Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, valkiria1 написа:

Твоите "военни кореспонденти", предават от местата на събитията  все с графики,бре Реджо...това ли е сега модата ?

Едно време какви военни кореспонденти имаше ?

Не мога да разбера как така припикваш от възторг около украинците,когато  собственият ти народ купува руска газ с 30 % по -скъпа от посредниците ?

Не трябва ли да гледате интереса на страната си преди всичко и тогава всичко останало ?

Я вземи да ми изброиш ползите,които ви донесе САЩ, на вас и на страната ви......

Интересите на ерджеп кой знае кой ги е определил. Има толкова вероятности. Просто проследи паричните потоци, там грешка няма 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 14 минути, insec написа:

очевидно нищо не знаеш - та я обади това, което знаеш: с какво толкова ти е мил путин и неговата държава? Какъв е този твой зор, непременно да си спазваме старата болшевишко- шумкарска преданост към руZлямистан, дори когато върши такива брутални престъпления?

Огромна доза на безрезервно оправдаващите путинския геноцид и новофашизм е просто някаква  внушена омраза към "злия запад" и още по "злата хАмерика".

Странното е че тия дето най мразят най добре мразят седейки в уютния "зъл Запад и злата хАмерика" :) 

И особенно силно се обича Путлер живеейки не в нворашисткия му концлагер , а пак от удобния осигурен свободен демократичен  "зъл Запад" .

Дето все питам и отговор няма... Все цитират критици и блогъри като "Саня от Флорида",  а няма ни един "Джон от Сочи" . :giggle1:

Като споменах концлагери .... Нов наратив от раша пропагандата :

Немските /с наблягане "европейски" за да се направи обобщена връзка Европа с нацизма/  лагери "няма  личност , задачата му е да те унищожи като личност и да те  разпарчадиса"

А в съветсктие видиш ли, се превъзпитава личността. !

Идиотизъм и абсурди извисени до небесата. И това попиват от "зомбоящика"

Следващата стъпка когато /ако/ опрем до ядрени оръжия ще е старото мото ...  "Западния атом е лош атом. съветския е добр, мирен атом"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, insec написа:

какви богоугодни и правоверни желания имаш само цъ цъ

и като редактираш поста на Валкирия и го преиначиш ,ще станеш по-достоверен ли ?

Ти си елементарно  човече на когото национализма му идва в повече ,но за жалост не проработва в негова полза....

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Вербоваш ме на страната на Путлер ли ?

Виж, момиче младо, не се бъзикай с Реджеп ага.

Търси си други малоумници да омайваш.

Хаха.. не бе Реджо,карам те да мислиш като евреин,тогава ще разбереш защо и господ е на негова страна....😛

преди 4 минути, miro20 написа:

Огромна доза на безрезервно оправдаващите путинския геноцид и новофашизм е просто някаква  внушена омраза към "злия запад" и още по "злата хАмерика".

Странното е че тия дето най мразят най добре мразят седейки в уютния "зъл Запад и злата хАмерика" :) 

И особенно силно се обича Путлер живеейки не в нворашисткия му концлагер , а пак от удобния осигурен свободен демократичен  "зъл Запад" .

Дето все питам и отговор няма... Все цитират критици и блогъри като "Саня от Флорида",  а няма ни един "Джон от Сочи" . :giggle1:

Достоверното е ,че точно тези които живеят в САЩ много добре виждат положението на нещата.

Това за разлика от тези,които опознават света от Гугъл...като теб например.

Военната индустрия на САЩ е в небивал подем, Русия е удвоила печалбите си от продажби на петрол и газ,Китай навлиза мощно на пазара в Русия , Украйна ще я възстановят милиардите на ЕС/тоест и твоите пари/, а ти бедний борецо за свободи украински ,къде ще си ти на опашката, или пак на гз на географията,макар и в Европа ?!

не съвсем - псевдоюдейската риторика се опитва да пробута една по- различна и иноваторска малоумщина, а именно: че има тайна прегръдка м/у руZия и щатите, чиято цел е да съсипе Украйна, България и целия ЕС .... и защо? защото трътлестата куха фукла щяла да живее по- добре.

преди 6 часа, bigiadri написа:

Ако в русия разрешат гласността да НЕ мислиш , че ще са малко? Ботушът ги е затиснал здраво!И си задай въпроса защо путин НЕ мобилизира от моска и ленинград?

Точно . Отдавна бях цитирал едни проценти - над 80% от пратените в Украйна са пушечно месо от далечния изток- буряти, якути  и т.н.

По погребенията си личеше също - от Москва и Ленингад са едноцифрено число или нещо такова, а провинцията всеки ден по десетки погребения.

Идеята е ясна....

преди 13 минути, valkiria1 написа:

и като редактираш поста на Валкирия и го преиначиш ,ще станеш по-достоверен ли ?

и кое е по- достоверно: че ти си чела някакъв сценарий или, че си фантазираш как бил написан? 😏

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Достоверното е ,че точно тези които живеят в САЩ много добре виждат положението на нещата.

Това за разлика от тези,които опознават света от Гугъл...като теб например.

И тези които живеят в САЩ откъде се информират бре ? Пак от гугъл.

:)

Лично аз се информирам от всякакви източници, плюс пропагандни такива но и от двете страни . Спокойно чета в туитър и телеграм и рашистка пропаганда, и украинска.

И си съставям що годе някаква представа, смея да твърдя в по голяма степен обективна, спрямо пристрастните и крайни МРАЗЕЩИ и едната или другата страна.

:hush:

преди 13 минути, valkiria1 написа:

Военната индустрия на САЩ е в небивал подем, Русия е удвоила печалбите си от продажби на петрол и газ,Китай навлиза мощно на пазара в Русия , Украйна ще я възстановят милиардите на ЕС/тоест и твоите пари/, а ти бедний борецо за свободи украински ,къде ще си ти на опашката, или пак на гз на географията,макар и в Европа ?!

И ако почна да симпатизирам на диктатора Путлер, на рашисткия новофашизъм и ако почна да одобрявам геноцида над украинските градове и области , това по богат "борец" ли ме прави ? ?

Плсокостта на нтересите ти и наклонностите си ги остави за теб.

Много си забавна и как се гърчиш да плюеш Зеленски че не бил евреин и т.н. и т.н. 

Това е чист субективизъм от теб. Само за да си плямпаш глупостите за "големите играчи" и интереси :) 

преди 7 минути, insec написа:

не съвсем - псевдоюдейската риторика се опитва да пробута една по- различна и иноваторска малоумщина, а именно: че има тайна прегръдка м/у руZия и щатите, чиято цел е да съсипе Украйна, България и целия ЕС .... и защо? защото трътлестата куха фукла щяла да живее по- добре.

Избягеам да отговарям на крайни фундаменталисти с промити идеологии било то еврейски .

Спор с такива е безсмислен, колкото с ислямска държава

преди 1 минута, miro20 написа:

И тези които живеят в САЩ откъде се информират бре ? Пак от гугъл.

:)

Е, как от Гугъл бе Мирчо, ами ние сме в нашия си живот ..пука ми за теб,за украинците,за руснаците,за китайците  или за който и да е друг......не знам на някой друг американец да му пука за същото ...🤣Байдън може да е всичко,но вдигна на крака цял отрасъл,който носи парички

И ако почна да симпатизирам на диктатора Путлер, на рашисткия новофашизъм и ако почна да одобрявам геноцида над украинските градове и области , това по богат "борец" ли ме прави ? ?

питам дали те прави по-богат,успешен ...дали в момента живееш по-добре,колко пъти ходи на море,в отпуск,колко парички изкара докато крякаш за украинците  и Зеленски ?

преди 6 минути, miro20 написа:

Избягеам да отговарям на крайни фундаменталисти с промити идеологии било то еврейски .

Спор с такива е безсмислен, колкото с ислямска държава

Е, хайде сега..аз досега на твои постове към мен отговарям.....🤣

Много си забавна и как се гърчиш да плюеш Зеленски че не бил евреин и т.н. и т.н.

Още по- забавна е как си припада, като ученичка по голямото мачо Кадиров - колко готян бил, какъв мъж, жива нинджа ти казвам. 

преди 15 минути, insec написа:

Още по- забавна е как си припада, като ученичка по голямото мачо Кадиров - колко готян бил, какъв мъж, жива нинджа ти казвам. 

Главореза обаче нещо усети накъде духа вятъра и се пенсионира сам :) :)

преди 17 минути, valkiria1 написа:

питам дали те прави по-богат,успешен ...дали в момента живееш по-добре,колко пъти ходи на море,в отпуск,колко парички изкара докато крякаш за украинците  и Зеленски ?

Защо да съм против новорашизма, против диктатор като Путлер, против геноцида който творят в Украйна, и тн. трябва да ме прави по богат ?

Това евреите всичко през кесията ли мерите :) 

Реципрочно не ми отговори , АКО симпатизирам пък на Путлер, новорашизма и АКО одобрявам геноцида им, Путлер ще ме направи по богат ли ?

Тебе прави ли те по богата това ?

преди 20 минути, valkiria1 написа:

Е, как от Гугъл бе Мирчо, ами ние сме в нашия си живот ..пука ми за теб,за украинците,за руснаците,за китайците  или за който и да е друг......не знам на някой друг американец да му пука за същото ...

Аха.. това че не ти пука за нещо и някого , те прави по информирана ? Прекрасна 'логика' :)

За Байдън и оръжейната индустрия  е нормално да търсят изгода. Пряка или не пряка /защото повечето оръжие е подарено/  . Ей на , вчера  подписаха за милиард за Тайван.

Е и ?

преди 52 минути, miro20 написа:

Точно . Отдавна бях цитирал едни проценти - над 80% от пратените в Украйна са от далечния изток- буряти, якути  и т.н.

-----------------

А-ха, значи когато започна войната, инструкторите на нато в Украйна се уплашиха и избягаха от якутите.

Това за пореден път потвърждава, че сатаНато е зловредна организация от някакви глупаци и тъпанари. И то страхливи.

току-що, gagodrago написа:

-----------------

А-ха, значи когато започна войната инструкторите на нато в Украйна се уплашиха и избягаха от якутите.

Това за пореден път потвърждава, че сатаНато е зловредна организация от някакви глупаци и тъпанари. И то страхливи.

Тоя па...  от чорапа през шапката извади  някаква "логика" :giggle1:

преди 1 минута, miro20 написа:

Тоя па...  извади  някаква логика

---------------

Шишко, моята логика е тая - ако Путин иска да превземе България няма нужда дори да вика якутите - за такива убитацu и мyхльовцu като теб и Реджепкин е достатъчно да пусне една-две женски роти да ви разбият...

преди 21 минути, miro20 написа:

Главореза обаче нещо усети накъде духа вятъра и се пенсионира сам

Е изчакай де.... Да не се окаже, че отива на друго място даже и по-високо в йерархията?

преди 23 минути, miro20 написа:

Ей на , вчера  подписаха за милиард за Тайван.

Нали и новите 11.7 млрд къде подготвят за Украйна всичко ще влезне там до последния цент?

преди 27 минути, miro20 написа:

Аха.. това че не ти пука за нещо и някого , те прави по информирана ? Прекрасна 'логика' :)

Не,Мирко, прави ме по безпристрастна и обективна.

Докато ти, Реджо  и още куп други сте просто едни бивши комунисти и ситуационни русофоби...нищо друго.

Вие не можете да вкарате свестни политици в собствената си страна ,тръгнали сте да оправяте света..това е забавното ,тъжното и жалкото,винаги работите против себе си ....

Реципрочно не ми отговори , АКО симпатизирам пък на Путлер, новорашизма и АКО одобрявам геноцида им, Путлер ще ме направи по богат ли ?

Тебе прави ли те по богата това ?

важното е да не си беден и да не ти мръзне гз , а не това да бъдеш нещо,което никога не си бил и няма да бъдеш..и затова вина няма нито Путин,нито Байдън, нито Зеленски ще те направи богат,колкото и да си ентусиазиран.

За Байдън и оръжейната индустрия  е нормално да търсят изгода. Пряка или не пряка /защото повечето оръжие е подарено/  . Ей на , вчера  подписаха за милиард за Тайван.

Е и ?

Подарено ...хаха наистина ли си мислиш ,че САЩ подаряват нещо на някой ей така....

Мирко, ето цитата от една статия :

държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд направи забележително изявление.
Ето го:
„Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с украинците как да предотвратим попадането на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“.

С това Нюланд де факто си призна за фабриките за смърт,които са на територията на продажното правителство на Украйна..Смърт за шепа долари,Мирко....толкова струва зеленото наркоманче, за колко си купи украинско гражданство   вашия наркобос ,който беше осъден в три държави за наркопроизводство и разпространение....къде отиваше "произведеното " в тези лаборатории,какви бяха заслугите на Брендо да стане за месец гражданин на Украйна ?Защо украинците бягат и си признават ,че не искат да живеят в и да мрат за  държава с най-високо ниво на корупция,м  ?Въпроси без отговори, или въпроси на които не може да се даде удобен отговор....

преди 18 минути, gagodrago написа:

-----------------

А-ха, значи когато започна войната, инструкторите на нато в Украйна се уплашиха и избягаха от якутите.

Прогнозите на САЩ бяха за 3-4 месеца Русия да стигне до полската граница и да е превзела Киев. Доставките на оръжие почнаха април месец когато се видя че от рашките нищо не става и Украйна има голям шанс да спечели.

преди 1 минута, valkiria1 написа:

..Смърт за шепа долари...

какво хубаво мото следваш в живота 😏

току-що, BANKATA написа:

Прогнозите на САЩ бяха ....

всъщност прогнозите на САЩ бяха, че руZлямистан ще нападне Украйна, а обещанията от руZлямистан бяха, че няма такова нещо и само луди хора могат да вярват в такива обвинения. Та тей.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Мирко, ето цитата от една статия :

държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд направи забележително изявление.
Ето го:
„Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с украинците как да предотвратим попадането на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“.

С това Нюланд де факто си призна за фабриките за смърт,които са на територията на продажното правителство на Украйна..Смърт за шепа долари,Мирко....толкова струва зеленото наркоманче, за колко си купи украинско гражданство   вашия наркобос ,който беше осъден в три държави за наркопроизводство и разпространение....къде отиваше "произведеното " в тези лаборатории,какви бяха заслугите на Брендо да стане за месец гражданин на Украйна ?Защо украинците бягат и си признават ,че не искат да живеят в и да мрат за  държава с най-високо ниво на корупция,м  ?Въпроси без отговори, или въпроси на които не може да се даде удобен отговор....

Класически фейкомет :)

Да "признаеш за биологични изследвания" и после да го представяш за биологични оръжия е връх на простотията, спекулата и фейкнюз.

Ето ти конкретно опровержение и на това и намного подобни "твърдения" и изкривяване на думите  :

https://www.stopfake.org/bg/fejk-v-ukrajna-ima-amerikanski-voenni-biolaboratorii-v-koito-se-izvrshvat-opasni-eksperimenti-vklyuchitelno-i-s-koronavirusa-pri-prilepite/

Цитат

На 8 март 2022 г. в Сената на САЩ се провеждат изслушвания относно руската агресия срещу Украйна. По време на изслушванията сенатор Марко Рубио пита Виктория Нюланд дали Украйна притежава биологични или химически оръжия. Заместник-държавният секретар не твърди, че Украйна има такова оръжие. В същото време тя казва само, че в Украйна има лаборатории, чиито материали могат да станат опасни в ръцете на руския агресор. Тя също не твърди, че тези лаборатории принадлежат на Съединените щати.

Вторият въпрос на Рубио се отнася до руската пропаганда: той казва, че Русия непрекъснато се опитва да обвини Украйна, че разработвала оръжия за масово унищожение. Тогава сенаторът пита Нюланд дали е 100% сигурна, че всяко използване на биологични или химически оръжия в Украйна ще бъде свързано с руски провокации. Заместник-държавният секретар отговаря, че само Русия може да използва такива оръжия.

Известно е, че Съветският съюз е имал своя собствена програма за биологични оръжия. След разпадането му на територията на Украйна остават опасни биологични материали. Програмата на САЩ има за цел да гарантира, че тези материали няма да бъдат откраднати или използвани за цели, различни от научните изследвания. До 2014 г. програмата обхваща и руски лаборатории.

Тъй като лабораториите се занимават с изследване на вируси и микроби, материалите от тяхната работа могат да бъдат използвани от руския агресор за провокации. Ето защо представителите на САЩ обсъждат опасността лаборатории да попаднат под руски контрол.

Правилно си викам че не трябва да ти се обръща внимание на елементарната пропаганда в стил фундаменталистка ислямистка, и че споа с такива е пълна загуба  на време , просто за пореден път го потвърждаваш.

И после ще ми вика че била много обективна и информирана...

Класически промит мозък с  лъжи и рашистка пропаганда. :getout:

преди 5 минути, miro20 написа:

конкретно опровержение и на това

Аз още си чакам моето....... И моля те не пускай вече стоп фейк. Партьнори на Мета, а Зукърбърг си призна наскоро, че му е наредено да намали разпространението през неговата платформа информация за Байдън младши лаптопа. О, не и той беше руска пропаганда нали?

току-що, maxthon написа:

Аз още си чакам моето.......

Кое ? за Буча ли ? Вече ти казах - опровержението съм го дал даже първия път когато цитира турската статия, може и преди това дори когато се дискутираха рашистките лъжи за "постановките"  на трупове и т.н.

Отдавна са документирани стотици, хиляди вече военни престъпления, и никой не спори дори за тях, а просто се водят и трупат поредните доказателства,  а масови гробове намират през ден.

Така че, идея си нямам какъв ти е "спора" дали Земята е плоска.... :getout: Никой не спори за това.

Нашият Олафчо ще отпусне още едни бонуси. Предвижда се 70 млрд помощи за немците. Не само Молдова ще получава парички помощ, я?! 

Молдова получи 77 млн евро от Германия. За тези, които не знаят.

https://www.rnd.de/politik/deutschland-will-moldau-mit-77-millionen-euro-helfen-N7FFK3NBPC3KXQNKNICKKJJOEI.html

преди 2 минути, miro20 написа:

Вече ти казах - опровержението съм го дал даже първия път когато цитира турската статия,

Даже не си видял какво пише там..... Но виж опровергано било... Не ми казвай дали е или не. Докажи го.....

преди 1 час, valkiria1 написа:

Байдън може да е всичко,но вдигна на крака цял отрасъл,който носи парички

България какво губи от това ?

Напротив, печелим !

По добре ли беше, когато медицинския отрасъл колеше и бесеше ?

Кажи един руски политик, който да заслужава да пие вода от стъпките на Рон Десантис, и ще се запиша в армията на Путлер, честна пионерска.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.