Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, Kolev72 написа:

Прочете ли какво съм отговорил на  insec? Едва ли, защото като "офицер", явно и да четеш не можеш. Твоята логика за която пишеш е на...овца. На проста овца! Единствено, което умееш тук е да пускаш картинки и да пишеш "Превзехте ли Киев" Пак ще ти напиша. Чудя се, как са те пропуснали "да паднеш зад борда".Виж, с Кадиров доста си приличате. Даже и по брадите!

Много си смешен. А понякога , хората плачат заради умствената изостаналост на такива хора. А да се обиждаш от написаното, няма смисъл, защото хората и от ляво и от дясно, го забелязват.

Не се обиждам, защо да се обиждам от такива? Хора, които всичко им е вървяло по план, спуснат от ЦК на партията. Членове на партията. Всички врати им бяха отворени.  Сега ги виждаме, способностите им. Карма.  Колелото на съдбата се завъртя.

В реални условия, в трудова конкуренция. Вече повече от 30 години. Колко са кадърни и способни. Прилагат наученото.

Даже и една кайсия не могат да оберат, тръгнали да се подиграват на кене.фите. То да не е кенефа на двора, дето клечат и си бършат с вестник << Работническо дело>>. Където комунистите не разрешаваха да имаш вътрешна баня, а трябва всяка неделя да ходиш на градска баня, при теляка. Сигурно и това е обидна професия.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Работата краси човека.

Това, ако не знаеш, бе девиз по времето на социализЪма.

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

Има машини за пускане, има препарати, им си 4 код при чистачите.

Това направо от гарата в Мездра ли им казаха. Когато се качиха и вече станаха чистачи с език и опит. И сертификат.

Ти с твоята интелигентност, застинала на ниво "седми клас", от кой път успя да вземеш заветният сертификат? Колко пъти се явява на "поправителен" преди най-накрая да вземеш туй толкоз трудно за вземане нещо?

Според многото специалисти тук (както се знае в Калдата има "експерти" по всичко. Могат да изкажат и компетентно мнение за микроструктурата на Марс.), та според специалистите - хамериканци, Путин се оприличава на Хитлер. Ами добре! Но питам аз, къде бяха милите невинни украйнци от 2014 до началото на войната? Не се ли знаеше че в градовете с рускоговорящи хора се провеждаше геноцит от така наречените нацистки движения в Украйна. Забраната да говорят Руски език? Пожарът и избиването на хора в Одеса на 2. май 2014 година. Многобройните предупреждения на Москва през тия години да престанат? Не. Това удобно се подминава. За това не се говори. Милите украинци, та те са "герои". Биха и убиваха за всичките тези години руснаци. И защо? Защото са руснаци, нищо повече. А те са герои. Носят нациски униформи, членуват в нацистки организации, и украинците викаха, слава,слава! Като разчитаха, че евентуално НАТО ще им помогне ако мръсният фашист Путин нападне тази мила невинна страна. Е да, ама не. Удариха такава греда, че тътена от удара още звънти в ушите им. Всичко това удобно се подминава от всички про хамерикански организации включително прохамериканците тук и в България. Те са толкова надъхани срещу изверга Путин, някой от тях са още с жълто по устата, но дружно викат долу фашиста Путин, да живее Хамерика. Същата тая Америка, подпалила 135 войни от как се е пръкнала. Същата тая Америка която се държи надменно и се мисли за световен страж на мирът. Е, видяхме какво представлява НАТО и Америка, помогнаха ли на Украйна - НЕ. Няма и да помогнат, защото голямото куче леко изръмжа. Толкова ще помогне и на нас, ако не дай боже стане нещо. А да изпратили са 135 войника, дето една бомба ще ги затрие всичките! Наакаха се вече от страх само като им се обясни, че ако продължават...Много държави вече обърнаха палачинката. Не са хубави санкциите срещу Русия. Защо? Ами защото секва енергията. Затворят ли кранчетата половината Европа, тая обединената - отиде на кино. Но наш Киро каза, не Хамерика ще ни дава. Той ,че не мисли това е ясно, както всички американофили в България и тука. Руския газ идва по тръби от 1000 километра. А оня? С кораби, втечнен, и някой тъпънари българи си мислят че всичко е ОК. Начело с Киро тъпото. Но естествено,че това от тукашните американофили удобно ще се подмине. Това не понася.За това не се говори. Путин е фашист и толкова. Продължаваме да публикуваме смешни картинки и клипчета и да викаме слава, слава. За 2. май 2014 година, на никой не му се говори. Това е лъжа! Руска пропаганда. Да славим героите нацисти от Украйна. Слава, слава! Америка е герой и тя, запалила 135 войни. А колко хора са умрели и избити в тези войни? За това не се говори! Слава, слава. Путин-фашиста!

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Ти с твоята интелигентност, застинала на ниво "седми клас", от кой път успя да вземеш заветният сертификат? Колко пъти се явява на "поправителен" преди най-накрая да вземеш туй толкоз трудно за вземане нещо?

Курсът струва 10 хиляди евро, има след това изпит. 8 месеца е обучението.

Ще успееш ли? Ела и си вземи. Интелектуалеца ми той. И ти вършиш към направление руски трол. И теб така ще те третирам.

https://m.dir.bg/dnes/svyat/zatvoriha-bosfora-zaradi-obekt-napodobyavasht-plavashta-mina

Гледайте, човек даже не може на море да отиде. Заради мините на русците.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Курсът струва 10 хиляди евро, има след това изпит. 8 месеца е обучението.

Ще успееш ли? Ела и си вземи. Интелектуалеца ми той.

Да взимам сертификат за мияч на кенефи? Че защо ми е? Аз имам по-ценени сертификат и умения, а това което ми предлагаш би било крачка назад за мен.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

И ти вършиш към направление руски трол. И теб така ще те третирам.

Преди да почнеш мен да третираш, третирай хубаво с препарат по "код4" тоалетната седалка, че някой хер ако се оплаче, ще оттечете и ти и сертификата ти у канала :cool:

На 24 март се навършиха 23 години от началото на бомбардировките над Съюзна република Югославия.

Агресията срещу тази страна беше извършена от НАТО, който действаше без резолюция на ООН и пренебрегвайки международното право.

По време на операцията, която продължи точно 78 дни, бяха извършени множество военни престъпления от западните военни.

Освен това в резултат на агресията част от сръбската територия (Косово и Метохия) е отнета от суверенната държава и там беше извършено етническо прочистване (геноцид) от албанските терористи под прикритието на НАТО!

В Косово и до днес сръбското население се бори с албанските окупатори за правата си!

И нека да не забравяме, че лично Джо Байдън нареди да се започнат бомбардировките над Югославия, това престъпление срещу човечеството, а днес изпълнява функциите на президент на Съединените щати.....

Нека сведем глави и да почетем паметта на всички загинали от бомбардировките на НАТО!

Интелектуалната Импотентност и Политическото Невежество и Слепота водят неминуемо до Робска Психика и образуват Стадото от овце , подкрепящо НАЦИЗМА ! 

Мимски 

Политическата обстановка последните 2 години по категоричен начин Отсяха Интелектите , псевдо-интелигентните и Невежите , Осакатени Умствено !  

Да не можеш да Виждаш по-далеч от носа си , да не познаваш историята , да нямаш спомени , да не можеш да свързваш Логически , да се оставяш да те манипулират без да си даваш сметка за Бъдещата картина в Света , да защитаваш БЕЗУМНИ , НАЦИСТКИ РЕШЕНИЯ  , да не можеш да Различиш АГРЕСИЯ ОТ ЗАЩИТА - това е ТРАГЕДИЯ ! 

Трагедия , която Влачи след себе си РОБСТВО  и ТЕРОР ! 

Да не можеш да Познаеш Причинно - Следствените връзки , да не зачиташ ФАКТИТЕ и да не можеш чрез ДЕДУКЦИЯ да изведеш ИСТИНАТА - Това е ПРИМИТИВИЗЪМ ,  издигнат в КУЛТ от НЕВЕЖИ ТРЕВОПАСНИ , БИЕЩИ СЕ И НАДИГАЩИ ГЛАС ЗА КРАХА НА ЕДНА ЧУДОВИЩНА , ПАРАЗИТНА СИСТЕМА ! 

Същата тази Паразитна Система , която им довлече 2 години Затвор и Терор ! 

Същата тази Система , която ги Принуди да се ваксинират с експериментални течности !

Същата тази Паразитна Система , която Пороби държавните апарати по света и ги ползва за ИНСТРУМЕНТ да наложи Гнилата си Воля Насила ! 

Същата тази Паразитна Система , която сега Обслужва Волята на шепата Чудовища , решили да Унищожат Човечеството , чрез ГЛАД , СТУД И МИЗЕРИЯ !!!

На това ли ръкопляскате ,  Невежи ИЛОТИ ? 

Това ли Издигате като СПРАВЕДЛИВОСТ И ДЕМОКРАЦИЯ , КАТО СВОБОДЕН ИЗБОР И ВОЛЯ ? 

1 Лидер Борбено се реши да се ИЗПРАВИ срещу тази Цинична Окупация на Уродливата ЧУДОВИЩНОСТ  и вие го наричате "диктатор " ? 

Да ви попитам как наричате онези чудовища , по които пъшкате в телешки възторг ? 

Същите онези чудовища , които , чрез окупираните държавни апарати ще ви донесат ГЛАД , МИЗЕРИЯ , БЕЗРАБОТИЦА , НИЩЕТА , МЪКА И ЛИПСА НА ВЯРА В УТРЕШНИЯТ ДЕН ? !

О'дааа , забравих !!!!

Вие до там не можете да ВИЖДАТЕ ! 

СЛЕПОТАТА НЕ ВИ ПОЗВОЛЯВА !

Утрешният ден е твърде далече за вашата Психика !

Вие живеете Сега и на мига ! Докато все още има шопска салата и кюфтета на масата ! 

Докато можете да си позволявате бира и пуканки пред телевизора , откъдето далечно дават некакви боеве , сравнявайки ги с футболни мачове , които ще свършат , когато изключите тв-то си !

Утрешният ден е далече ! Все още имате ток и вода , работят и магазините ! 

Можете да си купите и водка и ракия и бира !

Можете да си позволите  и да" убивате Путин" ! 

Добре , че нямате Силата да Променяте СВЕТА !

Тежко и Горко на Интелектите , ако притежавахте Силата да го правите !

Не , Илоти !  Вие ще бъдете единствено ЖЕРТВИТЕ на всичко онова , което Защитавахте от мизерната си трапеза !

Ще бъдете ПЛАТЦИТЕ НА КРАЯ НА СМЕТКАТА !

зАЩОТООООО 

Както ми се налага да повтарям Ежедневно не само във Виртуала , но в Реала :

КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЙ !

И всяка жаба да си знае гьола !

За някой неща само напълно завършен идиот може да се смее. 

преди 24 минути, Hristo52 написа:

Не. Това удобно се подминава.

Нищо подобно. Вие просто отказвате да погледнете фактите, които като ви се посочат, го обръщате на тролене и лични нападки. Вече се и разбра кога ще има смисъл да се обсъжда този въпрос с вас - когато първо отговорите, дали бихте съгласни, ако бай Ердо рече, че на турците в Кърджали ги карали да си сменят имената, да учат на български в училищата и не им давали да си правят партии, за това той праща 500К ятагани да ги освободи и да анексира Кърджалийска област. И, ако не сте съгласни, тогава защо подкрепяте Путин, който прави същото в Украйна.

Гледам снимки от митинга снощи. Мнозинството (голямото) плакатчета са на украински. Знамената - също...Някои плакатчета - на т. нар. английски...или някакъв микс...Когато се носи плакатче, целта на носенето му обикновено е някой да го прочете. Освен ако целта на носенето му е само да покаже (кому?!) на коя кауза е верен носещият...Та, който трябва - да види...Само че у нас почти никой не знае украински...Кой е писал плакатчетата (много са) на този език?!Към кого са насочени посланията в тях?! Защото очевидно не са насочени към българската публика...тя, както казах, масово не знае този език...
Вдигам плакатчето, значи...на което е написано какво мисля...няма да се дера с часове да крещя, я...Да, ама на плакатчето е написана мисълта ми на език, който не знам...Освен ако на плакатчето е написана мисълта ми на моя роден език...

преди 7 минути, Hristo52 написа:
Гледам снимки от митинга снощи. Мнозинството (голямото) плакатчета са на украински. Знамената - също...Някои плакатчета - на т. нар. английски...или някакъв микс...Когато се носи плакатче, целта на носенето му обикновено е някой да го прочете. Освен ако целта на носенето му е само да покаже (кому?!) на коя кауза е верен носещият...Та, който трябва - да види...Само че у нас почти никой не знае украински...Кой е писал плакатчетата (много са) на този език?!Към кого са насочени посланията в тях?! Защото очевидно не са насочени към българската публика...тя, както казах, масово не знае този език...
Вдигам плакатчето, значи...на което е написано какво мисля...няма да се дера с часове да крещя, я...Да, ама на плакатчето е написана мисълта ми на език, който не знам...Освен ако на плакатчето е написана мисълта ми на моя роден език...

Верно ли не разбираш какво пише на плакатчето?

Screenshot 2022-03-26 at 14-49-08 xl_българия_подкрепя_украйна_шествие_2403_(1).jpg (Изображение JPEG 1160 × 799 пиксела) - Мащабирано (76%).png

Нека разгледаме по-отблизо една изключително често срещана опорка в настоящия исторически момент...“Ако видиш на улицата как двама бабаити хващат и бият един нещастен човечец, какво ще направиш?!Ще минеш на другия тротоар или ще се опиташ да ги спреш...“

Добре, спираш ги... с възмутени думи(ха-ха-ха-а-а-а!) или ползвайки прийоми от бойни изкуства...Прекратяваш решително, значи, безобразието...Помагаш милозливо...не, съпричастно помагаш... на горкия човечец да се изправи, отупваш дрешката, успокояваш го, избърсваш му сополите бащински...И се обръщаш строго към бабаитите с въпроса „Защо, бе, мръсници такива?“.А те, мръсниците, ти обясняват, че са заварили горкия човечец при опит за изнасилване на дванадесет годишно дете на единия от тях в мазето на блока...следвайки писъците му...на детето...Горкият човечец страхливо потвърждава, като изтъква обаче, че е било по взаимно желание...

И възниква някак... неловка ситуация. От една страна...абе, изпълнил си моралния си човешки дълг, спасил си по-слабия от по-силните...които са го нападнали първи при това...А от друга?!...Да-а-а-а...

Днес в моя град..то всеки ден минават доста украински коли, от тук... но днес имаше интерсна случка.

Спря една сучка, с Нисан Кашкай, на задното стъкло залепени обидни думи против Русия...

Спря и влезе в магазина след мен, явно да си купи нещо ..Почна да бръщолеви на шльокавица..Никой нищо не и разбра..Започна да се нерви и обърна на руски..Взе си вода, шоколад, цигари ..и почна да вика Идите нахуй все..слава украина ..че като излезе собственика Донко, па и би два шамара и и я срита навън...обра си покупките крещейки истерично, обърна Нисана и подкара обратно към Румъния :biggrin:

Украински верек!

преди 1 час, Kolev72 написа:

Единствено, което умееш тук е да пускаш картинки и да пишеш "Превзехте ли Киев"

Ко ти стана, нищо ти нямаше.

Не съм чел. Не сварвам да чета сичко. Много лично ги приемаш нещата.

Не е лично. Още по вече приятно да виждаш убити хора и разрушени градове. И на мен нищо не ми е имало до сега, както на теб.Ти си направо като бандеровците. А иначе като ти стиска, грабвай ятагана и в Русия - срещу Путин. Белким успееш да му отсечеш главата. Поне форумът ще миряса от теб.

преди 51 минути, Hristo52 написа:

Според многото специалисти тук (както се знае в Калдата има "експерти" по всичко. Могат да изкажат и компетентно мнение за микроструктурата на Марс.), та според специалистите - хамериканци, Путин се оприличава на Хитлер. Ами добре! Но питам аз......

Каквото и да питаш е ясно, че робското Ви мислене за свобода дава робска свобода. И това не си само ти. Тук се виждат кои са като теб. Които защитават Путин и неговия режим! Ама никои от вас не си спомня думите на АПОСТОЛА "Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни усилия" и "Като се освободим, ще отида и на други народи да помагам!". Но как да помните тези неща, като сте наследници (деца, внуци, роднини и приятели) на Активните Борци против Фашизма и Капитализма (АБФК). А това е една Каста с нечувани привилегии, които са запазени и до сега. Срещат се във всички сфери на живота ни, в родината ми. В съдебната система, медиите, отбраната, сигурността, общини, университети, политици. Ако се проследи миналото на тези и вашето ще се види, че сте наследници на точно тази Каста-АБФК. Тези хора не са били никога комунисти, а организирана групировка, предимно от селски произход, управлявана от марксисти и марксисти-ленинци.  Нашите „комунисти“, за разлика от съветските, са били около 80% от селски произход. В началото тази Каста (АБФК) е била съставена само от шумкари, ятаци, нелегални и обикновени членове на БКП. Били са не повече от 10000 човека. След това се разраства и си създава един затворен кръг от хора с неограничени привилегии. Като гигантско раково образувание, Кастата и нейните съюзници сте оплели почти всички клетки на обществено-политическата и икономическа сфера на България. И затова думите на АПОСТОЛА някак не са ви присърце. Толкова за сега. 

преди 6 минути, Kolev72 написа:

Не е лично. Още по вече приятно да виждаш убити хора и разрушени градове. И на мен нищо не ми е имало до сега, както на теб.Ти си направо като бандеровците. А иначе като ти стиска, грабвай ятагана и в Русия - срещу Путин. Белким успееш да му отсечеш главата. Поне форумът ще миряса от теб.

А дано, ама надали!

преди 1 минута, andiay написа:

А дано, ама надали!

Гледам, че на клавиатурата всички сме много силни и смели. Едно е да пишеш тук, коренно различно е на бойното поле. Ако украинския "доктор" го припознае за руснак, смятай , че го е скопил. Да опита човека, поне да му свършат мъките. Няма лошо.

преди 3 часа, Hristo52 написа:

Отнеси си оплакването към БЛИЦ. Може даже и към американския президент. Защото твоите новини са "доказано истински" само защото е някакво западно издание а?

На 318 стр Кирилов го е пуснал преди тебе това същото от Блиц плюс два линка с източници на английски.
Като ми дадеш оригинала, аз мога по него да издиря кой му е автора и какво друго пише.
А като се опитваш да ми пробутваш само съмнителен превод на български, нямам никакво основание да вярвам , че някой нашенец не си фантазира нещо.
Да бе, за един друг американски експерт като го издирих и се оказа, че на жена му брат ѝ си живее в Москва. А той тъпунгела си фантазира небивалици от рода на златно покритие за рублата. Е, как да му вярваш на такъв американец женен за рускиня ?
Ама то вие като не разбирате нито английски нито френски и си вярвате на всичко каквото излезе на български или руски, превеждано от западен език.
А такива като тебе даже и оригиналните български източници не пускат. Та аз трябва да ходя да търся на сайта на Нова ТВ да гледам предаването им за да проверя какво точно е казала професорката Баева и аз да ви пусна линка към видеото , от коя минута да гледате. По-лесно ви е да ми лепнете текст, пълен с повторения на едно и също, преразказван от не знам коя си журналистка на страницата на жълт вестник пълен с клюки.
Това вашето или е интелектуален мързел, или толкова си можете.

преди 3 минути, Kolev72 написа:

Гледам, че на клавиатурата всички сме много силни и смели. Едно е да пишеш тук, коренно различно е на бойното поле. Ако украинския "доктор" го припознае за руснак, смятай , че го е скопил. Да опита човека, поне да му свършат мъките. Няма лошо.

Казах вече, а дано, ама надали!

Човек, който е приел да бъде член на БКП, а сега "обижда" другите на комунист...

Ама то днес всички "антикомунисти" са такива, нищо ново под слънцето.

Украинские войска под Киевом продолжают массово сдаваться в плен

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.