Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 11 часа, NewRedDragon написа:

Ето, това е грешкаата. Няма как, Аз да съм равен с теб! Нали разбираш, че моитие разйоди са по големи - съответни, някой трябва да ми ги плаща.

Ето пример - прислужницата, вечче еска 50 лв за деня...аз трябва га да ги изкарам от някъде тия паеи

моята  прислужница иска 100 лв, а личната ми асистентка 200 лв

явно трябва да ги намаля.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

познахте ли се ?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Не, няма свобода на медиите. Доказано е, че медиите разполагат със списъци, съдържащи имената на хора, които НЕ бива да бъдат допускани в телевизионните студиа.

Основните медии повтарят товаю които е написано на сценариите, които им се дават; те са корпоративни медии, не независими медии.

Лавина от пропагандна диария, взривена в лицата ни нон-стоп, докато не стане очевидно какво е истинско.

преди 2 часа, bigiadri написа:

Твоето голямо колкото АСПЕРИНЧЕ мозъче  може  да дрънка в КУХАТА ТИ ХРАЛУПА само Майдан,сникер, кравария ,много голям полет на мисълта,няма що. Тук си само да ЛЪСКАШ деградиралото ти самочувствие още от времето ти на партиен функционер когато кратуната ти е била пълна с тезиси за развитото соц,общество и комунизма. Обиждайки ПО-УМНИТЕ от теб те прави велик в собствените ти очи ,а лайковете на полезните идиоти направо те качват на Еверест. Не можеш и да си представиш колко ЖАЛЪК изглеждаш от страни.  ЕДНА ГОЛЯМА НУЛА.Да те съжалява ЧОВЕК ,такъв провален и безсмислен живот!

"По-умните" би трябвало да знаят, че аспирин се пише с "и".

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

А редното е да си го пратят да празнува в Русия. Без опция за връщане в нормалния свят.

Или пък да му благодарят, че благодарение на предците му Австралия е дала по-малко жертви във ВСВ.

преди 1 час, maxthon написа:

Е променили са се защото се подават стари данни. За актуално сравнение и за доказване на първоначално твърдение те не са нужни. Който е направил твърдението следва да го докаже с актуални данни. След като не може да го направи или няма да твърди нещо или ще изкара актуални данни да може да се коментират тях. Аз чужда работа нямам навика да върша.

Пробвай ти. Аз доказах в обозримо минало. Не от времето когато са избивали индианци в САЩ.

преди 1 час, maxthon написа:

Ами всъщност не е. Да се върнем и две поколение назад? Там нещата сигурно също ще са актуални за сегашно време.

Вие се връщате във времената, да търсите частен случай в който не сте най зле. Аз, за да ви покажа, че винаги сте били пример какви не трябва да бъдем. Винаги. 

Всичко върви по план. Не се притеснявайте.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Пробвай ти. Аз доказах в обозримо минало. Не от времето когато са избивали индианци в САЩ.

Миналото не ме интересува. Актуална информация или нищо. Нещата, които даде може да се коментират през 2013г., за когато се и отнасят. Сега сме 2023г. и следва да се коментират актуални данни. И след като ти говориш за неравенства следва и ти да дадеш актуалната информация.

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Така са русофобите... Все цитират данни отпреди повече от 20-30 години, после твърдят, че тези данни доказват, че положението в Русия не е добро.

Разбира се, те никога няма да ти цитират данни от времето на Съветския Съюз или от годините след като Путин дойде на власт. Това е така, защото данните, които са удобни на русофобите, са предимно от периода 1991-2000г, когато положението в Русия наистина не беше добро.

След умишленото рухване на Съветския Съюз от страна на Колективния Запад, редица подривници бяха назначени на високи позиции в държавите, които бяха част от Съветския Съюз, като се извършваха опити за допълнително рухване на тези държави. След като опитите на Михаил Горбачов са допълнително подкопаване на Русия се провалиха и дойдоха нормални политици на власт, данните, проучванията и статистиките, отнасящи се до Русия като цяло, бързо станаха неудобни на русофобите.

Значителна част от русофобите са хора, които никога не са били в Русия и не знаят кой е Путин, какво казва и какво прави. "Фактите", които знаят за Русия и Путин, са фалшиви истории и репортажию които са чули от фалшиви медии, като Радио Свободна Европа, примерно.

radio-free-europe.png

Доколкото разбрах, има Европейски държави (американски колонии), които искат да забранят празнуването на Деня на Победата (или дори победата над нацистите като цяло).

Малък си не си ги слушал затова. Слушаш официалните и звучат като тебе в момента. Слушаш "Свободна Европа" - съвсем друго. Пада желязната завеса и хоп - познай кой е бил прав. Ама трябва да си го изпитал на собствен гръб това. Русия в момента ти предлага такива възможности ако желаеш...

преди 2 часа, vpvelev написа:

Ужас племенничката за 6 месеца в Лос Анджелис - 5 чифта обувки изяде. Имаше едни северно корейски клипчета по въпроса - повярвай - по-добри са.

преди 1 час, glen написа:

От Министерството на отбраната на Русия:

„• Твърдението, че два транспортни хеликоптера Ми-8, един изтребител/бомбардировач Су-34 и един изтребител за противовъздушна отбрана Су-35 са били свалени над Брянска област в Западна Русия от ракети, изстреляни от вътрешността на Украйна, беше широко разпространено в социалните мрежи медии и някои новинарски издания на 13 май

. докладите бяха част от дезинформационна кампания.

• Единственият потвърден инцидент на 13 май 2023 г. е катастрофата на изтребител/бомбардировач Су-34 в района на Брянск поради техническа неизправност. Двамата пилоти са катапултирали безопасно и са били спасени от хеликоптер. Руското министерство на отбраната разпространи видео от мястото на катастрофата и спасителната операция.

• Другите доклади за свалени хеликоптери и самолети се основават или на непроверени източници, на фалшиви изображения или на стари инциденти, които не са свързани с настоящата ситуация. Например, някои от изображенията, използвани за показване на останките от хеликоптер Ми-8, всъщност са от катастрофа, случила се през 2019 г. в Сибир. Някои от видеоклиповете, използвани за показване на изстрелването на ракети от Украйна, всъщност са от военно учение, проведено през 2018 г. в Беларус.

• Твърдението, че Украйна е свалила руски самолет над Брянск, вероятно е част от пропагандна война между двете страни на фона на нарастващото напрежение и насилие по тяхната граница.

НАТО има всички основания да лъже, за да даде надежда на войските и нацистите.

FwAOle6XgAYVbhq?format=jpg&name=large

Големи са станали комарите от биолабораториите. Предизвикват катастрофи със самолети и въртолети. А може и бойните гъски да са това. Цвъкат навсякъде.

преди 9 минути, kosyo написа:

Ужас племенничката за 6 месеца в Лос Анджелис - 5 чифта обувки изяде.

Ти и от дроби ли не разбираш? Една четвърт колко е?

Явно твоята племеничка не е от тая една/четвърт. Това не означава, че трябва да правиш генерални заключения и да принизяваш казаното със северно корейски клипчета.

В северна корея е ясно, защо гладуват, но не е ясно, защо в САЩ 1/4 гладуват.

преди 13 минути, vpvelev написа:

Всичко върви по план. Не се притеснявайте.

Да, след няколко дни Зеленски и неговите приятели от НАТО ще бъдат пред портите на Москва и ще тръгнат към границата на Северна Корея. Зеленски ще постигне това, което Адолф и Наполеон не могат.

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

А редното е да си го пратят да празнува в Русия. Без опция за връщане в нормалния свят.

Човека ще празнува където си иска, ясно ли е, фашагин?!

Този 9 май във Варна празнувахме и българи, и руснаци, и украинци, и молдовци, имаше турци в шествието, узбекистанци ... дори и холандци!

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxR0sGtD4oKe81v

i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRePa9hmWmjXEJ

преди 6 минути, vpvelev написа:

Ти и от дроби ли не разбираш? Една четвърт колко е?

Явно твоята племеничка не е от тая една/четвърт. Това не означава, че трябва да правиш генерални заключения и да принизяваш казаното със северно корейски клипчета.

В северна корея е ясно, защо гладуват, но не е ясно, защо в САЩ 1/4 гладуват.

Не ми разбирсш хумора ти.. Значи да и намерим квартира се свързах с 2-ма мои приятели от там. С единия по случая дори се видяхме тук -2-пъти. Че той и намери там квартира при едни българи и 6 месеца беше там. Като се върна и с нея говорих . И познай всички тия разговори с всички тия хора само за тежкото положение там и как всички тия стават и лягат гладни. Няма да казвам че родители й като приключи всичко това направиха едноседмичен тур по западното крайбрежие. Глад-страшен глад мори всички там:) цените на храната -особено плодовете е значително по-евтина по нейните думи. Но ти там вярвай на руската телевизия как умират от глад.

Мина обяд а никой не е сложил взрива от Иран. Какво ви става бе хора.. излагаме се.

преди 1 минута, kosyo написа:

Но ти там вярвай на руската телевизия как умират от глад.

Е на кой да вярва? Те са обективни...:lol6:

преди 6 минути, Богатир написа:

Човека ще празнува където си иска, ясно ли е, фашагин?!

Този 9 май във Варна празнувахме и българи, и руснаци, и украинци, и молдовци, имаше турци в шествието, узбекистанци ... дори и холандци!

Фашиста вика дръжте фашиста

преди 4 минути, M.Николов написа:

Той дори не си дава сметка, че тогава с Русия са били съюзници.

преди 40 минути, M.Николов написа:

Или пък да му благодарят, че благодарение на предците му Австралия е дала по-малко жертви във ВСВ.

Ти даваш ли си сметка, че това, че дядо ти е стрелял германци преди 80 години, не ти дава право да завладяваш чужди държави ? :giggle1:

Изложиха се руснаците с тея 4 ударени въздушни военни съда.

Е, разбира се, цялата западна сила работи за укр. Повече от 30 страни воюват с Русия, но това не е оправдание за руснаците.

От година само Вагнер нещо там правят, търпейки големи загуби в личния състав.

Путин прекалява с жалостта към укросвинете за сметка на руските воини. Трябва просто да ги подложи всичките укросвине на унищожение от мало до голямо.

И войната ще свърши, и няма да има укросвине, макар и на всичките майчиния им език да е руския.

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Ти даваш ли си сметка, че това, че дядо ти е стрелял германци преди 80 години, не ти дава право да завладяваш чужди държави ? :giggle1:

Тъпио, обсъждаме празнуването на 9 май в Австралия!

преди 5 минути, rado_svet написа:

От година само Вагнер нещо там правят, търпейки големи загуби в личния състав.

Точно така! Пригожин играеше ролята си в миналото, така го играе и сега, намекват за разгром , наливат се укета, за да напълнят отново месомелачката.

Бахмут почти е под контрол!Те ще се отдръпнат само за да може Украйна, за да запълни петната с нови души. Това Е единствената им цел, да убият армията на другите

преди 12 минути, M.Николов написа:

Тъпио, обсъждаме празнуването на 9 май в Австралия!

Тъпио, знам че не гледаш какво коментираш, но обсъждаме един оли.гофрен накичил колата си със Z знаци. 

преди 15 минути, rado_svet написа:

Путин прекалява с жалостта към укросвинете за сметка на руските воини. Трябва просто да ги подложи всичките укросвине на унищожение от мало до голямо.

И войната ще свърши, и няма да има укросвине, макар и на всичките майчиния им език да е руския.

Забрави да кажеш, че се биете против фашистите и фашизма

преди 22 минути, kosyo написа:

Не ми разбирсш хумора ти.. Значи да и намерим квартира се свързах с 2-ма мои приятели от там. С единия по случая дори се видяхме тук -2-пъти. Че той и намери там квартира при едни българи и 6 месеца беше там. Като се върна и с нея говорих . И познай всички тия разговори с всички тия хора само за тежкото положение там и как всички тия стават и лягат гладни. Няма да казвам че родители й като приключи всичко това направиха едноседмичен тур по западното крайбрежие. Глад-страшен глад мори всички там:) цените на храната -особено плодовете е значително по-евтина по нейните думи. Но ти там вярвай на руската телевизия как умират от глад.

Разбирам ти хумора, ама нямаше хумор в по-предишния ти пост.

Искаш да изглеждаш умен, но не се стараеш достатъчно.

Значи грешката е моя и трябва вече да ти обяснявам бавно и елементарно, за да ме разбереш.

Пример: Казвам ти че 1/4 от американците си лягат гладни ти ми казваш, че не е вярно, защото племенничката ти която е там не си лягала гладна, а наядена. И с това си мислиш че ме опровергаваш.

По твоята логика може някой северно кореец да каже, тъй като той е наяден, че в северна корея няма ненаядени.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Тъпио, знам че не гледаш какво коментираш, но обсъждаме един оли.гофрен накичил колата си със Z знаци. 

И той е тръгнал да завладява Австралия ли, Тъпио?

преди 17 минути, N1K17Y написа:

:giggle1:

Прав беше Анди, изключително тенеке си.

преди 7 минути, glen написа:

Те ще се отдръпнат само за да може Украйна, за да запълни петната с нови души. Това Е единствената им цел, да убият армията на другите

Come On Reaction GIF by MOODMAN

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.