Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, Hristo52 написа:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Profruit написа:

Това ли е втората армия в света?

Имаше такъв виц.. дето Путлер пита в бункера си Шойгу как върви войната, и дали са все още втора армия... И той отговаря - да, втора сме все още, ама в Украйна само :) 

преди 9 часа, Kolev72 написа:

За този коментар от мен получаваш пълно одобрение. За неразбралите , които ме смятат за човек, който обича Русия - да , обичам я но не тази Русия на Сталин и Путин. Последните двама не представляват народа на Руската федерация.  Убийствата, разрушенията на цели градове в 21 век, това един нормален човек не може да си го позволи. Още по вече - президент! 

Да, аз го избрах Путин за президент на Русия, също и Бойко Борисов 13 години за премиер на България.

Путин е Русия, защото Путин са го избрали руснаци, руския народ, Борисов е България, защото има 800 хиляди избиратели. Повечето българи са гласували за Борисов.

Това е положението. Лошо, добро. Сега ПППП с Киро от Канада пак вие го избрахте.

преди 9 минути, Profruit написа:

С прости думи - Путин умря!

Ох, да му мислят двойниците....

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Ти си баш от троловете, това го има на предната страница пуснато от друг и с английския му вариант.
А точно над твоя пост съм пуснал сайта на автора му в оригинал на английски, относно други теми от него.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Ти си баш от троловете, това го има на предната страница пуснато от друг и с английския му вариант.
А точно над твоя пост съм пуснал сайта на автора му в оригинал на английски, относно други теми от него.

Трябва да се разплача ли според тебе умнико? Ако нещо не ти понася, проблема си е твой.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Троленето не е свързано с дискусия и четене на темата. Те си спамят на килограм. :getout:

Интересно става в Полша

Ето, Путлер има прекрасен повод да защити Калининград от "полските фашисти" :) 

Даже, както казва Лукашенко - да проведе  изпреварващ удар !

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Ако нещо не ти понася, проблема си е твой.

Не ми понася да ми пускате преводи постоянно, без да давате оригиналните източници.
Аз не съм на вашето ниво на неразбиращи английски, та да вярвам сляпо на руската пропаганда, без да проверявам.
И на хамериканската пропаганда не вярвам сляпо.
Истината ме интересува.

преди 4 минути, Белгиеца написа:

без да давате оригиналните източници.

Отнеси си оплакването към БЛИЦ. Може даже и към американския президент. Защото твоите новини са "доказано истински" само защото е някакво западно издание а? А какво ти понася или не понася, знаеш ли през какво ми е?

преди 9 часа, Kolev72 написа:

За този коментар от мен получаваш пълно одобрение. За неразбралите , които ме смятат за човек, който обича Русия - да , обичам я но не тази Русия на Сталин и Путин. Последните двама не представляват народа на Руската федерация.  Убийствата, разрушенията на цели градове в 21 век, това един нормален човек не може да си го позволи. Още по вече - президент! 

И ти си противоречиш- то, няма и как да не е така, след като се въртим в кръга "обичам-мразя". Ако към тях прибавим" разбирам- не разбирам", "причина- следствие", ще бъдем по- честни и към собствените си емоции и чувства, както и към ценностната си система, която е в конфликт с тях, в момента.

Аз не мога да кажа, че обичам Русия- обичам България, защото ми е Родина. Обичам, по- скоро, силно харесвам руснаците, а обичам определени хора, откакто контактувам непрекъснато с тях. Преди- по соца, ме дразнеха с чувството си на значимост като държава дори с това, че като дойдеха в България, искаха да им говорим на руски, защото ние го учехме задължително в училище. Сега, точно тази им черта уважавам и разбирам- чувството за значимост, готовността с цената на всичко да не позволят да ги подритват из световната сцена. Нещо, което позволи Елцин. Затова избраха Путин и затова го преизбират, и затова са зад него днес, когато са убедени, че няма накъде да отстъпват. Това е простичката истина, която в днешно време трудно се разбира. И не иде реч аз или ти да извиняваме Путин- никой не ни пита дали извиняваме съсипването на Ирак, Либия, Сирия и т. н. Пропагандата представи защитата на американските петролни интереси като "внасяне на демокрация". Сега пропагандата представя защитата на руските интереси като варварско нападение над суверенна държава. На нас остава, ако искаме, да проследим историята, за да си съставим мнение за основателността на действията на създателите на прецедентите- САЩ и на Путин. И тук се сблъскват емоциите с ценностната система на всеки. 

Русороби в действие. 

Все пак са православни хора, като своите господари в Русия.

https://gospodari.com/otkradnaha-dareniya-za-ukraina-ot-hram-sveta-nedelya/

Откраднаха касичката на Българския червен кръст в храм “Света Неделя”, съобщиха от Софийската митрополия. В нея се събираха пари за бежанците от войната в Украйна, пише NOVA.

dareniya-za-ukraina-krazhba5-1024x576.jp

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Що не вървиш в англоезичен сайт и да си пускаш в оригинал каквото ти душа иска, та да си демонстрираш английския? Да позная ли, че щото нивото му не е за там, затова тук си решил да се перчиш. В български форум се пише на български. И да, нормално е да се преведе. Що не се пробваш в чужд сайт да пускаш на български, че да видиш реакцията?

преди 1 минута, absurt написа:

Що не вървиш в англоезичен сайт и да си пускаш в оригинал каквото ти душа иска, та да си демонстрираш английския? Да позная ли, че щото нивото му не е за там, затова тук си решил да се перчиш. В български форум се пише на български. И да, нормално е да се преведе. Що не се пробваш в чужд сайт да пускаш на български, че да видиш реакцията?

Особено в руски сайт. Ако пуснеш български текст. Ще стане чудо.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Откраднаха касичката на Българския червен кръст в храм “Света Неделя”, съобщиха от Софийската митрополия.

Това представлява българинът. Тоя дето се бие в гърдите особено на чашка. Тоя с голямото Б. Гявола, тариката, и т.н. - по кратко, боклука.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Русороби в действие. 

Все пак са православни хора, като своите господари в Русия.

https://gospodari.com/otkradnaha-dareniya-za-ukraina-ot-hram-sveta-nedelya/

Откраднаха касичката на Българския червен кръст в храм “Света Неделя”, съобщиха от Софийската митрополия. В нея се събираха пари за бежанците от войната в Украйна, пише NOVA.

dareniya-za-ukraina-krazhba5-1024x576.jp

Ти ще престанеш ли да сипеш простотии? Да не би да си мюсюлманин вече? Или почваш с химията отрано?

Я, руската армия се оттегля! Връщат се в Москва, който е оцелял. А някакви тука пишат, че Русия ще напада некви чпонци. Ми тя няма с какво. И парите им спрени, и с рубли европа не ще да плаща. Време е всички да се втурнат и да я нападат тая русия. Тя станала толкова слаба, че чака освободителите от Путин. Скоро русия няма да я има и ще заживеем свободно и щастливо. Амин!

В Брюксел казали били, че българските медии демонстрирали "ниска степен на независимост..."Признах ги...Ето, това се нарича демагогия в чист вид. Защо не са използвали далеч по-ясната оценка "висока степен на зависимост", питам аз...Наглед едно и също съобщение. Така ли е обаче?... Не е така. Прочетете една след друга двете формулировки и ще схванете(надявам се!) разликата във внушението...От първата(Брюкселската) в съзнанието ви остава най-вече съобщението "ниска степен"...Хитро. Хем не са излъгали, хем...мелодията е по-приятна за ухото...

преди 9 минути, absurt написа:

Ти ще престанеш ли да сипеш простотии? Да не би да си мюсюлманин вече? Или почваш с химията отрано?

Християнин да краде от църква, някак си не го представям. Но знам ли. Все пак са русоробите и 40 години християнството е процъфтявало, когато България е била под руско управление. Пардон. Съветско. 😀

преди 13 минути, Hristo52 написа:

Това представлява българинът. Тоя дето се бие в гърдите особено на чашка. Тоя с голямото Б. Гявола, тариката, и т.н. - по кратко, боклука.

Не съм съгласна. Аз не представлявам "това". Децата ми и близките ми не представляваме "това". Приятелите ми и близките ми познати, не представляват "това"! Ти, ако си "това", е жалко. Във всяко стадо има мърша.

преди 53 минути, miro20 написа:

Украйна не е нападала никого че да побеждава някого. Просто Путлер се проваля и края е ясен.

Независимо дали ще вземе още някое градче или позорно ще се барикадира в Донецките региони.

Ха-ха-ха, сухи тренировки за след някой и друг ден, а :wub:

Това ли ще е опорката? Преминаването на Донбас в руски ръце ще се приема за позорна загуба на Русия :lol6:

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Християнин да краде от църква, някак си не го представям. Но знам ли. Все пак са русоробите и 40 години християнството е процъфтявало, когато България е била под руско управление. Пардон. Съветско. 😀

Смени химията, човече.

Цитат

https://www.facebook.com/Hristo.G.Hristov/videos/388511006090916

Знаете ли какво е изверг...
Пуснете си видеото и ще можете да си дефинирате ясно понятието
Нацистът в това видео се обажда от телефона на своята жертва и се свързва с близките му.
Но няма смисъл да разказвам. Вижте сами...
За жените и децата на тези хора събираме помощи. А българите от Украйна ги няма у нас.
Защо?!

преди 7 минути, absurt написа:

Смени химията, човече.

Що на Великден ходила ли с твоята пионерска връзка? Червената връзка, символизира била пролятата кръв. Мъка, мъка. Сигурно и Коледа си празнувала. И Хелоуин. 😀 

https://m.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/26/4329104_voinata_den_31_franciia_planira_spasitelna_operaciia_v/

Положението след русците е трагедия, Франция праща спасители.

Войната, ден 31:

Франция планира спасителна операция в Мариупол

Според руското министерство на истината Шойгу бил с инфаркт....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.