Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против евтаназията?

За или против евтаназията? 225 гласували потребители

1. 1. За или против евтаназията?

• за
      66%
      145
    • против
      21%
      46
    • не мога да преценя
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

не знам...

аз само чета вестници, и там така пише - предишните години не е имало "смъртоносни инжекции".Те са въведени чак миналата година.

Преди 60 години знам, че в Западна Европа за евтаназия в големи размери са използвали успешно "Циклон Б" ( циановодород) 

След втората световна война -не знам какво са използвали ....

Сетих за един виц....дет едно русенско цигане, го подкарали към газовата камера и пуща фрига газта, засича по часовник и таман да я отвори-отвътре някой почнал да думка по вратата.Пак пуснал газ-пак са думка.....Пускал-думка са......По едно време му писнало и рекъл да види, кво станало. Отваря, гледа всичко са натръшкало, само русенското цигане кашля и маха с ръце и му вика -Бате, спри тоз пушък ве, ша са издушим тука......

• Отговори 467
  • Прегледи 66k
  • Създадено
  • Последен отговор

По времето на френската революция се е считало за много хуманна смърт. :D

то и сега си е хуманна - пише, че смърта с гилотина е една от най-безболезнените.

Не знам кой е пробвал и после е разправял, че при  всички видове смърт тази именно най-не го е боляло.... 

p.s. Гилотината е измислена  от лекар, ако не знаете.д-р Гилотен. Електрическия стол пък от зъболекар -Харолд П. Браун.Големи сме хуманисти, медиците - спор няма.Винаги се борим за това колко по-хуманно и безболезнено да убием някого :ph34r:  :whist:

Не е така бе, преди инжекцията не е била смъртоносна, за да имат време да им извадят карантиите и да ги разпродадат. Само са ги приспивали преди и след разграбването на органите им, са ги закопвали набързо преди да са се събудили.

----------- ------------ -------------- ---------------

Може да се намери информация, ако на някой му е интересно как е било преди. Включително и ползваните "лекарства" са известни.

А иначе инжекцията може да е същата като тази с която се боцкат болни коне например. Освен това ги боцкат допълнително и с друга инжекция за да им спре сърцето.

Когато не е с инжекция, за да не боли от боцкането, трябва да се пият хапчета против повръщане, преди да се изпие важното лекарство.

Ти още ли не си отишъл при най-близкия психиатър за хапчета ?   :no-no:

Болни коне, органи, хапчета за повръщане ....

Боже, боже ......   колко мъка има на този свят, Боже !

то и сега си е хуманна - пише, че смърта с гилотина е една от най-безболезнените.

Не знам кой е пробвал и после е разправял, че при  всички видове смърт тази именно най-не го е боляло.... 

p.s. Гилотината е измислена  от лекар, ако не знаете.д-р Гилотен. Електрическия стол пък от зъболекар -Харолд П. Браун.Големи сме хуманисти, медиците - спор няма.Винаги се борим за това колко по-хуманно и безболезнено да убием някого :ph34r:  :whist:

Ти още ли не си отишъл при най-близкия психиатър за хапчета ?   :no-no:

Болни коне, органи, хапчета за повръщане ....

Боже, боже ......   колко мъка има на този свят, Боже !

Е, Док, мислех, че просто им казвате "сметката" :D

Е, Док, мислех, че просто им казвате "сметката" :D

сметката е по фактура -  Belge попитай го само и със сигурност цяла теория да ти надраска на момента  :D

сметката е по фактура -  Belge попитай го само и със сигурност цяла теория да ти надраска на момента  :D

Някъде бях чул, че кат трепели някой в Китай, после давали фактура за патроните и за човекочасовете на палачите, на роднините на убития, за да я платят.....

Някъде бях чул, че кат трепели някой в Китай, после давали фактура за патроните и за човекочасовете на палачите, на роднините на убития, за да я платят.....

ами то евтаназията в клиниките в ХОландия и Швейцария -да не мислиш, че е без пари  или по "здравна каса" ? 

това си е як бизнес за тези клиники и се смучат много пари от близките на този, дето е решил да се самоубива с помощ ;) 

Болни коне,  органи, хапчета за против повръщане ....

Майтапа с карантиите го изтрих, понеже явно има и неразбиращи от майтап.

А за останалото дето съм го писал, ти просто не си компетентен. Защото попа ти забранява даже да знаеш как ги умъртвяват, понеже в библията пишело че това било грях. Човек който си взима решенията според това което било писало в библията, не може да знае как се прави успешно евтаназия. Защото си умира от страх да не го накаже някое божество че си позволява такиви греховни помисли.

Да, хапчета за против повръщане се пият в домашни условия, преди да се изпие основното "лекарство".

Това са го писали доктори които се занимават с евтаназия, книгите им ги има в интернет.

Eто само едно изречение:

Pentobarbital can induce death when used in high doses. It is used for euthanasia for humans as well as animals.

С това същото ги боцкат и конете и кучетата и за хора върши чудесна работа.

И да имаш докторска диплома и да нямаш, фактите не можеш да ги скриеш от тези които ги интересува евтаназията. 

Тука при мен в Белгия евтаназията се плаща точно от здравната каса, после погребението го плащат наследниците ( ако имат намерение да приемат наследството). Ама ти като не ги разбираш тези работи, само си фантазираш.

По времето на френската революция се е считало за много хуманна смърт. :D

Сравнено с обесването практикувано в Англия по онова време си е точно 1000 пъти по-хуманна смърт.

Артериите и вените са прерязани мигновено и изпадането в безсъзнание е моментално.

За да те боли нещо все пак трябва да си в съзнание.

При бесенето може да стане и да те поболи известно време, ако те бесят неправилно.

Питай гугъл как бесят жена в Иран публично и ще намериш линк да видиш на видео колко време рита горе високо във въздуха на един площад една иранка. Те това не е хуманно. 

Бесенето, не е душене, както си мислят някои. Номера е като увисне човек, да му се пречупят вратните прешлени и да си умре за части от секундата, няма ритане и зяпане, кат риба на сухо.....Тва дет, некви аматьори го правят, няма нищо общо с правилното бесене....

Евтанизираха белгийка след операции за смяна на пола

След няколко операции за смяна на пола, белгийка е била подложена на евтаназия, съобщави The Telegraph.

Законите в Белгия позволяват всеки пълнолетен, който изпитва физическо и психическо страдание, да поиска умъртвяване.

44-годишната жена на име Нанси (по-късно приела името Натан) изтърпяла няколко хирургически намеси, но все била недоволна. След трансформацията тя изпитвала психическо страдание, вече като мъж. Това било едно от изискванията, според което лекарите удовлетворили желанието й за умъртвяване.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2330814

и в двата случая не си добре - или с акъла, или с тялото

:(

• 2 месеца по-късно...

Белгия разреши евтаназията на непълнолетни

Публикувано изображение

Белгийският Сенат прие с голямо мнозинство проектозакон, който разпростира действието на закона, разрешаващ евтаназията, и върху засегнати от нелечима болест непълнолетни, предаде „Франс прес“.

Сенаторите приеха текста с 50 срещу 17 гласа. С две изключения социалистите и либералите от правителственото мнозинство гласуваха „за“, както и Зелените и сенаторите от опозиционната националистическа партия Нов фламандски алианс.

Против бяха центристите сенатори от християндемократите и крайнодясната фламандска партия „Влаамс беланг“.

Предстои законопроектът да бъде внесен за гласуване в Камарата на представителите, но не е сигурно дали той ще може да бъде разгледан преди парламентарните избори на 25 май. Карин Лалийо от социалистите обаче заяви, че целта е гласуването да стане преди разпускането на парламента.

Текстовете предвиждат непълнолетните да могат да поискат прибягване до евтаназия, ако страдат от непоносима физическа болка, която не може да бъде излекувана и са в терминална фаза, предаде БТА. За целта обаче трябва да се получи консултация на екип от лекари и съгласието на родителите.

Ако проектозаконът бъде одобрен, Белгия ще последва примера на Холандия, в която евтаназията е разрешена за деца на възраст над 12 години. Прилагането му ще е рядко, защото засяга само малък брой деца, засегнати от нелечима болест, които се очаква да починат скоро.

Сенаторите не приеха текста, който позволява евтаназия за непоносими психични страдания, което е позволено на възрастните. Сенаторът социалист Филип Мау, автор на закона за евтаназия на възрастните, обясни че е започнал обществения дебат за новия проектозакон в отговор на желанието на педиатри и медицински сестри. Те са били изправени пред непоносими страдания на деца, на които можели да помогнат само незаконно.

manager.bg

Белгия разреши евтаназията на непълнолетни

Публикувано изображение

Белгийският Сенат прие с голямо мнозинство проектозакон, който разпростира действието на закона, разрешаващ евтаназията, и върху засегнати от нелечима болест непълнолетни, предаде „Франс прес“.

Сенаторите приеха текста с 50 срещу 17 гласа. С две изключения социалистите и либералите от правителственото мнозинство гласуваха „за“, както и Зелените и сенаторите от опозиционната националистическа партия Нов фламандски алианс.

Против бяха центристите сенатори от християндемократите и крайнодясната фламандска партия „Влаамс беланг“.

Предстои законопроектът да бъде внесен за гласуване в Камарата на представителите, но не е сигурно дали той ще може да бъде разгледан преди парламентарните избори на 25 май. Карин Лалийо от социалистите обаче заяви, че целта е гласуването да стане преди разпускането на парламента.

Текстовете предвиждат непълнолетните да могат да поискат прибягване до евтаназия, ако страдат от непоносима физическа болка, която не може да бъде излекувана и са в терминална фаза, предаде БТА. За целта обаче трябва да се получи консултация на екип от лекари и съгласието на родителите.

Ако проектозаконът бъде одобрен, Белгия ще последва примера на Холандия, в която евтаназията е разрешена за деца на възраст над 12 години. Прилагането му ще е рядко, защото засяга само малък брой деца, засегнати от нелечима болест, които се очаква да починат скоро.

Сенаторите не приеха текста, който позволява евтаназия за непоносими психични страдания, което е позволено на възрастните. Сенаторът социалист Филип Мау, автор на закона за евтаназия на възрастните, обясни че е започнал обществения дебат за новия проектозакон в отговор на желанието на педиатри и медицински сестри. Те са били изправени пред непоносими страдания на деца, на които можели да помогнат само незаконно.

manager.bg

Много е труден този въпрос с евтаназията.

Бих го обяснила , но не в този раздел, а в религиите.

Защо не и в този раздел. Би било интересно... Ако се върнеш в темата ще прочетеш, че доста от постовете всъщност са свързани точно с евтаназията от гледна точка на религията.

Защо не и в този раздел. Би било интересно... Ако се върнеш в темата ще прочетеш, че доста от постовете всъщност са свързани точно с евтаназията от гледна точка на религията.

Не съм чела коментарите по темата.Мислех, че модераторите може да не искат в тази тема да се говори за религия.

Мислех, че модераторите може да не искат в тази тема да се говори за религия.

Това няма как да стане. Ако изключиш религията, въпросът, представляващ заглавието на темата, се обезсмисля до голяма степен (даже напълно за случаите на смъртно болни хора).

Това няма как да стане. Ако изключиш религията, въпросът, представляващ заглавието на темата, се обезсмисля до голяма степен (даже напълно за случаите на смъртно болни хора).

Напротив, моята гледна точка се базира единствено на медицинската ми ангажираност. Нямам никаква съпричастност към каквато и да е религия.

Напротив, моята гледна точка се базира единствено на медицинската ми ангажираност. Нямам никаква съпричастност към каквато и да е религия.

Е, аз затова казах "до голяма степен". А каква е медицинската причина да откажеш евтаназия на смъртноболен? За опитно зайче?П.П. Забравих Хипократовата клетва, но ми е любопитно какви причини имаш освен нея.Редакция: Сега разгледах мненията ти в темата и виждам че си "за евтаназията". Може би не съм изяснил какво имах предвид под "обезсмисля" - а именно, че само религията предоставя сериозни аргументи за безусловно "против евтаназията", следователно ако я изключим от уравнението, остава само едната опция - следователно тъй като ти не си религиозен и си подръжник на точно тая опция, мнението ти само потвърждава моето :P.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Уф, де ги вадите тия теми все от нафталина......Аз съм твърдо ЗА евтаназията, ако допре до мен...Но ако се наложи някой близък......ще съм против......все ще си мисля, че ще има някакъв шанс да живне.

Но ако се мисли безпристрастно, по-добре да не се мъчи някой  жив труп, а и най-вече близките му....Кур капан му викат старите хора.....

Не се връзвай докторе. Някой, ако има да каже нещо по темата - ще си го каже. Обикновено, когато няма - само се задира по повръхността...

И за евтаназията, както и за всеки друг житейски акт, може да се говори от всички ъгли и гледни точки /в какъвто смисъл бе и последния ми пост в темата/, но понякога липсата на мнение по същество у някои хора оттича в "процедурни" въпроси... :)  А когато накрая се разводнят нещата дотолкова, че наистина се намеси факторът модератор, заради изкуствено предизвиканите излишнотии, става така, че уж пречи на изразяване на нечие мнение и някой някъде започва да реве, че е репресиран... Фатки от детската градинка...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

..................

Не е така, Flare. Точно по-назад в темата спорим точно с Трихо, мой колега, и спорът е точно поради различни възгледи на основа професионална етика и отношение към пациентите. Не мога да кажа кой е прав, защото всеки си има убедителни  аргументи. Но ако се замисля- естествено, че аз съм прав. Трихо е заблуден и необективен мрънкалник :P .  

Редактирано от dimadoctor (преглед на промените)

Не е така, Flare. Точно по-назад в темата спорим точно с Трихо, мой колега, и спорът е точно поради различни възгледи на основа професионална етика и отношение към пациентите. Не мога да кажа кой е прав, защото всеки си има убедителни  аргументи. Но ако се замисля- естествено, че аз съм прав. Трихо е заблуден и необективен мрънкалник :P .  

Не, винаги съм бил на мението, че именно аз съм правият, а Димата е заблуден и необективен мрънкалник :ass: 

p.s. днес, на събора , докато правихме фас-паузи отвън, пред ВМА с колеги зачесахме тази тема.И пак не стигнахме до единодушие :lock: Много е трудно решението да убиеш човек, пък било то от милосърдие........ Не знам белгийските колеги как с лека ръка се решават на тази стъпка.Честно - не знам как си лягат след това и заспиват, при положение, че са убили човек ( а вече съвсем законно и дете) през деня.

не знам как си лягат след това и заспиват, при положение, че са убили човек ( а вече съвсем законно и дете) през деня.

Може би го гледат от обратната страна: Как да ще спят после, щом са допуснали човек да умре след неколкомесечни мъки? И са били свидетели на агонията на пациент, на който искат и се опитват да помогнат по всеки начин, който им е известен и при все това отначало е било ясно, че са напразни усилия?Втора гледна точка: Правото на смърт - ок, човекът иска да умре - знаеш, че реално не можеш да го спреш и спасиш. Как предпочиташ - да се самоубие сам - вероятно по "погрешен" начин, при това с всички последствия от всеки възможен изход - лудница, полиция, социални стигми, възддейсвие върху случайни свидетели и т.н. или в контролирана среда, при това с много повече възможности за "добър изход" - щото човека знаейки че е позволено доста по-свободно ще го обсъжда с доктор - евентуално с опция за разубеждаване.Трета гледна точка - ако вземем поста ти буквално, някой би могъл да спори, че егоистично отказваш заради собствената ти съвест, да облекчиш човека от мъките му.П.П. Аз все пак съм против евтаназията ;)

Аз предлагам да решим проблема на канадска борба между dimadoctor и Trichocephalus...

:D

Аз предлагам да решим проблема на канадска борба между dimadoctor и Trichocephalus...

Да ставаше толкова лесно.....А пък и аз предпочитам друг вид единоборства  .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.