Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Ако си студент и нямаш пари за квартира, да си платиш семестъра, здравните и билета, храната, пак ли така ще разсъждаваш?

<<^^ОБРАЗОВАН ЧОВЕК, НИКОГА НЕ БИ СЕ УНИЖИЛ ДА МИЕ КЕНЕФИ, ПА АКО ЩЕ И ЗЛАТНИ ДА СА.^^>

Ми, говорим за интелигентност и функционална грамотност- две неща, на доста ниско ниво при теб.Студентът е човек, който В МОМЕНТА СЕ ОБРАЗОВА и тъй като в капитализЪма това се заплаща, заработва както и където намери. В името на крайната цел. ОБРАЗОВАНИЯТ ЧОВЕК вече има в ръцете си дипломата, която му дава заслуженото право да се нареди нагоре в социалната стълбица. И да си изкарва парите с това, за което е учил и което може да го издига в кариерата. Въпрос на достойнство и чувство за собствена значимост.

Схвана ли или чертеж да ти направя? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, andiay написа:

Ма ти и студент ли си бре?

УжасТ!

И да образован човек, дори и като студент не би се хванал да мие тоалетни, не защото е срамно, а защото образованият човек винаги има по-добра алтернатива.

Сам съм плащал квартирата си като студент и тук, и в чужбина.

Сам съм се издържал от момента в който се уволних от казармата.

Никога не съм мил кенефи.

Но при положение, че образованието ти се дължи предимно на Уикито, то при теб това не ме учудва.

И не е срамно, но не е и повод за гордост.

И как точно си се издържал? С натура ли?

Къде видя да казвам, че съм студент. То какво ли не ме изкарахте. Мияч, чистач, студент, ученик,  😀

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Ко ?

Кото - такова!

Ама пилешкият ти мозък, роди само Ко, сега ще очаквам да узрее и за Ко-Ко.

Търпелив съм ,може пък и да дочакам.

преди 3 минути, absurt написа:

Ми, говорим за интелигентност и функционална грамотност- две неща, на доста ниско ниво при теб.Студентът е човек, който В МОМЕНТА СЕ ОБРАЗОВА и тъй като в капитализЪма това се заплаща, заработва както и където намери. В името на крайната цел. ОБРАЗОВАНИЯТ ЧОВЕК вече има в ръцете си дипломата, която му дава заслуженото право да се нареди нагоре в социалната стълбица. И да си изкарва парите с това, за което е учил и което може да го издига в кариерата. Въпрос на достойнство и чувство за собствена значимост.

Аз се отказвам, няма смисъл. Вие сте наистина промити мозъци. Фанатици. После САЩ защо не преговарял с терористи. Тежък случай. Тролове. Безнадежден случай. Такива като вас, далече. Далече.

Къде видя да казвам, че съм студент. То какво ли не ме изкарахте. Мияч, студент, ученик,

Свиквай. Рашистките тролове освирепяха.

Рашистки ама неутрални

Неутрални ама рашистки

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистки ама неутрални

Неутрални ама рашистки

Прави се на Аслан, ама е Назран!

Назран е, ама се прави на Аслан!

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистки ама неутрални

Неутрални ама рашистки

За чистач в Берлин се учи. Има сертификат, не може просто да те тропнат от гарата Мездра България, направо в кен.ефите в Берлин.  Но това откъде да го знаят, русоробите.

Изисква се и биография, мотивационно писмо, осигуровки, език също. Опит на предишно място. 

Русороби. Какво да искаш от тях.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Изисква се и биография, мотивационно писмо, осигровкиз език.

Ромчето не може току така да напусне България. Трябва да иска разрешение от тартора

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Ромчето не може току така да напусне България. Трябва да иска разрешение от тартора

Има машини за пускане, има препарати, им си 4 код при чистачите.

Това направо от гарата в Мездра ли им казаха. Когато се качиха и вече станаха чистачи с език и опит. И сертификат.

За чистач в Берлин се учи. Има сертификат, не може просто да те тропнат от гарата Мездра България, направо в кен.ефите в Берлин.  Но това откъде да го знаят, русоробите.

Изисква се и биография, мотивационно писмо, осигуровки, език също. Опит на предишно място. 

Русороби. Какво да искаш от тях.

Малий, това с опита на друго мЕсто, вече ме довърши, признавам си.

Веднъж чистач на тоалетни, цял живот чистач на тоалетни!

Повече опит, по-добра тоалетна.

Браво Аспекте, гордей се, поне си открил за какво ставаш.

преди 4 минути, andiay написа:

Малий, това с опита на друго мЕсто, вече ме довърши, признавам си.

Веднъж чистач на тоалетни, цял живот чистач на тоалетни!

Повече опит, по-добра тоалетна.

Браво Аспекте, гордей се, поне си открил за какво ставаш.

Ти и затова не ставаш. Даже и берач на портокали в Испания не ставаш. Убеден съм, даже и царевицата в България не си копал или брал на жаркото Слънце. За 2 лв надник. 

Русоробе не ме карай да си отварям устата. Радвай се че си в партията майка и тати ти е носил.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

"Ромчето" е било там, където ти никога нЕма да бъдеш.

Пък нека за такива като теб е "ромче", него не го бърка това.

току-що, АСПЕКТ написа:

Ти и затова не ставаш. Даже и берач на портокали в Испания не ставаш.

Определено не ставам, признавам си.

Но пък имам "сертификати", които ми позволяват таова да не ме тревожи.

преди 1 минута, parmobil написа:

Що трябва да ставаме гадни? Има далеч по-перфидни начини да се караме.

С такива като теб дори не е нужно да се караме, виж да спорим и да защитаваме позициите си, може.

А някои хора са просто за подигравка и забавното е, чо дори не схващат, че сами се подиграват на себе си.

преди 11 минути, andiay написа:

"Ромчето" е било там, където ти никога нЕма да бъдеш.

Пък нека за такива като теб е "ромче", него не го бърка това.

Определено не ставам, признавам си.

Но пък имам "сертификати", които ми позволяват таова да не ме тревожи.

Заради вас комунистите готвачите бяха принизени. За ненужна и лека работа. Хората се срамуваха да работят в кухня. Сякаш е нещо унизителна да работиш в кухня. Черпаци. С най-нисък успех. Заради вас има унизителна работа.  Русоробите. Няма унизителна работа.

Работата краси човека.

Няма смисъл. Третирам те като руски трол и не ти обръщам повече внимание.

Ето така трябва да ви се говори на вас.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Капитализъм е чудесен инструмент, с който можеш прекрасно да си изложиш своите качества на трудовия пазар и да се конкурираш. Знам, че ти в трудно да схванеш идеята на капитализма, може би защото при теб всичко е идвало по план. Спуснат от партията, независим от твоята квалификация и способности, както детското стихче.

<<Миньор е моят татко

миньор ще съм и аз>>

Именно затова сега България е неквалифицирана и евтина работна ръка в Европа. След посткомунизма.

Капитализма може да е чудесен инструмент, но ставаше дума че той допринася много повече за кражбите от църкви, от колкото:

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Човек, това е следствие от водената руска, съветска политика. Българите загубиха вярата в църквата.

Ти обаче в невъзможност да защитиш тезата си, ни в клин ни в ръкав пак прескочи от тема в тема :getout: 

преди 26 минути, absurt написа:

В името на крайната цел. ОБРАЗОВАНИЯТ ЧОВЕК вече има в ръцете си дипломата, която му дава заслуженото право да се нареди нагоре в социалната стълбица. И да си изкарва парите с това, за което е учил и което може да го издига в кариерата. Въпрос на достойнство и чувство за собствена значимост.

Именно. Това кмунетата нали толкова се радвахте как в соца всеки бе специалист по всичко, а "глупавите" западняци викали техник да им оправи пералнята или носят колат ана сервиз вместо да се завре под нея :) 

Сега лис е сети че трябва да си изкарваш парите с това за което си учил ?

Именно заради фалита на соца, умните и можещи българи заминаха в "злия Запад" , защото тук  дипломата отдавна нищо не значи. Даже получаваш по малко от  по неквалифицирани работници по строежите или фабриките.

Ама това комунетата не можете да го осмислите .:hush:

Готвач и работник в кухня са две различни неща.

По време на социализЪма, да си готвач, барман, сервитьор, бензинджия беше престижно и се постъпваше с връзки.

Сега само да си готвач е престижно.

Работник в кухня вече е друго нещо, но е по-добре да имаш такъв сертификат, а не онзи, с който се гордееш.

Цели 4 кода?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Капитализма може да е чудесен инструмент, но ставаше дума че той допринася много повече за кражбите от църкви, от колкото:

Ти обаче в невъзможност да защитиш тезата си, ни в клин ни в ръкав пак прескочи от тема в тема :getout: 

Питай родителите си или някой по-възрасен. 

преди 26 минути, Реджеп Иведик написа:

Рашистки ама неутрални

Неутрални ама рашистки

Прочете ли какво съм отговорил на  insec? Едва ли, защото като "офицер", явно и да четеш не можеш. Твоята логика за която пишеш е на...овца. На проста овца! Единствено, което умееш тук е да пускаш картинки и да пишеш "Превзехте ли Киев" Пак ще ти напиша. Чудя се, как са те пропуснали "да паднеш зад борда".Виж, с Кадиров доста си приличате. Даже и по брадите!

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Заради вас комунистите готвачите бяха принизени. За ненужна и лека работа. Хората  се срамуваха да работят в кухня. Сякаш е нещо унизителна да работиш в кухня.  Заради вас има унизителна работа.  Русоробите. 

Много си смешен. А понякога , хората плачат заради умствената изостаналост на такива хора. А да се обиждаш от написаното, няма смисъл, защото хората и от ляво и от дясно, го забелязват.

преди 34 минути, absurt написа:

Каква соц тирада... Няма отърване от комунистическото мислене. Образования човек имал в ръцете си дипломата и бам нагоре по стълбата.

Дипломата не дава никакво право. Образованият човек в капитализма, да има в ръцете си дипломата му е от най- маловажните неща. Важно му е да има в ГЛАВАТА СИ ЗНАНИЯТА. Те са нещото което отваря вратите към друг свят! Бил Гейтс беше вече милиардер, имаше диплома на среднист, но имаше знания на енциклопедия.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.