Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Радул написа:

Нещо се бъркаш относно старостта ми. По твоите стандарти съм младеж. Да се боиш какво ти е отредено отгоре, не зависи от възрастта, а от делата ти Волгин. Ако си вярващ разбира се...  Най- смешното при вас червените демагози е, че сте дълбоко вярващи или атеисти, според моментната чревна нужда...

Мисля, че несъзнателно описваш себе си, всеки път. Твърде стар и страхлив латентен гей, неосъществил мечтаното единство с мъж, и неосъществил парите в своя полза, а само в тяхна. Употребен, но без екстаза на мазохиста.

И всичко това казано от човека, който допреди няколко месеца твърдеше, че е комунист, че Радев е един от най-големите стратези...

Тцъ, тцъ, тцъ, Ахилесов, ти да не си прайш автопортрет бре?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Оле мале, радулът вече и психолог. Прави си автопортрет и заменя името на профила си с моето в текста. Не съм разочарован, на негово място бих направил същото.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Оле мале, радулът вече и психолог. Прави си автопортрет и заменя името на профила си с моето в текста. Не съм разочарован, на негово място бих направил същото.

Остави Радул.... ко ще праИм с копейкин...много е лъзгав и ако сега катастрофира, вий къде?

преди 13 минути, parmobil написа:

Ще ми посочиш ли редови руснак, който си купува долари на посочения курс? Защото аз си спомням времената как и при нас долар (официално) беше под лев, но се купуваше за 3 (три) лева.

Така е, но ние не бяхме в същата ситуация- война или военна операция, няма значение. Русия е под натиск, ограбиха й доларите и еврата и не виждам защо си се разплакал, че точно в този момент, руснаците не могат да си купят долари? Че, те няма и какво да си купят с тях. Нали разните му фирми се изнесоха и щат- не щат, ще се задоволят с вътрешна търговия с рубли. 

А, при нас се купуваше доларът по 3 лева на черно, защото беше забранено да си купим "на бяло", ако нямахме "дукимент"........

току-що, Sliderum2 написа:

Бафмааму, все едно сме се наговорили, а....

преди 12 минути, parmobil написа:

Ще ми посочиш ли редови руснак, който си купува долари на посочения курс? Защото аз си спомням времената как и при нас долар (официално) беше под лев, но се купуваше за 3 (три) лева.

Аз си спомням и за 6 лефчета долар, при банков курс 98 стинки за долар. И като освободихме валутната търговия, долара кацна на 18 лева. Защото преди това, в държавата имаха долари само хора работили в чужбина. И дори на черно ги продаваха много под реалната им стойност. Щото нямаше и търсене над тази стойност, поради факта, че за един западен конец, българина трябва да даде една заплата. Абсурдна финансова политика. Гарантираща скъсани чорапи дори за Бай Тошо.

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Демагогията няма да направи живота ти нужен някому Волгин. Тия стрелби тип детска градина, само те правят още по- ненужен. Щото не си на 3, а на 63...

Интересна работа...Само допреди дни евроатлантиците и целокупните медии се тресяха от възмущение от събитията в Украйна, от страданията на...добре, спирам...И изведнъж една нищо и никаква вихрушка в политическия ни живот (кой ще гушне парите всъщност, за какво друго?!) издуха мигновено страшната ...даже вечна тема за Украйна и човещината(ама, разбира се!) от медийното пространство...Темата изчезна като цвят на глухарче...Изведнъж се разпадна...в социалните мрежи и особено медиите.

Абе, нали събитията в Украйна разтресоха света из основи, „Как може в 21 век да...?!“ и т.н...всекидневен непрекъснат вой от възмущение... всичко...ама всичко бе подчинено на тази тема...Най-фаталната, нали?!...И хоп!...Някой да чува нещо тия дни за Украйна?!За човека на годината?! За победите на защитниците на цивилизацията...за гнусотата на гнусните орки и техния главен орк Пут...извинявам се!... и т.н.?!...Да не би да няма вече такава тема?!...Има...Ама това им е лошото на демагозите...Духне друг по-силен вятър и те забравят нотите на старата песен мигновено...А че им лъсва голия...да!...Не им пука, бе! Когато стане въпрос за пари всичко друго (принципи, морал и т.н.) май остава настрана. Жалка картина...която недоразбралите наричат кой знае защо „демокрация“...Честито-о-о-о! Радуй ся, народе!

преди 6 минути, absurt написа:

Така е, но ние не бяхме в същата ситуация- война или военна операция, няма значение. Русия е под натиск, ограбиха й доларите и еврата и не виждам защо си се разплакал, че точно в този момент, руснаците не могат да си купят долари? Че, те няма и какво да си купят с тях. Нали разните му фирми се изнесоха и щат- не щат, ще се задоволят с вътрешна търговия с рубли. 

А, при нас се купуваше доларът по 3 лева на черно, защото беше забранено да си купим "на бяло", ако нямахме "дукимент"........

'Ем разбираш какво имам предвид, 'ем ме дъфчеш. Просто казах,че курсът на рублата не е това, което им се иска на правителството да е.

преди 4 минути, Hristo52 написа:

Интересна работа...Само допреди дни евроатлантиците и целокупните медии се тресяха от възмущение от събитията в Украйна, от страданията на...добре, спирам...И изведнъж една нищо и никаква вихрушка в политическия ни живот (кой ще гушне парите всъщност, за какво друго?!) издуха мигновено страшната ...даже вечна тема за Украйна и човещината(ама, разбира се!) от медийното пространство...Темата изчезна като цвят на глухарче...Изведнъж се разпадна...в социалните мрежи и особено медиите.

Абе, нали събитията в Украйна разтресоха света из основи, „Как може в 21 век да...?!“ и т.н...всекидневен непрекъснат вой от възмущение... всичко...ама всичко бе подчинено на тази тема...Най-фаталната, нали?!...И хоп!...Някой да чува нещо тия дни за Украйна?!За човека на годината?! За победите на защитниците на цивилизацията...за гнусотата на гнусните орки и техния главен орк Пут...извинявам се!... и т.н.?!...Да не би да няма вече такава тема?!...Има...Ама това им е лошото на демагозите...Духне друг по-силен вятър и те забравят нотите на старата песен мигновено...А че им лъсва голия...да!...Не им пука, бе! Когато стане въпрос за пари всичко друго (принципи, морал и т.н.) май остава настрана. Жалка картина...която недоразбралите наричат кой знае защо „демокрация“...Честито-о-о-о! Радуй ся, народе!

Виж, сега - не цитирай мухлясалите си терадки от Овенното училище! Ако все още си годен и имаш оръжие, вземи се гръмни! 

преди 6 минути, Hristo52 написа:

Никой не ти е виновен, че нямаш пари фатмаков. Не притежаваш нищо, което да струва нещо... Нищо! Самия ти си паразит.

Много интересно мнение...

От всички заяжданици на русофобите срещу русофилите най харесвам тази..."Като мразиш американците, защо им ползваш продукцията (и се изброява...)?" Аз смятам, че не трябва да се спира дотук...до произведенията на техниката...Трябва русофилите да бъдат питани подигравателно защо ползват картофи, царевица и ред други неща, дошли от Америка...Така, де...може ли такава безпринципност?! :giggle1:

Обичам да дразня евроатлантиците...Еле па най-върлите от тях...Понякога им подхвърлям думи, казани от някой друг, на който те не са обърнали никакво внимание, ама като ги видят в мой пост...или другаде...Леле-е-е-е!...Започват да хвърчат слюнки чак от дисплея...

Та...според тях (ще цитирам част обичайните им аргументи) аз имам неопровержимо следните болести:

1.Старческа деменция...задълбочавана неприятно от очевидната ми неукост...

2.Дълбоки провали в областта на мисленето въобще (виж т.1!)...което говори и за подчертана сериозна ментална неустойчивост... най-вероятно по рождение...или вследствие от комунистическата пропаганда...

3.Сериозни гастроентерологични проблеми със съпровождащите ги външни признаци...

4.Каквото още се сетите...само трябва да бъде достатъчно обидно, нали?!Щото ако не е достатъчно обидно, какъв аргумент е т'ва?!...Ми...никакъв...

Абе...да не би нещо да преча, а?...на всекидневната им апостолска просветителско-пропагандаторска дейност... по извеждането на целокупния български народ на пътя на истината?!...

Не мога да разбера как може да се отделя толкова внимание на такова жалко, тъпо, неприятно...и нагло създание, каквото според тях съм аз...Защото какво е истинската наглост...моята, имам предвид?! Ами това е не само да се усъмниш в, а и да подложиш на обструкции "правата линия"...че и защитаващите я...Е, кой истински българин-патриот ще изтърпи такова нещо?!

Ето...знамето на интелигенцията (онази и сегашната) Захари Стоянов е уволнил Алеко Константинов горе-долу при подобни обстоятелства...и причини...

преди 1 час, andiay написа:

че Радев е един от най-големите стратези...

Какъв стратег е Радев? Какви стратегии има, и за какво са стратегиите му? Аз досега не съм видял никакви стратегически действия от него. Единственото, което съм видял от него, са типичните генерични приказки по телевизията, приказки, които социума очаква да чуе от човек, който се нарича президент, за да продължи да го подкрепя и рейтинга да не пада.

Както се очертава, все повече и повече укри ще бъдат "отвлечени", а някои направо  "отнесени от вихъра". Какви ли не еквилибристики с езика си правят укролите само и само да не използват простичката дума - пленени. И както винаги се стига до заложническата карта ... отново мирни жители, на които беше даден хуманитарен коридор и ... през него никой не мина ... смее ли?! Но укрите също атакуват и побеждават ... в Туитър. И всичко за пустото оръжие, което със сигурност ще промени съотношението. Сега е 10:1 в полза на руснаците, тогава ще стане 9:1 - яко. Е, руснаците също го чакат, да го издумкат или в най-лошия случай - да го отвлекат, а каквото стигне до хероите със сигурност няма да се използва срещу настъпващите агресори, а срещу бившите вече сънародници, но понеже никога не са ги смятали за такива, нека ги наречем просто мирни жители. На запад никой не говори за жертвите сред тях, жертви на оръжието, което изпращат.

И все пак мисля, че руснаците не трябваше да напускат киев и завладените територии, онзи се беше скрил в кучи ъз и го пазеха също такива ъзове, а сега посреща цялата дъга на джендърокрацията. И какво?! Котели, котленца, обръчленца и накрая ония се скрият зад мирни жители и чакат папата да им помогне или който там им е на сърце, а след това пак ще е същото - евакуация или направо отвличане. Руската армия и досега е по-малобройна, а както вече споменах, в момента, в който "защитниците" се скрият зад защитаваните мощната артилерия няма смисъл.

Какво е заложено на карта вече всички знаят - Русия - целостта си, онези - властта си. И за двете страни победата е важна, но по-важна е за Русия, понеже другите така и така ще се пишат победители, докато ... докато собствените им народи, държани в умопомрачение не решат да ги издухат.

преди 11 минути, FatMan9 написа:

Какъв стратег е Радев? Какви стратегии има, и за какво са стратегиите му? Аз досега не съм видял никакви стратегически действия от него. Единственото, което съм видял от него, са типичните генерични приказки по телевизията, приказки, които социума очаква да чуе от човек, който се нарича президент, за да продължи да го подкрепя и рейтинга да не пада.

Що питаш мен?

Питай Радул Ахилесов, той твърдеше това допреди няколко месеца, цитирайки американски източници.

Е, сега плюе по Радев, ма той си е такъв, убежданията му са нетрайни и неосъзнати.

преди 15 часа, Kolev72 написа:

Не веднаж съм го писал:

Много глупости сиписал, и все простотии  :)

Е И ?

преди 15 часа, Hristo52 написа:

Той може да е гонил само овцете по баирите на село. Само, че и за това предполагам е трябвало кадърни!

Само след като си минал фазанарията! И не от всички висши специалности, само тези полезни за армията.

феновете ми тролове пак са се развихрили :) :)

Голямо плюене голямо нещо.

И то само защото се комплексират от това че не могат да ме оборят и ги правя на две стотинки .:)

Не се ли усещате какво дъно сте ?

:)

преди 15 часа, absurt написа:

Благодаря за пояснението- ще е полезно, за който не знае. Аз съм расла в това време и знам, но Вие сте пропуснали твърденията на господина, че е бил действащ офицер, който бил "правил гонки"  на войници по плацовете. Затова и коментарът ми беше такъв.

Ти много неща не знаеш.

И не съм "правел гонки на войници по плацовете" , а съм обучавал новобранци .

Странно защо всички са ми били приятели . Защото не са комплексирани тролове като вас

:hush:

преди 6 часа, Hristo52 написа:

Абе, нали събитията в Украйна разтресоха света из основи, „Как може в 21 век да...?!“ и т.н...всекидневен непрекъснат вой от възмущение... всичко...ама всичко бе подчинено на тази тема...Най-фаталната, нали?!...И хоп!...Някой да чува нещо тия дни за Украйна?!За човека на годината?!

Войната си върви бре. Международната подкрепа също.

Това че не четеш по твоите червени медии  не значи че няма .

Главное за 16 июня (113-й день войны)

▫️ Президент Франции Эмманюэль Макрон, премьер-министр Италии Марио Драги, канцлер Германии Олаф Шольц и президент Румынии Клаус Йоханнис приехали в Украину (https://t.me/currenttime/13648). Они съездили в Ирпень и провели встречу с Владимиром Зеленским. Там лидеры крупнейших государств Европы поддержали стремление Украины стать кандидатом в члены ЕС, притом должно это произойти немедленно. Случится это или нет – мы узнаем завтра из решения Еврокомиссии. Журналист "Радио Свобода" Рикард Йозвяк (https://twitter.com/RikardJozwiak/status/1537528959646281731) и Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-16/ukraine-latest-eu-trio-arrive-in-show-of-solidarity-for-kyiv) пишут, что заявки Украины и Молдовы одобрят, а вот Грузии выставят условия, по итогам исполнения которых она тоже сможет претендовать на статус кандидата.

▫️ Вчера источники сразу нескольких западных медиа сообщили о пленении двух граждан США – Александра Дрюке и Энди Хьюна. Стороны официально не комментировали их пропажу, но вечером фотографию (https://t.me/currenttime/13664) людей, похожих на Дрюка и Хьюна, выложил прокремлевский политтехнолог. Также сегодня Госдепартамент США рассказал (https://t.me/currenttime/13663) о третьем пропавшем без вести в Украине американце.

▫️ Доказательство, что видео с прострелом ног российским солдатам на ферме в Малой Рогани может быть настоящим – одного из пленных узнали родственники (https://t.me/currenttime/13643).

▫️ Власти Великобритании ввели санкции (https://t.me/currenttime/13642) против главы РПЦ патриарха Кирилла (Владимира Гундяева). Можно предположить, что ограничениями только лишь этой страны все не закончится. Европа не чужда Кириллу – с 1971 года он работал в Женеве, позже управлял приходами в Финляндии. Против персональных санкций для Кирилла на уровне ЕС выступала Венгрия. При принятии шестого пакета из списка патриарха вычеркнули.

▫️ Детям, рожденным в Херсонской области после 24 февраля, предоставят (https://t.me/currenttime/13636) российское гражданство. Какие законы позволяют так сделать, представитель оккупационной администрации не сообщил.

▫️ Coca-Cola вместе с внушительным списком брендов сообщила об уходе из России (https://t.me/currenttime/13658), "Декатлон" – о закрытии всех магазинов (https://t.me/currenttime/13638).

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Тази чужда държава е официално поканена от напълно легитимните ЛДНР за да им помогне.

:lol6:

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Гъъъъърч :lol6:

Аз те питам ясно и конкретно за "четири дни след изтеглянето на руснаците", и ти ясно и конкретно цитираш точно този мой пост:hit:

Сега стана  "не от 4.04 , а преди това". Знаех си аз, че:

Обосран до ушите за пореден път :wub: 

:popcorn2:

ПП: Какво стана с: 

Кой е стрелял по децата в Донбас през последните осем години? - Русия/Украйна

Маджо престъпник ли е? - Да/Не

:) :)

посрания фейкомет и лъжец пак се гърчи .

Цитирах ти моите думи  , които не четеш а си измисляш.

Почервенено, подчертано.

гъъъъч шаро, гърч...

типичен трол.

:)

преди 2 часа, miro20 написа:

посрания фейкомет и лъжец пак се гърчи .

Цитирах ти моите думи  , които не четеш а си измисляш.

Почервенено, подчертано.

гъъъъч шаро, гърч...

типичен трол.

Ти цитираш този мой пост:

на 26.04.2022 г. в 22:21, ivottoshev написа:

Ти ми обясни как четири дни след изтеглянето на злият Путин никой не е потърсил тези трупове. В това село, в което сигурно всички се познават, на никой не му е хрумнало да потърси поне един от тези 20 човека.  

и отговаряш с това:

на 26.04.2022 г. в 22:25, miro20 написа:

Хората не смеят да излизат от мазетата, трола ми говори за "що не са ги търсили" ...

Ха сега кажи, посрани ми приятелю: Защо местните са се крили в мазетата цели четири дни след изтеглянето на руснаците от Буча? 

:popcorn2:

Това пак ли някак си ти убягна:

Кой е стрелял по децата в Донбас през последните осем години? - Русия/Украйна

Маджо престъпник ли е? - Да/Не

преди 8 часа, absurt написа:

А, при нас се купуваше доларът по 3 лева на черно

Така беше в България преди около 40 години.   Сега е пълна трагедия в Украйна.   Мъже се откупуват за да не бъдат мобилизирани - на човек за около  5 000 Евро или долари.   После стават бежанци и щъкат за помощи в ЕС.   7  милиона бежанци-дезертьори, които не желаят да умират заради земята на руските донски казаци.   Бандеровците не изпълняват решенията дори на своя парламент за автономия на Донбас.   Украйна  прехвърля цялата отговорност за Донбас на "окупатора Русия".   Дори не се сещат за плашещите и смразяващи последствия.       

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.