдъци" ... аз няма предразсъдъци, така че не смятам за истина това което си написал. 

В 21-ви век живеем и въобще не трябва да се извиняваме за миналото си. Аз се гордея с настоящето и съм простил на всички нагли минали по тези земи, но няма да позволя отново да ни мачкат и унижават!!!

Според моя мироглед искането за извинение е некултурно и се базира на нисши страсти. Базира се на архаично Его.   

преди 6 часа, petie1 написа:

Това е ключовата дума а не смешната територия за която се бие в гърдите АБПФК Кити-Анне че сме загубили и вече видиш ли Северна Македония не била вече българска, затова неслучайно цитирах примера ти с Димитър Талев

То това го обясни на францунзи испанци англичани шотланци които се гордеят точно с родовете си, та да видим какво ще стане?

Моето мнение се отнася за всички. Без значение къде живеят и като какви се самоопределят.

преди 11 часа, Michigan111 написа:

Аз продължавам да не разбирам, какво те интересува теб с какво се гордеят българите и с какво не. И като каква определяш кое за България е важно и кое не, при положение че говориш за българите във 2лице мн число.  

+1

И аз съм говорил с хора, живели по царско време,  само хубави неща говореха.  И най важното,  чувствали са се горди хора. 

Говоря по принцип. Не само за българите, а за всички хора, които се гордеят с постиженията на хора от миналото - били техни  съотечественици или близки или далечни родственици.

Важно е какво си постигнал ти, какъв живот живееш днес ти, каква е държавата днес, а не в миналото, защото то вече не съществува.

Не разбирам каква е тази мания да се ползва миналото като патерица и какво грее хората, които изтъкват постижения на хора от миналото, все едно са техни постижения!

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Аз лично нищо не съм направил на евреите ... Не ги уважавам.

А те какво са ти направили, че не ги уважаваш?

Цитат

Аз избирам кой да уважавам и кой не.

Да, ти избираш, но е много тенденциозно да казваш, че не уважаваш дадени хора, при положение, че лично на теб не са ти направили нищо лошо.

преди 11 минути, Aumi написа:

А те какво са ти направили, че не ги уважаваш?

Да, ти избираш, но е много тенденциозно да казваш, че не уважаваш дадени хора, при положение, че лично на теб не са ти направили нищо лошо.

Нещо не схващаш .... въпросните са ми безразлични .... Не мога да уважавам даден безразличен човек ... 

Когато обаче започват да се перчат ... и себе изтъкват ... не понасям вид национализъм!!! 

В 21-ви век живеем и определено не приемам някой да ми нарежда кой да харесвам и кой не .... и кой да уважавам и кой не .... 

За разлика от теб, то аз уважавам независимите и свободни хора!!! Какво против тях ти имаш, а?! 

преди 7 часа, A.com написа:

Виж колко е лесно:

Не е нужно да се извиняваш за чужди грешки, а просто да признаеш, че наистина са сгрешили. А не да отричаш грешките им, както и да ги оправдаваш за злините, които са направили.

преди 7 часа, A.com написа:

Виж колко е лесно:

Точно.  

И аз продължавам да се чудя,  защо хора които говорят за българите във 2 лице множествено число най яростно напират да го натрапват.  

И обясняват, че важното било днес,  а не преди.  А дори не се замислят, че важното е всъщност утре.  А да градиш утре с мисълта, че си невзрачен не е същото като да го градиш с мисълта, че си наследник на хора, постигнали не малко.  

току-що, Aumi написа:

Не е нужно да се извиняваш за чужди грешки, а просто да признаеш, че наистина са сгрешили. А не да отричаш грешките им, както и да ги оправдаваш за злините, които са направили.

Абе я у лево. Искате да се извиняваме за неща, които не ние сме направили.  За едно нещо ще поискате извинение от 5 държави, а ако има пара,  може и от повече  :D

преди 26 минути, Aumi написа:

Някои си мислят, че са безгрешни .... мда .... мъ не е точно така: "Дим без огън няма" .... Когато сте решили да следвате вашия си Пророк .... кой Ви е бил крив, а?! 

Нима вие не дължите извинение за разпъването на Иисус Христос, а?! Хайде да видим сега ко ще Ви наредят Вашите Жреци .... :) 

п.п. Лесно се оправдавате с римляните .... мда .... но се знае истината .... ;) 

преди 11 часа, Michigan111 написа:

И?

Предлагаш да се откажем от всичко в историята ни свързано с Македония, щото имаме проблеми за решаване тук? И да оставим на произвола сънародниците си там?

Тъжно е да видя, че има и такива българи.  Явно не знаеш какво е Македония за България.  

Не предлагам да се отказваме от нищо, само напомням че сме се отказали от България! България се управлява от чуждестранен проект изпълняван от безродници- мутри, ти си се затюхкал за Македония, към която и други имат доста сериозни претенции. Твойта работа е малко- Всичката Мара втасала, та чак до Македония опря.

В момента има да се спасява България друже. Това е по- важното.

преди 12 часа, Michigan111 написа:

Да, вероятно ще ме питаш за Гео Милев. При което аз ще ти напомня Димитър Талев, лежал по затвори и лагери, щото искал да бъде българин,  а не македонец.

То като сме почнали да си припомняме... Шест деца. На шестото, най- малкото няма снимка. Застреляно, на 7 години. Щото ше срути държавата.

pomnete_zertvite_pomnete_ubiycite.jpg

“Все още отекват думите на 7-годишния Стойне: Не ме убивайте, аз съм малък!”

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.