Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 14 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

манипулирани

Zaщо си манипулиран

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Но пак е старо, за 9 години Русия е дръпнала неимоверно. В обратна посока.

Е не очаквам да дадеш нещо ново. Очаквам да кажеш, че си прав, но да не можеш да се обосновеш.
преди 7 минути, glen написа:

Огромна експлозия на склад за боеприпаси на НАТО в Западна Украйна:

Много вторични експлозии. Като се има предвид мащабът и вероятността персоналът на украинската армия да го охранява, трябва да е имало масови жертви. Да се надяваме, че вътре е имало и натовски мутри.

Украинските имат глупостта да слагат толкова много амуниции на едно място

Къде ги вторичните експлозии?

Това орилича повече на склад за гориво.

Амунициите правят "заря".

преди 3 минути, maxthon написа:

Е не очаквам да дадеш нещо ново. Очаквам да кажеш, че си прав, но да не можеш да се обосновеш.

Трол. Обосновал съм се с факти, доказващи че руската кочина- най голямата кочина на планетата. Ти кога ще докажеш, някоя от глупостите си с факти?

Трол. Обосновал съм се с факти, доказващи че руската кочина- най голямата кочина на планетата. Ти кога ще докажеш, някоя от глупостите си с факти?

Факти от преди години? Вземи да изтролиш с нещо по-ново преди да определяш кой е трола.
преди 12 часа, Митко Вълчев написа:

Мисля, че с този профил изглеждаш още по жалка и неуравновесена. Не мисля да си губя времето с разни

Психолозите казват :  Всеки  ,който работи в психиатрията повече от 5 години , вече НЕ е НОРМАЛЕН!

преди 31 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Информацията, която е цитирал, е базирана на правни термини, които са манипулирани.

Това, което в Русия се нарича "олигарси", на Запад се нарича "филантропи". Това създава илюзията, че на Запад няма олигархия.

Това с "руските олигарси" е поредното погрешно схващане от страна на средностатистическия русофоб, който чува някакви неща по телевизията и анти-Руските репортажи, но не разбира какво ТОЧНО му казват.

Аз тук съм обяснил някои от нещата, но лошото е, че аудиторията, към която е предназначена пуцликацията, няма нужния интелектуален капацитет, необходим за осмисляне на казаното от мен. Тук не става въпрос само за прочитане, но и за осмисляне:

Явно си успял с хакването на комшията. Я аз да те питам тебе онези самолети и вертолети дето вечеря паднаха над руска територия ако са диверсанти - някоя червена линия не е ли премината. В качеството на виден експерт да те питам ( по биос и хакването/прецакването на големи компании)?

току-що, kosyo написа:

Явно си успял с хакването на комшията. Я аз да те питам тебе онези самолети и вертолети дето вечеря паднаха над руска територия ако са диверсанти - някоя червена линия не е ли премината. В качеството на виден експерт да те питам ( по биос и хакването/прецакването на големи компании)?

Хакване ли? Не знам за какво говориш.

За какви червени линии става въпрос, не знам. Доколкото знам, става въпрос за катастрофа, инцидент.

преди 11 минути, maxthon написа:

Факти от преди години? Вземи да изтролиш с нещо по-ново преди да определяш кой е трола.

Дай по нови ве трол. Лаладжия без грам покритие и мисъл в драсканиците

преди 7 минути, bigiadri написа:

Психолозите казват :  Всеки  ,който работи в психиатрията повече от 5 години , вече НЕ е НОРМАЛЕН!

Може да е санитарка. Доктор шанс нула. Що и се връзвате.

преди 3 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

За какви червени линии става въпрос, не знам. Доколкото знам, става въпрос за катастрофа, инцидент.

И катастрофа не е. По руските медии нищо не казаха, значи е измишльотина на неолибералите.

В Австралия руски казак е подложен на обиск от полицията там, заради този Zнак навсякъде ...
А човека просто си празнува Деня на Победата! .

https://ok.ru/video/5201425992257

преди 9 минути, maxthon написа:

Така са русофобите... Все цитират данни отпреди повече от 20-30 години, после твърдят, че тези данни доказват, че положението в Русия не е добро.

Разбира се, те никога няма да ти цитират данни от времето на Съветския Съюз или от годините след като Путин дойде на власт. Това е така, защото данните, които са удобни на русофобите, са предимно от периода 1991-2000г, когато положението в Русия наистина не беше добро.

След умишленото рухване на Съветския Съюз от страна на Колективния Запад, редица подривници бяха назначени на високи позиции в държавите, които бяха част от Съветския Съюз, като се извършваха опити за допълнително рухване на тези държави. След като опитите на Михаил Горбачов са допълнително подкопаване на Русия се провалиха и дойдоха нормални политици на власт, данните, проучванията и статистиките, отнасящи се до Русия като цяло, бързо станаха неудобни на русофобите.

Значителна част от русофобите са хора, които никога не са били в Русия и не знаят кой е Путин, какво казва и какво прави. "Фактите", които знаят за Русия и Путин, са фалшиви истории и репортажию които са чули от фалшиви медии, като Радио Свободна Европа, примерно.

radio-free-europe.png

преди 2 минути, Богатир написа:

В Австралия руски казак е подложен на обиск от полицията там, заради този Zнак навсякъде ...

Доколкото разбрах, има Европейски държави (американски колонии), които искат да забранят празнуването на Деня на Победата (или дори победата над нацистите като цяло).

преди 3 минути, Богатир написа:

А редното е да си го пратят да празнува в Русия. Без опция за връщане в нормалния свят.

преди 47 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Информацията, която е цитирал, е базирана на правни термини, които са манипулирани.

Това, което в Русия се нарича "олигарси", на Запад се нарича "филантропи". Това създава илюзията, че на Запад няма олигархия.

Това с "руските олигарси" е поредното погрешно схващане от страна на средностатистическия русофоб, който чува някакви неща по телевизията и анти-Руските репортажи, но не разбира какво ТОЧНО му казват.

Дей***а, значи това което преживяхме '90, не било нарковойна, а борба между филантропи.

преди 12 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Цели 4 дори. Бермудския триъгълник да не се изместил в тази област?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

А редното е да си го пратят да празнува в Русия. Без опция за връщане в нормалния свят.

Защо така говориш? Нали уж харесваш демокрацията и Западните ценности? Какво стана? Нали уж всички трябва да имат свобода на словото и свобода на себеизразяване, както и да са свободни да живеят където си поискат? Нали това твърдят неолибералните пропагандисти, които ти следващ и слушаш?

преди 6 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Все цитират данни отпреди повече от 20-30 години, после твърдят, че тези данни доказват, че положението в Русия не е добро.

От Министерството на отбраната на Русия:

„• Твърдението, че два транспортни хеликоптера Ми-8, един изтребител/бомбардировач Су-34 и един изтребител за противовъздушна отбрана Су-35 са били свалени над Брянска област в Западна Русия от ракети, изстреляни от вътрешността на Украйна, беше широко разпространено в социалните мрежи медии и някои новинарски издания на 13 май

. докладите бяха част от дезинформационна кампания.

• Единственият потвърден инцидент на 13 май 2023 г. е катастрофата на изтребител/бомбардировач Су-34 в района на Брянск поради техническа неизправност. Двамата пилоти са катапултирали безопасно и са били спасени от хеликоптер. Руското министерство на отбраната разпространи видео от мястото на катастрофата и спасителната операция.

• Другите доклади за свалени хеликоптери и самолети се основават или на непроверени източници, на фалшиви изображения или на стари инциденти, които не са свързани с настоящата ситуация. Например, някои от изображенията, използвани за показване на останките от хеликоптер Ми-8, всъщност са от катастрофа, случила се през 2019 г. в Сибир. Някои от видеоклиповете, използвани за показване на изстрелването на ракети от Украйна, всъщност са от военно учение, проведено през 2018 г. в Беларус.

• Твърдението, че Украйна е свалила руски самолет над Брянск, вероятно е част от пропагандна война между двете страни на фона на нарастващото напрежение и насилие по тяхната граница.

НАТО има всички основания да лъже, за да даде надежда на войските и нацистите.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Дай по нови ве трол. Лаладжия без грам покритие и мисъл в драсканиците

Ти твърдиш нещо и даваш стари данни и като не можеш нещо ново да покажеш ме караш аз да ти намеря данните? Айде намери си данните и тогава на тяхна база си прави твърденията.

преди 10 минути, Богатир написа:

https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/162/#comment-5568619

преди 2 минути, maxthon написа:

Ти твърдиш нещо и даваш стари данни и като не можеш нещо ново да покажеш ме караш аз да ти намеря данните? Айде намери си данните и тогава на тяхна база си прави твърденията.

Твърдиш, че за последните десет години рязко социалната справедливост в Русия се е повишила в пъти. И вече олигарсите са започнали да дават от парите си на народа. Какво вземаш?

преди 6 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Защо така говориш? Нали уж харесваш демокрацията и Западните ценности? Какво стана? Нали уж всички трябва да имат свобода на словото и свобода на себеизразяване, както и да са свободни да живеят където си поискат? Нали това твърдят неолибералните пропагандисти, които ти следващ и слушаш?

А защо не провериш как е в Рашистан ? От първо лице ? Ето ти тема да станеш известен - правиш всичко това което руснаците могат и правят в "злия Запад" , и ти го повтаряш в Рашистан.

:) 

преди 3 минути, glen написа:

От Министерството на отбраната на Русия:

„• Твърдението, че два транспортни хеликоптера Ми-8, един изтребител/бомбардировач Су-34 и един изтребител за противовъздушна отбрана Су-35 са били свалени над Брянска област в Западна Русия от ракети, изстреляни от вътрешността на Украйна, беше широко разпространено в социалните мрежи медии и някои новинарски издания на 13 май

. докладите бяха част от дезинформационна кампания.

• Единственият потвърден инцидент на 13 май 2023 г. е катастрофата на изтребител/бомбардировач Су-34 в района на Брянск поради техническа неизправност. Двамата пилоти са катапултирали безопасно и са били спасени от хеликоптер. Руското министерство на отбраната разпространи видео от мястото на катастрофата и спасителната операция.

• Другите доклади за свалени хеликоптери и самолети се основават или на непроверени източници, на фалшиви изображения или на стари инциденти, които не са свързани с настоящата ситуация. Например, някои от изображенията, използвани за показване на останките от хеликоптер Ми-8, всъщност са от катастрофа, случила се през 2019 г. в Сибир. Някои от видеоклиповете, използвани за показване на изстрелването на ракети от Украйна, всъщност са от военно учение, проведено през 2018 г. в Беларус.

• Твърдението, че Украйна е свалила руски самолет над Брянск, вероятно е част от пропагандна война между двете страни на фона на нарастващото напрежение и насилие по тяхната граница.

НАТО има всички основания да лъже, за да даде надежда на войските и нацистите.

Да, както очаквах... отново става въпрос за измислени истории, целящи деморализация срещу Русия.

Лошото е, че значителнааст от хората не могат да разпознават пропагандата и психологическите операции, което ги прави лесно податливи и управляеми. Това е причината, поради която всеки път като някоя медия каже нещо против Русия, има наплив по социалните мрежи (както и тук в Kaldata) от хора със странни виждания, като русофобите например, които поставят линкове към различни медии и Туитър, все едно нещо наистина се е случило и не става въпрос за измислена история.

Предимно спамят линкове към някакви нови медии, които са създадени точно по време на началото на войната в Украйна и имат строго специфична цел - да разпространяват пропаганда срещу Русия. Но понякога цитират и Радио Свободна Европа, което също е фалшива медия:

radio-free-europe.png

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.