Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 25 минути, miro20 написа:

На всичките алабалистики има един простичък отговор.

Управляващи нацисти и фашисти в Украйна няма.  Има групи крайни националисти които има във всяка една държава, но нито са в управлението, нито в политическия живот имат значение.

На изборите за Радата след Майдана дори не влязоха !

Всичко останало е рашистка класическа гьобелска пропаганда и тотални лъжи .

Благодаря !
Не им пречи да се налагат, и без да са в Радата.

Нещо да ми обясниш за забраната на родните езици на малцинствата, вкл. и българското, а също и на най-голямото малцинство в Украйна ?
Има ли такова нещо ? Какво точно има ?
Щом си наясно, дай линк към нормативния акт, може и на украински да е,
Да поразгредаме, да сравним, така ли е в Европа ? 
Как е в Белгия, Нидерландия, Швейцария ?

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Ако са ви го спрели достъпа от България до този сайт, ето ви го на английски в спойлера:

спреха ни го дават ни само това 

https://nova.bg/news/view/2022/03/04/359597/външният-министър-на-украйна-гори-най-голямата-атомна-електроцентрала-в-европа-видео/

Външният министър на Украйна: Гори най-голямата атомна електроцентрала в Европа
https://nova.bg/news/view/2022/03/04/359597/външният-министър-на-украйна-гори-най-голямата-атомна-електроцентрала-в-европа-видео/

42 секунди клип с Володимир Зеленский, видимо пиян на пресконференция 
https://s02.yapfiles.ru/files/2690888/6eb2f2216649fcbbf46dbf8adf451071.mp4?hq=1&token=MDI2OTA4ODgtMTY0NjM1MzkwNA

Минута и 46 секунди клип със странно поведение на шефа на руското разузнаване Сергей Нарышкин пред В.Путин по време на съвещание на Съвета за сигурност на РФ.
https://www.youtube.com/watch?v=ucEs0nBuowE

Мъка !!!
Единият млад и зелен, другият на 67 г. и не е пенсиониран.
...........................
Сега остава само да сработи закона на Мърфи
за правопропорционалната зависимост
между сложността на системите
и вероятността за възникването на повреда...

Според Украинското Министерство на извънредните ситуации, гори учебно.тренировъчен корпус извън територията на централата.
https://tass.ru/proisshestviya/13959039

Апокалипсисът се отлага още малко ...

преди 6 часа, Недко написа:

Благодаря !
Не им пречи да се налагат, и без да са в Радата.

Нещо да ми обясниш за забраната на родните езици на малцинствата, вкл. и българското, а също и на най-голямото малцинство в Украйна ?
Има ли такова нещо ? Какво точно има ?
Щом си наясно, дай линк към нормативния акт, може и на украински да е,
Да поразгредаме, да сравним, така ли е в Европа ? 
Как е в Белгия, Нидерландия, Швейцария ?

Как да ти дам линк към нещо което го няма :) 

Закона за езика с който толкова се спекулира и ЛЪЖЕ, е че приеха да се използва И украинския покрай езиците на малцинствата.

Защото до сега / до преди няколко години де/   се изпозлваше масово малцинствения език без украински.

т.е. представи си ситуация, в която в Кърджали се изпозлва САМО турски език. и в училищата и в администрацията и в документите . Без български.

И когато България въведе закон навсякъде на територията на страната да се използва И българския като официален език, някой да излезе и да реве че забранявали малцинствените езици.

Не върви нали ?

Е точно това стана и в Украйна със закона за езика.

Защото имаше проблем не само за  руския, а и с унгарците. Имаха училища и др  в които се учеше и говореше САМО на унгарски, без използване на украински .

Питаш как е в другите страни ? Украинския закон за езика бе признат като съответстващ на всички европейски изисквания и стандарти .

Какво друго искаш да сравняваш ?? :) 

Относно националистите , не знам какво са налагали, както казвам , дори не успяха да влязат след изборите в управлението....

Но отново да го кажа по друг начин - представи си турски аскер да влезе в България, да цепи територии с война, и кой би бил най активен  от българска страна ?

Естествено че националистите /не искам да уточнявам партии/ 

Защо тогава те учудва че най активни и най върли защитници на своята Родина са украинските националисти ??

преди 9 часа, Недко написа:

Всеки ден, преди да стигна до е-пощата си в abv.bg, виждам няколко заглавия на новини.
Прочитам новините, които изглеждат важни, после и част от коментарите.
Някои коментиращи прилагат и линкове към публикации, за да покажат източника на информацията си.

Благодаря че описа колко масирана е новата стара фейк кампания и раша дезинформация. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 часа, jhoro написа:

Ето ти материал за размисъл:Артур Кьостлер

Всъщност Кьостлер,който е ашкеназки евреин в една своя книга "Тринадесетото племе" се опитва да прокара идеята че ашкеназите са 13-то  племе на Исраил. Книгата  може да бъде опровергана само с едно изречение в тази и теза.Посочено е много точно и ясно в Тора :Синът на Иаков -Иосиф има двама сина -Меннаше и Ефрем.Иаков  прави внуците си родоначалници на две самостоятелни исраилеви племена на мястото на баща им ,с което броя на колената се е увеличил на 13. Всичко друго е нагаждане ,стъкмистика. Синовете  на Сим /първородния син  на Ной/ и потомците им  са така наречените семити. В Библията пише и за Ашкеназ. Той е споменат като син на Гомер,който пък е син на Яфет/третия син на Ной/. В книгата Битие в така наречената Таблица на народите е показано разселването на потомците на Ной след потопа.

Ашкеназ не са етнически симити.

Който и да приеме иудаизма като религия/отделна личност или народ/, ако не е етнически евреин се нарича духовен Исраил, но не е истински Исраил в смисъла определен в Тора и по-късно в равинската литература.

преди 1 час, valkiria1 написа:

....

Отново специално за теб :

преди 1 час, miro20 написа:

Отново специално за теб :

както казах, би трябвало да си прецизен когато ми обясняваш за нещо свързано с евреи.

В случая написаното "people " би трябвало да бъде украински евреи. Може и да не си запознат, но в Исраел има голяма диаспора от руски и украински евреи.

Снимката цели да внуши друго и точно това я прави заблуждаваща. Ти също за пореден път се опитваш да шикалкавиш. В споделянията към линка който си дал стои и тази статия ,вкоято е написано черно на бяло :

"Bennett declined Zelensky’s request for military aid, report says
Israeli leader demurred when Ukrainian president asked for weapons help during Friday phone call, broadcaster says, as Jerusalem seeks to balance its ties with Moscow and Kyiv"

Както казах, всеки може да се моли за своите  и в това няма нищо лошо. Аз също се моля за мир, но не по начина който разбираш ти.

За мен основното е ,че Исраел няма да застане открито срещу Русия и намирам това за правилно. Доказателството е в линка,който самият ти си дал.

Интересите на страната са по-важни. Зеленски се изложи пред Исраел отдавна, още преди да започне войната.

преди 11 часа, miro20 написа:

И един интересен факт за бежанците.

В Полша вече са преминали  1 млн украинци.

И няма никакви бежански лагери.

Просто  всички са приети от  поляците  по домовете им.

Евала !

Хайде остави сега поляците и румънците.

Дай да кажем всички в тоя форум, евалла на теб.

В България според пресата пристигат украинци. Дай ни снимка как ти посрещаш  и настаняваш в дома си украинци .

В противен случай на всички други българи,които го правят ще кажем евалла, а ти ще си останеш бълбукащо лапацало .

преди 9 часа, Недко написа:

42 секунди клип с Володимир Зеленский, видимо пиян на пресконференция 

Не знам такова понятие ;видимо пиян§ - има си дрегери за целта!?

Но част от пишещите - видимо не мислите! Потърсете специализирана помощ - ту не пишем диагнози, само даваме направления!

преди 13 часа, Недко написа:
преди 19 часа, BANKATA написа:

Нещо не се връзва. 

Как президента им е евреин пък украинците са нацисти. 

Може и да съм те разбрал погрешно, затова ти изпонаписах предишния си отговор.
Ако питаш как нацисти търпят президент-евреин

Как може Украйна да бъде „нацистка“ държава,  когато има еврейски президент  Зеленски?

Очевидно, че за Путин и за много руснаци еврейството на този или онзи политик или олигарх е без значение за предполагаема нацистка заплаха пред Русия.

Ние сме изцяло погълнати от запада и разглеждаме националсоциализма и Втората световна война предимно като действие срещу евреите и следователно риторичното позициониране на нацизма и юдаизма има уникален, стряскащ ефект.

В Русия обаче Втората световна война/фашизмът се тълкува по-ясно като реакционна капиталистическа, империалистическа, антиславянска или антируска афера и въпреки че  паметниците на Холокоста и свързаните с тях образователни програми вече достигна дълбоко  в Източна Европа, Втората световна война все още се помни предимно с масите от мъртви славяни, а не евреи.

преди 8 минути, glen написа:

Как може Украйна да бъде „нацистка“ държава,  когато има еврейски президент  Зеленски?

Такъв въпрос не е задаван от никой? Задаваш го ти и ти си отговаряш.

Никой не твърди ,че Украйна е нацистка държава, и  че всички украинци са нацисти.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Никой не твърди ,че Украйна е нацистка държава, и  че всички украинци са нацисти.

Не той, а човекът, когото цитира, задава въпроса.
А в случая въпросът е сложен като теза, която се опровергава.

Шалом !!!

преди 1 час, jhoro написа:

Не знам такова понятие ;видимо пиян§ - има си дрегери за целта!?

Дългоочакваното от теб блокиране от мен ще ти го подаря сега, да се радваш че не си по-назад от другарчетата ти.
Да отричаш, че оня е явно пиян е като да викаш на черното бяло.
Не знам дали е под влиянието на четенето на курана на български или е нещо тайно което не знаем, ама нещо си все опозиция на всичко славянско.
Хайде честито, блокиран си, да почерпиш приятелите ти.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Дългоочакваното от теб блокиране от мен ще ти го подаря сега, да се радваш че не си по-назад от другарчетата ти.
Да отричаш, че оня е явно пиян е като да викаш на черното бяло.
Не знам дали е под влиянието на четенето на курана на български или е нещо тайно което не знаем, ама нещо си все опозиция на всичко славянско.
Хайде честито, блокиран си, да почерпиш приятелите ти.

Как ли ще заспи сега? Ти нямаш сърце

преди 3 минути, parmobil написа:

Ама аз от добро сърце го блокирам бе, той се чувстваше онеправдан още от темите за линуксите че все го подминавам и не го блокирам.

spacer.png

преди 45 минути, valkiria1 написа:

За мен всички украинци са нацисти. Фактът, че се забранява на рускоезичното население, което е с руски корени да говори на руски език, както и на другите малцинства да говорят на своя език, избиването на малцинствата, терорът, легализирането на Степан Бандера, свастиката, нацистката идеология, расовата омраза..............................

За мен това не са хора и не ги съжалявам, и вие не би трябвало.Сега си вкарахме боклуци, които ще внесат нацизма и тук. БЧК прави всичко за тях, чужденците, а българските пенсионери получават помощи - подигравки : пакети с твърд ГМО ориз, който не става за ядене и захар, която не струва. Знам, защото баба ми получава такава. БЧК правят всичко за чужденците, а се гаврят с българските граждани.

Откакто гледах епизода за "неутралната" Швейцария през ВСВ и за Червения кръст......................ами, отвратена съм!

България е мащеха за своите граждани, но майка за всякаква чужда измет. Аз съм огорчена.

Продължавайте да ги съжалявате тия боклуци, един ден ще им видите истинското лице и ще страдате.

Отричате, че има нацизъм, а него наистина го има. Заради този нацизъм, ааз, като човек с увреждания не мога да водя нормален живот - в училище бях обект на жестока дискриминация, а не знаех, че имам права, нито как да се защитя. Не ми позволиха нито да уча желания английски език, нито да уча модерен балет и народни танци, нито да бъда мажоретка и знаменоска. Само здравите и красивите били достойни да носят знамето............... Пак заради нацистките възгледи  си нямам приятел, никога не съм правила секс и никога няма да се омъжа......................

преди 14 минути, Anneliese написа:

За мен всички украинци са нацисти. Фактът, че се забранява на рускоезичното население, което е с руски корени да говори на руски език, както и на другите малцинства да говорят на своя език, избиването на малцинствата, терорът, легализирането на Степан Бандера, свастиката, нацистката идеология, расовата омраза..............................

За мен това не са хора и не ги съжалявам, и вие не би трябвало.Сега си вкарахме боклуци, които ще внесат нацизма и тук. БЧК прави всичко за тях, чужденците, а българските пенсионери получават помощи - подигравки : пакети с твърд ГМО ориз, който не става за ядене и захар, която не струва. Знам, защото баба ми получава такава. БЧК правят всичко за чужденците, а се гаврят с българските граждани.

Откакто гледах епизода за "неутралната" Швейцария през ВСВ и за Червения кръст......................ами, отвратена съм!

България е мащеха за своите граждани, но майка за всякаква чужда измет. Аз съм огорчена.

Продължавайте да ги съжалявате тия боклуци, един ден ще им видите истинското лице и ще страдате.

Отричате, че има нацизъм, а него наистина го има. Заради този нацизъм, ааз, като човек с увреждания не мога да водя нормален живот - в училище бях обект на жестока дискриминация, а не знаех, че имам права, нито как да се защитя. Не ми позволиха нито да уча желания английски език, нито да уча модерен балет и народни танци, нито да бъда мажоретка и знаменоска. Само здравите и красивите били достойни да носят знамето............... Пак заради нацистките възгледи  си нямам приятел, никога не съм правила секс и никога няма да се омъжа......................

Ти как забраняваш на турците в България да си говорят на турски език и не обичаш мюсюлманите. Също така мразиш освен турците, мразиш и мюсюлманите, мразиш и католиците.

Също така и ромите. 

Кой е нацистът? Ксенофоб?

Освен това, за да ядат българските пенсионери боб и леща, което е срамно за теб, са виновни хора като теб.

Плачат на чужди гробове, чуждопоклонници и не виждат своята греда в окото си, а посочват треската на другия.

преди 34 минути, parmobil написа:

Успя ли да завърши психологическия му профил поне ? То от толкова блокиране, не остават пациенти. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Ти как забраняваш на турците в България да си говорят на турски език и не обичаш мюсюлманите. Също така мразиш освен турците, мразиш и мюсюлманите, мразиш и католиците.

Също така и ромите. 

Кой е нацистът? Ксенофоб?

Освен това, за да ядат българските пенсионери боб и леща, което е срамно за теб, са виновни хора като теб.

Плачат на чужди гробове, чуждопоклонници и не виждат своята греда в окото си, а посочват треската на другия.

Турците, които са и мюсюлмани, се оказаха много лицемерни. Не съм забравила как ние пратихме първи хуманитарна помощ на Турция след земетресението през 1999 година. Нямаше благодарност, нямаше НИЩО! Пратихме им наши пожаарникари, храна, лекарства, одеяла, кучета - спасители, наши членове на "Гражданска защита" и ония едно "Благодаря" не казаха. Обидиха ни ксе за констатациите на нашите специалисти, че турците строят евтино и некачествено и затова има толкова много жертви.

Тези в Кърджали пък - като ходихме в града, голяма част от надписите по магазините са на турски език, минахме край една дълга турска банка, като ходихме до паметника на Левски, за да се снимам пред него. Да не говорим, че турците тук не искат да говорят на бъгарски език, ами на турски, по националната ни телевизия имат новини на турски, строят се повече джамии, отколкото църкви, много турци си харесват Ердоган  и си искат Османската империя,  отказват да обслужват хора, които не говорят турски, мой съученик мюсюлманин се оказа с радикални възгледи, което мен ме шокира. Видяхме какво представлява "най - мирната религия в света". Бях толерантна, но вече не съм. Обличат се като пингвини, религията им е всичко............ Такива хора нямат място в светска и цивилизована България!

Циганите ги видяхме какви са - държавата даде сума ти пари за програми по цивилизоването им - ония не искат. Не искат децата им да учат, не искат да работят, препитават се от престъпления, учат децата си на същото, женят ги от малки, което си е престъпление, агресивни и злобни са, не плащат сметки. Съжалявам, толерантността си има граници.

А католиците ги видяхме що за хора са, като нарушиха конституцията и поискаха специално отношение заради едните избори. Уж светски хора, но не одобряват аборта,  доста от католиците са антисемити, месят се навсякъде и се имат за важни. Да не говорим колко са и неграмотни.

Докато засега евреите например се държат добре, както и  руските граждани.

преди 20 минути, Anneliese написа:

Турците, които са и мюсюлмани, се оказаха много лицемерни. Не съм забравила как ние пратихме първи хуманитарна помощ на Турция след земетресението през 1999 година. Нямаше благодарност, нямаше НИЩО! Пратихме им наши пожаарникари, храна, лекарства, одеяла, кучета - спасители, наши членове на "Гражданска защита" и ония едно "Благодаря" не казаха. Обидиха ни ксе за констатациите на нашите специалисти, че турците строят евтино и некачествено и затова има толкова много жертви.

Тези в Кърджали пък - като ходихме в града, голяма част от надписите по магазините са на турски език, минахме край една дълга турска банка, като ходихме до паметника на Левски, за да се снимам пред него. Да не говорим, че турците тук не искат да говорят на бъгарски език, ами на турски, по националната ни телевизия имат новини на турски, строят се повече джамии, отколкото църкви, много турци си харесват Ердоган  и си искат Османската империя,  отказват да обслужват хора, които не говорят турски, мой съученик мюсюлманин се оказа с радикални възгледи, което мен ме шокира. Видяхме какво представлява "най - мирната религия в света". Бях толерантна, но вече не съм. Обличат се като пингвини, религията им е всичко............ Такива хора нямат място в светска и цивилизована България!

Циганите ги видяхме какви са - държавата даде сума ти пари за програми по цивилизоването им - ония не искат. Не искат децата им да учат, не искат да работят, препитават се от престъпления, учат децата си на същото, женят ги от малки, което си е престъпление, агресивни и злобни са, не плащат сметки. Съжалявам, толерантността си има граници.

А католиците ги видяхме що за хора са, като нарушиха конституцията и поискаха специално отношение заради едните избори. Уж светски хора, но не одобряват аборта,  доста от католиците са антисемити, месят се навсякъде и се имат за важни. Да не говорим колко са и неграмотни.

Докато засега евреите например се държат добре, както и  руските граждани.

Същите неща правят и руснаците на украинска територия.

Едното го поддържаш и приемаш, а другото го критикуваш. Защото едните са турци, другите са русци.

преди 54 минути, Богатир написа:

Удобната руска "истина" едностранно поднесена.

Да си припомним по-време на протестите срещу руската марионетка Янукович, неговите хора как заливаха протестиращите с запалителни вещества oт сградите около протестите и какви ли не още извращения.

Расия си отива за ваше голямо съжаление другари.  С цената на много невинни жертви и от двете страни.

Различно е. Руснаците поправят една историческа грешка - премахват измислената държава Украйна и защитават руското и другите малцинства от нацистките главорези и престъпници. Видях ги преди малко по репортаж в "Россия 24"  - татуирани с герба си или със свастики, правят жални физиономии и се опитват да се обясняват как  нищо лошо на никого не са правили.................. Не им вярвам грам.

Руснаците никога не са имали нищо против малцинствата. Но и винаги са държали на светския живот, цивилизацията и спазването на законите. Там няма антисемитизъм и ксенофобия, не горят синагоги, нито ограничават хората с увреждания!

преди 3 минути, Coco1 написа:

Удобната руска "истина" едностранно поднесена.

Да си припомним по-време на протестите срещу руската марионетка Янукович, неговите хора как заливаха протестиращите с запалителни вещества oт сградите около протестите и какви ли не още извращения.

Расия си отива за ваше голямо съжаление другари, за наистина голямо съжаление с много невинни жертви и от двете страни.

На какви наркотици си?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.