Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, A.com написа:

Този, който снима(виж долното видео) е на 100+ км.

Обаче си упорит ,снимал от 100 км ама дръжки... Остров с максимум големина до 600 метра някъде в профил,дори с 4 х зуум електронно, каквито са канадските камери ще изглежда такъв друг път  от 100 км😏 

Като прочетеш техническите му характеристики се вижда,дори производителят го определя като предназначен за  сресновисочинно наблюдение 

А да, как хората в Мелитопол честват 9 ти май 😏

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

А, дали е така?
"Определено да си бежанец от Украйна в България си е далавера, споделя украински шофьор на автобус, който случайно засякохме на българо-румънската граница, автобусът беше пълен с хора, но посоката на пътуване му беше Украйна. На нашия въпрос, дали се прибират в Украйна неговите пътници, той отговори положително, но добави, ще се върна в Слънчев Бряг, след няколко дена, защото има други украинци, които искат да дойдат да почиват безплатно на вашето море.
Виждайки изненадата ни, шофьорът започна да се смее и да ни пита, ама вие не знаете ли? Сега на най-голяма далавера са всички онези украинци, които се пишат бежанци в България, идват за по месец, настаняват ги безплатно в хотели, хранят ги, а накрая дори им превеждат по 380 лв. в банковата сметка заради факта, че са си починали добре.
Зададохме въпроса:
– Но как, нали се води, война? Нали бягат хора?
При, което шофьорът на украинския автобус просто ни помоли да проследим трафика на украинските автобуси към Украйна и обратно през последните две седмици, ще видите как се прибират пълни и се връщат пълни."
преди 27 минути, absurt написа:

Пак ще е по- добре, като начало, а за после- каквото сабя покаже. Сега с парното ни режат главите от кръста. 

Преди няколко години едни наши познати си спряха парното и топлата вода.  Живеят в Русе.  Етажната собственост решиха да си газифицират цялата сграда. Наслагаха газови бойлери  и газови радиатори, като за целта разпробиваха навсякъде.   Сега вече трябва да слагат климатици и елбойлери. Пак ще къртят и пробиват.  Цялото това чудо е заради бандеровците в Киев!  Нека каже защо така се получава русенският бандеровец Миро...

преди 1 минута, absurt написа:
А, дали е така?
"Определено да си бежанец от Украйна в България си е далавера, споделя украински шофьор на автобус, който случайно засякохме на българо-румънската граница, автобусът беше пълен с хора, но посоката на пътуване му беше Украйна. На нашия въпрос, дали се прибират в Украйна неговите пътници, той отговори положително, но добави, ще се върна в Слънчев Бряг, след няколко дена, защото има други украинци, които искат да дойдат да почиват безплатно на вашето море.
Виждайки изненадата ни, шофьорът започна да се смее и да ни пита, ама вие не знаете ли? Сега на най-голяма далавера са всички онези украинци, които се пишат бежанци в България, идват за по месец, настаняват ги безплатно в хотели, хранят ги, а накрая дори им превеждат по 380 лв. в банковата сметка заради факта, че са си починали добре.
Зададохме въпроса:
При, което шофьорът на украинския автобус просто ни помоли да проследим трафика на украинските автобуси към Украйна и обратно през последните две седмици, ще видите как се прибират пълни и се връщат пълни."

Ти на всичко написно "от нета" вярваш, нали :D 

преди 21 минути, symanbg написа:

Държавата им плаща хотела пък те си харчат джобните, виж как са облечени, като фешън икони, а ти бачкай за 800 лева.

преди 14 минути, N1K17Y написа:

Ужас, ядат сандвичи, пазарят в Лидл и носят дрехи от Зара, вместо да са облечени с по един човал за картофи :lol6:

И как става този номер при условие, че БВП на човек в Украйна е по-нисък от нашия?

3 726,93 USD (2020 г.)

преди 1 минута, attj написа:

Преди няколко години едни наши познати си спряха парното и топлата вода.  Живеят в Русе.  Етажната собственост решиха да си газифицират цялата сграда. Наслагаха газови бойлери  и газови радиатори, като за целта разбробиваха навсякъде.   Сега вече трябва да слагат климатици и елбойлери. Пак ще къртят и пробиват.  Цялото това чудо е заради бандеровците в Киев!  Нека каже защо така се получава русенският бандеровец Миро...

Нищо свястно не може да каже Миро, ръкоделието пред монитора и клипчетата, съвсем са му изпили мозъчето, ако въобще го е имал. 

В София, ако се наложи масовото преминаване към бойлери, ще си стоим на тъмно вечно. И язък за вложението. 

преди 3 минути, M.Николов написа:

И как става този номер при условие, че БВП на човек в Украйна е по-нисък от нашия?

3 726,93 USD (2020 г.)

Кое как става ? Как 5 деца си купуват сандвич ? Ти не можеш един сандвич и дънки ли да си купиш ? 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Кое как става ? Как 5 деца си купуват сандвич ? Ти не можеш един сандвич и дънки ли да си купиш ? 

Не, как могат да си позволят да носят дрехи на "Зара", които не са сред евтините?

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Ти на всичко написно "от нета" вярваш, нали :D 

Не, имам свободата да преценявам на какво да вярвам. Теб те съжалявам, че извън опорките ти е забранено да правиш опит дори да мислиш.

преди 7 минути, Moriati написа:

Обаче си упорит ,снимал от 100 км ама дръжки... Остров с максимум големина до 600 метра някъде в профил,дори с 4 х зуум електронно, каквито са канадските камери ще изглежда такъв друг път  от 100 км😏 

Като прочетеш техническите му характеристики се вижда,дори производителят го определя като предназначен за  сресновисочинно наблюдение

Спори с видеото, не с мен. Можеш да си намериш други видеа от Байрактар(не за същата случка) и да видиш от какво разстояние снима.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не, как могат да си позволят да носят дрехи на "Зара", които не са сред евтините?

За бедните душички, които ще се пукант от яд, че не им дават 40 лева, всичко е скъпо ;) 

https://www.zara.com/bg/bg/пуловер-с-декоративни-тегели-p03284420.html?v1=144414210&v2=2032371

преди 1 минута, absurt написа:

Не, имам свободата да преценявам на какво да вярвам. Теб те съжалявам, че извън опорките ти е забранено да правиш опит дори да мислиш.

И как прецени, че това е вярно ? 

преди 2 минути, M.Николов написа:

3 726,93 USD (2020 г.)

Ми лесно става...

Тук не идват бедните украинци, тук идват сравнително състоятелни украинци.

Лъжа е, че са само жени и деца, поне според наблюденията ми в моя град и местата, които посещавам по работа.

На паркинга на нашия Кауфланд, редовно можеш да засечеш доста луксозни коли с украински номера, шофирани от мъже.

Което не ме интересува, но е доста странно, някой да шофира Тесла, а ти да му плащаш квартирата.

При условие, че има маса българи в България, които живеят доста по-зле дори и от сирийски бежанци, а никой дори и не се старае да им окаже някаква подкрепа.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

За бедните душички, които ще се пукант от яд, че не им дават 40 лева, всичко е скъпо ;) 

Много си елементарен, баце.

За разлика от теб, аз съм наясно, че тези 40лв. не ги дават на украинските бежанци, а на хотелиерите, които са ги приели.

Друго те питах, но ти явно не можеш да включиш или не искаш и се правиш на улав.

преди 1 минута, M.Николов написа:

За разлика от теб, аз съм наясно, че тези 40лв. не ги дават на украинските бежанци, а на хотелиерите, които са ги приели.

Друго те питах, но ти явно не можеш да включиш или не искаш и се правиш на улав.

Ми дадох ти линкче, да си отговриш сам, ама те надцених. 25 лева ли ти е представата за скъп магазин ? 

току-що, M.Николов написа:

Мхм, софтуера му не позволява да включва, но пък много успешен код са вкарали да са прай на улав.

Па ти кат си немаш работа питай, ма директен отговор не чекай.

И аз като теб, питам, но не очаквам отговор, но поне се забавлявам.

преди 2 минути, andiay написа:

Ми лесно става...

Тук не идват бедните украинци, тук идват сравнително състоятелни украинци.

Лъжа е, че са само жени и деца, поне според наблюденията ми в моя град и местата, които посещавам по работа.

На паркинга на нашия Кауфланд, редовно можеш да засечеш доста луксозни коли с украински номера, шофирани от мъже.

Което не ме интересува, но е доста странно, някой да шофира Тесла, а ти да му плащаш квартирата.

При условие, че има маса българи в България, които живеят доста по-зле дори и от сирийски бежанци, а никой дори и не се старае да им окаже някаква подкрепа.

Да не забравяме, че гумените глави многократно са писали, как бежанците от Украйна са над 4 милиона. Руснаците са прибрали 1.6 милиона. Дали пък, сред тия 4 милиона има само жени и деца? Не, разбира се, масово тук са цели семейства. Млади мъже са предпочели да избягат, не да се бият за наркоманчето и памперса. Само че, както днес никоя от официалните медии не посмя да отрази парада в Москва, така не смеят да споменат дори, че всъщност, всичките мъже, които са се махнали от там, не са на страната на бандеровците.

А, нашите дупедавци ще си развяват байраците и ще изсипват от нашите пари, осигурявайки почивката на прииждащите, докато ние им позволяваме. 

За съжаление, съвсем сме се предали.

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Ми дадох ти линкче, да си отговриш сам, ама те надцених. 25 лева ли ти е представата за скъп магазин ? 

Браво, баце, намерил си една промоция на "Зара" с близо 50% намаление.

И готово стоките станаха много евтини.

:giggle1:

преди 24 минути, absurt написа:
А, дали е така?
Зададохме въпроса:

Приеми го като връщане на жеста от преди 200-300 години когато на тяхна територия са приемали българи бягащи от Турция.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Браво, баце, намерил си една промоция на "Зара" с близо 50% намаление.

И готово стоките станаха много евтини.

:giggle1:

Кажи колко промоции ти е критерия, за да е позволено на украинец да пазари в Зара. ;)

Я се дръж, че ще паднеш, като ти кажа, че имат 50 магазина в Украйна. 

Или искаш още да се излагаш ? 

току-що, absurt написа:

Да не забравяме, че гумените глави многократно са писали, как бежанците от Украйна са над 4 милиона. Руснаците са прибрали 1.6 милиона. Дали пък, сред тия 4 милиона има само жени и деца? Не, разбира се, масово тук са цели семейства. Млади мъже са предпочели да избягат, не да се бият за наркоманчето и памперса. Само че, както днес никоя от официалните медии не посмя да отрази парада в Москва, така не смеят да споменат дори, че всъщност, всичките мъже, които са се махнали от там, не са на страната на бандеровците.

А, нашите дупедавци ще си развяват байраците и ще изсипват от нашите пари, осигурявайки почивката на прииждащите, докато ние им позволяваме. 

За съжаление, съвсем сме се предали.

Хм, не бих са наел да определям кой кого и за какво подкрепя.

Лично аз, ако усетя, че тук може да започнат бойни действия, ще направя всичко възможно, за да измъкна семейството си.

Аз съм като героя на Джоузеф Хелър - Йосариан, не мога да разбера защо трябва да стрелям по абсолютно непознати хора, които до този момент не съм срещал, както и не разбирам защо тези хора искат да стрелят по мен, при условие, че нищо лошо не съм им направил.

Вероятно сред бежанците тук има всякакви, но със сигурност повечето подкрепят правителството си, но не биха жертвали живота си за това правителство или за което и да е друго.

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Кажи колко промоции ти е критерия, за да е позволено на украинец да пазари в Зара. ;)

Не промоцията, а БВП на човек в Украйна ми е критерия, но ти явно си бил по-тъп отколкото те смятах, за да го схванеш.

Спирам с обясненията, няма смисъл.

:)

току-що, N1K17Y написа:

Я се дръж, че ще паднеш, като ти кажа, че имат 50 магазина в Украйна. 

Или искаш още да се излагаш ? 

А ти ми кажи колко промоции на Тесла са нужни, за да си я позволи един средностатистически украинец.

Ако не можеш за Тесла, дай за Лексус, ако и това те затруднява, дай поне за Ауди Q5.

Дрехите им не съм обръщал внимание какви са, но едва ли ще са Зара, ма знай ли човек, то простотията по хората ходи, може да карат автомобил за няколкостотин хиляди, па да са обличат от Секън хенд магазини.

Които пък магазини са предпочитания "бутик" за болшинството от сънародниците ти в провинцията.

И тези твои сънародници не дебнат промоции в Зара, а дебнат промоции в Кауфланд, за да си позволят да хапнат нещо различно от хляб и кисело мляко.

току-що, M.Николов написа:

Не промоцията, а БВП на човек в Украйна ми е критерия, но ти явно си бил по-тъп отколкото те смятах, за да го схванеш.

Спирам с обясненията, няма смисъл.

:)

Ми обади се в Зара и ги питай, как са отворили 50 магазина в Украйна, като БВП-то им е толкова ниско. Нали за скъпи магазини говореше ? 20 лева ли ти е скъпото ? Човек с 2 грама мозък и капка срам, щеше да провери цените и поне да млъкне, ако не да признае, че е сгрешил, но ти продължаваш да се хилиш на собствените си глупости и мина на обидите ;) 

преди 2 минути, andiay написа:

А ти ми кажи колко промоции на Тесла са нужни, за да си я позволи един средностатистически украинец.

Ако не можеш за Тесла, дай за Лексус, ако и това те затруднява, дай поне за Ауди Q5.

Дрехите им не съм обръщал внимание какви са, но едва ли ще са Зара, ма знай ли човек, то простотията по хората ходи, може да карат автомобил за няколкостотин хиляди, па да са обличат от Секън хенд магазини.

Които пък магазини са предпочитания "бутик" за болшинството от сънародниците ти в провинцията.

И тези твои сънародници не дебнат промоции в Зара, а дебнат промоции в Кауфланд, за да си позволят да хапнат нещо различно от хляб и кисело мляко.

Да съм казвал нещо за Тесла ? Яко си изперкал. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.