Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 16 минути, glen написа:

Отстраняване на Байдън от поста?

Процедурат по импийчмънт е доста тегава и това няма как да се случи в момента. Въпреки, че АЗ бих се радвал на поста Цар на Света да е някой по милитаристично настроен човек, като Тръмп. Защото в момента, само с един локален военен кнфликт сме за никъде. Трябва да има военно конфликти, с участието на USA на повече места.

Останалото е бълнуване на болна червена кратуна!

ПС: CIA, FBI, заедно с CIS/MI6 са глобални организации с почти неограничена власт, независимо в кой регион или държава в света. Така, че тяхното съществуване е гарантирано по право - поне до окончателното ликвидиране на Се Се Сере

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, M.Николов написа:

:D

Определено ще спечелиш "Дарвин".

Страшен материал имат вашите хора - просто остъргват всякаква кал(лека заигравка с владеещите руски) и ви я сервират ама вие сте доволни... а после аз съм за "Дарвин"

BTW - днес са сменили и шефа на ВДВ -  лошите езици казват негова била идеята за първоначалните дълбоки пробиви. Явно всичко е по план след вчерашните промени.

FmV5PLtWYAEP5Ug?format=jpg&name=large

А какви руски генерали и адмирали имаше през 90-те г, помните ли ? Сега някакъв плеши Суровикин ще ми се го сравняват като Куроедов и Куропаткин? През сълзи сме се смели на срещата им с Путин в началото.

преди 13 минути, M.Николов написа:

В "Дневник" смеят ли се на плоските ти опити за шеги?

Какъв "Дневник" нали съм за "Дарвин"...хайде да не ме принизяваш толкова.

Един руZки контра-батареен радар по-малко, по спомени рядка птица:

Това също е доста забавно:

https://t.me/ostorozhno_novosti/13744

Вагнеровци си извозват труповете в камиони и ги смятат  в тонове и обем - примерно 6 тона и 82 кубика - като дърва.

преди 3 часа, Филипов написа:

Какво лъжа бе . . . ? Направи справка за плевенска епопея 1877 г. и войната, която ни е освободила.

Ето ти една моя тема, ти тя осрана от тролове https://www.kaldata.com/forums/topic/271759-за-непризнателните-нашенци-и-други-неща/

Картинките са изчезнали, ще видя да ги кача на друго място.

За разлика от Мариупол тук има към 300 киломера тунели и трябва малко повече време за прочистване. Чакали хохлите и полските наемници нещо там, Годо ли? А Саня флоридския в последното си клипче изкара че общо само в Соледар има към 25000 убити, Благодарение на упорството на зеления наркоман да изпрааща народа си там.

Ей тука

Цитат

за да не сме сега с фесове

Иронично, се оплакваше вчера, че спамим темата, именно по тази тема. 
Колкото и да лъжете, че братският руски народ е дошъл да ни сваля "оковите", няма да стане истина. Може чичаци като теб и Тошев да се безвъзратно с промити мозъци още от соца, но в днешно време не можете така лесно да повтаряте фалшива история. 

преди 33 минути, M.Николов написа:

Няма как всички украинци да са бандеровци и да са причина за разрушаването на държавата си.  Всички виждат заради  само първоначални  5 милиарда  долара от САЩ  за един Майдан докъде се докараха.   Заради американска демокрация се скараха с казаците.

преди 1 минута, attj написа:

Няма как всички украинци да са бандеровци и да са причина за разрушаването на държавата си.  Всички виждат заради  само първоначални  5 милиарда  долара от САЩ  за един Майдан докъде се докараха.   Заради американска демокрация се скараха с казаците.

Дядо срещу няколкото рубли дет ти дават поне да ти дадат и нова плоча

преди 37 минути, kosyo написа:

Един руZки контра-батареен радар по-малко, по спомени рядка птица:

Много прилича на шедьовър от час по изобразително изкуство.

П.С. Междувременно и CNN се включи в дезинформинрането за Соледар. Видял журналиста нещо, но леко забравил да го заснеме с камерата и да го покаже.

photo_2023-01-13_15-36-03.jpg

преди 1 час, Coco1 написа:

Дядо срещу няколкото рубли дет ти дават поне да ти дадат и нова плоча

На теб май никои нищо не ти дават.  Ти ли беше оня дебел хубавец -дето оня ден те показаха тук  как изглеждаш?   Такъв тежък папагал никъде не би могъл да отлети, а Мосейково в Русия му е невъзможно далече.

преди 21 минути, attj написа:

На теб май никои нищо не ти дават.  

Папагала -чугун с едната плоча се радва че му дават копейки да преживява. Предател на русначитата 

281195093_5079179542167012_5724999487040109289_n.jpg.ad17861672a8523a5f710a2c77e1f2d1.jpg

преди 3 часа, glen написа:

Отстраняване на Байдън от поста?

Това ще се съчетае доста добре с провала в Украйна!Сега изглежда, че това е заговор на дълбоката държава за премахване на двойните проблеми на Байдън. Подобно на това как дълбоката държава се отърва от Никсън!

Сагата с Байдън може малко да прикрие украинската катастрофа за късогледата и безразлична  публика. Разбира се, неоконсервативният режим може да спаси малко лицето си, като използва жертвена жертва.

Въпреки това със САЩ като глобална империя е свършено.Ако ФБР и ЦРУ повярват, че самото им съществуване е изложено на риск, не се изненадвайте, ако Джо Байдън стане ритуалната жертва...

Защо това се случва сега? Свързано ли е по някакъв начин с факта, че Русия е на път да удари Украйна и да притисне САЩ/Обединеното кралство/ЕС в ситуация, в която те вече няма да могат да крият истината?

Пак ли чакате на провал в САЩ/ЕС за евентуален успех на Русия. То не бяха избори за конгрес, то не беше поредният фалит. Седите и се надявате, и така от 50 години.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Пак ли чакате на провал в САЩ/ЕС за евентуален успех на Русия. То не бяха избори за конгрес, то не беше поредният фалит. Седите и се надявате, и така от 50 години.

САЩ е държава, която фалира и се провали, отдавна. Това, което имаш предвид, вероятно е Корпоративна Америка (Corporate America), управлявана от интернационализъм, банки и олигархични групировки, династии и либерални идеолози, нали?

Корпоративната версия на Америка е нещо, което съществува, като част от Америка, но паразитира върху данъкоплатците и американската икономика.

Америка на гражданите я няма отдавна. Днес имаме частна корпорация, наложила световен монопол и хегемония, експлоатираща и рушаща всичко, докато налага външно управляем колониален статут на държавите мишени.

И не разбрах, защо мислиш, че разчитаме на "провала на САЩ"? Какво общо има едното с другото?

Колкото се отнася до ЕС, ами това започна да се руши и проваля преди повече от 15-20 години.

преди 7 минути, PigMan9 написа:

САЩ е държава, която фалира и се провали, отдавна. Това, което имаш предвид, вероятно е Корпоративна Америка (Corporate America), управлявана от интернационализъм, банки и олигархични групировки, династии и либерални идеолози, нали?

Корпоративната версия на Америка е нещо, което съществува, като част от Америка, но паразитира върху данъкоплатците и американската икономика.

Америка на гражданите я няма отдавна. Днес имаме частна корпорация, наложила световен монопол и хегемония, експлоатираща и рушаща всичко, докато налага външно управляем колониален статут на държавите мишени.

И не разбрах, защо мислиш, че разчитаме на "провала на САЩ"? Какво общо има едното с другото?

Колкото се отнася до ЕС, ами това започна да се руши и проваля преди повече от 15-20 години.

Наздраве и амин за Америка. Аз лично тия приказки как пада, разделя се ги слушам години вече  - абсолютно същия наратив беше преди ама се разпадна СССР . Ей го в на къде го чукаш къде се пука или в пълна сила "ефекта на пеперудата".

преди 1 минута, Филипов написа:

Днес мернах идея - значи Солидар да го обявят за  столица на Украйна и да се обяви пълна победа на руZнята над украинците. Същото е и с тия твоите видеа.. Все котли са им в сънищата

Пленници . Единия предварително се е подготвил за еврогейска европа с дамски ботушки. 

преди 10 минути, kosyo написа:

Наздраве и амин за Америка. Аз лично тия приказки как пада, разделя се ги слушам години вече  - абсолютно същия наратив беше преди ама се разпадна СССР . Ей го в на къде го чукаш къде се пука или в пълна сила "ефекта на пеперудата".

Съветския Съюз беше инфилтриран и разложен, заради чуждо влияние. Съветския Съюз, противно на това, което грантомотивираните евроатлантически пропагандисти говорят, не се разпадна "от само себе си" или от "некомпетентно политическо управление".

Колкото се отнася до САЩ, там има две разделения: Америка и Корпоративна Америка. Първото е просто източник на пари, облагодетелстващ грабителските олигархични групировки, интернационалисти, корпорации, организации, воини с цел заграбване на ресурси, като нефт, и още...

Малко са американците, които са доволни от политическата и икономическата система в САЩ.

Пропагандата казва, че САЩ е върха на цивилизацията, напреднала и велика страна, където всеки е свободен, защитен, в безопасност... Реално, това не е вярно и никой, който живее в САЩ, не го вярва. Единствените хора, които го вярват, са тези хора, които живеят извън САЩ, никога не са прекарвали време в САЩ, и не познават политическата и икономическата система на САЩ.

преди 8 минути, PigMan9 написа:

Съветския Съюз беше инфилтриран и разложен, заради чуждо влияние. Съветския Съюз, противно на това, което грантомотивираните евроатлантически пропагандисти говорят, не се разпадна "от само себе си" или от "некомпетентно политическо управление".

Колкото се отнася до САЩ, там има две разделения: Америка и Корпоративна Америка. Първото е просто източник на пари, облагодетелстващ грабителските олигархични групировки, интернационалисти, корпорации, организации, воини с цел заграбване на ресурси, като нефт, и още...

Малко са американците, които са доволни от политическата и икономическата система в САЩ.

Пропагандата казва, че САЩ е върха на цивилизацията, напреднала и велика страна, където всеки е свободен, защитен, в безопасност... Реално, това не е вярно и никой, който живее в САЩ, не го вярва. Единствените хора, които го вярват, са тези хора, които живеят извън САЩ, никога не са прекарвали време в САЩ, и не познават политическата и икономическата система на САЩ.

Да бе да - нали ти казвам аз тия неща съм ги учил ама добре че ми ги припомняш. Само дето приятелите ми дето са там - как така никой не иска да се върне от там. Сигурно щото е много гадно или са мазохисти и искат да бъдат ограбвани от корпорациите, да работят до последно издихание там за тия гадняри. Натив американците дето се чуваме от време на време и те само за това колко е зле в Америка ми говорят. Последния дето дори дойде тук цяла седмица само за това говори, проглуши ми ушите едва се качи на самолета че хич не му се прибираше.

преди 11 минути, kosyo написа:

Да бе да - нали ти казвам аз тия неща съм ги учил ама добре че ми ги припомняш. Само дето приятелите ми дето са там - как така никой не иска да се върне от там. Сигурно щото е много гадно или са мазохисти и искат да бъдат ограбвани от корпорациите, да работят до последно издихание там за тия гадняри. Натив американците дето се чуваме от време на време и те само за това колко е зле в Америка ми говорят. Последния дето дори дойде тук цяла седмица само за това говори, проглуши ми ушите едва се качи на самолета че хич не му се прибираше.

Колкото и да е зле в Америка, пак е по-добре, ако го сравняваме с България, която е колонизирана и разграбена, заради действията и външните политики на САЩ.

Не веднъж съм обяснявал икономическите политики в САЩ, както и здравеопазване, примерно. Обяснявал съм и предстоящото разрушение, което ще се случи в идните десетилетия.

Наясно ли си колко струва едно превозване с линейка, в САЩ, примерно?

току-що, PigMan9 написа:

Колкото и да е зле в Америка, пак е по-добре, ако го сравняваме с България, която е колонизирана и разграбена, заради действията и външните политики на САЩ.

Не веднъж съм обяснявал икономическите политики в САЩ, както и здравеопазване, примерно. Обяснявал съм и предстоящото разрушение, което ще се случи в идните десетилетия.

Наясно ли си колко струва едно превозване с линейка, примерно?

Внимавай с тия резки завои и смяна на темата че ми става лошо бре човек... Те това го живеят и сме си говорили за него, а ти това си го слушал от RT - усещаш ли тънката разлика?

преди 7 минути, PigMan9 написа:

И как обясняваш нещо, което никога не си виждал? Като с BIOS-а :) 

преди 9 минути, PigMan9 написа:

Наясно ли си колко струва едно превозване с линейка, в САЩ, примерно?

Да, наясно съм! На практика е почти безплатно - макс 2-2500 USD наземно и макс 10-15 к USD по въздух. Останалото тебе не те интересува - застрахователите се оправят по между си

Опа, опа

Цитат

Основателят на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че има опити да се открадне "победата" и да се принизят заслугите във войната в Украйна, часове след като руското министерство на отбраната обяви, че е "освободило" (превзело) Соледар в Източна Украйна.

"Постоянно се опитват да откраднат от ЧВК "Вагнер" победата и разказват за присъствието непонятно на кого, само за да омаловажат заслугите ѝ", се казва в позиция, разпространена от неговата група "Конкорд".

Думите му формално не са насочени към руските институции, но се споменава "активна работа" в медиите за "забрана на словосъчетанието" "ЧВК "Вагнер"; те се стараели да не го произнасят и всячески да бягат от него "като дявол - от тамян".

@maxthon я гледай какви фейкове пускат по CNN :popcorn2:

Цитат

Великобритания 16 января может объявить о передаче Украине танков, – The Guardian.

Речь идет о около 10 танках Challenger 2. Кроме того, это решение (https://www.theguardian.com/world/2023/jan/13/ukraine-confident-uk-will-send-challenger-2-tanks-to-help-war-effort) позволит Германии разрешить реэкспорт своих танков Leopard 2, от чего она ранее воздерживалась.

Понедельник будет многообещающим 😉

:yanim:

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Опа, опа

Цитат

Основателят на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че има опити да се открадне "победата" и да се принизят заслугите във войната в Украйна, часове след като руското министерство на отбраната обяви, че е "освободило" (превзело) Соледар в Източна Украйна.

"Постоянно се опитват да откраднат от ЧВК "Вагнер" победата и разказват за присъствието непонятно на кого, само за да омаловажат заслугите ѝ", се казва в позиция, разпространена от неговата група "Конкорд".

Думите му формално не са насочени към руските институции, но се споменава "активна работа" в медиите за "забрана на словосъчетанието" "ЧВК "Вагнер"; те се стараели да не го произнасят и всячески да бягат от него "като дявол - от тамян".

@maxthon я гледай какви фейкове пускат по CNN :popcorn2:

O да, рашистите почнаха да се гризат един друг. И то от главата. Което е мн добре :)
Колкото и да размества картонените си малоумни генерали, Путлю нищо няма да постигне.

преди 49 минути, PigMan9 написа:

Комсомолец наивний , хал хабер си нямаш от СССР , четеш някакви фейкомети и пишеш някакви пасквили на които сам не си вЕрваш .

Какво "външно чуждо влияние " бре . САЩ ли назначаваха партийните неграмотни малоумни дерибеи  ?? САЩ ли приемаха петилетките , САЩ ли управляваха колхозите , наште ТКЗС-та и т.н. ???

През годините винаги се появява единтаъв малоумник като теб който си пее за капиталистите на Марс и колко хубав бил СССР и СИВ без хал хабер да има представа от каквото и да е.

:hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.